Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Mamhlucnehosouseda píše:
To tam musíš mít echt bordel, kdyz uz tě na to upozornila kamarádka.
Dobrej rejpanec teda?!
@Anonymní píše: Žiju sama a luxuju za 2-3 týdny, pár kusových koberců. Koupelnu a vytírání 1× týdně. Nádobí dle náplně myčky. A fakt si nemyslím, že jsem prase.
mám to dost podobně a od té doby, co mi kamarádi věnovali svůj starý robotický vysavač a vytěrač, tak jsem na vysavač nesáhla a na vytírání pustím mazlíka a je to tááákový klid, robotický vysavač jede 3× týdně
@johanka.1987 píše:
Jakože protože dítě nadrobí trošku pod stůl mám vysávat každý den celý barák? Nežijeme jako prasata, nevím co bych stále vysávala (teda robot, já fakt ne)Stačí ruční vysavač a během půl minuty drobky nejsou.
Tak u nás se drobí a drobilo vždycky dost. Při vaření, často tu máme návštěvy, máme zvířata a piliny. A než chodit všude s ručním vysavačem, to radši vysaju celý barák. Otázka 5-ti minut!
@Anonymní píše: Žiju sama a luxuju za 2-3 týdny, pár kusových koberců. Koupelnu a vytírání 1× týdně. Nádobí dle náplně myčky. A fakt si nemyslím, že jsem prase.
Taky. Luxuju teda každej týden, mám psa, takže chlupy. Vytírání 1× za dva, tři týdny, to mi spíš přijde důležitější pořádně vysát. Koberec mám větší kusovej v obýváku, a pak v koupelně, na záchodě a v ložnici předložky. Myčku nemám, nádobí meju průběžně, aby nepřetékal dřez. Záchod koupelnu myju každej týden, prach dle potřeby, většinou 1× 14 dní. Taky si nemyslím, že jsem prase, jelikož většinu času z dne nejsem doma, tak ten bordel se nemá kdy udělat. Maximálně průběžně v týdnu poskládám a odnesu roztahaný oblečení. Málokdy vařím, chodíme v práci na oběd a dělám si většinou studený večeře, teplý objednám, výjimečně něco uvařím.
Jinak - návštěvě bych si nikdy nedovolila říct, že má doma bordel, i kdyby ho měla. Má oči, vidí to. A asi to má svůj důvod. já to uklízet nebudu, tak je mi cizí svinčík srdečně ukradenej.
No hele kuchyň umývám denně celou, prach průběžně. Zametat musím tak 4 krát denně a vytírat musím denně, jinak to je děsný. Povlékám týdně, koupelna taky tak jednou týdně a záchod častěji.
@Alice180 píše:
Dobrej rejpanec teda?!
Rekni mi k čemu tato diskuze je? Kdyby ukázala fotku k posouzeni, tak snad ještě chápu, že zaklada diskuzi, aby ji na to řekli názor ostatní. A takto? To je jen fňuk, fňuk, kámoška mi řekla něco hnusneho, uchlacholte mě že nejsem tak špatná.
@Bytsamsebou píše:
Tak u nás se drobí a drobilo vždycky dost. Při vaření, často tu máme návštěvy, máme zvířata a piliny. A než chodit všude s ručním vysavačem, to radši vysaju celý barák. Otázka 5-ti minut!
Tak zvířata to je něco jiného, to chápu, že je co uklízet. Jak říkám, ručním vysaju drobky u stolu a linky a nebudu kvůli tomu pořád vysávat 10 čistých místností ![]()
Příspěvek upraven 22.02.23 v 09:54
@Fonty píše:
Hele jak hned všichni všechno denně![]()
![]()
Tohle mi někdo říct tak už ho nezvu
v životě bych tohle neřekla, to už by musel být fakt nářez
My máme 3 děti a vážně denně všechno nedělám. Pořád musím dávat na misky vah. Vytrit/hrát karty, vysat/prohlížet knížky. Vařit/ jít ven
Většinou vyhrává zábava a je mi fajn. Vlastně všem je nám fajn. Jako dítě si pamatuju jak máti porad jecela kvůli bordelu a nechci aby si mě děti pamatovaly takhle
Jako ale před ohlasenou návštěvou se samozřejmě snažím dát to tady do pucu…ovšem 3 miláčci to dost často hatí
Tak snad s malým dítětem to je standard, že se určitý věci prostě musí dělat denně, protože non stop produkujou bordel. Tobě přijde normální neuklízet denně?
@Tosidelassrandu píše:
Tak snad s malým dítětem to je standard, že se určitý věci prostě musí dělat denně, protože non stop produkujou bordel. Tobě přijde normální neuklízet denně?
A co tak hrozného tvé děti vyvádí, že permanentně vytváří bordel? Všude jsou hračky, to je tak jediné.
@johanka.1987 píše:
A co tak hrozného tvé děti vyvádí, že permanentně vytváří bordel? Všude jsou hračky, to je tak jediné.
Ty neumíš číst?
Já uklízím tak nějak průběžně a co se mi zrovna chce. Nehrotím to. Vaše kamarádka je husa netaktní, mě by v životě nenapadlo někomu na návštěvě posuzovat a navrch říkat, že má doma bordel. ![]()
Příspěvek upraven 22.02.23 v 11:50
Rekni mi k čemu tato diskuze je? Kdyby ukázala fotku k posouzeni, tak snad ještě chápu, že zaklada diskuzi, aby ji na to řekli názor ostatní. A takto? To je jen fňuk, fňuk, kámoška mi řekla něco hnusneho, uchlacholte mě že nejsem tak špatná.
Já rozhodně nefnukam. Jestli si to četla celý ptala jsem se jak často uklizite, dál v diskuzi na typy jak uklízet denně s dítětem, který odpoledne nespí, zapojit ho nejde atd.
Pokud ti přijde diskuse bezpředmětná. Tak se nemusíš účastnit, není to povinnost. A už vůbec nechápu proč se zapojis a hodnotis můj úklid když ti ten dotaz přijde k ničemu, jinak bys to napsala rovnou a ne nejdřív hodnocení pořádku.
To mám fotit denně byt, aby ti ta diskuse přišla jako opodstatněná?
@hospodki píše:
Roboticky vysavač, který vysaje a prelizne to hadrem. Mám jeden hadr na místnost - pošlu na obývák, vymenim hadr, pošlu do chodby, vymenim hadr…
Já robotický vysavač nemám. 😀 Mam klasiku a mop a kybl
No upřímně, co je kamarádce po tom? Chová se jako nevychovaného. Myslet si může co chce, ale má si to nechat pro sebe. Taky nebudu vykládat kamarádce, že podle mne má OCD, protože její rovnání hrnečku dům zákrytu, lžiček v šuplíku, nebo popis skříní, co a kolik čeho kde není normální. Ale - je to její domácnost a mne to v ničem neomezuje.
Kdyby jí to řekla tchýně, všechny rady by zněly stejně - pošli babu do pihele. Nic ji po tom není. Takovou kamarádku bych nechtěla.
@Vlasta gh vykašli se na to. Když jste spokojeni vy, tak to děláš dobře.