Univerzita J. A. Komenského
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
... Pro porovnání
Studuji první ročník Speciální pedagogiky - učitelství. Ve třídě jsme jen ani ne čtvrtka třídy, která dělala už bakaláře na UJAKu. Ostatní jsou z UK, TU Liberec, UHK Hradec… Holky ode mne z lavice, právě z těchto škol, ještě nemají hotové všechny zkoušky, protože na některých vyletěly už napodruhé. Nedají si dvě zkoušky na jeden den, protože by to nezvládly. Otevřeně to přiznávají a vytáčí je přirovnání že studují na soukromé školy a mají to vše zadarmo. Možná dřív měla škola pověst jinou, nyní je ale těžší jak ostatní státní školy. Jediná holka, která má bakaláře na soukromém Bankovního institutu přiznala, že to bylo lehčí. Většina mých kolegyň si musí doplňovat vysokoškolské vzdělání, tak porovnání mám z první ruky. Jedna kamarádka, která ke mně do 2. ročníku přešla z UJEPu, odešla po třetí neudělané zkoušce u doktora Dubského… Mám kolegyni v práci, která studuje na UK předškolní pedagogiku a ta se mi chubila jak píše diplomovou práci. Vedoucí práce jí prý sama napíše anotaci, seznam použité literatury a nástřel úvodu. Když má kolegyně řekla že nézná žádný světový jazyk (to by snad měl student na každé vysoké škole a klavně UK!) tak řekla, že jí s těmi publikacemi do diplomky pomůže… Kamarádka se kterou chodím na němčinu, vloni dokončovala bakaláře na TU Liberec a veřejně se chlubila, že od bakalářek jsou osvobozeni, protože mají málo vedoucích prací… Naopak mi trochu příjde, že pokud už člověk studuje soukromou školu a platí si ji sám a ne rodiče, tak úplně blbý být nemůže, když si na to sám vydělá!
- Citovat
- Upravit
Také jsem absolvovala VOŠ a pak rok na UJAK, obor EHS (kombinované studium). U jazyků se v tomto typu studiu předpokládá, že jazyk na určité úrovni zvládáš. Absolvovala jen zkoušku. Nemůžu říci, že by to bylo zrovna snadné. Přednášky byly o víkendech. V každém semestru cca 7 zkoušek. Bylo třeba do toho napsat bakalářskou práci. Ten rok jsem u učení či psaní bakalářky trávila téměř každý večer a poctivě se připravovala. Určitě nebylo pravidlem vše udělat napoprvé. Nejhorší byly státnice, z 20 studentů ten den neudělala polovina. Já myslím, že jsem si svoje odpracovala, i když mi to absoloventi státních škol nebudou věřit…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lara74 Myslím,ze tohle jsou opravdu jen predsudky..soukroma skola=leharo…Moc diky za prispvevek.Muzu se zeptat, nevis jestli u kombinovaneho studia probiha vyuka u vsech oboru o vikendu?
- Citovat
- Upravit
Nevím, zda u všech oborů probíhá výuka o víkendu. Zkus webové stránky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Se školou jsem spokojena, pripravuji se na státnice a je toho hodne, taky jsem slyšela o státnich školách a nic moc
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přijímačky se nedělali, vzali nás všechny=) Je to tu super je to tak desetkrát lehčí než na veřejné, kde vás furt buzerujou těžkýma zkouškama.
Uplatnění tohoto oboru neznám. ![]()
- Citovat
- Upravit
Ahojky holky, tento rok se chystám na UJAK speciální pedagogiku - vychovatelství. V pondělí jedu na den otevřených dveří tak se tam snad dozvím něco více
Nejvíc mě zajímají předměty, který se tam vyučují a také jak je to pak s praxí, jelikož nejsem z oboru. Dá se to zvládnout, když nejsem z oboru? chystáte se také někdo o září na tuto školu s tímto zaměřením? děkuji Janča ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zvládat se dá všechno, UJAK si ted dělala i moje babi. Docela to srovnávala s kurzy celoživotního vzdělávání pro seniory. Že se spíš zaměří jen na pár zajímavostí z každého předmětu a nejde se nijak moc do hloubky.
- Citovat
- Upravit
Ha-ha
@Allee píše:
ale jo, tak asi lepší AJAK než skončit dokončeným základním vzděláním
No nevím co tady píšete o intelektu, když ani neumíte správně napsat název školy… ![]()
- Citovat
- Upravit
@Allee píše:
Berou na AJAK bez přijímaček? (přijímačky ve smyslu, že berou jen určité procento zájemců podle úspěšnosti) pokud ano, potom nechápu o čem je debata o kvalitě školy? Jaká je asi úroveň studentů, mezi kterýma neproběhl výběr?
A co třeba UPOL v Olomouci, kde se na hooodně oborů z přírodovědky bere bez přijímaček? Třeba na geologii (rok 2009) brali nějakých 35 lidí a titul má 7 lidí. Takže tady asi hraje roli „Mám na to, nebo nemám na to finance?“ Myslím, že to je dost velký síto k nastoupení ke studiu.
- Citovat
- Upravit
@Káča123456789 píše:
Nevím, kde se berou názory, že studenti UJAKU nemají znalosti SŠ apod. Já sama mám 2 bakaláře z UK, z peďáku a ff a na UJAK jsem nastoupila po letech na nMgr. studium s vidinou, že to bude leháro a že s prací a dětmi už jinou školu nedám… A byl to omyl!! Je to úplně normální VŠ s plusy i mínusy, přednášky jsou někdy skvělé, někdy hrozné jako na každé VŠ. Učí tu profesoři, docenti… rozhodně ne nevzdělanci. Možná jsou zde nároky u některých předmětů menší (nemusí se číst 5 knih ke Zk jako na FF apod…), ale myslím, že ČZU a další školy mají nároky ještě menší. Na UJAKU se píší minimálně 4 seminárky (většinou 10 stran) za semestr, taky je v každém semestru 5 zkoušek, na které se kupodivu musíte učit (a rozhodně ne z 5ti stran…), každý rok musí studenti splnit praxe. Pro mě to bylo popravdě zklamání, těšila jsem se na pěknější titul „zadarmo“ a byl to omylTakže kritici UJAKU, opravdu vám moc „děkuju“
Mám čzu a rozhodně nemohu souhlasit, že jsou malé nárky. Bohužel FAPPZ bere na své obory neuvěřitelné kvanta lidí - cca 200 na obor a pak z tama vypadávají jak mouchy a do druhého ročníku vstupuje třetina studentů. profesoři jedou jak fretky, omluva jen na jedno cviko za celý semestr a zbytek nahrazuješ, prezentace nikde k nahlédnutí, testy na každé cviko, latinsky umět kdejakou pitomou plíseň ikdyž studuješ kynologii abys pak na zkoušku dostala anatomii krávy, coby kynolog…
- Citovat
- Upravit
@dsfdsfdsfdsfd píše:
No nevím co tady píšete o intelektu, když ani neumíte správně napsat název školy…
AJAK
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hezký den,
plánuji studovat na této škole dálkově. Nevíte někdo, dle zkušeností, jak na této škole funguje komunikace mezi studenty? Např. při zpracování otázek či předávání učiva? ![]()
Děkuji předem za reakce.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Hezký den,plánuji studovat na této škole dálkově. Nevíte někdo, dle zkušeností, jak na této škole funguje komunikace mezi studenty? Např. při zpracování otázek či předávání učiva?
Děkuji předem za reakce.
- Citovat
- Upravit
Ahoj, jsem ráda, že někdo založil diskuzi o ujaku
.Snad na žádnou školu jsem nezažila tolik rozpolcených reakcí a přitom kolik je v CR tolik soukromých škol..
Ale chci se zeptat, studujete někdo sociální a mediální komunikaci sháním nějaké info, hlavně ohledně skladby předmětů?