Ulice :-)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3091
19.8.25 19:46
@vokishka píše: Více

Taky sem si rikala, že o taťkovi ani zmínka ani zaručení natos aby tam šla bydlet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.8.25 22:16

Jako z čeho je prosím vás ta Vanda tak strašně unavená? :lol:Tři ženské v domácnosti na jedno mimino… Na Vandě je v podstatě jen kojení. A nezvládá? Jakože cože? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21295
19.8.25 23:43

@Barevné klubíčko no právě tři ženské v jedné domácnosti. Z toho bych se zbláznila. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61049
20.8.25 10:11
@Letee píše: Více

Tak jako celkem fér by to bylo :nevim: neříkám že já bych takový dva pubertaky chtěla mit doma,(nedovolila bych ani dcery bydlení u jich) ale ji se jak dlouho? O dítě starali cizí lidi a byla s tím v pohodě :nevim: tak teď by jim to asi fakt mohla oplatit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61049
20.8.25 10:12
@Letee píše: Více

Bydlí s ditou a jejím synem, zofce se tam nechtělo ani na ty víkendy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61049
20.8.25 10:12
@malákráličice píše: Více

Z toho by musela být unavená každá :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snopy123
20.8.25 10:16

@Barevné klubíčko A jak víme, že na Vandě je jen kojení? Říkala, že 6 týdnů nespala, že malá hodně pláče, noce mají hrozné, atd…
Pokud 6 týdnů nespala, tak se nedivím, že je KO. Navíc tedy asi byla zvyklá spát dle potřeby. A taková citlivější byla vždy i před miminem.
Navíc jestli tomu celému velí ta její máma (mám okno na jméno), tak potěš. Jako nedat miminko Luďkovi ven na déle než 15 minut, protože je zubař. :nevim:

Navíc ona je asi hodně vyřízená i psychicky. Zřejmě jí to kojení moc nejde a jede v kolotoči kontrola u doktora, dokrm, atd… Navíc měla zánět, což taky tomu množství MM nepomůže, atd… Vůbec jí to nezávidím.
Možná místo Jolany a Marie, které taky všechno zažily, by ji mohla fajn laktační poradkyně a nebo kamarádka (kterou nemá), aby se hodila do klidu a buď se na kojení vyprdla a nebo si to celé sedlo.
6 týdnů řešit s matkou za zadkem kojení (které moc nejde) a uřvaného novorozence musí být na bednu.
Předpokládám že vše musí být dle Jolany, která pojede v režimu ala 70./80. léta.
Dle mého ona kojit už nechce, ale Jolana a Luděk a doktorka ji přesvědčuje, jak je to super a potřeba. A ona o sobě jako matka velmi pochybuje. Navíc mámě je zavázaná, protože díky ní má kde bydlet a co jíst.
Myslím si, že ponorku tam mají všechny 3.

Už jen to, že na 6. týdenní kontrolu jedou taxíkem. :think:

• Citovat
  • Upravit
20.8.25 11:57
@Snopy123 píše: Více

Tak snad spím, když spí to dítě ne? A pochybuji, že by se starala o domácnost, vařila atd… když tam má Jolanu a Marii :roll: No a za kojení si může sama… Nejde, nejde, zkusila jsem všechno, jsem z toho vyřízená, dávám flašku. Hotovo.

Jako vsadím se, že v reálném životě většina z nás zvládá daleko horší věci… A vykreslit 40ti letou ženskou jako totálně neschopnou… No nevím. Zas přehnané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.8.25 12:04

Jako spíš si myslím, jestli tam z toho neudělají, že bude mít poporodní depresi nebo něco :think: uvidíme. Jinak s tí Luďkem jsem to ještě neviděla. Až dneska. Ale celkově bych nenechala matku, ani kohokoli jiného, se mi takhle montovat do života.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snopy123
20.8.25 12:11

@Barevné klubíčko Muže mít nějakou formu deprese. A ano, většina ženských asi ano.
Ona zřejmě ne.

Mé poslední dítě bylo velmi náročné od mimika. A když spalo, tak jsem nespala, protože jsem musela být okamžitě k dispozici a přeuspávat. Navíc jsem směla spát ( i v noci ) pouze v jedné poloze, jinak dítě okamžitě vzhůru. V noci mě budily bolesti kyčli a zad, protože pokud jsem chtěla aspoň nějak spát, tak jsem se nesměla pohnout. Tedy to spát znamenalo s minimem hodin spánku, nad ránem dítě třeba co 10-20 minut vzhůru. On i přes den dával 20 minutovky. Nikdy jsem nezažila, že by spal třeba 2 hodiny v kuse se mnou ( no sám ani omylem ).
Pokud jsem dítě nechala bez mé osoby spát bylo do 3 minut vzhůru ( ve dne v noci ). Spát přes den ( ono tedy moc nespalo - myslím hodinově ) jsem musela ležet s ním a při prvním zavrtění být okamžitě k dispozici - jinak se vstávalo. Do 3 let bylo vzhůru i 15× za noc. ( Dle odborníků má problém s přechody mezi fázemi spánku, ale to jako mimino nikdo nevěděl ).
Ano, měla jsem k tomu doma domácnost a starší děti. S dítětem na ruce - nešlo nikam odložit, nesnášelo i manžela do určitého věku. Nesnášelo tedy ani kočár, takže všude jsem ho nosila v ruce, což bylo fajn, když měl 9 kg v pul roce.
Byla jsem ráda pokud jsem zvládla přendat pračku do sušičky v šestinedělí. To léto jsem ani jednou nepověsila prádlo a vysávala s dítětem na ruce ( a to pereme každý den ).
Naštěstí to nebylo moje první dítě. A byla jsem unavena. Nemela jsem ani minutu bez kontaktu s dítětem, což bylo psychicky náročné.
Zpětně se divím, že jsem se nezbláznila.
Jeho starší sourozenec miloval kočár. Zvládal spát na terase i 2 hodiny v kuse. V noci se kojil klasicky co 2 hodiny a pak zase spal.
Takové normální mimino. Taky jsem si říkala, z čeho tak jsou matky unavené :))

Vanda byla vždy taková křehcí. Třeba ji stačí to nevyspání a ty problémy s kojením a masíčka okolo. Ono pokud má ubrečené miminko. Musí to být na budku, pokud to dítě pláče a pláče ….

Příspěvek upraven 20.08.25 v 12:35

• Citovat
  • Upravit
1259
20.8.25 12:32

Co říkáte na toho Jirku? Doteď mi přišel fajn a teď na mě působí jako namachrovany frajirek :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.8.25 12:41

Tak to jsi dobrá. Náročné dítě a doma další starší…

Hele uvidíme, co u té Vandy. Kam ta dějová linka bude směřovat. Jestli deprese, nebo střet generací nebo osvěta o kojení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65058
20.8.25 12:46
@Marki1985 píše: Více

Doufám, ze to zase neni povahový převrat, jako u některých jinych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.8.25 12:48
@Marki1985 píše: Více

A nebo byl takový pokaždé, jen se zatím neprojevil… Ale teda chová se na pár facek :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3091
20.8.25 13:17
@a12 píše: Více

To víme my diváci, ale v seriálu ani zmínka a snad dozor by mohl mít nebo to s ním probrat a Žofka má oba rodiče a že bydlí s Dítou přece nevadí, mohla tam bydlet i Žofie…

Příspěvek upraven 20.08.25 v 13:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky