Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nově si přivezla HIV Rozinka z USA. Nějak podezřele se pořád zmiňují o té vyrážce na dlaních.
![]()
@AnnaNuvoletta07 píše:
Nově si přivezla HIV Rozinka z USA. Nějak podezřele se pořád zmiňují o té vyrážce na dlaních.![]()
To si nemyslim. Ono z loupani pomerancu ve velkem se vážně delaji až obrovske puchyre. Vim o cem mluvim
.
Spis ji bude tak lito Veronice az se o tom zmini pred Binarem a ten ji da praci. Nebo nejak tak podobně
@Iv.Sa. píše:
Kdyby nastala velká shoda okolností a obě měly čerstvou prasklinku na rtu, tak by se virus HIV rtěnkou přenést mohl.
Přesně tak, já mám většinu roku rty popraskané pořád, take si myslím, že ten přesnos je tam možný, i když netuším, jak moc. Vendula o HIV podle mě neví.
@Zuzanec píše:
Přesně tak, já mám většinu roku rty popraskané pořád, take si myslím, že ten přesnos je tam možný, i když netuším, jak moc. Vendula o HIV podle mě neví.
Holky, není možný, já myslela, že dneska už o viru HIV ví všichni všechno. Virus HIV na vzduchu umírá, průměrně za jak dlouho je nejednoznačné, ovšem třeba na oficiálním webu k prevenci HIV uvádí v odpovědi, že déle jak 8 minut nepřežije. Nakažení rtěnkou by bylo asi první na světě, stejně tak jako se nepřenáší použitím skleničky či záchodového prkénka, tak ani použitím rtěnky. Možná to tam nedali, protože je ani nenapadlo, že by někdo mohl uvažovat o přenosu ze rtěnky.
@Klopotkova píše:
Lexíkova - Vašíkova role už skončila?
Ještě má pár dílů natočených a dál se uvidí
@terinka4444 píše:
Holky, není možný, já myslela, že dneska už o viru HIV ví všichni všechno. Virus HIV na vzduchu umírá, průměrně za jak dlouho je nejednoznačné, ovšem třeba na oficiálním webu k prevenci HIV uvádí v odpovědi, že déle jak 8 minut nepřežije. Nakažení rtěnkou by bylo asi první na světě, stejně tak jako se nepřenáší použitím skleničky či záchodového prkénka, tak ani použitím rtěnky. Možná to tam nedali, protože je ani nenapadlo, že by někdo mohl uvažovat o přenosu ze rtěnky.
a ten vir přežije na vzduchu na té rtěnce dlouho? Pár hodin, den .. prostě od nanešení postiženým?
@malákráličice Já teda ani omylem. Stejně jako bych nepoužila stejnou skleničku.
Při vší teoretické informovanosti.
Myslím, že Zuzana ví, co dělá, když půjčuje Vendule rtěnku. Určitě by ji vědomě neohrozila přenosem HIV. Je to opravdu téměř nemožné.
@malákráličice Jo, to je pravděpodobné. Ale stejně by ona nejlépe měla vědět,co si může dovolit.
@lucka_mac Ted to nechapu. Jako ta herecka by to mela vedet? Nebo scenarista?
@malákráličice Kdybych to vztáhla do reálného života, tak člověk s HIV by měl sám vědět, co si může dovolit a pohlídat si, aby nikoho neohrožoval. V tomto případě by s tímto měl pracovat scénárista a psát postavě scénář tak, že nikoho vědomě neohrozí. Tedy:„Zuzana ví, že má HIV a dá Vendule rtěnku, protože ví, že ji takto nemůže nakazit.“
Stačí?
@terinka4444 píše:
Z čerstvé ranky na čerstvou ranku čili krev do krve, tak to možné je, ale taková shoda okolností by byla opravdu vzácná, navíc by se musely malovat bezprostředně po sobě. I kdyby bylo riziko 0,1 promile, mělo by se respektovat. Náhoda je blbec.
@Iv.Sa. píše:
Počkej si do pondělí
Jo? Prijede s mamkou z Malkova,jo?
Vsak Bebarova rikala,ze se tam v jejim (pry take planovanem) pozehnanem stavu jeste objevi a bude se maskovat brisko.