Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj maminky, už se vám někdy stalo, že vám nechali na oblečení takový ten umělohmotný nesmysl proti ukradnutí? Nejsem žádný zloděj, nakupovala jsem přes e-shop.
Jen bych potřebovala vědět, jak to z toho nějak neinvazivně sundat? ![]()
@ronnie120 Bez té věci, k tomu určené ne… asi bych požadovala řešení od eshopu, pokud nemáš nikoho známého v obchodě, kde to používají.
Tu větší část roztavit zapalovačem. Taky záleží jaký je to typ. Parkrát jsem to dělala
Taky nekradu. Ale dlouho jsem dělávala v baru co měl nonstop a ehm ne že bych někoho podporovala, ale bývalo tam toho hodně.
Já to jednou měla na oblečení pro mimino a neinvazivně to sundat nešlo. To tričko se vyskytlo v hromadě, která kolovala rodinou, tak nevím, odkud se to vzalo a řešit jsem to nemohla. Zkoušela jsem všemožně vypáčit, nešlo to, triko letělo do koše ![]()
Jinak bych to řešila u prodejce ![]()
Pry to jde silnym magnetem. Jinak muzes zkusit s uctenkou zsjit do nejakeho obchodu a poprosit je aby to sundali-takle to resila kamaradka
V první řadě bych to řešila s e-shopem, kde jsem tu věc koupila, je to jejich chyba.
Vzít účtenku / fakturu a zajít s tím do nějakého obchodu, kde to používají, s prosbou, zda by ti to nesundali, je taky možnost, která by mohla být funkční.
Sama bych to sundavat nezkoušela, mohla by sis to oblečeni taky zničit.
Ja bych to násilím nezkoušela, může v tom být kapsle s barvou ![]()
S eshopem se to asi bude řešit blbě..zbytečná platba za poštovné..
Ale já takhle jednou koupila nějakou věc ve sportu a zapomněli mi to sundat (nechápu, že tam jsem nepípala), pak jsem šla do hračkařství..tam jsem už pípala a paní prodavačka mi to tam u nich normálně sundala, ať nemusím běhat zpět do sportu. Bych s tim zkusila zajít do nějakého uplně jiného obchodu a poprosila je
Ale nějak to „po domacku“ sundat musí jít..kamarádka, co pracovala v obchodě s hadrama říkala, že pomalu denně nacházejí v kabinkách nějaké sundané ![]()
Jsem to sundala normálně kleštěma. ale byl to nějaký obal na podložku na jogu, za 5 kaček, tak jsem to riskla.
@Popokatepetla píše:
Ale já takhle jednou koupila nějakou věc ve sportu a zapomněli mi to sundat (nechápu, že tam jsem nepípala), pak jsem šla do hračkařství..tam jsem už pípala a paní prodavačka mi to tam u nich normálně sundala, ať nemusím běhat zpět do sportu. Bych s tim zkusila zajít do nějakého uplně jiného obchodu a poprosila je
Tohle se mi stalo s bundou, kde byl v cedulce s popisem na údržbu zadělaný nějaký cajk pípací. Tu bundu jsem dávno nosila a skoro všude pípala
. Až pak nějakou osvícenou prodavačku napadlo prohlídnout tu bundu, cedulku jsem odstřihla a byl klid. Takže v krámě sice sundali to umělohmotné, ale tohle tam nechali a já si pak připadala jako debil, když jsem všude pípala ![]()
@Popokatepetla píše:
Tak jedná se o jejich chybu, takže bych samozřejmě chtěla to poštovné proplatit…
@Popokatepetla píše:
Poštovné by měl zaplatit e-shop, je to jeho chyba.
Ja by som to zabalila do igelitového sáčika alebo tašky, tak aby mi trčal len ten čudlík, pre prípad že by tam bola aj farba a kliešťami by som to skúsila rozpojiť.