Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Angua píše:Marpe píše:Já bych mu náhodou dala plusový bod za to, že si dal vůbec ruku před pusu. Přijde mi až neskutečné, kolik lidí neumí ani tohle (ať už kýchají nebo kašlou)
Já sahám holou rukou jen na pečivo, které koupím. Chleba většinou beru rukou v sáčku (stejně jak to kdosi psal přede mnou - spíš zezadu).
Zezadu beru i časopisy/noviny, vadí mi ty přední ohmatané.Umytí ruk po příchodu z venku, po potřebě a před jídlem je u nás samozřejmost.
Už nekupuju nebalené saláty. Vyléčil mě z toho jakýsi mladík za pultem, který si parádně kýchl do ruky (bez rukavic) a ještě s nudlí u nosu - klidně tou rukou nabíral můj salát
Slušně jsem poděkovala s tím, že jsem si to rozmyslela a odešla jsem.
Na to, abych dospělého učila základům hygieny, na to fakt nemám![]()
![]()
Tak ono když tou rukou osahá vše, co je v jeho dosahu, už vyjde skoro nastejno - jako když si tu ruku před pusu nedá ![]()
Ne vždycky se dá stihnout kýchnout do kapesníku, ale ruce by si umýt mohl - zvlášť když pracuje u jídla.
No teď už je to jedno, ale saláty mám znechucené už asi napořád. A to jsem si tam s oblibou dávala sýrový…
Ahoj ![]()
Tak já zásadně rohlíky nebo chleba ochmatávám s rukou v pytlíčku (nebo igelitové rukavici).. Pro mě je to normální, asi jako to, že když jdu z wc, že si umyji ruce.. Je to hygienické a nepřipadám si jako nějaká fajnovka.. Když kolikrát vidím usopleného a smradlavého člověka, který se špinavýma rukama ochmatává a hledá ten nejčerstvější je mi mdlo…
Ale na balený chleba bych nesázela.. protože, alespoň tady u nás, jsou to většinou ty samé chleby z regálu, jen třeba dva dny staré
Nejraději si kupuji pečivo přímo v pekárně, ale tu nemám po ruce, takže musím trpět ochmatané pečivo z obchoďáku ![]()
Marpe píše:Angua píše:Marpe píše:Já bych mu náhodou dala plusový bod za to, že si dal vůbec ruku před pusu. Přijde mi až neskutečné, kolik lidí neumí ani tohle (ať už kýchají nebo kašlou)
Já sahám holou rukou jen na pečivo, které koupím. Chleba většinou beru rukou v sáčku (stejně jak to kdosi psal přede mnou - spíš zezadu).
Zezadu beru i časopisy/noviny, vadí mi ty přední ohmatané.Umytí ruk po příchodu z venku, po potřebě a před jídlem je u nás samozřejmost.
Už nekupuju nebalené saláty. Vyléčil mě z toho jakýsi mladík za pultem, který si parádně kýchl do ruky (bez rukavic) a ještě s nudlí u nosu - klidně tou rukou nabíral můj salát
Slušně jsem poděkovala s tím, že jsem si to rozmyslela a odešla jsem.
Na to, abych dospělého učila základům hygieny, na to fakt nemám![]()
![]()
Tak ono když tou rukou osahá vše, co je v jeho dosahu, už vyjde skoro nastejno - jako když si tu ruku před pusu nedá
No teď už je to jedno, ale saláty mám znechucené už asi napořád. A to jsem si tam s oblibou dávala sýrový…
Ne vždycky se dá stihnout kýchnout do kapesníku, ale ruce by si umýt mohl - zvlášť když pracuje u jídla.
Tak zas tou rukou zachytí aspoň ty tužší kusy, které by se jinak rozlétly do okolí
![]()
Hele, když se to tu tak divoce řeší, tak mě napadá, jestli jste někdy viděly někoho, kdo umřel na otravu ohmatanym rohlíkem?
To je extrém, já vim, ale pochybuju i o tom, že z toho někdo chytne nějakou vážnou chorobu ![]()
Temaho píše:
Hele, když se to tu tak divoce řeší, tak mě napadá, jestli jste někdy viděly někoho, kdo umřel na otravu ohmatanym rohlíkem?![]()
To je extrém, já vim, ale pochybuju i o tom, že z toho někdo chytne nějakou vážnou chorobu
ja si myslim,ze o to vubec nejde,jde o slusnost,proste neohmatavat to co si nekoupim
me osobne zadny bakterie nevadi,ty jsou potrebne pro organismus
vadi mi chemicka spina a ty je okolo nas dost
Temaho píše:
Hele, když se to tu tak divoce řeší, tak mě napadá, jestli jste někdy viděly někoho, kdo umřel na otravu ohmatanym rohlíkem?![]()
To je extrém, já vim, ale pochybuju i o tom, že z toho někdo chytne nějakou vážnou chorobu
Třeba takovou žloutenku nebo salmonelu by mohl člověk chytit, to je vysoce infekční.
MUFICE píše:Temaho píše:Třeba takovou žloutenku nebo salmonelu by mohl člověk chytit, to je vysoce infekční.
Nebo taky herpes, to chtnes razdva
MUFICE píše:Temaho píše:Třeba takovou žloutenku nebo salmonelu by mohl člověk chytit, to je vysoce infekční.
Myslím, že z rohlíku něco takového chytit, je minimální šance. A pokud se někdo bojí, ať si ho umyje.
Měly by se brát kleštama,ale kdo to děla??já teda,neohmatávam je,ale který vemu ten mám,a kdybych měla nad tím přemýšlet,tak jsem už ted hypochondr.A salmonelou trpím každý den.
Bábi Zlopočasná píše:
Vyrastla som v presvedceni, ze chlieb a pecivo sa v obchode holou rukou nechyta, ono pred revoluciou boli vsade na to nastrihane papiere. Dnes vidim ci uz robotnika zo stavby, alebo nacancanu panicku s nechtami jak kohutie ostrohy ze si z holej ruky v rohlikoch nic nerobia. Ja som asi moc utlocitna, obcas ma ten pohlad prinuti kupit baleny chlieb![]()
Ale co mi obcas vrta hlavou. Ked som sa raz vratila takto znechutena z obchodu a ventilovala to na istom fore, tak ma strhali aka ze som to fajnovka. O tyzden neskor sa na tom istom fore pohorsovali nad nejakou kamaratkou, ktora si po prichode domov neumyla ruky, ake je to fuj a hnus a na co vsetko cestou urcite siahla - mimo ine aj spinavy nakupny vozik/kosik v obchodaku. Ja som sa uz do diskusie radsej nezapajala, ale poslednou dobou, s tym ako mi cvrcek rastie ma pri kazdom nakupe napadne - je fuj neumyt si ruky po prichode domov ked som drzala ten kosik co predo mnou kto vie ake individuum, ale nie je fuj zobrat rohlik (ktory potom zjem) do ruky v ktorej som drzala ten kosik co predo mnou vie ake individuum?
ale ja aj tak fajnovkou ostanem, preberam este aj ryzu z pytliku ked varim ja![]()
![]()
No bingo
konecne na toto niekto upozornil, ja uz som na to rezignovala, pretoze v miestnom Tescu (byvam v Cechach) vidiet niekoho, kto si nabera rohliky sackom, to skor uvidim nad mestom UFO
Uz som videla holou rukou naberat si rohliky vsetky typy obcanov: od robotnika, co si odskocil zo stavby, po primara gynekologie (to ma trosku zarazilo) az po predavaca (a to ma uz dorazilo
)
Inac tiez si radsej nakupujem pecivo v malej pekarnicke.
V Tescu som uz videla aj obcanov nemenovanej narodnosti, ako otvarali nanukove torty a strkali do nich pracky… Bohuzial vyzerali tak nebezpecne, ze som radsej rychlo odtiahla prec a spolahla sa na to, ze to videli aj predavaci…
Takze po tejto skusenosti verim aj tomu, ze tito ludia kludne napluju do rohlikov...........
Slalomacka píše:V Tescu som uz videla aj obcanov nemenovanej narodnosti, ako otvarali nanukove torty a strkali do nich pracky… Bohuzial vyzerali tak nebezpecne, ze som radsej rychlo odtiahla prec a spolahla sa na to, ze to videli aj predavaci…
Takze po tejto skusenosti verim aj tomu, ze tito ludia kludne napluju do rohlikov...........Taky hrůůůza
To mi připomíná, že mi tenkrát jeden známý vyprávěl, že v hypermarketu viděl důchodce, jak otevírali jogurty a sýry ve vaničkách a testovali, jestli jsou dobrý
![]()
tak mě rohlíky třeba nevadí,ale co nesnáším,když ,,dámy"za pultem hrabou na maso bez rukavic a potom mi vracejí peníze…to vařím
Rohlíky beru sice holou rukou, ale když už ho jednou chytnu, tak ho v žádném případě nevrátím zpátky.Dokonce ani když ho vezmu do ruky a zjistím, že je tvrdý, přesto si ho už do toho sáčku dám.Když mi upadne na zem, taky si ho vezmu, můžu si za to sama, že jsem tele, nebudu to servírovat ostatním lidem…
Každej to tak ale nemá - jednou jsem byla s manžou v obchodě a on tam začal ohmatávat rohlíky, aby měl měkkoučký
Jsem na něj začla syčet, jaký je to prase, že to se nedělá atd.
Od té doby už to neudělal ![]()