Univerzita J. A. Komenského
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Souhlasím kvalita studentů je srovnatelná. Na všech VŠ jsou absolventi, kteří vynikají a nebo absolventi, kteří státnice udělají až na 3 pokus, ale udělají. A jsou se znalostma průměrní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@psycholozka Ve vší úctě, kecy v kleci. Souhlasím s tím, že některé veřejné školy (případně fakulty, obory) jsou sto let za opicemi, že pokulhává praktická využitelnost atd. Ale celkově je počet schopných lidí nesrovnatelný - kdo na to má hlavu, tak radši jde na „nanic obor“ na veřejnou školu zadarmo, než na „nanic obor“ na soukromou VŠ za peníze. Chytré lidi ze soukromých VŠ mohou přitáhnout jen ty, které mají něco navíc - tzn. opravdu kvalitní obor, zaplacené odborníky z praxe atd., v kombinaci s organizační vstřícností k zaměstnaným studentům a tak. A těch případů není tolik - i když uznávám, že jsou.
Naprosto nesmyslné je pak mluvit o věcech typu doktorské studium na soukromých školách.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Možná došlo k nepochopení celé situace akademického pole v ČR, ale studium dnes na VS všech VS není o tom kdo má jakou hlavu, ale kdo v tom umí chodit. A kdo vydrží. Velice obtížně a konkrétně se popisuje akademická půda a její zákoutí. Ve vzdělávání, získávání titulů a vysokých funkcí. A v neposlední řadě peněz. Myslím tím i postgraduální vzdělávání. Akademická půda je těžká politika. A studenti jsou na posledním místě. Proto veškeré dohady jaká škola je lepší. Jsou naprosto k ničemu. Osobně znám lidi co mají několik VS v CR i v zahraničí. Soukromé i státní. Osoby ve vysokých akademických funkcích a zajisté někteří mají i UJAK.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Př. K čemu mi bude titul z FF UK, když nesezenu uplatnění a ze soukromé ano. Když vstuduji obor, po kterém hladoví trh práce. Na to je třeba nutné pohlížet. např. soukromá zdravotnická VS Praha. uplatnitelnost 100%
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@psycholozka Ale já to nepopírám, že jsou oblasti, kde soukromá škola funguje lépe než státní. Ale pořád je to o tom, že v globálu veřejné školy produkují řekněme 50% kvalitních absolventů (kombinace dobrý student + kvalitní obor) a soukromé 10%.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@psycholozka píše:
Př. K čemu mi bude titul z FF UK, když nesezenu uplatnění a ze soukromé ano. Když vstuduji obor, po kterém hladoví trh práce. Na to je třeba nutné pohlížet. např. soukromá zdravotnická VS Praha. uplatnitelnost 100%
Ale jestliže se tato diskuze jmenuje UJAK, tak ti z různých setkání personalistů a lidí z HR mohu garantovat, že konkrétně tato škola je vnímána velmi negativně, a mnohdy jsou její absolventi vyřazováni z výběrového řízení už jen na základě této školy (bez ohledu na to, jak diskriminační to je, když mi přijde 100 životopisů, tak prostě selektuju a nemůžu vidět všechny, a podle zkušenosti 1 z 10ti z UJAKu je možná použitelný, dám přednost lidem s jinou vystudovanou VŠ, pokud jinak odpovídájí profilu stejně). Proto tuto školu rozmlouvám, protože vidím, jak to může i chytrým lidem uškodit ve výběrovém řízení (personalistů, kteří tu školu nemohou vystát, je opravdu hodně, alespoň v Praze).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kupim za rozumnu cenu vypracovane rigorozne otazky zo spec. pedagogiky ucitelstvo.. Ak tu je niekto taky, nech sa mi prosim ozve, dakujem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
UJAK je univerzita, asi jako rohlík je maso.
Co očekáváte od školy, kterou si platíte? Že budete muset tvrdě makat?
Cokoliv, co na této „univerzitě“ vystudujete, nemá uplatnění, protože všichní vědí, co to je za školu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tyto řeči mám najradši! Před lety to byla univerzita v Plzni, dnes je to UJAK!!! Všechny zkoušky jsou na této univerzitě náročné, jako na jiné
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KacikL. píše:
Tyto řeči mám najradši! Před lety to byla univerzita v Plzni, dnes je to UJAK!!! Všechny zkoušky jsou na této univerzitě náročné, jako na jiné
Haha, na UJAK jdou ti, co chtějí titul a nedostali se na státní školu. Sice jim je pak na nic, protože je to titul z UJAK, ale budiž. Už jen to, že se ruší akreditace vypovídá o tom, jak to na škole chodí…
A Plzeň nebude o moc lepší, jen už to nedělají tak okatě jako dříve.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak nevim jak Vy, ale ja se dostala jak na statni stredni, statni vysokou ukoncenou titulem Mgr. A doktorat je pouze v Praze, Brne a Olomouci, tak si nekteri delaji doktorat na UK nebo voli UJAK. Ja na tom nic spatneho nevidim… Ale kazdy na to ma svuj nazor
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hudlak píše:
Haha, na UJAK jdou ti, co chtějí titul a nedostali se na státní školu. Sice jim je pak na nic, protože je to titul z UJAK, ale budiž. Už jen to, že se ruší akreditace vypovídá o tom, jak to na škole chodí…
A Plzeň nebude o moc lepší, jen už to nedělají tak okatě jako dříve.
Jak to myslíš, že jim je na nic? Ty jsi na UJAK něco vystudovala? Zřejmě ano a soudíš podle sebe.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mám Bc. na státní, znám lidi s Bc. z Ujaku, stejný ped.obor a práci jsme hledali stejně. Resp. na srazu ze střední jsme opravdu dle rozhovoru neměli odlišné zkušenosti, že by někdo měl ke škole řeči.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit