Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Max bych posbírala 1× týdně její krámy, dala do krabice, tu převrhla uprostřed jejího pokoje a tím by moje starost končila, dokud se nebude ona z vlasní iniciativy chtít dohodnout jinak.
Dle mého je to celé o tom, že ona přece nebude delat domácí práce, když to udelá nekdo jiný. Znám členy rodiny v podobném veku, kteří už žijí pryč od rodičů, svoje byty mají vypulírované, ale když přijedou za rodiči, tak po nich maminky sbírají špinavé nádobí a prádlo jak po malých detech… Protože u rodičů delat domácí práce nemusí, protože maminka to udelá.
Doufám, že když pracuje tak přispívá na domácnost a nebydlí u vás nejenom se servisem, ale i zadarmo?
Podle mě odjet není dobrý nápad. Nastřádá se ti tím víc bordelu a po tvém návratu se vše vrátí do starých kolejí. A všichni to budou chápat jen jako výstřel do tmy a tvoji slabou vůli. Budou s tebou zametat o to víc. Nebo si tady někdo myslí, že si holka uvědomí za čtrnáct dní, že se vlastně uklízet musí a že od teď bude pomáhat? To je fakt blbost. Chodí do práce. Čili jsou tři možnosti: začít se velkou měrou podílet na chodu domácnosti, přispívat velkou částkou, pokud nechce hnout zadkem, nebo se odstěhovat. Ať si vybere. Víc možností není. A manžela teda hodně zahnat do kouta. Jako neumím si představit, že žiju s někým, kdo se za mě nepostaví, i když evidentně jsem v právu. A nechat sebou cloumat dvacetiletým spratkem, pokud už pracuje, je nehoráznost.
Prosím té hlavně nedavej číst tuhle diskuzi manželovi
akorát se naštve ze to resis po netu a jen si tím uskodis - a ani nevyhrozuj ze pujdes ka mamince ![]()
@Anonymní píše:
A máte pravdu, přišla jsem si hlavně postěžovat a taky zjistit, jestli je to normální, protože manžel říká, že je to prostě dítě, a že až budu mít svoje, taky se o ně budu starat a ani mi to nepřijde, když budou moje…
To je blbost - mě míchne, když mám uklízet i po svých dětech. Pokud někde nechají moje děťátka špinavé kusy oblečení, tak se k nim musí vrátit (jakmile na ně narazím) a já „prskám“ dokud hříšný oděv není odstraněn do špíny. ![]()
@Aduš8 píše:
Dám ti radu, jestli na to máš odvahu. Sežeň si na 14 dní nebo i měsíc nějaké ubytování, jestli je to v rámci tvých možností a normálně je v tom nech oba vymáchat. Stojíš mezi nimi,tatíček raději skáče kolem dcerunky,aby byl klid,ale až to za ní bude muset dělat všechno a třídit její špinavé kalhotky,tak asi tak klidný nezůstane,pokud není úplný trouba. Ať si oba uvědomí,kolik práce a času tě to stojí. Jinak si tě vážit nezačnou ani jeden.Příspěvek upraven 27.08.18 v 14:06
Jenže to se jí taky může stát, že přijde a bude uklízet 14ti denní bordel místo průběžného úklidu
. Pochybuji, že by po dvou týdnech neměla v čem chodit. Jídlo si koupí někde venku hotové… ![]()
Počkej, až ji někdo řekně řže je prase
ne vážně, ono někdy mluvené slovo, od známých udělá daleko víc, jak nějaké domluvání a nic…
Když už nepomáhá, tak by aspoň neměla být čuník..
Nechodila bych ji do pokoje, nic tam nesbírala, nic tam nedonášela.. Pokud nehodí špinavé prádlo někde do koše, kde to hážete, tak bych se o to nezajímala.. A když by nechala někde špinavé kalhotky, podprsenku, at. nechala bych to tak a pak muži řekla, že to tak nejde, přece nemůže být taková šmudla, at si do uvědomí i on, že to neni o pomáhání, ale také o určité čistotě. Mě bvy bylo trapně někdy v 15 a víc, aby se mi někde válelo špinavé prádlo, např před tátou.. Pokud nechá někde tgričko šup sním do pokoje na postel.. Ona si to uklidí. a pokud ne.. je tam ona ne vy.
Příspěvek upraven 27.08.18 v 14:45
@Anonymní píše:
A máte pravdu, přišla jsem si hlavně postěžovat a taky zjistit, jestli je to normální, protože manžel říká, že je to prostě dítě, a že až budu mít svoje, taky se o ně budu starat a ani mi to nepřijde, když budou moje. Ale vidím, že tak to opravdu nechodí a že je u nás něco hodně špatně
Až budeš mít svoje, budeš je hlavně vychovávat. Mám kluky, staršímu je 9 a ví, že co nehodí do prádla, to mu nevyperu. A to mám čtyři menší prádelní koše, kam se rovnou prádlo třídí podle barev a kupodivu i ten pětiletý umí vhodit červené tričko k červenému a černé slipy do tmavého… Jo a taky umí vyndat myčku, odnést po sobě nádobí na linku. A starší vynáší odpadky, skládáme spolu prádlo, uklidí si pokojík, vyluxuje.
To jen pro představu, jak mnohem mladší děti zvládají domácí prace.
@Lioness34 s tímto souhlasím.. taky bych nedělala uraženou a nikde nejela… Pokud by mi manžle pomáhal, tak bych se prostě jenom na dceru v tomto vykašlalal a její bordel dávala do jejího pokoje..
@P4ja píše:
Její špinavé prádlo bych tak max dala na jednu hromadu. A nic bych neprala. Ať si chodí v čem chce. A jinak se obávám, že někdo zaspal, když jí bylo tak 5
Asi tak, neprala bych ji to. Tohle jsem udelala s parnerem, kdyz doma nic nedelal. Asi 3 tydny jsem mu neprala, pak mu doslo obleceni a od te doby doma pomaha.
@Janasas píše:
@Lioness34 s tímto souhlasím.. taky bych nedělala uraženou a nikde nejela… Pokud by mi manžle pomáhal, tak bych se prostě jenom na dceru v tomto vykašlalal a její bordel dávala do jejího pokoje..
Taky bych nikam neodjížděla - je to zakladatelky dům a domov a ona nic neprovedla, aby musela opouštět prostor. Uklízela bych svoje, vařila a prala bych sobě a partnerovi a nazdar.
@jednoslunicko muže jet ale ne důvod dcera - muže udělat tragédii a odjet za maminkou a nechat je v tom.. ale jakmile bude důvod dcera tak z ni se stane vzorna holka která doma zvládá lip než zakladatelka. Takže nechat binec nenakoupit a muset odjet an delší dobu…
Zakladatelko, já budu mít asi trochu odlišný názor než ostatní. Byla jsem totiž v roli toho dítěte, ze které mama delala všechno. Ale mě to tedy opravdu nedocházelo. Cely den jsem byla v tomto veku v pejru, skola, brigáda, nějaké trávení víkendu doma taky nehrozilo a mamka všechny tyhle práce delala sama. Myslím, ze teda prádlo do koše na prádlo jsem dávala a skleničky uklizela do myčky. Ale určite jsem neprala, nezehlila a ani nic podobného. A vidím to až dneska, kolik práce je v domácnosti, ale tehdy mi to bylo fakt fuk a mamka si za to mohla sama, nechtela to po mě nikdy. Myslím, ze uchylovat se k tomu, ze budeš nějak “vychovat” 20letou slečnu, nebo přemlouvat do duse jejímu tátovi jsou mimo. Proste si s ji normalne promluv, naprosto na ferovku, bez vyhrocenych emocí. Proste, ze to jak to teď funguje ti nevyhovuje, jsi unavená a je dospela na to aby si neuklidila ani skleničku, takže od teď to dělat nebudeš. Klidne navrhni nějaké práce které by jsi po ji chtěla. Třeba každý den vynést kos nebo co já vím. Idea ze ji to dojde nějak samo tím ze ji to někde necháš bez komunikace, je podle mě mimo.
@zrcadlo píše:
O víkendu budeme mýt okna, hodí se ti víc sobota nebo neděle?"
děkuji za optání, hodí se mi víc neděle, to už mám domluvenou akci s kamoškama, takže vám nebudu zbytečně překážet ![]()
Děkuju za všechny komentáře, moc mi pomohly a utvrdily mě v tom, že to fakt není normální. Večer si vážně promluvím s manželem, ať změní svůj postoj a začne být přísnější, odteďka si přestanu všímat jejího prádla a jejich věcí a uvidíme, co se stane, až nebude mít co na sebe. Taky tuhle diskuzi dám přečíst manželovi, ať si uvědomí, jak to chodí v jiných rodinách a že to fakt není normální. Pak dám vědět, jestli to bude mít nějaký účinek. A s tím odchodem k mamce pohrozím manželovi taky, i když bych se k tomu nerada uchylovala, přece jenom chodím do práce, mám spoustu práce na zahradě, máme zvíře, apod. Ale pokud nebude jiné zbytí, i toto jsem schopna udělat.