Univerzita J. A. Komenského

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17021
7.6.13 17:41

Zdravím,

v pondělí jdu na DOD - líbí se mi tam pár oborů, ale obávám se zda bych dala školný. Studovala jsem dálkově jednu VŠ, ale dálkové studium mi nevyhovuje, nemohla jsem se stále dostat do toho studia, přinutit se studovat a neměla jsem takové to spojení teorie s praxí ze školy. A tak si říkám, zda bych vůbec na tu školu vydělala? Vím, že když se chce, tak všechno jde… :nevim:
Ale stejně bych byla ráda za někoho, kdo studuje denní a mohl by si vyměnit pár slov o tom, jak se to dá zvládnout… Děkuji :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
10.6.13 21:45

Ahoj, uvažuji o mgr. na UJAK. Jaké jsou tam zhruba předměty, zda je nutný cizí jazyk, a tak. Děkuji za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17021
10.6.13 21:53
@anetatrk píše:
Ahoj, uvažuji o mgr. na UJAK. Jaké jsou tam zhruba předměty, zda je nutný cizí jazyk, a tak. Děkuji za odpověď.

Jaký obor? Semestrální rozložení ti pošlou ze studijního - napiš si na info mail. Já mám štěstí a odepisují mi do 24hodin :dance:
A jazyk je snad na každé vysoké samozřejmostí, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
12.6.13 12:37

Ahoj lidi, má někdo zkušenost s UJAK s doktorandskym studiem? prip. s magisterskym. prosim, napiste dik :srdce: :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Rosemary84
1.7.13 15:43

Ahoj, já mám zkučenost. Už bych sem ale znovu nešla, úroven velice, ale opravdu velice nízká. Kvalita vypouštěných absolventů naprosto strašná, jelikož berou všechny, ale vůbec se to pak ani necedí, takže tragédie. Kolega vedle mě studoval mediální studia a neumí napsat ani jednu větu bez deseti gramatickejch chyb. Tragédie. UJAK je hodně špatně zapsanej u zaměstnavatelů, takže to taky vemte kdyžtak v potaz. Chápu, že mnozí jste takoví, kteří vš berete jen jako bonus-jinde byste se neudrželi, ale jak říkám, není to zas taková výhra, jak to vypadá, což mi došlo záhy po )spěšném ukončení studia. Upřímně lituju těch peněz, opravdu.

• Citovat
  • Upravit
1
1.7.13 16:23

Jestli se vám můžu vetřít do debaty, chtěla jsem se zeptat jestli máte někdo zkušenosti na ujaku s cestovním ruchem.. konkrétně jsem z vošky a chtěla bych si dodělat jen ten jeden rok na Bc..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lenec
6.7.13 13:09

na TU Liberec se BP doopravdy píší

Tak to, co říkala kolegyně z TU Liberec o tom, že bakalářské práce nepíšou, je pěkná blbost a nezakládá se to na pravdě. Vedoucích BP je dost, jen bylo experimentálně (tuším na 1 rok) zrušeno hodnocení BP oponentem, zejména kvůli sníženým finačním prostředkům ze strany děkanátu. Nybí už je zase BP hodnocena jak vedoucím, tak oponentem.

• Citovat
  • Upravit
lenec
6.7.13 13:10
@lenec píše:
Tak to, co říkala kolegyně z TU Liberec o tom, že bakalářské práce nepíšou, je pěkná blbost a nezakládá se to na pravdě. Vedoucích BP je dost, jen bylo experimentálně (tuším na 1 rok) zrušeno hodnocení BP oponentem, zejména kvůli sníženým finačním prostředkům ze strany děkanátu. Nybí už je zase BP hodnocena jak vedoucím, tak oponentem.

odpověď na příspěkek ze dne

• Citovat
  • Upravit
lenec
6.7.13 13:13
@lenec píše:
reakce (odpověď) na příspěkek ValentýnkaVal ze dne 26.02.13 17:37
  • Citovat
  • Upravit
Vendis
19.7.13 19:58

Zkušenosti s UJAKem

Ahoj lidi, jen připojuji svoji zkušenost s UJAKem. Studovala jsem veřejnou VOŠ, dále bc studium na UK a poté navazující studium na UJAKu obor řízení lidských zdrojů - Andragogika. Srovnat s UK se to fakt nedá, studium není tak náročné, ale oproti „suché teorii“ na UK zde hodnotím kladně přístup učitelů k nám - jako ke kolegům a především zajímavý výklad učiva - hodně příkladů z praxe. Zbytek si musíte nastudovat sami - co bychom také v kombinované formě studia chtěli, že? Nemohu říct, že lituji těch 100.000,–Kč, ale je fakt, že kolegům ze studia se stalo, že je u výběr. řízení nevybrali a otevřeně uvedli, že důvodem je studium na UJAKu. Prostě je tato škola zapsána u veřejnosti tak, že její absolventi prostě nemají takové znalosti. S námi bylo ve třídě dost „exemplářů“ ani nechápu, jak mohli mít vůbec maturitu. Mně osobně studium dost dalo, záleží na každém, zda se učí, píše seminárky a diplomku sám apod. Nyní jsem se však vrátila studovat spec. ped. na UK, ale chci se letos přihlásit na rigorozní řízení opět na UJAK obor Andragogika. Nemáte prosím někdo zkušenosti, jak toto probíhá - četla jsem na webu ujaku informace o rigoroz. řízení, ale nevíte někdo kolik předmětů je např. u rigor. zkoušky? Díky.

• Citovat
  • Upravit
Valerie87
11.9.13 12:58

Zdravím, chtěla bych se zeptat, jestli je možné si zde dodělat státnice na Bc. Mám před sebou poslední zkoušku na soukromé škole a po zjištění komise si vůbec nevěřím. Proto hledám informace o dodělání státnic Bc. aby ty roky učení a peníze nebyly jen vyhozené z okna..:-(

• Citovat
  • Upravit
Pucík1990
29.9.13 14:57

Tohle je ze stránek hodnocení UJAK na Flobu:

„Rozhodně na této škole neplatí, že pokud zaplatíte školné, máte postup do dalšího ročníku jistý.“ - Tak to je vážně LOL. :-) UJAK je dávačka, to vám potvrdí snad každý, vystudovala tu prý i jedna mentálně postižená osoba, jméno školy je velmi špatné.
Lucie K.
25. 09. 2013 / 16:01

A vy si děláte iluze, že na jiných soukromých školách u nás to chodí odlišně? Bohužel myslím, že ne. O Ujáku se pouze více mluví kvůli velkému počtu studujících missek a modelek a proto v tomto směru zlidověl.
Jana N.
26. 09. 2013 / 14:46

Iluze si už nedělám žádné, v USA totiž (prestižní) soukromé vysoké školy působí v zásadě jako NEZISKOVÉ organizace. Některé to dokonce i hrdě hlásají jako ZÁRUKU KVALITY. V ČR? Jde jen o prachy! Majitelé UJAKu a dalších soukromek už jsou miliardáři a úplně kašlou na kvalitu absolventů, dávají totiž přednost kvantitě-ten tlak na co největší zisky je ohromný. Já už se nedivím, že se UJAKU přezdívá učiliště. Brát lidi bez přijímaček (na soukromé prestižní školy v USA se přijímačky dělají-berou jen pár procent nejlepších-testují např. kritické myšlení, matiku, logiku, píše se esej, vyžadují i úspěchy mimo školu-olympiády, úspěchy v soutěžích, nějaké vlastní projekty, ale i výborný prospěch) a za pár šupů? (V USA dáte za jeden rok jeden milion, ale aspon jste tam v malých skupinkách, učí vás kapacity a věnují se vám, naše soukromé vysoké školy mají třídy přeplněné k prasknutí, kde je většina na dálkovém studiu, tedy profesora a jeho výklad uvidí tak maximálně jedno za měsíc) To ani nemluvím o tom, že UJAK a další soukromky dobírají i když už semestr dávno začal a dokonce je to tu nemožné neudělat-pokusů podle toho, co si zaplatíte, ale to není třeba-někteří učitelé totiž ocházejí při psaní testu ze třídy, aby to „studenti“ stihli vše navzájem opsat a vygooglit, pak ještě zaklepou, že už jsou zpátky. O náročnosti testů ani nemluvě-vypraceované primitivní otázky, které se staále opakují-když vás načapají s tahákem, vrátí vám ho, a nemáte žádný postih-ještě vám řeknou, že to bude stačit jen na trojku! O UJAKu je známé, že tu staudují hajzlbáby, trafikantky atd.-viz článek o Starém Hrozenkově. A samozřejmě i političtí prominenti a úředníci, kteří chtějí dávačku-ti ke zkouškám mnohdy ani nejdou, známku dostanou za obálku (i když levnější by se bylo se to naučit) BP-taky joke-třeba MAzulánik jich jeden rok vedl až 200!! No to mi řekněte, jak to asi tak stíhal?! No prostě soukromé školy jsou u nás fakt svinsto-sestra tu studovala bakaláře, a pak pláchla pryč, ptž byla zděšená, co za individua tu dostane titul. Pak se ale není čemu divit, že absolventy UJAKu a podobných sranda škol nikde nechtějí. To už si ten diplom objednajte radši z Ugandy, ještě ušetříte. K tomu UJAKu-hloupoučké modelky jsou i na VŠO, MUP, VŠFS. Dobrý příklad je toto: Takto jedna slečna modelka prezentuje svoje studium MVES (MUP) na jednom portále - „Dovolenou jsem si dala dárkem za bakalářské zkoušky na vysoké škole. Dokončila jsem úspěšně studium mezinárodní diplomacie. Byla to makačka, měsíce nad knížkami, ale stálo to za to. Jsem bakalář,“ (pro upřesnění-obor se nejmenuje mezinárodní diplomacie, ale obchod, rozhovor proběhl 1.8.2013 a jednalo se o deník Super)
Jana N.
26. 09. 2013 / 14:59

K tomu MUP jsou ještě dobrá slova rektora MUP p. Klímy ve smyslu (budu parafrázovat), že i lehké školy mají smysl, jelikož dávají možnost těm víceméně nenadaným lidem. Na soukromách je ještě vtipný, že náročnější učitele, byt kapacity, ihned vyrazí, pokud mají na studenty vyšší nároky-takhle vyrazili některé učitele snad ze všech soukromých vysokých škol u nás, já sama vím o případech z UJAKu, MUP, VŠFS…, pokud učitel nesníží nároky na „studenty“ na úroven maximálně střední školy, bývá po určité době po stížnostech hloupých studentů, kteří se nechtějí a ani nemají čas se učit, vyhozen.

• Citovat
  • Upravit
1553
30.9.13 21:22
@Pucík1990 píše:
Tohle je ze stránek hodnocení UJAK na Flobu:

„Rozhodně na této škole neplatí, že pokud zaplatíte školné, máte postup do dalšího ročníku jistý.“ - Tak to je vážně LOL. :-) UJAK je dávačka, to vám potvrdí snad každý, vystudovala tu prý i jedna mentálně postižená osoba, jméno školy je velmi špatné.
Lucie K.
25. 09. 2013 / 16:01

A vy si děláte iluze, že na jiných soukromých školách u nás to chodí odlišně? Bohužel myslím, že ne. O Ujáku se pouze více mluví kvůli velkému počtu studujících missek a modelek a proto v tomto směru zlidověl.
Jana N.
26. 09. 2013 / 14:46

Iluze si už nedělám žádné, v USA totiž (prestižní) soukromé vysoké školy působí v zásadě jako NEZISKOVÉ organizace. Některé to dokonce i hrdě hlásají jako ZÁRUKU KVALITY. V ČR? Jde jen o prachy! Majitelé UJAKu a dalších soukromek už jsou miliardáři a úplně kašlou na kvalitu absolventů, dávají totiž přednost kvantitě-ten tlak na co největší zisky je ohromný. Já už se nedivím, že se UJAKU přezdívá učiliště. Brát lidi bez přijímaček (na soukromé prestižní školy v USA se přijímačky dělají-berou jen pár procent nejlepších-testují např. kritické myšlení, matiku, logiku, píše se esej, vyžadují i úspěchy mimo školu-olympiády, úspěchy v soutěžích, nějaké vlastní projekty, ale i výborný prospěch) a za pár šupů? (V USA dáte za jeden rok jeden milion, ale aspon jste tam v malých skupinkách, učí vás kapacity a věnují se vám, naše soukromé vysoké školy mají třídy přeplněné k prasknutí, kde je většina na dálkovém studiu, tedy profesora a jeho výklad uvidí tak maximálně jedno za měsíc) To ani nemluvím o tom, že UJAK a další soukromky dobírají i když už semestr dávno začal a dokonce je to tu nemožné neudělat-pokusů podle toho, co si zaplatíte, ale to není třeba-někteří učitelé totiž ocházejí při psaní testu ze třídy, aby to „studenti“ stihli vše navzájem opsat a vygooglit, pak ještě zaklepou, že už jsou zpátky. O náročnosti testů ani nemluvě-vypraceované primitivní otázky, které se staále opakují-když vás načapají s tahákem, vrátí vám ho, a nemáte žádný postih-ještě vám řeknou, že to bude stačit jen na trojku! O UJAKu je známé, že tu staudují hajzlbáby, trafikantky atd.-viz článek o Starém Hrozenkově. A samozřejmě i političtí prominenti a úředníci, kteří chtějí dávačku-ti ke zkouškám mnohdy ani nejdou, známku dostanou za obálku (i když levnější by se bylo se to naučit) BP-taky joke-třeba MAzulánik jich jeden rok vedl až 200!! No to mi řekněte, jak to asi tak stíhal?! No prostě soukromé školy jsou u nás fakt svinsto-sestra tu studovala bakaláře, a pak pláchla pryč, ptž byla zděšená, co za individua tu dostane titul. Pak se ale není čemu divit, že absolventy UJAKu a podobných sranda škol nikde nechtějí. To už si ten diplom objednajte radši z Ugandy, ještě ušetříte. K tomu UJAKu-hloupoučké modelky jsou i na VŠO, MUP, VŠFS. Dobrý příklad je toto: Takto jedna slečna modelka prezentuje svoje studium MVES (MUP) na jednom portále - „Dovolenou jsem si dala dárkem za bakalářské zkoušky na vysoké škole. Dokončila jsem úspěšně studium mezinárodní diplomacie. Byla to makačka, měsíce nad knížkami, ale stálo to za to. Jsem bakalář,“ (pro upřesnění-obor se nejmenuje mezinárodní diplomacie, ale obchod, rozhovor proběhl 1.8.2013 a jednalo se o deník Super)
Jana N.
26. 09. 2013 / 14:59

K tomu MUP jsou ještě dobrá slova rektora MUP p. Klímy ve smyslu (budu parafrázovat), že i lehké školy mají smysl, jelikož dávají možnost těm víceméně nenadaným lidem. Na soukromách je ještě vtipný, že náročnější učitele, byt kapacity, ihned vyrazí, pokud mají na studenty vyšší nároky-takhle vyrazili některé učitele snad ze všech soukromých vysokých škol u nás, já sama vím o případech z UJAKu, MUP, VŠFS…, pokud učitel nesníží nároky na „studenty“ na úroven maximálně střední školy, bývá po určité době po stížnostech hloupých studentů, kteří se nechtějí a ani nemají čas se učit, vyhozen.

Bože, to jsou kíčoviny!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
BarbieXy
1.10.13 11:00

Bohužel, je to tak. Soukromé školy jsou u nás považovány za ten největší odpad. Sama jsem chodila na MUP, kde po stížnostech několika studentů (učitelé jim to prostě jen nechtěli dát bez učení) byli ti učitelé vyhozeni. :roll:

• Citovat
  • Upravit
KristýnaKKK
24.10.13 20:03

Chtěla bych se zeptat, zda někdo studoval spec. ped. nebo soc. a med. komunikaci na ujaku bakalář. Zajímá mě cokoliv. Měla bych zájem tam studovat. Díky.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze