Univerzita J. A. Komenského

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Janice pumelice
17.11.13 14:07

Moje zkušenost s MUP je zas taková, že místo na cvika jsme s určitými pedagogy trajdali po venku. Jen se nás zeptali, koho to zajímá a jelikož to byla nudná přednáška o ničem a všechny nás to k smrti nudilo a uspávalo, tak jsme chodili ven, párkrát jsme byli i v kině. Vyčer nám pak poslali výcuc na stránku až dvě. Prostě opravdu pohodové a nenáročné studium, co jsem zažil na MUP-a to jsem byla na prezenční formě.
Myslím, že jsi neobjektivní, pluto. Soukromé školy jsou v tomhle podle mě masovější, taky totiž dostávají příspěvky na studenty jako státní, veřejné, ač o tom asi nevíš.
K tomu jim ještě platíš ty sám.
Ta úroven tomu teda příliš neodpovídá, ač jsem nikdy nestudovala veřejnou, státní školu, tak si určitě nemyslím, že by byly horší.
Zase nemůžeš s MUP srovnávat nějakej blbej UJEP, vždyt UJEP patří mezi ty nejhorší veřejný školy.
Dále jsi tam pak nestudoval stejnej obor, sociální pracovník je přece něco jinýho, velkou úroven ten obor nebude mít asi nikde.
Mý zkušenosti s MUP? O semestru žádná práce, ani aktivita, nuda a nuda, škrábání se na zadku. Moje kámoška z VŠE vždycky říkala, že je strašný, jak propastný jsou mezi školama rozdíly. Na VŠE nestíhala a na MUP si strkala ještě prst do zadku. Pak zkouškový, kde je to týmová práce, nechali nás v pohodě opisovat, holky měli mobily s displejema jako blázen, a pak všechny za jedna nebo za dvě… :D
S pobočkou v Liberci zkušenost nemám, ale neslyšela jsem o tom, že by kvůli taháku někdy někoho vyhodili.
A jak uvádíš…, učitelé z UK. Proto mi přijde směšné, abys srovnával MUP s nějakou sračkozní regionální školou, i když je mi divné, že jsi po studiu na MUP šel studova ještě znova bakaláře veřejnou správu…, proč si ji nestudoval rovnou na magistra? Vyšlo by to jedním komínem, ušetřil bys a byl bys Mgr.-to fakt trochu nechápu…
Z prvního pokusu se vyhazuje na většině škol, státnice jsou o ničem, víc o náročnosti vypovídá úmrtnost při studiu.
Když na MUP udělalo 25 z 25 a uvědomíš si, že byli vzati bez přijímaček, studovali většinou kombi, takže ve škole jen jednou za čas, do toho asi i pracovali, tak prostě…, ta náročnost není bůhví jaká, což je ti jasné stejně jako mně.
Ale souhlasím s tebou v tom, že většina veřejných škol jsou továrny na tituly, ted myslím ty regionální školy v Hradci, Liberci, Karviné, Ústí n. Labem, Českých Buděj.
Ale pak tu jsou i školy dobré, v humanitních oborech asi UK, VŠE a MU. Na UK jsem se chtěla taky kdysi dostat :( :roll:

• Citovat
  • Upravit
pluto2008
17.11.13 20:28

Ono to jde celkově s naším školstvím z kopce. Stačí mít známý, kteří mají děti na středních školách a vidět co znají, pokud odmaturují a vidět, co se to vlastně k těm maturitám učili. A k té neobjektivitě - popisuji jen vlastní zkušenosti. Titul Mgr. na UJEP v oboru Sociální práce nebyl k dispozici. Sociální pracovník končil titulem Bc. Školní dny byly čtvrtek - sobota, takže bylo nutno si při kombinovaném studiu ještě pracovní dny ve škole nadělat. Dovolená na to nestačila. MUP má vyučovací hodiny pátek odpoledne až sobota. Pro mě - veliká výhoda. O magisterském studiu uvažuji, jen se právě také rozhoduji, jestli pokračovat na škole soukromé nebo státní.

• Citovat
  • Upravit
Janice pumelice
18.11.13 12:22

No z kopce to nejde. Jsou tady školy kvalitní, které tu byly už před více než dvaceti lety a pak spousta regionálních místních rychlokvašek, at už soukromých nebo veřejných.
Maturitu má dnes každý, ty děcka si neuvědomují, že by jim bylo mnohdy lépe, kdyby se vyučili v nějakém poztřebném oboru a naučili se jazyk a v Německu se budou mít jako králové.
Jen se znalostí jazyka můžeš dělat v Německu servírku za víc peněz než tady programátora…
Popisuješ jen vlastní zkušenost, já vím, ale do toho i hodnotíš, všechny veřejné školy určitě nejsou špatné. Když říkáš, že naše MUP není jako UJAK, kde vystuduje prej i mentálně postižená, tak UJEP nebude stejnej jako jiný veřejný.
O to mi nešlo, jen mi je divný, proč si nešel na tu veřejnou správu rovnou na navazující, proč na bakaláře. Měl jsi jít na MUP rovnou na magistra, však přijímačky se nedělaj, takže si znalosti nepotřeboval. Školní dny sice takhle jsou, ale kdo tam takhle vážně chodí? :D:D Někteří se ukážou ve škole málem jednou za měsíc, vše jde zařídit a ne vše je povinné.
Pokud máš znalosti na veřejnou, tak jdi na veřejnou, pokud neuděláš přijímačky, tak na soukromku, tak bych to udělalala já. :)

• Citovat
  • Upravit
Slůnátkol
19.11.13 04:53

Přečtěte si tohle a pochopíte jako já…Srovnání: USA : soukromé školy jsou velmi drahé, vystudovat je stojí miliony, berou na ně ty nejlepší žáky, učí tam ty největší kapacity, školy působí jako neziskové organizace a uznávají téměř výhradně prezenční formu studia jako opravdové plnohodnotné studium - dálkové, kombinavané formě se vysmívají jako koupenému titulu, na těchto prestižních školách musíte strašně moc makat, jsou časově dost náročné. Česko: soukromé školy jsou velmi levné, vystudovat je stojí pár tisíc korun, jsou vystavěny na ziskové bázi (a. s., s. r. o…), i když mají formu o. p. s., tak si peníze následně jen privatizují mezi několik vyvolených…, berou na ně ty nejhorší žáky bez přij. zkoušek, žáky problémové, ze špatných rodin, dálková/kombinovaná forma studia je tu v drtivé většině, někde to jsou 2/3, jinde 4/5 studentů z ročníku, školy jsou nenáročné a nevyučují na nich ani omylem ty největší kapacity, naopak tu učí ti horší, občas zaskakují i lidé bez VŠ, důraz je kladen na podřízení se vedení, dobří učitelé jsou tak mnohdy vyhazováni…, dobří učitelé o soukromky ani příliš nestojí, na veřejných dostanou podle statistik zaplaceno více a učí tam lepší i žáky s lepším vychováním, veřejné mají větší prestiž… Jsem v prváku na UJAKU, příští rok se hlásím na UK.

• Citovat
  • Upravit
cyrilametodej
19.11.13 13:43

Hovořit o kapacitách při výuce na soukromých školách by ani nebylo možné při územní rozprcanosti soukromých škol, kdy jedna soukromá škola má po republice třeba i deset a více poboček, na většině z nich tak učí, přednáší mnohdy i nekvalifikovaní kantoři, srovnávat je s USA, kde si ty kapacity zaplatěj, je to vše(výuka) v menších počtech a koncentrované do jednoho místo, je samozřejmě úplně mimo. :P :lol: Většina poboček jsou jen továrny na tituly.

• Citovat
  • Upravit
Mirka1989
20.11.13 15:06

Ahoj, tohle mě zaujalo:), tak přidávám:
Každej ví, že:

1. Soukromé školy jsou triviální-většina jejich poboček jsou jen tiskárny na diplomy.

b) Není prakticky možné, aby člověk, např. žena stíhala velké pracovní nasazení, starala se doma o rodinu a k tomu ještě nějak moc studovala, takoví si tak odskočí do prodejny titilů zakoupit diplom. (většinou úředníci, policisté…)
c) Kvalita vzdělání je velice diskutabilní, práce během semestru je na většině soukromek téměř nulová, účast se nevyžaduje ani na většině hodin na prezenční formě studia. Ano, kvalita některých přednášek nemusí být špatná, ale to ještě neznamená, že je dotyčný třeba neprochrápe a skutečně si z nich něco odnese. Přínos tak má být testován. Avšak na soukromé škole dá zkoušky i opice na cracku, jsou triviální a většina testovaných dokonce i hodně podvádí (navzdory tomu, že jsou zkoušky opravdu lehké).
Kvalita přednášek tedy může být vcelku solidní (i když na většině poboček není-je jich příliš mnoha a územně velmi rozptýlených=nemožnost obstarat kapacity), ale kvalita vzdělání bude vždy docela pochybná.
Platící student samozřejmě očekává lepší přístup, přičemž pod pojmem lepší přístup lze nalézt zejména vstřícnější hodnocení a co nejmenší nároky u zkoušek.
Důkazem toho může být i fakt, že už několikrát se stalo, že byl dotyčný pedagog po stížnosti studentů vyhozen, přičemž ona stížnost se netýkala jeho kvalit, ale směřovala výhradně na jejich hodnocení, tedy jejich testů, jinými slovy-dotyčný pedagog to nechtěl těmto „studentům“ dát zcela bez učení.
d) Dobré jsou i některé výroky pedagogů, kteří mají srovnání z veřejné i soukromé školy, (např. výrok jednoho z nich, že UJAK vystuduje i cvičenej foxteriér, podobné výroky zaznívají na VŠFS, MUP, VŠO a další soukromé školy)
e) Školné na našich soukromkách je nízké a odpovídá tak bídné kvalitě, „stát“ za studenty na veř. platí více, tedy dá se očekávat i vyšší kvalita. Nehledě na fakt, že špičkové veřejné instituce nedostávají výzmamnou část prostředků jen tak, ale ta je odvislá de facto i od kvality studentů, respektive absolventů.
f) V Evropě jsou nejlepší školy veřejné. Zajímavé to je např. v Austrálii, kde můžete jít na soukromku školu studovat téměř cokoli a dostane se každý, ale tyto školy jsou tam vysmívány, veřejné školy tam jsou těžší, je těžší se na ně dostat, skýtají lepší perspektivu uplatnění, ale platí se na nich i větší školné-v ČR máte tu výhodu, že to za vás platí „stát“.

Ted jeden plodný „rozbor“:…
Prestižní univerzity v USA obvykle fungují v módu „private non-profit“. Tím se liší např. od CEVRO, které má sice právní formu o. p. s., ale jde o ryze for-profit organizaci, pouze výnosy se „privatizují“ za hranou dobrého vkusu cestou odměn „těm správným“. Dále mezi špičkové americké univerzity patří např. veřejné vysoké školy typu komplexu University of California (UC Berkeley je letos třetí v ARWU, UC Los Angeles jedenáctá a UC San Diego čtrnáctá), dále se v první dvacítce objevují i University of Washington, University of Wisconsin-Madison a University of Michigan. Posuňme se ale dál, prvními univerzitami v ARWU z Velké Británie jsou Oxford (v zásadě veřejná) a Cambridge (veřejná), dále podle jednotlivých zemí ETH Zurych (Švýcarsko, veřejná), University of Toronto (Kanada, veřejná), University of Tokyo (Japonsko, veřejná), Pierre and Marie Currie University (Francie, veřejná), University of Copenhagen (Dánsko, veřejná), Karolinska Instituet (Švédsko, veřejná), TU München (Německo, veřejná), Utrecht University (Holandsko, veřejná), University of Helsinki (Finsko, veřejná), Israel Institute of Technology (Izrael, veřejná) a Lomonosovova univerzita (Rusko, veřejná). Takže tvrzení „privátní jsou lepší“ je zcela očividně chybné. Kdyby tomu tak bylo, byla by první stovka v ARWU doménou privátních institucí. Vlastně lepšího umístění (a to i „na body“) dosahují privátní univerzity pouze v USA, ale i tam jde vesměs o univerzity typu non-profit, tedy univerzity fungující v podobném módu jako veřejné, jen s výrazně menším vlivem státu na bezprostřední řízení. V Evropě naopak veřejné univerzity jednoznačně vedou…

Ještě bych dodala, že na ty soukromky v USA jako Yale, Harvard…neberou 100 %, ale do 10 % uchazečů a musí prokázat, že opravdu umí myslet (kritické myšlení, znalost jazyka, logické myšlení…), dalí věcí je to, že v USA se na těchto školách platí 50 tisíc dolarů za akad. rok., na našich prodejnách titulů to je jedna pětadvacetina této sumy.
Další věcí je fakt, že dálkové/kombinované studium na těchto univerzitách není skoro vůbec uznáváno, ba je přímo vysmíváno jako koupený titul. Lidi jsou tak na prezenčním a skutečně tvrdě na sobě makaj, každý den mají zadaný nějaký úkol nebo něco vypracovat, to se s těmi našimi lážo plážo prodejnami titulů vůbec nedá srovnat.
Dále jsou tyto prestižní amer. soukr. školy koncentrovány do jednoho bodu, nemají deset a více poboček po celé zemi jako naše prodejny titulů, jsou na nich lidé z celého světa…
Jsou na nich opravdu elitní jedinci, k nám na soukromky chodí jedinci pouze jelitní.

Pokud jsi z Prahy, chceš kvalitní ekonomické vzdělání, tak VŠE nebo IES UK. Pokud nemůžeš dálkově, protože tuto formu tyto školy de facto vůbec nenabízejí (jen snad FMV pro pár lidí, ale tam potřebuješ 5 let praxi a pár míst (asi osmina celkovýho počtu) na FPH, jinak FFU, NF a FIS všechno prezenční), tak zkus tu PEF ČZU.
 GL

http://www.omlazeni.cz/…71300-0.html#…

• Citovat
  • Upravit
Doporucuju precist
21.11.13 00:41

Tohle je odpověd na tvrzení, že v cizině jsou soukromky lepší a že u nás to jsou jen předsudky:

Co konkrétně myslíš tou cizinou? V Evropě jsou totiž (dle mez. žebříčků-ARWU, QS word univer. rank.) jednoznačně lepší školy veřejné, v USA pak soukromé, ale ty působí v modu „private-non profit“, který má být zárukou kvality, tedy svým modem se podobají školám veřejným, jen s menším vlivem státu na jejich řízení. Problém soukromých škol v ČR je: a) Mají většinu studentů na dálkové/kombinované formě studia (tato forma studia není těmi nejlepšími amer. soukr. univerzitami např. skoro vůbec uznávána jako plnohodnotná forma vzdělání, je tedy dost často vysmívána) O menší náročnosti, a tím pádem i znalostech studentů této formy studia hovoří i nejnovější proběhnutý „výzkum“ na školách v ČR (zúčastnili se ho všechny školy veřejné, státní i soukromé): „Student kombinovaného studia stráví studiem jen polovinu toho času co student v prezenční formě. I v samostudiu je na tom hůře. To je k zamyšlení pro školy a možná i akreditační komisi,“ řekl iDNES.cz prorektor VŠE. b) Soukromé školy v ČR si své studenty příliš důkladně nevybírají, vezmou na ně každého (na nejlepší amer. soukr. univerzity se dostane jen 5-10 % nejlepších uchazečů, je testována jejich logika, schopnost používat jazyk, kriticky myslet…, přijetí si tak nelze koupit. c) Soukromé školy v ČR mají spoustu poboček různě rozházených po republice, není tak v jejich silách, aby vždy zajistili opravdu kvalitní výuku a opravdové kapacity v oboru. d) Na veřejnost prosákly případy, kdy byl s náročnějšími učiteli rozvázán pracovní poměr, to vše po stížnostech studentů, kteří se odmítali více učit. e) Soukromé školy v ČR sázejí na masovost, nikoli na práci s individuem jako amer. soukr. školy, avšak amer. soukr. školy si to mohou dovolit, jelikož školné na nich je 20-25 X vyšší než na našich soukromých školách a studenti mají čas-každý den mají nějaký úkol k vypracování, jsou tedy studiem opravdu hodně zaneprázdněni, to se o studentech našich soukromých škol říci nedá, ty do toho ještě makaj a i tak jim zbyde spousta volného času… f) Skándály se dějí z 95 % na českých soukromých školách, i když jich je pouze 20 %, navzdory tomu, že k odhlalení skandálů jsou obecně citlivější veřejné školy díky transparentnějšímu způsobu fungování. g) U našich soukromých škol jsou silné ziskové motivace, tedy co nejvíce nabrat a co nejmín vyhazovat. Tyto motivace jsou na lepších veřejných školách značně utlumeny díky způsobu jejich financování, na regionálních veřejných školách (Hradec, Liberec, Pardubice, Jihlava, České Budějovice, Karviná…)už jsou však tendence podobné, kvalitu tak drží jen trochu vyšší počáteční výběrovost studentů. h) Soukromé školy v USA mají tradici, renomé, pevné zázemí, jsou stabilně ukotveny. Jiný kraj, jiný mrav, v ČR se tomuto postavení těší pouze tradiční školy jako: UK, MU, VŠE, ČVUT, VUT a VŠCHT.

• Citovat
  • Upravit
Doporucuju precist
21.11.13 00:42

Ještě dodatek: PS: To neber nijak zle:) Jen je potřeba si uvědomit, že školu dělají její studenti, potažmo absolventi. Pakliže tedy hovoříš, že v USA jsou na státních školách pouze problémové studenti, tak v ČR je tomu opačně a většina problémových je na soukromých školách. Změna by mohla přijít, ale to by pak naše soukromé školy museli odmítat uchazeče, potažmo i znáročnit samotné studium, ale tím by přicházeli o studenty, a tedy i o zisk, což si již v dnešní době nemohou příliš dovolit, ptž konkurence je vysoká (v současnosti je totiž na vys. školách více míst, než kolik je reálně uchazečů o ně) A jak víme, tak většina jde na soukromku zejména a) kvůli lehčímu studiu (třeba už jedno studium na veřejné škole nezvládli) či jen hledají „dávačku“ k práci, kde na ně tlačí, aby měli titul. Za b) absenci přijímaček-dnes už jdou na VŠ i lidi s učnákem, ale ty by většinou neudělali přijímačky, a tak volí určitou jistotu

• Citovat
  • Upravit
pluto2008
21.11.13 07:32

Nějak mě to nikdy nezajímalo, ale pokud dobře vidím, tak podle vysokoškolského zákona zní, že na vysokou školu mohou jen lidé s maturitním vysvědčením, i pokud studovali na středních odborných učilištích, kde si ale museli dodělat nástavbou maturitu, viz. „§ 48 zákona o vysokých školách - základní podmínkou přijetí ke studiu v bakalářském studijním programu je doložení úplného středního či středního odborného vzdělání; ke studiu v oblasti umění mohou být přijati též uchazeči s vyšším odborným vzděláním poskytovaným v konzervatořích“. Jinak jsem pro příjmací zkoušky na všech vysokých školách (ty by prostě měly být povinné), minimálně ze všeobecných znalostí a ze základní orientace v oboru, který chce student na vysoké škole studovat. A samozřejmě jeden cizí jazyk.

• Citovat
  • Upravit
Agitinka
23.11.13 17:14

No, ono jde spíš o to, že na učnáku jsou opravdu slabí jedinci, což dokládá i fakt, že jich víc jak třetina neudělá ani tu lehkou maturitu…, takoví lidé namají na VŠ co dělat a už vůbec ne, aby ještě díky triviálnímu studiu na soukromce dostali diplom…Maturitu má dnes každej debil…, za což můžeme poděkovat vládě, která nerušila a neslučovala díky lobby střední školy…, a 95 % z maturantů se pak sere i na VŠ. To je ten problém a abnormalita. Kvalita vysokoškoláků se diverzifikovala jako svině…, jsou tady opravdoví vysokoškoláci z renomovaných institucí jako UK, MU, VŠE, ČVUT, VUT a VŠCHT, pak jakési Béčko ve formě regionálních univerzit a aby toho nebylo málo, tak i prodejny titulů, kde uchazeč=student=absolvent.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.12.13 19:50

Nevím, co tu stále podsouváte chytrácké řeči někoho, kdo asi horko těžko vystudovat nějakou státní VŠ a teď se povyšuje nad absolventy soukromých, aby se náhodou neztratila jeho námaha „v davu vysokoškoláků“. Mám 2 magistry, na stará kolena jsem jako Mgr. musela ještě absolvovat konkrétně obor speciální pedagogika, abych mohla nadále dělat svou práci… Protože mi šlo opravdu jen o titul, znalosti jsem měla z praxe, šla jsem na UJAK, protože na UK bych musela od bakaláře, tady jen nMgr. Ano, slyšela jsem, že tu pár lidí DP práci nepsalo, ale zadalo (ale to jde snad na každé škole…), ale jinak nechápu řeči o retardovaných, lidech z učňáku apod. Je snad na každém, jestli se učí, čte knihy a netvrďte, jak se veřejná VŠ nedá vystudovat s učením se na zkoušky 3 dny předem, protože já tak prvního magistra vystudovala a to jsem byla za šprtku, protože někteří se učili po cestě ve vlaku… Na UJAKU byli kolem mě samí gymnazisti, ředitelky speciálních školek a škol, diagnosťáků, výchovné poradkyně atd. Jo a musím říct, že nejméně kvalitní přednášky byly ty, které vedli právě lidi ze specky z UK! Třeba když nám velmi renomovaná paní neuměla ani říct správné číslo vyhlášky, nebo termíny v ní a spolužáci ji museli opravovat! Ale je to PhDr. z UK, takže halt učí elitu, co se tu tak rozčiluje. Nesrážejte lidi za to, že si z jakéhokoli důvodu vyberou soukromou, čau

• Citovat
  • Upravit
2106
9.12.13 20:44

No anonymní, chtěla bych te vidět jak se cestou vo vlaku nebo 3 dni před zkuskou naucís 100 otázek z Anatomie ( všechno uplne dopodrobna ) nebo 40 otázek z Fyziologie. :mrgreen:.To som teda este nepocula ze niekto nepisal DP a byla mu uznana.To je opravdu mozne iba na skole kde si platis jenom za titul.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.12.13 23:17

Ano, uznávám, somatologii, i somatopedii, neurologii apod. jsem se učila i týdny, ale takových zkoušek bylo naštěstí málo. Ale třeba trestní právo na státní se za 3 dny na 1 naučit dalo… Ale představ si, že i na tom UJAKU jsme k logopedii museli znát vše ze somárny latinsky a bylo potřeba nastudovat pečlivě pár knih. A ne že by někdo nepsal - firem, co píší diplomky, ale rigorózní práce a disertačky jsou mraky, takže jejich služeb asi i někdo využívá… jen to sotva přizná :D Taky nechápu, že je to možné, ale děje se to a pochybuju, že jen na soukromých.

• Citovat
  • Upravit
22
13.12.13 03:20

Prosím tě, anonyme, ty tady zase jen vyprávíš odslechnuté pohádky. Trestní právo se na UK za tři dny nenaučíš…, leda tak v Plzni, ty trubko. A absolventi tohoto opdadu končí stejně jako absolventi továrny na tituly UJAK v odpadkovém koši.
Nastudovat pečlivě pár knih-to víme všichni, jak těžce se na UJAKu studuje. Mám tam známou, uči se jen 1-2 dny před každou zkouškou, jinak ji škola nijak nezaměstnává, je to opravdu učnák.
Mně ani nevadí to, že kvalita absolventských prací na UJAKu neodpovídá ani kvalitě prací z VOŠ. Mně vadí to, jak si kupujete lehčí podmínky studia, to je prostě do nebe volající sprostota, to at se na mě nikdo nezlobí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
13.12.13 03:48

„Nevím, co tu stále podsouváte chytrácké řeči někoho, kdo asi horko těžko vystudovat nějakou státní VŠ a teď se povyšuje nad absolventy soukromých, aby se náhodou neztratila jeho námaha „v davu vysokoškoláků“.“

To psal znalec vysokýho školství, už jsem to někde četla, má několik titulů, vy máte jen zakoupenej titul z UJAKu (možná i prapodivnej z veřejný, bůh ví), takže bych se zase uklidnila.

„Ano, slyšela jsem, že tu pár lidí DP práci nepsalo, ale zadalo (ale to jde snad na každé škole…),“

Práce na UJAKu jsou obecně hrozná bída. To, že to dáš někomu napsat za prachy, ještě vůbec neznamená, že to bude kvalitní práce.

„ale jinak nechápu řeči o retardovaných, lidech z učňáku apod. Je snad na každém, jestli se učí, čte knihy a netvrďte, jak se veřejná VŠ nedá vystudovat s učením se na zkoušky 3 dny předem, protože já tak prvního magistra vystudovala a to jsem byla za šprtku, protože někteří se učili po cestě ve vlaku… “

No to by mě zajímalo, co tak úžasného jste tam studovala (pokud vůbec-trochu o tom pochybuju). Na UJAKu je většina lidí z učnáku a tito tam pak většinou i vystudují. Komu by se to taky nelíbilo, že - jistota přijetí stoprocentní, jistota dokončení téměř taky. Pro mě je to učnák. Ano, je na každém, jestli se učí a čte knihy. Ale na UJAK vás nevyhodí, když číst knihy nebudete, to studium tam je opravdu triviální.

„Na UJAKU byli kolem mě samí gymnazisti, ředitelky speciálních školek a škol, diagnosťáků, výchovné poradkyně atd.“

Tak o tom silně pochybuju, více jak polovina lidí na UJAKu pochází ze středního odborného učiliště, takže bych nemlžila. Ti ostatní tam jsou proto, že si potřebujou zakoupit titul, v kombinaci s náročnou prací by na to prostě neměli, nechcěj tomu obětovat čas, raděj si připlatí. Tedy na UJAKu platí, že tam jsou lidi, kteří nemají potřebné IQ nebo lidi, kteří si chtějí titul zaplatit, ne si ho vydřít.

„Jo a musím říct, že nejméně kvalitní přednášky byly ty, které vedli právě lidi ze specky z UK! Třeba když nám velmi renomovaná paní neuměla ani říct správné číslo vyhlášky, nebo termíny v ní a spolužáci ji museli opravovat! Ale je to PhDr. z UK, takže halt učí elitu, co se tu tak rozčiluje. Nesrážejte lidi za to, že si z jakéhokoli důvodu vyberou soukromou, čau“

Tak jestli o tom nevíš, tak na UJAKU učej z UK jen lidi, který už na UK moc nechtěj, ale soukromky po nich chnapnou z toho důvodu, aby splnili nějaký ty limity na profesory atd… Člověk, kterej si vybral soukromou je za a) hloupej či za b) chce si koupit lehčí podmínky studia. Takový člověk není a nikdy nebude na mé úrovni, smiř se s tím, nebo si klidně vyrvy vlasy, je mi to jedno. :mavam: :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze