Univerzita J. A. Komenského

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
15.12.13 00:56

Rampo, zjistit informace si umím. ;) Ale informace o mischovi princovi a podobné info kanály mě nezajímaly, protože jsem je ke studiu nepotřebovala. :mrgreen: Mé bývalé spolužačky tam předtím studovaly, takže jsem měla informace od nich. A mimochodem některé už dokončily magisterské studium na UK. ;) Takže to s nimi nebylo tak špatné. V posledních dvou letech už pro jistotu kombinované studium toho oboru na UK neotevřeli, i když mají akreditaci i nadále pro kombinované studium. :oops:
Jaké jsou poměry v akreditační komisi nevím. Ale jedině ta má pravomoc s tím něco udělat.
Takový je prostě fakt a neudělám s tím nic já ani Vy. Už povolit vznik tolika soukromým školám i dalším regionálním byl nesmysl. Ale to jsme se potřebovali honem rychle vyrovnat v počtu vysokoškoláků západním zemím. A bohužel kvantita zvítězila nad kvalitou. Už teď si to AK uvědomuje a zjistili, že už máme více Mgr. studentů než je v Evropě běžné, takže Bc. obory budou, ale na navazující Mgr. budou dávat méně akreditací. Ono celkově to bylo špatně nastavené a nedomyšlené už od začátku.
A nevím, kdo tady brečí. Z nějakého nepochopitelného důvodu to vadí nejvíce těm, kteří studují jinde na některé prestižní škole. Přitom je to v ničem neohrožuje ani neomezuje, že tady nějaký UJAK existuje. Když navíc ta pověst školy je taková jaká je, studenti jsou „odpad“, tak proč s tím máte takové problémy, to nechápu. Ještě se tím zatěžovat.

Ty lidi z praxe jsem myslela spolužáky ne pedagogy. :lol: Taková vzájemná výměna zkušeností. ;)
Ty čísla, která jsem uváděla, nesmyslná nebyla. To byla realita. Pamatuji si to dobře. ;) Ale pro kvalitu vzdělávání to bylo správné.
A mohu se zeptat co na UK studujete Vy? Na každé fakultě jsou lehčí a náročnější obory. I třeba na té pedagogické nejsou jen snadné kombinace typu TV, Z, ZSV, VV apod.

Nimma.on, to věřím, také jsem ráda chodila do školy. Před UJAK jsem dělala státní VOŠ při práci a potom i při dětech. Praxe jsme také měli dost a navíc to bylo na čtyři roky, jeden den v týdnu.
Ale jak to dělají s tím pátkem? Právě jsem měla i kolegyně, které musely kvůli tomu státní školu nechat, protože to v práci nechtěli tolerovat - ty pátky. Ani ta dovolená by jim nestačila, když jsou zkoušky v týdnu atd. Možná ve směnném provozu to jde nějak udělat a přizpůsobit škole. Nebo mají tolerantní zaměstnavatele, které jim to umožňují nadělat v jiné dny?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.12.13 01:32

Ještě k těm zkouškám byly klasicky dva opravné termíny + případně jeden rektorský, o který se muselo žádat. Takže nevím, proč 100× opakovat zkoušku, to by s Vámi asi nikdo dělat nechtěl při těch počtech studujících. :mrgreen:
A máte pravdu, že spousta matek studuje veřejnou VŠ. To jsou právě v tomto znevýhodněné matky z Prahy a okolí, protože těch oborů pro kombinované studium na UK mnoho není.
Právě v tom by měl být rozdíl mezi VŠ univerzitního a neuniverzitního typu jako je tomu jinde ve světě. Univerzity - absolventi spíše zaměření na vědeckou činnost a výzkum a VŠ neuniverzitního typu (třeba ty v regionech) spíše pro praxi.
Třeba u nás si naběhli s těmi VOŠ a teď nevědí co s nimi. Jsou zařazeny v terciálním vzdělávání, přitom jsou brány jako pokračování střední (v některých případech tomu tak je, když jsou při těch středních), když jsou samostatné, tak ty nároky tam nejsou tak malé. Platí se tam školné i na veřejných. To po revoluci, když je zaváděli, tak mysleli, že bude školné do budoucna i na VŠ a předpoklad byl, že VOŠ budou více pro praxi. Teď jsou zbytečné, protože se většina studentů dostane na VŠ. Takže to pro ukázku jaký je to zmatek.

• Citovat
  • Upravit
11565
15.12.13 05:45

No on stejný problém je dost i s bakaláři: katalog prací na většinu pozic (např. ve státní správě) počítá s magistry, změna se velmi vleče a tak je těžké začít vnímat, že „bakalář“ je taky vysokoškolák, a ne zakomplexovanec, co si píše na vizitku titul, co nestojí za řeč (druhá věc je, že soukromé VŠ téhle změně moc nepomáhají: když se rozhlédnu i třeba jen po rodině, kdo studuje vysokou, tak mě v některých případech hanba fackuje).

Na druhou stranu, myslím, že nemá cenu nad tím brečet. Je to jen o tom, že jako na Západě už brzo nikoho nebude zajímat, „jakej máš titul“, ale „kde jsi studoval“. Čili já bych dopřála lidem ze soukromých škol tu chvilku, kdy to ještě nebude relevantní - a pak holt zase naberou na důležitosti dovednosti a schopnosti, a přestane být podstatný ten papír.

Jinak aby nedošlo k mýlce: rozhodně nechci říct, že by všichni lidi ze SVŠ byli vylízaní. Ale je pravda, že procento takových absolventů je na tomto typu ústavů výrazně vyšší než u regionálních škol, a ještě podstatně vyšší než u exkluzivních oborů škol v metropolích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.12.13 09:02

Ferka, tak to s Vámi naprosto souhlasím ve všem i s tím UJAKEM. :mrgreen:

Rozdíl je jen v tom případě, pokud máte prestižní zahraniční univerzitu, ale těch je jen pár. A žádná z našich univerzit k nim bohužel nepatří, to je taky potřeba si říci. Ještě že alespoň UK si zatím drží trochu úroveň. Ale ten boj UK proti UJAKU je dost zarážející, s těmi by se vůbec neměli rovnat a ještě tam jejich pedagogové učit. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
22
15.12.13 23:56

Já vám jen říkám, jak to na té vaší škole nově chodí, když se bráníte tím, že nově tam práce běhají přes antiplagiat. program.
Ano, některé spolužačky. Já říkám, všichni tam nejste IQ tykve, ale většina ano, tot vše.
V tom máte naprostou pravdu, v posledních letech se tu úplně nesmyslným způsobem akreditovaly těžce pofidérní ústavy, at už některé nové regionální školy či soukromé ústavy.
Bohužel, korupce je v ČR in. Jinak by tolik škol totiž ani omylem nevzniko. Od EU jsme dostali pouze doporučení, realizace byla čistě na nás.
Počet magistrů se omezuje, do navazujících programů berou nově méně lidí, ale je to úplně nesmyslně udělané, kdy je to plošně. Na technických školách bych takovou regulaci určitě nezaváděla, naopak ty humanitní a ekonomické mohly být zredukovány podstatně více.

Mně to prostě vadí, protože k čemu blbec s titulem? Takovej pak po… na co šáhně. Bude prosazovat multik. sra*ky a já nevím, co dalšího. Protože jak vám píšu, na UJAKu si dodělávaj titul prominentní úředníci, policisté, různí hodnostáři. To mi vadí. Jistě, až práci ztratí, trh práce je znovu přecení. Ale dokud se tam ty pijavice držej, přijde mi to nefér, to je celé.

Ne, v průměru se na těch lepších veřejných školách kvalita studentů opravdu nesnížila. Jen se změnila v rámci oborů, kdy o některé najednou přestal být takový zájem, ale některé nové zase začaly být žádanější-výběrovější.
Tady bych parafrázovala rektora ČVUT, kterej byl nedávno v Hydeparku. Redaktor se ho zeptal, jak se změnila kvalita studentů oproti situaci před 20, 30 lety. Odpověděl, že v průměru jsou ti studenti stejně dobří, ale pokud má srovnat 10 % těch nejlepších, tak dokonce dnes jsou tito studenti ještě lepší než kdysi.

Souhlasím, na každé fakultě jsou lehčí i těžší obory, ale to je všude, ono jde spíš o ten průměr, o srovnání v oboru, tedy pokud na UJAKu studovala jedna známá, která šla potom na navazující na UK v podobném oboru a tvrdila mi, že UJAK je oproti tomu fakt prkotina, tak to je to věrohodnější srovnání (než studovat jinej obor tam a jinej tam, a pak něco srovnávat)…

„Rozdíl je jen v tom případě, pokud máte prestižní zahraniční univerzitu, ale těch je jen pár. A žádná z našich univerzit k nim bohužel nepatří, to je taky potřeba si říci.“

Prosím váš, co to zase melete?? UK je 233. na světě. VŠE 2. nejlepší ekonomická univerzita v regionu střední a východní Evropy (Financial Times, Eduniversal), ČVUT A VŠCHT nejvíce respektované české instituce v Německu.

Jinak teda…
UK patří mezi cca 1,5 % nejlepších vysokých škol na světě (z 20 tisíc), její lékařské fakulty jsou v první stovce svět, matfyz a filda taky těžce vysoko.
MU + ČVUT cca mezi 2,5 % nejlepších univerzit světa.
VŠE a VUT cca mezi 3,5 % nejlepších univerzit světa.
Ostatní české vysoké školy se bohužel neumístily.
:jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.12.13 01:07

10 pokusů na zkoušku ze somárny na etopedii (státní) bylo samozřejmě mimo regulérní zapisované pokusy a kdyby to tahkle tehdy paní doktorka nedala, náš obor by dokončilo 10 % lidí… to jen pro upřesněnou. Jinak jsme samozřejmě každý hrbolek latinsky znát nemuseli, ale i česky to stačilo

• Citovat
  • Upravit
11565
16.12.13 07:26

@Rumpa Dovolím si nesouhlasit v jedné věci. Že je třeba omezovat habídku humanitních oborů. Když se kouknete na statistiky, absolventi humantivních fakult mají stejnou nezaměstnanost jako ti z technik, nebo dokonce nižší, protože jsou oproti technikům flexibilnější (např. mám kamarády, co dělali chemii, a shodně tvrdí, že můžou dělat v Česku odbornou práci ve cca 3 firmách, a pokud nenajdou místo tam, tak smolík, prostě pro jejich specializaci zbývá jen to učit, nebo se naučit něco jinýho).

A pokud jde o ty bakaláře, tam vidím problém hlavně ve strukturaci: jak toho Bc. vymyslet, aby ten absolvent byl k něčemu dobrej. Jinak mi to principálně špatně nepřijde, třeba u tech technik, kde stačí absolventovi, aby znal nějaký fakta a technologii, a už nemusí rozumet tý teorii, která je za tím, a podobně. Jenže u mnoha oborů to nejde (medicína, práva, do značný míry peďák), a když se to udělá, tak je to spíš horší než lepší (viz http://www.ceskapozice.cz/…ise-cr-glejt).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2106
16.12.13 10:10
@Anonymní píše:
10 pokusů na zkoušku ze somárny na etopedii (státní) bylo samozřejmě mimo regulérní zapisované pokusy a kdyby to tahkle tehdy paní doktorka nedala, náš obor by dokončilo 10 % lidí… to jen pro upřesněnou. Jinak jsme samozřejmě každý hrbolek latinsky znát nemuseli, ale i česky to stačilo

Juuu, tak dame nekonecne mnozstvo pokusov, len aby vsetci presli a mali sme plny počet prachov. U nas kto neudela zkusku na 3-tí pokus tak leti. I kdyby zustal len jeden student.Na skole maju byt iba tý, ktory na to maju. A o tom to je…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.12.13 10:50

Rumpo, tak samozřejmě co bude pan rektor z Hydeparku povídat jiného, než že bude chválit svoje dílo, protože právě on tam ty změny provedl. To kdyby tam byl pan rektor z UJAKU, tak také bude povídat, že ta škola je nejúžasnější na světě. :mrgreen:
A to srovnání se světem, ale je to dobře, že naše školy mají celkem dobré umístění. Ale v tom příspěvku jsem reagovala na Ferku, že má pravdu v tom, že zahraniční firmy se tak maximálně dívají na univerzity, které jsou na prvních místech, jinak je při výběru zajímá něco jiného - praxe, reference, znalost jazyka, studijní pobyt v zahraničí, stáže atd.
A právě s tím ČVUT a těmi technickými obory si myslím to, co Ferka. Ti studenti z ČVUT dříve byli flexibilnější, protože nyní je to studium více prakticky zaměřeno, čili úžeji. Dříve měli více takové té obecné matematiky (s tím mělo hodně studentů problémy), ale potom kdo to zvládl, tak se uplatnil na více pracovních pozicích. Protože právě u těch techniků je nejdůležitější předpoklad umět se učit stále novým věcem. Málokdo dělá to co vystuduje.
A proč není zájem tolik o ty technické obory? Protože tam se hned pozná, kdo na to má a kdo ne. Třeba u těch pedagogů, úředníků a vůbec u většiny humanitních oborů se výkon hůře hodnotí.
Nimma on, anonymní č. 1 tam píše, státní, což jsem pochopila, že to bylo na státní škole.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.12.13 11:08

A zrovna z toho ČVUT příklad. Jeden můj známý tam studoval zrovna v době, kdy to pětileté studium rozdělovali na 3+2. Původně nastoupil na to pětileté, s tím měl velké problémy a vypadalo to, že bude muset skončit. Pak šel znovu od prváku už na to nově koncipované studium. Udělal v pohodě Bc., pak i navazující studium a říkal, že se to nedá srovnávat. A to měl k tomu ještě plno jiných aktivit.

• Citovat
  • Upravit
22
16.12.13 17:34

Slečna Ferka:
No, já myslím, že v tomhle daleko od pravdy snad nejsem. Podívejte se třeba na fildu v Plzni-k čemu to proboha je? Co se týče uplatnitelnosti jejich absolventů, tak míra nezaměstnanosti sice tak strašná není, ale de facto každej pak dělá nekvalifikovanou práci(viz zprávy o uplatnitelnosti abs.). To, že jsou méně nezaměstnaní svědčí spíše o jejich vrozených dovednostech, že jsou přizpůsobivější okolí atd., mají větší soft skills. Přírodní vědy, ty uplatnění příliš velké nemají. Já hovořím o technicích-hlavně it odborníci, pak třeba stavaří, elektrotechnici, jaderní inženýři, dopraváci, ti nikdy s uplatněním větší potíže neměli.
Jako pak se dedivme, že kluci a holky z FHS, většiny oborů FF a FSV smaží hranolky, sice se uplatnili, ale to by se asi uplatnili i bez školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
16.12.13 17:50

Anonyme, pan rektor z UJAKu by se leda tak bránil útokům, proč ten odpad ještě vlastně existuje. Zajímavé, že někteří lidi z vedení UJAK se dušovali, že ve SH to chodí stejně jako na jiných pobočkách UJAK, že zkoušky jsou těžké a jako na každé jiné škole, to jejich tvrzení je po téhle reportáži docela úsměvné: http://aktualne.centrum.cz/…clanek.phtml?…
UJAK je svinstvo, bavila jsem se s lidmi z různých jeho poboček a všude to je de gacto stejné, jde jim jen o prachy, studium je nepraktické, triviální a zvládne ho každý, kdo platí.
Tady musím oponovat, známá z regionální univerzity má červený diplom, stáž v zahraničí, jazyky umí, a přeto nemá práci a nikde ji nechtějí.
Já se domnívám, že alfou a omegou je dnes především uznávaná škola (UK, MU, VŠE, ČVUT, VŠCHT, VUT). Nějakej semestrální (kulturní) pobyt v zahraničí, kde si většina stejně vezme ty nejlehčí předměty nebo červenej diplom z lehký školy, tě asi stejně příliš nezachrání.
A praxi většina absolventů stejně nemá nic moc, tedy škola-těžká a výběrová, to je to nejdůležitější.
Ty zahraniční Erasmy-tam na některých školách a soukromkách stejně vezmou každýho v*la, stačí jen mít peníze a vydržet to půl roku bez rodiny.
Promin, ale u všech profesí je snad důležitý, aby se člověk dále vzdělával, ne? To se pak nemůžeme divit, že maj učitelé tak špatný renomé, když vylezou ze školy a tím jejich zdokonalování a vzdělávání se mnohdy končí. :roll:
Těch 10 pokusů bylo na soukromé, tam si jich můžeš dokoupit, kolik jen chceš, i když to není samozřejmě třeba, zkoušky jsou triviální.
Na veřejných školách máš: třeba na VŠE jen jeden pokus na zkoušku (náhradní kredity na pětinu zkoušek, pak letíš), na některých školách 2 pokusy (napadá mě třeba UTB FME ve Zlíně) pak letíš a standardně 3 pokusy, jinak bye a ročník (třeba prvák) odznovu.

O techniceké obory není zájem proto, že si lidi myslej, že titul jako titul, ale to už dávno neplatí.
Proto jdou IQ tykve na soukromku, doufají, že titul jim pomůže k lepšímu životu, ale dnes je to o tom, z jaký školy ten titul máš.
Není možný, aby měla polovina lidí ve věku kolem 25 let titul, to pak jsme jako v USA, kde jsou vysoký a „vysoký“.
Kvalita se nutně musela diverzifikovat, na VŠ má podle psychologů a psychiatrů jen 30 % populace, ale my tu dnes máme i učnáky s diplomem jako UJAK, takže to chápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
16.12.13 18:04

Tak jo, dám taky nějaký příkad, ale nevyberu si známého, ale recenzenty z (podle paní rektorky VŠFS) nejtěžší soukromé ekonomické školy, která se srovnává s veřejnými:

Všfs není obtížná škola, dá se bez problémů zvládnout (kamarád z VŠE to tu přirovnává k procházce růžovým sadem-dělá tu ted navazující). Horší už je to s jménem školy a pozdějším uplatněním, kdy školu poznamenaly jak skandály ohledně rychlostudentů, špatných diplomových prací, tak propuštění některých pedagogů, kteří pak promluvili o netransparentním hodnocení studentů. Uplatnění je spíše horší, doporučuju obor se zaměřením na it, i když jde nakonec většina lidí včetně bárbín a modelek na marketing (největší dávačka). Školné se mi vzhledem ke kvalitě výuky a možnostem, které škola nabízí, zdá velmi vysoké. Na škole je hodně ciziců, hlavně z východu. Ted se tu občas vidím i s jednou celebritou, ale to je fakt síla, co z ní padá ze skvosty. Kdyby škola nepříjímala 100 % uchazečů, možná by neměla pověst nedouků, ony ty regionální školy těžké totiž taky nebývají, ted nemyslím ty známé školy v Praze a Brně jako VŠE a MU ESF, ale FIM UHK, UJEP a spol.

Jsem dost rozlobený. Škola se chlubí nízkou nezaměstnaností, na kterou láká zájemce o studium, ale už vám nepoví, že pak polovina ročníku skončí za kasou v supermarketu. Ekonomů už je dnes totiž strašně moc a ti z horších škol už ani nejsou přizívání na pohovor! Na vině je AK, která nechala diletantsky vzniknout cca 40 vysokých škol s ekonomickým zaměřením, z nichž 30 je absolutně pofidérních. AK prostě akreditovala obory bez reflexe pracovního trhu. Kdybych byl znova mladej, určitě bych se nevyhýbal jako většina dnešních mladých technickejm oborům, protože firmy je potřebujou. VŠFS o sobě říká, že je (nej)náročnější soukromou školou s ekonomickým zaměřením, ale když to srovnám s nejnáročnější veřejnou ekonomkou VŠE, tak to je dost komické. Aneb úmrtnost na bakaláři VŠFS ( eko obory) je 15 %, úmrtnost na bakaláři FFU VŠE (ta nabízí podobný obory jako VŠFS) je 50 %! A to na VŠE berou jen 30-35 % nejlepších uchazečů. Stydím se, co sem ta škola ročně nabere za skvosty, který by před 20 lety skončily leda tak maximálně s učnákem, ale horší je to, že tyhle exoti pak ještě vystudujou, protože pak dělaj špatnou image škole. Není to sice úplně nejhorší soukromka, ale šedej průměr v kategorii soukromé školy dnes žádného zaměstnavatele neohromí

Já bych měl poznámku. Na VŠFS tento rok končím a jednoznačně souhlasím, že je to tiskárna na tituly. Ono není jednoduché získat na této škole výborné výsledky, ale je nesmírně jednoduché to alespoň jakž takž prolézt. Sám se nepovažuji, za bůhví jakého studenta, ale u některých předmětů do toho skutečně šlápnu a přesto jsem jen párkrát dosáhnul na výborné ohodnocení. Ekonomie není úplně jednoduchá, ale zase se učí nedůležité a časem již popřené poznatky - většinou keynesiáncké. Avšak, pokud vidím a slyším, jak někteří reagují na naprosto triviální dotazy během zkoušky nebo i v rámci diskuze v hodině, jak jsou neuvěřitelně hloupý a omezení ve svém přehledu a pak prolezou s naprosto triviálníma znalostma nebo sprostě opíšou cokoliv, tak jsem snad až uražen, že vedle mě tihle studíjící stále sedí. U bakalářských prácí, které moji spolužáci odevzdávali, ani nebyla dodržena základní kritéria zadání a přesto je vedoucí a oponentni připustili. Přičtu-li k tomu tu neuvěřitelnou a nevychovanou ruskou skvadru, poměrně velké procento vyučujících, kteří na učení nemají dovednosti a přednáší spíš své názory a nakonec i chaotickou organizaci studia, nemohu jinak než litovat vyhozených 150 000 Kč, které jsem mohl investovat do svého vzdělání lépe a koupit si za to raději kurzy šité na míru. Snad ještě rozmluvit lidem jít na univerzitu VŠFS a studovat obory, z kterých pak vyleze s Vámi 1600 nedouků, kteří Vám, pokud za něco stojíte, budou dělat často akorát ostudu

A ještě přidám recenzi VŠO:

Prozatím jsem psal jediný test z ekonomie, kámoš na VŠE už asi víc jak deset. Některý zápočet tu dostanete i za docházku na cvičení, jiný zápočet zase za vypracování úvahy na dané téma. A to ani nemluvím o množství probrané látky a o úrovni jazyků. VŠO je myslím dobrá volba pro ty, kteří chtějí bez větších potíží získat titul a jsou ochotni (schopni) za to zaplatit. Otázkou zůstává kvalita. Uplatnění není v současnosti dobré, mám ted dvě kámošky absolventky a obě skončily na pracáku, asi za to může i dlouhodobě špatná, velice slabá pověst školy, i když do UJAKu má snad škola daleko.

Je pravda, že občas někoho vyhodí z z prvního pokusu, ale to je jen tak na oko, aby bylo vidět, že se taky vyhazuje, na druhej pokus to daj vždycky všem.

A ještě třeba pár recenzi na BIVŠ:

Výhoda je, že vás tu nevyhodí, asi jako na každé soukromce-předmět si můžete zapsat za příplatek znovu. :-)) Škola není moc prestižní, v zahraničí (ne všude, ale ve VB a USA ano) se za nejlepší školy platí, ale tam taky dělaj přijímačky, berou třeba jen 10-20 % a studium je dost náročný, škola má stovky let tradici, prostě jiný kraj, jiný mrav-my se podobáme spíše Německu. U nás jsou soukromé školy bohužel jen dávačky pro lidi, který potřebujou, chtěj titul, a nechtěj se moc dřít a slušný byznys pro jejich majitele/akcionáře…, jsou nenáročné, berou sem každého, oproti prestižním zahraničním soukromým školám jsou též velmi levné. Já si toto vše uvědomuju, ale jsem původně jen zdravotní sestra, takže bych přijímačky jinam neudělala, potažmo studium moc nezvládla. Za mě dobrá volba.

1)„Prostředí ve většině poboček je výrazně středoškolské a nemotivující, zcela chybí základní tvůrčí činnost." 2)„Současný vysoký stav poboček je neudržitelný, neboť znemožňuje kvalitně personálně zajistit výuku na všech pobočkách." 3)„Uskutečňování studijních programů na pobočkách BIVŠ vykazuje závažné nedostatky," „Charakter poboček neodpovídá standardnímu vysokoškolskému prostředí." Taková byla zpráva AK před pár lety. Studuju na Bivš druhým rokem, ačkoli na „žijící“ pobočce, tak to tu vypadá stále dost podobně jako v uvedeném hodnocení. „Obhájené bakalářské práce spíše odpovídají nárokům vzdělávacích programů vyšších odborných škol,"-Ano, je to tak. Bivš je hlavně asi pro ty, co chtěj titul rychle a snadno, to je můj názor a zkušenost.

Výuka kvalitní - tedy co se týče vyučujících. O kvalitě vzdělání se - když se na zkoušku (jednu z těch mála těžších) naučím (= jednou si všechno letmo přečtu) ze čtyřiceti stránek přednášek a ještě dostanu jedničku - mluvit bohužel nedá. Nerada bych škole dělala špatný obraz jen kvůli tomu, že je to tu stejné jako na každé jiné soukromé, ale letos končím bakaláře a mám pocit, že ve výsledku je naše vzdělání stejně trapné. Spolužáci na mě ale většinou koukají jako na exota, když jim řeknu, co si myslím.

Dodělá to každý, pokud se na to ovšem sám nevykašle. Přístup některých mých spolužáků je otřesný, myslí si, že když jim jejich zazobaný rodiče to studium zaplatí, že si můžou dovolit úplně vše.

Soukromky jsou prostě odpad. :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
16.12.13 18:12

Tohle jsou reference na MUP, prej je to prestižní soukromka v ČR:D:D, to kdybyste měla málo „přenesených“ zkušeností:D

Teraz v priebehu skuskoveho na natlak skupiny studentov vyhodili 2 vyucujucich:(, ktori mali naroky na skuske na studentov (chap nechceli to dat studentov, ktori sa neucili). Tito napisali staznost a tesne pred opravnymi terminmi vyucujuci obdrzali vypoved :(((

kola velmi lehká. Předchozí studium jsem absolvoval na VŠE, která mě přivedla málem do blázince. Těch nekonečnejch 100 stránkovejch výpisků na každej předmět, toho času, kolik jsem nad tím musel strávit, než jsem se to vždy všechno nějakým způsobem naučil (o zkouškovém jsem několik týdnů nespal), a pak jsem ještě „koupil“ svinskou variantu, kde bych musel sežrat nejspíš rovnou celý Šalomounovo hovno, abych si s tím nějak poradil. MUp mi na druhou stranu přijde zase až moc lehká. Je fakt, že to všichni teda taky neudělaj, ale ono…, když nemáte vůli se vůbec učit a spoléháte se pokaždý jen na to, že to někde „obšlehnete“, je to pak občas těžký, to nějak dát… MUP láká lidi dost srandovně na plakáty v metru, na mě to sice neplatilo (vybral jsem si ji kvůli volnosti), ale na někoho jo, prostě moula, co už měl dobrej job před absolvováním MUP, pak si na MUP odběhl pro titul a už visí v metru jako veleúspěšný absolvent:D:D

Takto jedna slečna modelka prezentuje svoje studium MVES na jednom portále - „Dovolenou jsem si dala dárkem za bakalářské zkoušky na vysoké škole. Dokončila jsem úspěšně studium mezinárodní diplomacie. Byla to makačka, měsíce nad knížkami, ale stálo to za to. Jsem bakalář,“ Nechápu, jak někdo, kdo ani neví, jak se jmenuje obor, který studuje, ho může vůbec dokončit (názor jednoho člověka)… Tak s tímto názorem se naprosto ztotožnuju!! (pro upřesnění-rozhovor proběhl na stránkách deníku Super dne 1.8. 2013) Slečna modelka měla na mysli asi něsíce nad knížkami o módě, jakej výstřih bude nejlepší- výborná a naprostá trefná reakce jednoho souč. studenta MUP, měsíc nad knížkami na MUP, to bych teda chtěla vidět, sama jsem tu kdysi studovala, tak moc dobře vím, jak moc „náročná“ ta škola je :D:D

Na škole studuju mezinárodní obchod a je to fakt jednoduchá škola. 4 semestry před tím jsem neúspěšně studovala stejnej obor na Vše. A zatímco tam jsem nestíhala, tady se pomalu škrábu na zadnici. Škola není zrovna moc levná.

Na školu jsem nastoupil v roce 2009.Na MUP vás vezmou, pokud podáte přihlášku, nikdy ještě nikoho neodmítli, jen občas někdo nenastoupí(ale to je tak max. 1 %)Na škole mě štvaly holky, který se na FB vždy chlubily, že nemaj celej rok nic jinýho než jedničky a dvojky, a přitom to všechno opsali z mobilu, ještě si kupovaly mobily s co největším displejem. Zkoušky jsou písemnou formou, ale připomíná to spíš skupinou práci. Ano, dá se skupinově pracovat, a nikoho to nepálí.:D Jinak docházka se hlídá jen na jazycích, a i tam většina nechodí a nikdo to prostě neřeší.:DŠkola není časově náročná a dá se na ní vklidu pracovat. I při denním studiu většina zvládá chodit do práce, školu dokončí asi každý, kdo ji dokončit chce.To jsou jen mé osobní zkušenosti. Jinak berou do Hradce, Liberce, Plzně a Prahy, takže počet studentů v prváku je celkově víc než dost. Ano, jsme větší soukromá škola. :D

MUP je lepší soukromka, obtížností asi srovnatelná s jinými soukromkami. I totální blbky (80 % studentek MUP) ve škole bezostyšně a často přiznávají, že „vyšukat si zkoušku“ by bylo nesrovnatelně náročnější, než se na ni naučit. Prostě opravdu easy jako blázen. Ale mám silnej pocit, že je to škola k hovnu, kromě pár nových cizích slovíček jsem se nic praktického nedozvěděl, nenaučil. Během semestru jsem ve škole nebyl a ve zkouškovém se pak na nejvíc hard zkoušku učil tři dny, ale ne od rána do večera, vždy tak max 5 hodin denně :P :) Pozitivum je asi to, že nás vzali všechny, stačí podat přihlášku a chtít na školu nastoupit. (pokud uvidíte u nějaký soukromky, že vzala 95-99 %, tak to není tím, že by někdo „neprošel“, ale pouze tím, že odmítl nastoupit, takže jistota přijetí 100 %, to je best, další best je to, že jsem tu ještě žádnou zkoušku nikdy neopakoval a neměl nic horšího než dvojku, rodinka na vás bude hrdá)

Na skole je dobre, ze neni tak casove narocna, na prednasku chodim jen jednou za mesic. Zkousek se nebojte, uci nas kapacity z VSE a UK, ale vedi, ze nemuzou moc tlacit na pilu, takze jsou docela dost benevolentni. Pokud se na to uplne nevykaslete, tak to vzdycky date:) Skola ma lepsi jméno nez vetsina soukromek. Obory jsou zajimave a jsem tu spokojena.

Minulý rok jsem skončila na VŠE-Finance, prostě se to nedalo zvládat, tolik učení a tak na *** systém, nic pro mě. Ted pracuju na půl úvazku a během pár měsíců si budu hledat něco na hpp, každopádně jsem se rozhodla pro MUP Praha, jdu kombinovaně, mediální studia, hrozně mě to zajímá a předměty se zdaji byt fajn, myslím že 4× za semestr dojít, případně se omluvit, neni nic náročného, matika tu taky není, takže přesně pro mě.:)Kamarádka tu studovala už předtím a vůbec se prý neučila, chodila sem jak do houslí a výsledky měla výborné, a nebyla na tom takto prý jediná, tak jsem na to zvědavá. Hlavně at to není moc náročné a dostuduju tu taky.:D

Není to příliš náročná škola, je možnost se setkat s elkou benevolentností profesorů. Ale jako i jinde je možno najít vyjímky. Některé kurzy jsou zajímavé, některé nudné. Velmi se odvíjí v tom role kantora. Nicméně bych neměnila. Je na ni velmi dobré dopravní spojení a každá budova je velmi slušně vybavená. Student se může angažovat v různých činnostech školy.

Chtěla jsem se vyhnout matice a přijímačkám tak jsem šla na MUP. Je tu fajn parta lidiček pomůžeme si rádi i při testu:D XDDD. Některý lidi v prváku odešly a řvaly že jim studium nic nedává že je k hovnu a že do toho nebudou dál dávat hory peněz. Některý lidi byly na MUP jen rok a pak se hlásily a dostaly na pretižní školy. Já je nechápu. Vyměnit svobodu a volnost za šprtnictví starých bichlí k ničemu?! Na MUP je důležitý volit humanitní obor hlavně ne veřejnou správu a ekonomický ty nemaj ze soukromek uplatnění. Asijský studia jsou nejlepší a školy je jen tak nenabízej! A přijímaček se nebojte na jednom oboru se dělaj ale vždy vezmou všechny XD :D nevím proč je dělaj ale dělaj XD asi kvůli pocitu že si studium nekupujete XD přijde mi to hloupé XD

Studuji na MUP obor Veřejná správa. Výuka je v pořádku, máme dobré profesory. Samozřejmě je to soukromá, takže občas u profesora vidíte tu benevolenci u zkoušky. Přednášky nejsou povinné, během semestru se zkoušky nedělají. Docházka se kdysi kontrolovala pouze u jazyků, které ted už u mnoha oborů nově vůbec nejsou. Snad jen mi vadí, že fakticky každý semestr jsou jiné předměty a za půl rok probrat např. občanský právo je fakt fofr a chtělo by to víc, tím myslím, méně předmětů, ale důkladněji. Kamarádka studuje Mezinárodní vztahy a evropská studia, je na kombinovaném studiu. Přednášky má v sobotu pětkrát za semestr, ale nejsou povinné.

Rektor MUP p. Klíma: „Každý má mít možnost studovat na VŠ, méně náročné školy mají smysl, dávají totiž možnost těm méně nadaným“. Nejradši bych šla na Harvard, ale jaká je šnace, že bych se tam dostala? Když berou tak 6-7 % géniů s IQ jako Einstein? A k tomu bych za 5 let dala několik milionů, no to bych musela vyhrát ve sportce. Kdo mi dá pět mega na studium? Na MUP berou bez přijímaček, profesoři jsou u zkoušek hodně benevolentní a školné tu vyjde na pár tisíc. Prostě MUP dává šanci mít VŠ všem bez rozdílů. I chudák si nařetří těch pár tisíc a i ne moc inteligentní a nešprtnický typ tu vystuduje, to je prostě super. Vysokou školu všem! Miluju tě, česká vláda, miluju tě, EU! Díky za to, že už jsem taky VŠ.

Studuju na jedné pobočce MUP. Mám vystudovanou soukromou střední školu před tím jsem studovala na vysoké šk. v Pardubicích protože jsem se bála kombinace dvou soukromých na sš a vš, jak se na to budou zaměstnavatelé dívat, jedním rokem jsem tam měla měla-ekonomiku, ale bohužel mě to nešlo a proto mě to ani nebavilo. Mup jsem si vybrala protože má lepší jméno a pověst než UJAK nebo VŠFS které jsem taky zvažovala. A prostě je to tu dobrý dá se pracovat při práci to bych na Upě asi moc nezvládla.

1 semestr=4× do školy o víkendu. Cena 25 tisíc za semestr. Takhle to má být ve skutečnosti jsem ale v 1 semestru ve škole ani jednou nebyla ve 2. semestru pouze jednou. Asi jako většina do školy se prostě nechodí =) Všechno se dá vyřešit přes email jezdí se jen na zkoušky, učila jsem se opravdu jen nepatrně a vše jsem zatím zvládla na 1 pokus. Na zkoušku můžete jet většinou kdy chcete pokud není blíže určeno. Všechny informace a známky jsou na internetu. Na MUP berou bez příjímaček, ale neplatí tu že kam berou bez přijímaček, tak že tam je studium těžší to se týká jen těch veřejnejch škol kde na techniky nedělaj přijímačky. Tady jsou humanitní a ekonomické. A myslím, že ještě mnohem mín náročné než ty nejlehčí veřejné školy v oboru. Asi si nás chtějí udržet co nejvíc, snad to pro někoho není objevování Ameriky. :D VŠE ČVUT UK by personalisti ocenili více, ale tady se nemusíte moc učit a berou sem bez přijímaček.(i obory, kde se dělaj vezmou všechny)

„Omilostněná Benešová budovala v Praze systém podobný plzeňským právům. Lidé napojení na pražský magistrát a některé městské části, vlivní úředníci, šéfové odborů, místostarostové, a dokonce i jejich manželky a děti. Ti všichni studovali zdarma na soukromé Metropolitní univerzitě v Praze. Statisícové školné jim odpouštěla ředitelka Anna Benešová, kterou prezident Klaus omilostnil. Benešová měla v úmyslu požadovat protislužby“ Když si tohle přečetla před rokem kamarádka na IDnes tak se bála, že MUP určitě zavřou.. roky a peníze v prdeli. Mohla přijít o všechny svý peníze jako naše známá na VŠKE, kde pobočka v Ostravě najednou krachla. Ale škola to ustála.. asi to bylo podplacený i jinde:) a tak sem na MUP nastoupila v tomhle roce i já:) Je to tu super nemusíte se moc učit a o testech často týmová práce..)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.12.13 09:34

Mimmo, půlroční možnost zvládnutí zkoušky ze somatopedie byla na STÁTNÍ škole, takže žádné peníze z toho nikdo neměl… :D A stejně na tom pár lidí vyletělo. Prostě to byla výjimečně těžká zkouška, studenti si na docentku mnohokrát stěžovali, ale ona neustoupila v nárocích, pouze nechávala mnoho pokusů na test, který byl prerekvizitou ústní zkoušky tak, aby to nakonec všichni přeživší perfektně uměli… Nevidím v tom problém, jinak by nás z oboru vyšel zlomek, protože jak ty píšeš - naučit se na humanitním oboru, kde jsou samé psychologie a pedagogiky, zničeho nic celou anatomii, vše o hormonech atp. je k pláči. A hlavně náš obor nebyl medicínský!
O tom, že by se dalo něco dělat podobně na UJAKu, nebo dokonce dokupovat pokusy (krom 200 za žádost o rektorský termín) jsem tedy neslyšela a je to naprostý nesmysl. Účast na přednáškách na UJAKu je povinná, ani jednou jsme nedostali nic za účast… No už nevím, jak vyvrátit báchorky a lži výše uvedené. Zážitky studentů dalších soukromých škol jsou sice zajímavé, ale nechápu, jak můžete stále dokola tvrdil, že je UJAK ještě horší, nejhorší, když takhle to tam zdaleka nechodí! Je to zkrátka úplně průměrná VŠ, kde člověk musí chodit na přednášky, plnit praxe, psát seminárky a dělat zkoušky těžké i snadnější, jako je to všude.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze