Univerzita J. A. Komenského

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
2.5.15 20:39

Tak s UJAK máme v rodině úžasný zkušenosti. To, že tam vezmou každého a i z kuchařky s maturitou může být učitelka, je úžasný. Za celý studium je nikdo nezkouší ústně jen testy (takže u státnic koukají, neboť na to nejsou zvyklý, ale co na podruhé to všem dají). A že nemusíte být inteligenti, jen mít peníze a někoho, kdo vám napíše práce a diplomku, to za celý studium nikdo nezjistí. Tak jestli tu někdo mluví o úrovni, tak fakt k smíchu. Osobně jako matka doufám, že je brzo zavřou a děti začnou učit lidi, co umějí jazyk, hrát na hudební nástroj atd. a hlavně naučí děti logicky myslet, přečíst si doma metodiku, umíme každý :cert:

• Citovat
  • Upravit
17
2.5.15 20:40

Souhlas s Hanka.Br - ja vystudovala na UJAKu doktorat a nebylo to vubec lehke!!! Tezsi nez magisterske na statni! A titul mi uznali v zamestnani bez problemu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
2.5.15 20:43

K cemu bude kucharce titul z pedagogiky? To uz je blba ona, ze jde z kucharky na pajdak! Tu nikde nezamestnaji, nebot nema pedagog. minimum :D
At si soudi UJAK kazdy dle sveho, ale kdo tam nestudoval, sam nevi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
2.5.15 20:49
@Anonymní píše:
Tak s UJAK máme v rodině úžasný zkušenosti. To, že tam vezmou každého a i z kuchařky s maturitou může být učitelka, je úžasný. Za celý studium je nikdo nezkouší ústně jen testy (takže u státnic koukají, neboť na to nejsou zvyklý, ale co na podruhé to všem dají). A že nemusíte být inteligenti, jen mít peníze a někoho, kdo vám napíše práce a diplomku, to za celý studium nikdo nezjistí. Tak jestli tu někdo mluví o úrovni, tak fakt k smíchu. Osobně jako matka doufám, že je brzo zavřou a děti začnou učit lidi, co umějí jazyk, hrát na hudební nástroj atd. a hlavně naučí děti logicky myslet, přečíst si doma metodiku, umíme každý :cert:

Studovala jsem na státní poměrně prestižní škole. Na nástroj mě sice nutili hrát, ale moje úroveň hry na klavír je taková, že v zájmu dětí hudebky neučím. Cizí jazyk jsem se musela naučit sama, musela jsem složit zkoušku, stejně jako kolegyně na UJAK. Ústně nás zkoušeli - ale v porovnání se složením anonymního testu to byla docela pohoda. Okruh otázek na státnice jsme s kolegyní měli prakticky totožný, ona měla navíc logopedii a specku, kterou bych uvítala. Tu - na rozdíl od klavíru a zpěvu - potřebuju ke své práci. No a co se týče logického myšlení - tak to tě nenaučí ani v Oxfordu. To buď je nebo není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
2.5.15 21:05
@antoinnetka píše:
Promiň, ale nejsou. Budoucí tchán tam učí a to co povídá - je někdy děs. Oproti studentům veřejné školy musí ve všech nárocích slevit o 70%. Neustále povídá o seminárních pracích s neuvěřitelným počtem chyb atd. Takže nedělej si o té škole iluze

A kdo je nutí uznávat takové práce? To se má tchán čím chlubit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
2.5.15 21:32
@KacikL. píše:
K cemu bude kucharce titul z pedagogiky? To uz je blba ona, ze jde z kucharky na pajdak! Tu nikde nezamestnaji, nebot nema pedagog. minimum :D
At si soudi UJAK kazdy dle sveho, ale kdo tam nestudoval, sam nevi…

No já osobně nevidím důvod, proč by z kuchařky s maturitou nemohla být učitelka. Maturita na gymnáziu přeci není žádná podmínka budoucího uplatnění ve školství, tou je až vysokoškolský diplom. A jestli je holka kuchařka šikovná, vyspěla až věkem, splní podmínky a vystuduje, má talent a srdce, nepovyšovala bych se nad ní jen proto, že mám maturitu z gymplu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
2.5.15 21:35
@antoinnetka píše:
Kdo asi? Vedení školy pochopitelně! Když učitelé nenechají určité procento studentů projít, tak letí učitelé. Studenti ne. A buď té lásky a do něj se nenavážej. Jako jeden z mála se tam alespoň snaží udržovat alespoň minimální úroveň…
Úroveň školy určují její učitelé. A nikdo na světě nemůže někoho přimět, aby pustil jako vyhovující práci, která nesplňuje podmínky. Jestli to dělají, studenti by byli hloupí, kdyby se snažili víc, než je nutné. To o vyhazovu jsou jen kecy. Jestli na UJAK přivírají oči nad celebritami, nad řadovými studenty ne.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
2.5.15 22:00

@antoinnetka Vtipný je, že jsem vystudovala už dávno a úplně jinde. Ale studovala tam nedávno moje kolegyně, na titul se nenadřela o nic méně než já. Já si neumím představit, že bych někde učila a za dvacet chyb v diktátě musela dát jedničku, protože mi to někdo nařídil. To bych prostě nemohla dělat takovou práci. Dost ráda bych viděla, na jakém základě by ten vyhazov byl postaven - vyhodit pedagoga jen tak není zas až tak jednoduché. A že školu řeší akreditační komise jen dokazuje, že takový alibistický přístup k úrovni studia je stejně na nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
2.5.15 22:30

@antoinnetka Já to beru tak, že moje kamarádka, která je a byla mimochodem výborná učitelka, splnila zákonem stanovené podmínky své kvalifikace a zadarmo je rozhodně nedostala. A teď nemyslím peníze - ty zaplatila možná za to, že nemusela ve čtyřiceti začínat se zpěvem (zpívá fakt otřesně) nebo s klavírem - což by stejně bylo k ničemu, za pár let se člověk nenaučí dobře hrát jako dospělý. Nelíbí se mi polemika o tom, že je její kvalifikace méně hodnotná, studium na veřejné škole by z ní lepší učitelku nikdy neudělalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
2.5.15 22:42

Škola se nedá soudit podle toho, že se někdo nadřel či nikoliv (je zřejmé, že na UJAK chodí jedinci, co na státní vysoké škola, kor na té prestižní nezvládnou ani semestr, tak se logicky nadřou i tam).
Velice dobré měřítko je úspěch uchazečů UJAK… a ten víme moc dobře jaký je. Vyučovat na menším městě? Ano je nouze o pedagogy. Gymnázium ve velkém městě? Děkuji, další..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
4.5.15 11:35

@hanka.br. Asi jste me nepochopila :-). Pisi zde, ze kdokoliv nema stredni pedagogicke minimum, nemel by nikde pusobit ani ucit ve skolstvi. Dle noveho OZ to tak proste je. To je nevyhoda skolstvi. Plno 15ti letych deti nevedi, cim by chtely byt, jdou na nejake skoly(kucharina, gympl, OA) a pak chteji delat ve 20 letech ucitele. Prihasi se na Pedagog. fakultu, ale bohuzel bez stredni maji smulu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
4.5.15 14:24
@KacikL. píše:
@hanka.br. Asi jste me nepochopila :-). Pisi zde, ze kdokoliv nema stredni pedagogicke minimum, nemel by nikde pusobit ani ucit ve skolstvi. Dle noveho OZ to tak proste je. To je nevyhoda skolstvi. Plno 15ti letych deti nevedi, cim by chtely byt, jdou na nejake skoly(kucharina, gympl, OA) a pak chteji delat ve 20 letech ucitele. Prihasi se na Pedagog. fakultu, ale bohuzel bez stredni maji smulu…

Chcete říct, že podle nového OZ absolventy gymnázia nevezmou na pedagogickou fakultu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
4.5.15 16:04

Nesmyl, na přijetí na školu potřebujete splnit podmínky dané školy. Nikoho nezajímá odkud máte maturitu, ale že ji máte. Stačí udělat přijímačky a to je vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
4.5.15 16:53

@KacikL. Dívala jsem se namátkou na podmínky přijetí ke studiu na PF TUL pro akademický rok 2015/16. Podmínkou je doložení úspěšného ukončení středoškolského vzdělání a úspěšné složení přijímací zkoušky. Možná sis ten zákon jenom špatně vyložila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
4.5.15 21:49

@hanka.br.
Pisi zde a mluvim o praci! Ne o prijeti na skolu, tu muze mit kazdy jakou chce. Udavala jste zde priklad, ze kucharka sla na ucitelku. K cemu ji ta skola bude, kdyz ji pak nikde nezamestnaji? A to plati pro vsechny. Pro upresneni- stredni pedagog.+vysoka pedagog. je pro skolstvi prijatelne, ale nezlobte se na me, jit z kucharky na pedagog. fakultu a pak na pusobit nekde… Kam by to skolstvi spelo? Nemam nic proti tomu oboru ani proti te osobe( ta muze byt vzdelana a sikovnejsi nez kde jaky ucitel, to plati i pro gymnazisty a dalsi jine obory), ale jde zde o to pedagog. minimum. To je dulezite a cele jadro naseho reseni. Po zpravach se vse chape hur…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze