Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Nadyen já ti věřím, já včera byla zalezlá a válela se celý den, protože nic jinýho v tom hicu se nedalo a normálně ze mě tekly úplně takový proudy a to jsem opravdu jen ležela…no co si budeme povídat, v tom těhotenství je to ještě asi horší, já měla prcka v únoru a to teda jako byla paráda ![]()
jo jo no nic jinýho mi nezbývá a to ještě počítám s tím že mě dr pošle do špitálu do té rizikové poradny, protože už jsem na inzulínu, takže budu víc hlídaná
,jinak teda teď jsem se byla ošplouchnout abych nesmrděla potem a stejně než k němu dojedu tak budu, protože mě čeká půlhodinka v busu ![]()
@Zuziš Přítel mi taky říkal, že je to hrozný, že mu z toho vedra taky není nejlíp a to se ještě peče celý den v autě..ale říkám si, že by mi bylo líp v jeho kůži, přece jen on nepřibral 32 kilo v těhu, že ![]()
No já plánuju taky sprchu, jinak to nevidím..nejhorší je, že musíš prostě ven a to se nedá, měli by v tomto vedru zakázat pracovat, nemyslíš?? jsem ráda, že se válím doma ted
@Nadyen no to jo to máš pravdu…je to hodně rizikový, kdekomu se může zatočit hlava, dělala jsem ve fabrice a vím co to je, natož být za volantem to je taky síla ![]()
@Zuziš Přesně tak,…v kolik musíš vyrazit z domu? ted je pravý poledne, děs největší..
@Nadyen jede mi to ve 13.15h takže tak kolem té 13h, je to sice kousek ale já chodím pomaličku a nerada chodím na poslední chvíli ![]()
@Nadyen asi bych se klidně takhle chladila, ale na nižší výkon, nebo vždy jen na chvíli a pak zas ne, abys neofoukla, rodit s rýmou je hrozný - rodila takhle moje kamarádka, chudák, porod skoro neudejchala a na konci se jim přidusila, na chvíli omdlela - tím tě nestraším proboha, jen že rýmamlže být komplikace, tak se nenastydni ![]()
@stephora Děkuji, nemám větrák přímo, už jsem ho natočila jinam..mno jako nedá se to, umírám…at zaprší a ochladí se o deset stupnů aspon, prosííííííím
@Nadyen taky tu na to čekám jak na smilování! poršet mělo už ve 2, ale jak koukám na srážkovou mapu na idnes.cz, tak si to sqmosebou dává na čas - zatím ty jejich modely tvrdí, že tu u nás začne pršet ve 3 a mělo by snad celou noc a v úterý taky - ale já pochybuju, že to příjde - nebe je bez mráčku a ze mě leje jak z konve, strašně se dnes potím, to jsem se včera tolik nepotila…
ale je mi líp. přes noc jsem splaskla a dnes se necítím tak oteklá a i to teplo snáším trochu líp, taky je ale o 10st míň než včera ![]()
@stephora U nás v brně je myslím o dva stupně víc jak včera a to píší na seznamu, že je dnes u nás 22 stupnů…ach jo, kdyby to tak nelhalo a bylo těch 22 tak skáču blahem..já raději na sat nekoukám, umřela bych, páč do brna prý možná ani nedojdou bouřky
@Nadyen dojdou, MUSÍÍÍÍÍ
je to stejně legrace, nikdy jsem neměla déšť ráda, vadilo mi mokro a vlhko a to, že není slunce - a letos pořád na déšť čekám jak na smilování a modlím se, aby už přišel! ![]()
navíc tady máme zase veselo, neustále se tu autům spouštějí alarmy, furt tu něco houká, jako by bylo něco ve vzduchu, no a taky tu nějaké nudící se dítě hraje od 9 od ráda na flétnu a do toho někde řve korela a lítaj ty naše pověstný letadla. řeknu ti, že mi asi za chvíli pukne hlava ![]()
jo a furt tady dneska houkají sanitky - jsme kus od Thomayerky. Lidi prostě kolabujou z horka, protože se dnes rozhodně neochladilo, jak slibovali. vše je tu rozpálené a lidi už to nedávají.
Takže zpět od dr, CS0,žádná změna, brali mi krev a vůbec mě nenapadlo se zeptat na co, ale to je myslím ještě jednou na ty nemoce ne??
jinak teda až příjdu za 14dní tak mi napíše mateřskou a domluví mi tu rizikovou poradnu aby bylo všechno OK, budou mi hlídat hlavně průtoky a jak je velká, koukal na min.utz a prej to je akorát v limitu
jo a ještě jsem dostala papír na matriku ![]()
pak jsem byla skrz cukrovku, no a samozřejmě mi zvedly dávky tak jsem zvědavá zda to bude lepší, jsem říkala sestřičce že už mám strach se najíst aby mi to nějak nevyhouplo moc a ona ale jíst musíte, čekáte miminko ![]()
holky mám docela strach, dr na gyndě mi řekl že jsem potencionální diabetik, že se mi to nejspíš do 10let rozjede a hlavně co jsem měla vůbec za problémy ohledně otěhotnění jako vys. testosteron a vše kolem tak to se ukazuje teď tou těh. cukrovkou, musím na sebe dávat vážně pozor a být opatrná, protože budu náchylná na různá cévní onemocnění…ach jo…mě potěšil ![]()
@stephora Já ted odpo poprosila ségru at to oběhne se psem, nadšená nebyla, ale šla..dojela totiž z města, tak jsem ji vyslala a s neteří jsem zalezla do sprchy a bylo to super..ale jak vylezeš, zase se orosíš potem a konec..ted ještě holky jely rychle na poštu, tak jsem jim dala prašule at koupí velký kýbl zmrzliny
u nás se to hemžilo jeden den taky sanitkama..hrůza…
Koukala jsem na sat a prý bouřky dojdou na celé území a pak tam byl náhled jak by měla jít ta studená fronta a musím říct, že moravu pěkně obešla…
@Zuziš To nemyslíš vážně? to ti řekl? no to jsou teda vyhlídky, ale nevěš hlavu, víš, že se to stát nemusí..třeba nebudeš mít později cukrovku - to není jistý…
Hlavně at se vám daří a pak se uvidí co dál..
@Nadyen no řekl, je hold upřímnej, jsem to ani mamce neřekla když mi volala, by jí asi odvezli…byla hotová už z toho že si musím jako těhotná píchat inzulín…to víš dřív to nebylo
,jinak já taky doufám že to nebude taková katastrofa ale děkuju ![]()
@Zuziš já ho nechci nějak podceňovat, určitě může mít pravdu, ale přece jen je to gyndař a na diabetes je přece nějakej jinej odborník, internista nebo kdo se tomuhle věnuje…tak bych nepanikařila, a došla si pak ještě k odborníkovi, aby ti udělal cílený vyšetření a nějak zpřesnil tuhle nepříjemnou diagnozu…a třeba to nakonec nebude tak hrozné - oni někdy úplně nechtěně vyděsí, sama to znám, člověk se pak strašně stresuje ![]()