Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Zuziš Děkuji za podporu, když se mě ptala doktorka zda už chci Hamiltna, tak jsem se vylekala..od té doby přemýšlím, jestli nemám strach, co když porod nezvládnu skrz bolest…celou dobu jsem v klidu a dnes mě to nějak zastrašilo…
@stephora je to hmat, kterým uvolníš vak blan od děložní stěny a to vyplavý hormony, které mohou spustit porod, ale taky nemusí…prý to trochu štípe nebo můžeš trošičku špinit…je to prý nejšetrnější než vyvolávaný porod léky…provádí se prstem ve vagíně a druhou rukou se tlačí na břicho..
@Nadyen to se mi vůbec nelíbí, to se přece můžě něco poto, ne?…no, snad to nebudu muset absolvovat ![]()
@stephora no já to nemám vyzkoušený, ale tak oproti porodu to nic není a třeba někomu to i pomůže ![]()
@Zuziš mě to jen přišlo takový násilný, ale počkej, já budu mluvit jinak, až se berušce nebude chtít ven a budu si přát, abych už porodila ![]()
@stephora Ne to se vůbec neboj, právě to se nejvíc doporučuje..
@Nadyen a tobě toho Hamiltona udělali? moc na tebe myslím, jak zvládáš ty vedra, když má Barborka každou chvíli vykouknout na svět…
@stephora Nenechala jsem si ho ještě udělat, protože mám termín zítra, tak jsem chtěla dát malé čas, a v úterý jdu na kontrolu, tak si ho nechám udělat..jsou strašná vedra, nedá se to, je to děs..ke všemu jsem se tak pohádala s tatem, že jsem mu málem hodila fén do vany.. hledám podnájem, to už se nedá..mám stresy doma jak svina a malá nechce na svět, ani se jí nedivím ![]()
@PetulaM Ahojky, daří se tak nějak..dnes mám termín, včera jsme i sexovali, kdyby náhodou a nic..mám poslíčky párkrát za den a trochu výtok, toť vše..a ani to není nijak nepříjemný..kdyby se do úterý nic nedělo, tak mám dojít na kontrolu odpoledne..jinak v pátek jsem byla na ozvách, prej zda chci porodit a udělat hamiltona, tak jsem to odmítla, páč termín porodu je dneska, tak to nechci uspěchat, přála bych si, aby to šlo spontálně tak jak to má být..ale možná si o něj v úterý řeknu, ty vedra se nedají a já už přibrala 32 kilo…
A jak se daří tobě? ani nevím, že už jsi porodila, nějak jsem to tu nezachytila..jednu dobu jsem se na net moc nedostala..jak se daří vám? ![]()
Brý ránko dámy - celý víkend jsem o vás neslyšela…vše OK? ![]()
@Domuska - Domí, ten Maxi Mag, co máš, se vůbec v praze nedá sehnat, tak sháním jiné magnezko ![]()
dnes už snad nebudu chcípat horky, snad se trochu ochladí a hlavně vychladí ten náš byt rozplálenej, dvě noci jsem nespala horky…a těším se na bouřku ![]()
@Nadyen Hani, při bouřkách se prý rozjíždějí porody, tak až k vám nějaká dorazí, možná že Barborka už vykoukne ![]()
@stephora Ahojky, no to víš..každý se mě ptá, kdy hodlám porodit, tak jsem řekla, až přijde změna počasí a budou bouřky
já v to doufám, protože už ty vedra nezvládám a nevím co dělat…vím, že se to nemá, ale mám na sebe otočenej větrák..snad z toho nebudu nemocná, ale nevím co jinak dělat..
@Nadyen no tak třeba se už dočkáš až to někde pořádně uhodí a pojedeš, to ti věřím že ti to nedělá dobře, mě taky ne a to mám ještě nějakej ten pátek před sebou, ale jinak se říká že holkám se ven moc nechce tak uvidíš, jen bych ti to teda nepřála v tom hicu, tak se drž ![]()
já mám dneska návštěvu dr a jsem zvědavá co mi poví, už mi asi konečně napíše mateřskou a ještě musím pak za dr skrz tu cukrovku, takže opravdu skvělé lítání v tom vedru, jsme s prckem umyli nádobí a teče ze mě jako z vola
![]()
@Zuziš Jo říká se, že se holka chystá..mno možná by mi bylo v tom hicu líp v porodnici než doma..mají tam pak klimatizovaný pokoje..řeknu ti, ale že už nemůžu..sedím u počítače, zaplý větrák a nepomáhá to..nechci se tak potit, je to hnus..já mám zítra jet na půl třetí do porodnice na kontrolu, to nedám ani náhodou…
Tak to ti držím pěsti, já jsem ráda, že tam dnes nemusím - ven, jinak bych už umřela..Tak snad to pěkně zvládneš