Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@lucka_mac píše:
A už někdo pečete? Mně to připadá hrozně brzo. Sama začínám kolem Mikuláše.
peču, ale ne na vánoce:-) Ale možná perníčky, ty jsou trvanlivé?
S pečením začíná vždycky na první adventní víkend ,teď se mi to prolíná s narozeninama od dcery tak začnu až v týdnu , první dělám perníčky ,linecké ,ilsske kolem 15 budu zdobit a lepit okolo 20 dělám nepečene druhy.
@hofka píše:
peču, ale ne na vánoce:-) Ale možná perníčky, ty jsou trvanlivé?
@LennkaK. píše:
Macík je stále protivnější všudybylka a všechnoznalka
Presne tak …vsemu rozumi …macik … ![]()
@lucka_mac píše:
A už někdo pečete? Mně to připadá hrozně brzo. Sama začínám kolem Mikuláše.
Každoročně se tu divím, jak brzy se objeví pečící diskuze (i od žen, které pečou na kšeft). Když si uvědomím, že lidi jsou i ochotní dát za 6-7 týdnů staré cukroví obrovské peníze nebo koupit k narozeninám dětem 5 dnů starý dort (spousta ženských, které pečou dorty na kšeft běžně říká, že si korpus na sobotu pečou kvůli času třeba v úterý), tak mi nezbyde, než si to dělat sama.
Já peču okolo Mikuláše perníčky, ostatní peču až okolo 15.12., rozležet se to vždycky stihne a nebojím se dát si cukroví i začátkem ledna (když zbyde). Nepečené dělávám 22.12. Má to i tu výhodu, že to všechno nesežereme dopředu a opravdu se na cukroví těšíme.
@zrcadlo píše:
Každoročně se tu divím, jak brzy se objeví pečící diskuze (i od žen, které pečou na kšeft). Když si uvědomím, že lidi jsou i ochotní dát za 6-7 týdnů staré cukroví obrovské peníze nebo koupit k narozeninám dětem 5 dnů starý dort (spousta ženských, které pečou dorty na kšeft běžně říká, že si korpus na sobotu pečou kvůli času třeba v úterý), tak mi nezbyde, než si to dělat sama.
Já peču okolo Mikuláše perníčky, ostatní peču až okolo 15.12., rozležet se to vždycky stihne a nebojím se dát si cukroví i začátkem ledna (když zbyde). Nepečené dělávám 22.12. Má to i tu výhodu, že to všechno nesežereme dopředu a opravdu se na cukroví těšíme.
Přesně tak, to na zakázku teda jsme jednou dali i to mrazáku… A jako vyndali a vydrželo to. Jen stejně každý říkal, že to naše domácí, se kterým jsem se dělala taky tak až po dvanáctém dál, je mnohem lepší. Dávám do toho teda pravé máslo, to na zakázku bývá spíše z Hery a není to tak dobré
jinak by bylo asi ještě dražší. Tedy já bych kupované na zakázku nemusela vůbec. Ty dorty - to bude asi stejné i v cukrárně, když si člověk objedná, co? :/
Ano, Jana je moc hrubá, ale krásná, hezčí než Rózina, ale Rózina je jemnější a více dívčí.
Mně se líbí blondýny, ale Jana je kočka.
Na Mikuláše peču perníčky a většinou týden před Vánocemi ostatní. Nedovedu si představit,že bych jedla 6 týdnů staré cukroví.
Veronika tak brzy pekla, aby mohli včas poslat lidi pro formičky do Pepca…
![]()
@Iv.Sa. píše:Řekla bych,že se jim to povedlo. Do Pepca nechodím,nějak mi ten obchod nepadl do oka. Ale včera jsem šla kolem a bylo úplně narvano. Fakt neskutečné.
Veronika tak brzy pekla, aby mohli včas poslat lidi pro formičky do Pepca…![]()
![]()
@lucka_mac píše: Řekla bych,že se jim to povedlo. Do Pepca nechodím,nějak mi ten obchod nepadl do oka. Ale včera jsem šla kolem a bylo úplně narvano. Fakt neskutečné.
Já tam shodou okolností včera taky byla a formičky neměly vůbec žádné, asi to zabralo a jsou vyprodané ![]()
@lucka_mac píše: Řekla bych,že se jim to povedlo. Do Pepca nechodím,nějak mi ten obchod nepadl do oka. Ale včera jsem šla kolem a bylo úplně narvano. Fakt neskutečné.
Tam chodila vždy spousta lidí, ceny tam mají super, kvalita oblečení vydrží tak jednu sezonu, ale za ty prachy… ![]()
Ty formy mě ale zajímají, půjdu nakouknout. Ale na kvalitu moc nevěřím. ![]()
Nevím jak kde,ale tady byl v Pepcu nějaký vyprodej nebo co a ve vedlejším městě taky,já tam nechodím ale dcera ano a koupila tam sobě džíny,malé bundu,nějaké darky,prý byly veliké slevy…tak možná proto ten nátřesk.
tak slevy v Pepcu jsou průběžně. Malému tam hodně nakupuji a praneteřím taky. I bez slevy tam koupím tepláčky za 59kč a tričko za 35kč
Nač kupovat pro prcky drahé věci a jsou i pěkný. ![]()
Holky tak já taky peču až okolo mikuláše,nebot příští týden budu péct dort k narozeninám,jinak já do pepca chodím a je fakt že tam ted měli 30%slevu a jinak tepláky a trička pro kluky tam kupuji že za ty peníze super a stejně z toho vyrostou dřív než to stihnou zničit,jinak u nás v pepcu formičky mají