Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Náš mladsi to ted dělá taky má 3roky kvuli všemu ječí jak pavián chudáci sousedi ![]()
Bože holky mluvíte mi z duše, já už dnes došla k závěru že jsem asi špatná matka. Nejhorší je že to druhé dítě je úplný nic neresici Smíšek… Hele a co jsou vaše děti za znamení? A úplně něj by bylo kdyby ty maminky co tu psaly před x lety dnes napsaly jestli jim z toho vyrostly. Děkuji za reakce a hodně síly všem ![]()
@leya3243 píše:
Bože holky mluvíte mi z duše, já už dnes došla k závěru že jsem asi špatná matka. Nejhorší je že to druhé dítě je úplný nic neresici Smíšek… Hele a co jsou vaše děti za znamení? A úplně něj by bylo kdyby ty maminky co tu psaly před x lety dnes napsaly jestli jim z toho vyrostly. Děkuji za reakce a hodně síly všem
Moje starší má 7 a byla právě to ubrecene, nespokojené mimino a je taková komplikovaná pořád. Sice nebrečí, ale pořád má nějaký problém
Tam ji pichlo, tam ji svědí, to ji nejde, furt něco potřebuje, za všechno může někdo jiný jen ne ona… Ale lepší se to
Je to prostě povaha. Je ve znamení lva.
Moje mala byla urvanek jako miminko a pak upistene batole. Stale se bytem neslo nepokojene pisteni, neustavalo to, jak byl den dlouhy. V batolecim veku uz ani tak neplakala, jako stale pistela. Me to psychicky nicilo.
Pak se naucila mluvit a ejhle, pisteni postupne utichalo. Ted na skoro 3 letech ji jede pusa nonstop, stale si neco povida, snazi se mne zapojovat do jejich monologu s hrackami. Je vesela a spokojena holcicka. Obcas ma nejaky ten moment, ma na to vek, ale suma sumarum dobry.
V zivote bych neverila, ze s tak drazdiveho a vecne urvaneho decka muze vyrust neco tak klidneho, spokojeneho, usmevaveho a v podstate bezproblemoveho.
Můj starší bude mít 6 let a stále je hodně náročný. Věcně nespokojený, vztekací, věčně má nějaký problém, věčně něco chce, když se mu něco nedaří tak za to může ten druhý, je strašně netrpělivý, vznětlivy, věčně naštvaný, plačtivy, věčně v opozici, pořád se musí hádat, odmlouvat, urážet, věčně vyžaduje něčí pozornost, když po něm něco chceme tak je to mega problém… Mladší je naopak pohodář, tak o to víc si toho vážím.
@warita Můj mladší byl hodně náročné uvřeštěne miminko a velmi divoké a neposlušné batole ale přesně jak píšeš jak se naučil mluvit tak velký obrat a cca od 3 let je z něho spokojený usměvavý bezproblémový spolupracující pohodař. Zato starší byl naopak naprosto bezproblémové miminko, velmi poslušné batole, ale cca od 3 let obrat k horšímu a teď je opravdu dost náročný a věčně nespokojený, věčně dělá se vším problémy.
Asi je to hodně o tom, zda je knourani dítěte součást jeho povahy nebo frustrace z nemožnosti se vyjádřit tak, aby to dospělá protistrana dokázala pochopit. Já mám malou uknouranou, hysterickou satanasku je jí 11 měsíců. Upřímně doufám, že je to ta druhá varianta, protože už teď mi to leze vážně na mozek. S těmi jejími prvními sluvky jenž pronasi velmi hlubokým hlasem, ve stylu hadiho jazyku Harryho Pottera, mám obavu, že ji posedl satan
![]()
@wendeleen píše:
@Martha03 Pardon, nemám nic k tématu, ale tohle mě dostalo.![]()
![]()
No hele všichni se tomu strašně smějí, že tohle ještě neslyšeli. Už jsme uvažovali nad castingem do zombie apokalypsy nebo na panenku Chucky
někdy je to ale až děsivé, když se ti dítě vzbudí uprostřed noci, sedí v postýlce a volá hlubokým hlasem máma, máma, to už má člověk skoro strach
kdybych tam došla a ona otočila hlavu o 360 stupňů jak ve vymitani ďábla tak by to byla konečná
pro mě ![]()
@Martha03 píše:
No hele všichni se tomu strašně smějí, že tohle ještě neslyšeli. Už jsme uvažovali nad castingem do zombie apokalypsy nebo na panenku Chuckyněkdy je to ale až děsivé, když se ti dítě vzbudí uprostřed noci, sedí v postýlce a volá hlubokým hlasem máma, máma, to už má člověk skoro strach
kdybych tam došla a ona otočila hlavu o 360 stupňů jak ve vymitani ďábla tak by to byla konečná
pro mě
Musíš to brát z té lepší stránky, třeba má před sebou skvělou kariéru zpěvačky v nějaké trash metalové skupině.
Ne, promiň, musí to být fakt děsivý a budu držet palce, aby se to brzo zlepšilo. ![]()
@wendeleen píše:
Musíš to brát z té lepší stránky, třeba má před sebou skvělou kariéru zpěvačky v nějaké trash metalové skupině.Ne, promiň, musí to být fakt děsivý a budu držet palce, aby se to brzo zlepšilo.
No nevím co by bylo horší jestli trash metal nebo panenka Chucky
![]()
Pravdou je, že já sama zrovna nejsem prototyp něžné dívky a můj hlas je dost hluboko, samozřejmě občas dost hluboko cedim mezi zuby když jsem naštvaná. Takže naši mají asi pravdu, že to má ode mě. Ale u takovyho malyho prcka je to, zvlášť za tmy, úlet. Moc díky a přeji hezký večer ![]()
No u nás je to povaha, mluvila velmi brzy, je nadaná zpěvem, skládá si své písničky, básničky, má skvělou slovní zásobu, v necelých pěti letech si s ní člověk pokeca opravdu na úrovni, to myslím vážně. Ale když jsme především v přítomnosti jiného dítěte, tak ona potřebuje první vidět zviratko, které mají třeba za úkol najít, musí první poznat číslo, musí první říct slovíčko anglicky, když se tak nestane, je to problém, ale ne že se nervuje ale prostě kňučí a brečí, zalyka se, nemůže dýchat. Dnes to vyvrcholilo tím, že šlápla do bláta a potřebovala si tenisky vyčistit hned a matka neměla vlhčený ubrousek a nemohla vydržet 200 m domů. Jiné procházející paní se mě asi zželelo a nabídla ubrousek ale nebyla poblíž lavička na kterou ona by si mohla sednout a tenisky utřít. Ve finále to skončilo tím že já můžu za to že ona má jen jedny tenisky (není to pravda), protože jsem ji vyřadila její svítící boty, protože je má malé a proč ji jako tak rychle roste noha? Mi už jako docházejí argumenty, nejde to po dobrém ani po zlem. Ptala jsem se jí kdyby se to stalo kamarádce co by ji poradila a ona že to má vydržet domu, že je to kousek. Já říkám tak pojď, půjdeme domu a vyčistíme to a ona že ne, že ona si to musí vyčistit tam. No rev, fňukají až domů… Holky já jsem už na dně
@Martha03 píše:
Asi je to hodně o tom, zda je knourani dítěte součást jeho povahy nebo frustrace z nemožnosti se vyjádřit tak, aby to dospělá protistrana dokázala pochopit. Já mám malou uknouranou, hysterickou satanasku je jí 11 měsíců. Upřímně doufám, že je to ta druhá varianta, protože už teď mi to leze vážně na mozek. S těmi jejími prvními sluvky jenž pronasi velmi hlubokým hlasem, ve stylu hadiho jazyku Harryho Pottera, mám obavu, že ji posedl satan![]()
@milwinka
No snad budou mít ty naše děti život v pohodě. Manžel prohlasil, že neví jestli se nám ta holka vdá 😆 a taky řeší že nemá kamarády, že se s ní nikdo nechce bavit, šla jsem za učitelkou ve školce a zeptala se… A pak mi malá řekla že se asi popletla… No jako zkouší to jak může… Snad se to zlepší… Jen kdyby to nebylo tak vyčerpávající
@leya3243 píše:
@milwinka
No snad budou mít ty naše děti život v pohodě. Manžel prohlasil, že neví jestli se nám ta holka vdá 😆 a taky řeší že nemá kamarády, že se s ní nikdo nechce bavit, šla jsem za učitelkou ve školce a zeptala se… A pak mi malá řekla že se asi popletla… No jako zkouší to jak může… Snad se to zlepší… Jen kdyby to nebylo tak vyčerpávající
Tak to už jsme také řešili, zda ji bude někdo chtít
Naše má štěstí, že je zatím fakt krásná holka, třeba to uhraje na to 🙄