Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Náhodou já bych si dovedla představit Karlu jako matku
@Iv.Sa. píše:
50. týden v Ulicipondělí 10.12. 2018
Do Vánoc zbývají dva týdny. Většina z nás se už těší, jak nejkrásnější svátky v roce stráví se svými blízkými. Ne každý má ale takové štěstí. Blanka a Radka se sice neznají, jedno však mají společné. Letošní advent si nedokážou ani pořádně užít, protože nemohou být s těmi, které milují – Blanka se svými dětmi, Radka zase s vnoučaty. Navíc to vypadá, že jim o Štědrém dni zbudou jen oči pro pláč stejně jako dnes. Obě totiž raní novinky, které se dozví a které se týkají právě Vánoc… Proč se Blanka sesype? A co neustojí Radka? Co je pro obě hodně bolestivé? A kdo jim je překvapivě velkou oporou?úterý 11.12. 2018
Jaká by to byla oslava dvacetin, kdyby neproběhla i s vrstevníky a kamarády někde v klubu? Pro Rozinu ji uspořádá v Coolně Jana, jež se domluví s Brunem na velkém narozeninovém překvapení. Zároveň Rozině bez mučení přizná, že má o Bruna zájem, takže se jí vlastně hodí, že se znovu uvidí. Má to ale malý háček. Na Bruna si stále myslí také zamilovaná Marcela, jež se kvůli Janě odhodlá k něčemu, čeho bude záhy hodně litovat… Co Marcela udělá? Proč bude kvůli Janě zle mezi Marcelou a Rozinou? A která z holek se líbí samotnému Brunovi?
středa 12.12. 2018
Jak dobře známe své partnery? Jak je vnímáme my, a jak naše okolí? Anna Lišková postupně zjišťuje, že její Petr má své mouchy. To, co jí na něm zpočátku imponovalo, jako by se pomalu vytrácelo. Přitom před Ančou se Petr ještě jakžtakž krotí. Jakmile však osamí s její kamarádkou, jež mu není příliš sympatická, bez nejmenšího zaváhání odhalí svou druhou tvář … Co se stane? S kým bude Petr hodně na kordy a proč? A co na to Anča, jíž se to týká víc, než by tušila?čtvrtek 13.12. 2018
Pokud se člověk zamiluje do nepravého, prožívá neskutečná muka. Neustále bojuje se svými city, lásku si zakazuje, přesvědčuje sám sebe, že to zvládne. Ale jak dlouho se dá tohle vydržet, aniž by si všimlo naše okolí, že se něco děje? Martin a Šárka kolem sebe nyní našlapují po špičkách, už nejsou tak bezprostřední jako dřív. To neujde někomu, kdo oba dva velmi dobře zná. A otevřeně se na to Martina zeptá… Co se dozví? Co dnes neustojí Šárka? A co Martin?
pátek 14.12. 2018
Za deset dní je Štědrý den, ovšem Vilma Nyklová nemá na svátky ani pomyšlení. Trápí se kvůli vnučce Vendule, jíž se před pár týdny rozpadl vztah, protože se nedokázala vyrovnat se zrušením svatby jen den před obřadem. Nyklová pořád doufá, že se Vendula a Pavel usmíří a znovu dají dohromady. Teď o svou naději však definitivně přijde. Pavlova babička jí totiž prozradí, že vnuk už zase randí, byť se to snaží přede všemi utajit. Kdo je tou vyvolenou? A jak na tuhle novinku zareaguje Vendula, až se ji od babičky dozví?
Tak to mě zajímá jen Pavlík a Vendula a Šárka s Martinem, zda spolu vůbec hupsnou do postele. Možná ještě, koho si vybere Bruno, mně k němu víc sedí Marcela.
Kam se jako Rozina chystá v těch hadrech??? Zapomněla, že není na Floridě? Vždyť by v listopadu umrzla. Jako jinak šaty na 30 stupňů plus dobré.
@Iv.Sa. píše:
Nová postava v Ulici, na kterou se většina v anketě dole netěší…http://ulice.nova.cz/…k-nosek.html
a to já jo, ta linka s Rybovou a Evžou byla od začátku tak jasná a průhledná, že trocha nejistoty se hodí
@Kelliee píše:
Mně to její zapálení přijde až moc přehnanéProstě na můj vkus jede přes mrtvoly- není nad její práci.
Je určitě hodná a sympatická, mně se Karla líbí i jako ženská - po podoběAle jako cajtka mi přijde trapná. Prostě jen pocit.
Tuhle práci by, ale měli dělat zapálení lidé. Nepřijde mi,že by Karla prehanela. Má tu práci ráda,baví ji, je ochotná tomu něco obětovat. Tohle prostě není práce,kde jsi osm hodin a jdeš domů. Nebo si řekneš teď se mi to nehodí,nikam nejedu. Navíc se mi moc líbí,že si uvědomuje rizika a chce se nechat po otěhotnění přeložit na klidnější oddělení. Celkově mám její postavu v Ulici asi nejraději a klid se kterým snáší Marečkovou a jak dokonale si ji omotala kolem prstu, to je naprosto dokonalé.
@terinka4444 píše:
Já nevím, mně Marečková absolutně nepřijde nijak vlezlá, dřív ano, teď co tam hraje Karla, tak mi přijde jako velmi milá stará paní. Absolutně by mi nevadilo, kdyby k nám chodila a bylo to tak, jako je to u Karly. Ta výměna toho bytu byla idiotský taj scénáristů, absolutně o ničem, chápu, že to potřebovali , ale ten důvod byl totálně mimo. No takže chudák tchyně spí na gauči. Ale mně by nevadilo, kdyby ke mně jednou dvakrát týdně dojela přespat, vůbec by mi to nevadilo
Ne? I kdyz mám svou tchýni ráda a máme spolu hezky vztah, aspoň doufám,tak tohle už by na mě bylo moc.
@Klopotkova Marcela k němu sedí možná víc,ale svoji šanci měla. A být klukem tak si vyberu bezprostřední Janu,je hezčí,usměvavé jsi, taková živější.
@lucka_mac píše:
Tuhle práci by, ale měli dělat zapálení lidé. Nepřijde mi,že by Karla prehanela. Má tu práci ráda,baví ji, je ochotná tomu něco obětovat. Tohle prostě není práce,kde jsi osm hodin a jdeš domů. Nebo si řekneš teď se mi to nehodí,nikam nejedu. Navíc se mi moc líbí,že si uvědomuje rizika a chce se nechat po otěhotnění přeložit na klidnější oddělení. Celkově mám její postavu v Ulici asi nejraději a klid se kterým snáší Marečkovou a jak dokonale si ji omotala kolem prstu, to je naprosto dokonalé.
Souhlasím s Tebou, něco podobného jsem tady psala. Tuhle práci nemůže dělat někdo, kdo jen čeká na to, až mu padne. Tuhle práci musí mimo jiného vykonávat člověk, kterého baví, těší.
Taky mi nepřijde, že by to s tou pracovitostí přeháněla, dělá holt to, co umí, je to člověk na správném místě. Mára si ji s takovým povoláním našel, tak by to měl respektovat, to, že má o ni strach je zase věc druhá.
@malákráličice píše:
No to nevim, jsem slusna holka. Dal nez k rukavicim jsem nikdy nedosla
Jova,jova, ty nosím taky imrvere, kvůli karpálům… no to bude divočina ![]()
@lucka_mac píše:
A hlavně,Mára si jí už takovou našel.A teď najednou bude dělat vlny.
@Zuzanec píše:
Kam se jako Rozina chystá v těch hadrech??? Zapomněla, že není na Floridě? Vždyť by v listopadu umrzla. Jako jinak šaty na 30 stupňů plus dobré.
Jako pubertacka jsem do klubu a na vyrazeni taky takhle chodila. Neprijde mi to nijak divny. Vsak vevnitr je teplo a tu cestu jsem rada protrpela ![]()
Co se týče Karly, myslim si, ze ji to spis i docela vyhovuje. Ma navareno uklizeno. Ja ji videla varit celkem minimalne, nebo vzdycky i nakupoval Mara.
Mně by tchyne rozhodne nevadila, ja mam treba vyborny vztahy. Ale nesmela by se mi motat do kuchyně, nedejbože mi uklidit. By bylo peklo.. rada pohostim, urcite bych navareno mela i pro ni. Ale aby me s chlapem obskakovala jeho maminka. To teda nee.
Nerikam pozvat sem tam na oběd. Jednou ty jednou ja, ale takto neee. ![]()
@boska90 píše:
Jako pubertacka jsem do klubu a na vyrazeni taky takhle chodila. Neprijde mi to nijak divny. Vsak vevnitr je teplo a tu cestu jsem rada protrpela
I minisukni s krajkovou podprdou pod džísku v lednu nebo v únoru
mládí nás hřálo.
@Anna766 píše:
A hlavně,Mára si jí už takovou našel.A teď najednou bude dělat vlny.
Mám pocit,že jemu její práce nevyhovuje od začátku jejich vztahu,ale teď má důvod (potenciální těhotenství) začít víc prudit.