Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, holka je dospělá, měla by se o sebe postarat sama. Jak radí holky výše, přestaň jí prát, všechny věci, které trousí po bytě nos do jejího pokoje na jednu kopici a hlavně!! si promluv s manželem. Bydlí u vás jako na hotelu. Moje klony občas tento model zkoušejí, ale mají výcvik. Umí všechny domácí práce i uvařit pár jídel. Takže hlady ani ve špíně nezemřou. Pokoje jim neuklízím, nosím jim tam jen vyprané prádlo a běda, kdyby slušně nepoděkovali.
Vsechno, co ji kde odpadne a tobe vadi, bych proste vzala a odnesla k ni do pokoje, od obleceni po spinave nadobi, a dal nezajem. Nic bych rozhodne nesbirala, neprala, nezehlila a neskladala do kominku, jako proc bych to asi tak delala ![]()
@Anonymní píše:
Jenže když to řeknu, tak se v sobotu ráno zdejchne k nějaké kámošce a přijde v neděli večer. A když se s ní pohádám, tak se naštvaně zavře do pokoje a stejně je to další den zase nanovo. Já jsem na ní naštvaná a nemluvím s ní, ale manžel jo, protože nechce mít doma „dusno“
A dusno, které způsobuje frustrovaná manželka mu nevadí? Hnala bych je oba. Sedni si s manželem a promluvte si. Je dospělá, může bydlet sama. Pokud k tomu nemá podmínky, tak se bude podílet na domácnosti a může být ráda, že u vás může bydlet. Základ je přestat po ní uklízet. Víš co? Nos všechen její odložený bordel k ní do pokoje. Až tam nebude k hnutí, třeba jí to trkne. Něco jako: pokud chceš s námi obědvat, musíš po sobě umýt nádobí. Nemám ti na co naložit, protože jsi týden po sobě neopláchla ani vidličku. No to snad musí pochopit každý. Ale obecně mi tvůj popis sedí spíš na šestnáctku. Něco je evidentně špatně a je potřeba to řešit. Nebo milou dámu poslat do vlastní domácnosti.
Já bych na to asi šla jinak. Vzala bych si jí k sobě a pověděla jí přesně ty věty, které píšeš sem. To znamená, že už opravdu nemůžeš. Že se necítíš dobře. Že tě mrzí že tvůj muž musí po ní uklízet. Že se jí snažíš pomoci, aby nebyla ona nešťastná ve svých vztazích. Dala bych jí klidně přečíst toto vše. Nenutila bych ji poslouchat a uklízet si, snažila bych se to podat jako společně strávený čas, který je pro ni přínosem a dávala ji víc najevo že na ní vidím dobré vlastnosti a mám ji ráda i když neuklízí, jako její táta. Obávám se, že nucením si opravdu rozbijete vztah vy dvě i ty a manžel. Prvně se musí cítit přijímaná a doma a pak se v ní možná probudí tak chuť ti pomoci a soucitit s tím, že jsi unavená z práce a uklízet v domě, kde se sama chce cítit dobře. Dle mého je to hlubší, jinak by se takto sama nechovala. ![]()
@4-1.cz píše:
Já bych na to asi šla jinak. Vzala bych si jí k sobě a pověděla jí přesně ty věty, které píšeš sem. To znamená, že už opravdu nemůžeš. Že se necítíš dobře. Že tě mrzí že tvůj muž musí po ní uklízet. Že se jí snažíš pomoci, aby nebyla ona nešťastná ve svých vztazích. Dala bych jí klidně přečíst toto vše. Nenutila bych ji poslouchat a uklízet si, snažila bych se to podat jako společně strávený čas, který je pro ni přínosem a dávala ji víc najevo že na ní vidím dobré vlastnosti a mám ji ráda i když neuklízí, jako její táta. Obávám se, že nucením si opravdu rozbijete vztah vy dvě i ty a manžel. Prvně se musí cítit přijímaná a doma a pak se v ní možná probudí tak chuť ti pomoci a soucitit s tím, že jsi unavená z práce a uklízet v domě, kde se sama chce cítit dobře. Dle mého je to hlubší, jinak by se takto sama nechovala.
Ve dvaceti letech?! Ať si zvyká, že její pohodlí neznamená pohodlí všech. Je dost stará, aby to dostala naservírováno popravdě.
Všechno ji to hazej na jednu hromadu do pokoje, prádlo, nádobí, všechny věci, co neuklidí. A jinak do toho pokoje nechod, ať si tam klidně hnije
a přestaň ji zehlit. Marjá líný spratky nesnáším ![]()
Pro zakladatelku: Tý jo, uplně to ve mě vře, jen to čtu. Dnes večer si s manželem sedni, otevřete si vínko a v klidu si s ním promluv a řekni mu naposledy a jasně o co ti jde. Nemůžeš dělat služku 20ti letému dospělému člověku.
Já mám doma taky 20ti letou slečnu, takže můžu srovnávat. Ale toto by u nás neprošlo. Vyklízí myčku, uklízí nádobí, když po grilovačce posedím déle na zahradě s návštěvou tak přijdu domů do uklizené kuchyně, o prádlo se sice starám všem stejně ale háže ho do koše na prádlo automaticky a když tam má svoje svršky, které se musí žehlit, tak jí je nechám bokem a ona si to vyžehlí. Pomáhá na zahradě, stará se o mladší ségru, chodí na 2 brigády…Beru to jako automatiku. Je dospělá a chce abychom k ní jako dospělé přistupovali, tak se tak musí sama chovat. Jasné, je třeba jí občas připomenout, že její koupelna zaslouží úklid, ale když to řeknu tak to udělá. Když jsme se po dovolené vrátili domů, bylo všude uklizeno a navařeno. Vůbec se zakladatelčině pocitům nedivím. To bych prostě nedala. Trochu problém vidím v tom, že se nenastavila pravidla hned potom co se přistěhovala. Každopádně v tomto režimu bych pro ni jako služka přestala fungovat okamžitě. Nedoneseš prádlo, tak ti ho nevyperu. Pokud někde odloží skleničku, tak ji okamžitě upozorním, jestli mám na čele nápis „Služka“. V sobotu vaří ona, o úklid se dělíme všichni…Nějaké naštvané xichty by mě vůbec nerozházely. Držím palce!
@Aduš8 píše:
Dám ti radu, jestli na to máš odvahu. Sežeň si na 14 dní nebo i měsíc nějaké ubytování, jestli je to v rámci tvých možností a normálně je v tom nech oba vymáchat. Stojíš mezi nimi,tatíček raději skáče kolem dcerunky,aby byl klid,ale až to za ní bude muset dělat všechno a třídit její špinavé kalhotky,tak asi tak klidný nezůstane,pokud není úplný trouba. Ať si oba uvědomí,kolik práce a času tě to stojí. Jinak si tě vážit nezačnou ani jeden.Příspěvek upraven 27.08.18 v 14:06
Vidíš, to mě nenapadlo, mohla bych na čas jít k mamce. Zkusím to říct manželovi, že pokud na ní radikálně nepřitlačí, tak to fakt udělám ![]()
@Anonymní píše:
Jenže když to řeknu, tak se v sobotu ráno zdejchne k nějaké kámošce a přijde v neděli večer. A když se s ní pohádám, tak se naštvaně zavře do pokoje a stejně je to další den zase nanovo. Já jsem na ní naštvaná a nemluvím s ní, ale manžel jo, protože nechce mít doma „dusno“
Tak to Vám dělá naschval…prece nebude poslouchat nacechu, ze..jednoznačně bych si promluvila s manželem, že pokud na ni nedohlédne, tak ji v baráku nechceš.
A už vůbec bych ji posluhovačku nedělala, příště bych si ji nevšímala.. dala bych ji úkol, nesplnila by, nebyl by oběd pro ni, kapesné a podobně.
@Čičorečka mně tedy hlavně přijde,že manželova dcera k zakladatelce žádný vztah nemá a bere ji doma opravdu jen jako služku. Tudíž,když za ní přijde s prosíkem,jak už nemůže,jak doporučuje @4-1.cz ,tak se jí (v lepším případě za zády) stejně vysměje. Je to nevychovaný a rozmazlený spratek,jiné slovo pro ni nemám.
@Anonymní píše:
Vidíš, to mě nenapadlo, mohla bych na čas jít k mamce. Zkusím to říct manželovi, že pokud na ní radikálně nepřitlačí, tak to fakt udělám
No tak vidíš,tobě se uleví,odpočineš si a ty dva budou muset sami bojovat na bitevním poli!!!
@4-1.cz píše:
Já bych na to asi šla jinak. Vzala bych si jí k sobě a pověděla jí přesně ty věty, které píšeš sem. To znamená, že už opravdu nemůžeš. Že se necítíš dobře. Že tě mrzí že tvůj muž musí po ní uklízet. Že se jí snažíš pomoci, aby nebyla ona nešťastná ve svých vztazích. Dala bych jí klidně přečíst toto vše. Nenutila bych ji poslouchat a uklízet si, snažila bych se to podat jako společně strávený čas, který je pro ni přínosem a dávala ji víc najevo že na ní vidím dobré vlastnosti a mám ji ráda i když neuklízí, jako její táta. Obávám se, že nucením si opravdu rozbijete vztah vy dvě i ty a manžel. Prvně se musí cítit přijímaná a doma a pak se v ní možná probudí tak chuť ti pomoci a soucitit s tím, že jsi unavená z práce a uklízet v domě, kde se sama chce cítit dobře. Dle mého je to hlubší, jinak by se takto sama nechovala.
Takové vysvětlování doma praktikuju taky. Ale u 8-leté dcery! 20ti letá slečna se jistě považuje za dospělou, tak na sebe musí vzít i zodpovědnost jako dospělá. Takové jednání v rukavičkách ji v životě nebude k ničemu. Naopak musí zjistit, že jí nikdo cestičku vyšlapávat nebude a co si sama neudělá - to nemá!
@Anonymní píše:
Vidíš, to mě nenapadlo, mohla bych na čas jít k mamce. Zkusím to říct manželovi, že pokud na ní radikálně nepřitlačí, tak to fakt udělám
Ne aby jsi odešla z uklizeného domu a měla všechno vyprané! Pěkně 14 dní před tím přestaň prát, aby děvence zůstalo čisté jen jedno tričko a dvoje kalhotky
.
A máte pravdu, přišla jsem si hlavně postěžovat a taky zjistit, jestli je to normální, protože manžel říká, že je to prostě dítě, a že až budu mít svoje, taky se o ně budu starat a ani mi to nepřijde, když budou moje. Ale vidím, že tak to opravdu nechodí a že je u nás něco hodně špatně ![]()