Univerzita J. A. Komenského
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Anonymní píše:
Ano, uznávám, somatologii, i somatopedii, neurologii apod. jsem se učila i týdny, ale takových zkoušek bylo naštěstí málo. Ale třeba trestní právo na státní se za 3 dny na 1 naučit dalo… Ale představ si, že i na tom UJAKU jsme k logopedii museli znát vše ze somárny latinsky a bylo potřeba nastudovat pečlivě pár knih. A ne že by někdo nepsal - firem, co píší diplomky, ale rigorózní práce a disertačky jsou mraky, takže jejich služeb asi i někdo využívá… jen to sotva přiznáTaky nechápu, že je to možné, ale děje se to a pochybuju, že jen na soukromých.
tak bud rada, ze takých skusok si mala iba malo, to ja ich mam hodne. A utcite ste nemali anatomii medicinskou, tomu neverim.Mna ucili lekari ( nechodim na medinu ) a neverili, ze tohle ( celou medicinskou anatomii a fyziologii )se mame naucit za 2 mesice. Rikali, ze nas obdivuju. A okrem těchto poriadne tazkych predmetov mame dalších 10. Takze jestli to dam, budu na sebe hrda. A okrem toho znam skolu z mojho oboru která je soukroma, kde prijimaju vsetkych, zkusky nic moc, zadne seminárky…len si zaplatíš 250 000,– za 3 roky a mas titul. Opravdu Skvela škola.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To nemá cenu se hádat, že? Vlastní názor už máte, poslechnout si něčí zkušenosti nechcete, dokonce už mě oslovujete familiárně „trubko“ ![]()
Jinak, ano, trestní právo jsme se s kamarádkou naučily na 1 za 3 dny na vyhlášené státní VŠ… A nelíbí se mi ani, že se tak od plic navážíš na studenty Plzně, je hloupý, moc a moc… že si tam pár papalášů něco uplatilo a koupilo, neznamená, že upláceli všichni jejich studenti, to je ale jiná ![]()
„mám tam známou“, na jakém oboru? Jestli na specce, tak je opravdu geniální, když se učí 2 hodiny na vše a klaním se před ní!!! Žádný prapodivný titul z veřejný nemám, úplně normální z oboru, kde brali 25 lidí ze zhruba 500… No neudu tě přesvědčovat, že nejsem vylízanec, co sotva dokončil učňák, stejně už víš všecho líp ![]()
Diplomku si každý napíše podle sebe, nikdo ti na UJAKU nepředepisuje, aby byla na nižší úrovni než seminárka z gymplu…
Jinak Rumpo, ty jsi tam přednášela, že znáš ty zástupy lidí z učňáku? Já snad vím lépe, s kým jsem 2 roky studovala a z učňáku jsem tam nepotkala ani jediného člověka. A nikde jsem nenapsala, že je to škola pro lidi s IQ vyšším jak 150, jen úplně normální vejška, aspoň ta specka… a že jednodušší zaplatit a jít než dělat přijímačky, je snad jasný, ale neříká nic o tom, co je dál. Hlavně je UJAK super v tom, že třeba lidi, kteří dělají ředitele školek už 20 let a jaksi zapomněli matiku, dějepis apod., co je potřeba k přijímačkám na některé VŠ, mají šanci si titull dodělat a dál pracovat na svém místě. O lidech z UK na UJAKU se opět pleteš, najdi si někde seznamy vyučujících a porovnej si to, není tam žádný UK odpad
A že hodnotíš úroveň lidí podle toho, odkud mají titul a nedejbože, že by třeba škrtli o soukromou, nebo dokonce Plzeň, je trochu smutné, ale tvá chyba, každá máme jiná měřítka pro to, kdo je na jaké úrovni…
- Citovat
- Upravit
Měli jsme somatologii medicínskou (s doc. Merkunovou, která učila na medicíně), někdo to dělal i 10×, bylo to peklo, museli jsme umět naprosto vše. Ale fakt jsem šťastná, že mi to šlo tak nějak samo a takových děsných zkoušek bylo málo. Zato u státnic na státní jsem trávila 2 měsíce nonstop učením, ale taky byli tací, co se učili 14 dní a dali to, tak to halt chodí, přejme jim to ![]()
A píšu naposledy, neobhajuju UJAK jako nejlepší školu, tak to není a UJAK rozhodně není nejtěžší, nebo nejlepší… Státní škola, kde jsem byla předtím byla určitě náročnější a dodělala nás to necelá půlka. Jen ty nesmyslné báchorky mě štvou. Schválně jsem spočítala, že seminárek (většinou 10 - 15 stran) jsme měli na UJAKU ve 2. na nmgr. 8. No na státní předtím i rekordních 12 za semestr
Ale zato třeba na ČZU mají v průměru 3, ale nebudu nikoho hanit. Kéž by mi slačilo vybarvit obrázek, naučit se 3 stránky a opsat diplomku z wikipedie a nemusela jsem se po 5 letech studia patlat s další školou, abych mohla dělat svou práci ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
To nemá cenu se hádat, že? Vlastní názor už máte, poslechnout si něčí zkušenosti nechcete, dokonce už mě oslovujete familiárně „trubko“
Jinak, ano, trestní právo jsme se s kamarádkou naučily na 1 za 3 dny na vyhlášené státní VŠ… A nelíbí se mi ani, že se tak od plic navážíš na studenty Plzně, je hloupý, moc a moc… že si tam pár papalášů něco uplatilo a koupilo, neznamená, že upláceli všichni jejich studenti, to je ale jiná
„mám tam známou“, na jakém oboru? Jestli na specce, tak je opravdu geniální, když se učí 2 hodiny na vše a klaním se před ní!!! Žádný prapodivný titul z veřejný nemám, úplně normální z oboru, kde brali 25 lidí ze zhruba 500… No neudu tě přesvědčovat, že nejsem vylízanec, co sotva dokončil učňák, stejně už víš všecho líp
Diplomku si každý napíše podle sebe, nikdo ti na UJAKU nepředepisuje, aby byla na nižší úrovni než seminárka z gymplu…
Jinak Rumpo, ty jsi tam přednášela, že znáš ty zástupy lidí z učňáku? Já snad vím lépe, s kým jsem 2 roky studovala a z učňáku jsem tam nepotkala ani jediného člověka. A nikde jsem nenapsala, že je to škola pro lidi s IQ vyšším jak 150, jen úplně normální vejška, aspoň ta specka… a že jednodušší zaplatit a jít než dělat přijímačky, je snad jasný, ale neříká nic o tom, co je dál. Hlavně je UJAK super v tom, že třeba lidi, kteří dělají ředitele školek už 20 let a jaksi zapomněli matiku, dějepis apod., co je potřeba k přijímačkám na některé VŠ, mají šanci si titull dodělat a dál pracovat na svém místě. O lidech z UK na UJAKU se opět pleteš, najdi si někde seznamy vyučujících a porovnej si to, není tam žádný UK odpadA že hodnotíš úroveň lidí podle toho, odkud mají titul a nedejbože, že by třeba škrtli o soukromou, nebo dokonce Plzeň, je trochu smutné, ale tvá chyba, každá máme jiná měřítka pro to, kdo je na jaké úrovni…
jen tak mimochodom ja som ta " trubkou " nenazvala, takze ked tak pis v jednotnom cisle
.A to ze si nejakych 20 let po skole neznamená, ze si musíš udelat soukromou skolu, aby si sa nemusela ucit věci ktore si zapomněla a aby to ucenie pak na skole bolo lahsie. Ja som po skole " iba " 10 rokov, do skoly som nemusela, vzdelanie mam na to aby som mohla vykonávat svoje povolanie.Na skolu som sa prihlasila iba kvoli sebe aby som sa naučila viac věci a bola v praci o nieco vzdelanejsia. A budem na seba moc hrda ked skoncim tuto skolu, ktora je tazka a titul ziska ten kto sa uci a nie ten kto si za to iba zaplati.
Příspěvek upraven 13.12.13 v 18:30
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
„To nemá cenu se hádat, že? Vlastní názor už máte, poslechnout si něčí zkušenosti nechcete, dokonce už mě oslovujete familiárně „trubko“ ![]()
Jinak, ano, trestní právo jsme se s kamarádkou naučily na 1 za 3 dny na vyhlášené státní VŠ… A nelíbí se mi ani, že se tak od plic navážíš na studenty Plzně, je hloupý, moc a moc… že si tam pár papalášů něco uplatilo a koupilo, neznamená, že upláceli všichni jejich studenti, to je ale jiná“
Promin, ale Plzen opravdu není vyhlášená veřejná VŠ. Naopak je to odpad blížící se svou úrovní soukromým učnákům. I na právech v Praze a Brně se říká, že blbci, kteří to tam nezvládnou, odcházejí do Plzně, kde to bez problémů zandaj.
Asi takhle, do Plzně byly vždycky primitivní a netransparentní přijímačky-dostal se tam kdokoli, po aferách už tam nikdo nechce a berou tam každýho. Rok po aféře brali na práva do Plzně úplně každýho na odvolání a to ani nenaplnili kapacitu. Nyní, když je znovu otevřená, tak tam tenhle rok za docela divných podmínek nabrali asi 80 %-to je na práva docela slušná haluz, bych řekla.
Plzni se každej směje, s tou se opravdu nikde nechlub. Možná tak babičce můžeš vyprávět, že máš tuhle školu, důchodci se ve školství moc neorientujou. ![]()
„„mám tam známou“, na jakém oboru? Jestli na specce, tak je opravdu geniální, když se učí 2 hodiny na vše a klaním se před ní!!! Žádný prapodivný titul z veřejný nemám, úplně normální z oboru, kde brali 25 lidí ze zhruba 500… No neudu tě přesvědčovat, že nejsem vylízanec, co sotva dokončil učňák, stejně už víš všecho líp“
Promin, ale na žádnej obor na pedce na UK snad není takovej nával, aby brali 25 z 500, takový procento přijatejch není ani na psychologii, nejdřív si zjisti fakta, než začneš fantazírovat…
Upřímně řečeno, nechápu tě, podle svých slov už máš veřejnou, ted soukromou, tak o co ti jde? Podle mě máš možná jen soukromou, jinak bys neměla takový oprávněný komplexy, že máš jen učnák.
„Diplomku si každý napíše podle sebe, nikdo ti na UJAKU nepředepisuje, aby byla na nižší úrovni než seminárka z gymplu…“
Ano, nepředepisuje, to je snad jasné. Asi nechápeš-jde o to, že na UJAKu projdou, obhájí se i naprosto mizerné práce.
„Jinak Rumpo, ty jsi tam přednášela, že znáš ty zástupy lidí z učňáku? Já snad vím lépe, s kým jsem 2 roky studovala a z učňáku jsem tam nepotkala ani jediného člověka. A nikde jsem nenapsala, že je to škola pro lidi s IQ vyšším jak 150, jen úplně normální vejška, aspoň ta specka“
Mám určitý info od školy, většina lidí z gymplu tam opravdu není, milá zlatá. Většina je tam z úplně jiných institucí.
Asi ses jen málo ptala-to přece nemůžeš vydávat za fakt. No, normální vejška vypadá opravdu jinak, tohle je učnák s diplomem, nic víc a nic mín.
„že jednodušší zaplatit a jít než dělat přijímačky, je snad jasný, ale neříká nic o tom, co je dál. Hlavně je UJAK super v tom, že třeba lidi, kteří dělají ředitele školek už 20 let a jaksi zapomněli matiku, dějepis apod., co je potřeba k přijímačkám na některé VŠ, mají šanci si titull dodělat a dál pracovat na svém místě. O lidech z UK na UJAKU se opět pleteš, najdi si někde seznamy vyučujících a porovnej si to, není tam žádný UK odpad
A že hodnotíš úroveň lidí podle toho, odkud mají titul a nedejbože, že by třeba škrtli o soukromou, nebo dokonce Plzeň, je trochu smutné, ale tvá chyba, každá máme jiná měřítka pro to, kdo je na jaké úrovni…“
Bohužel, to říká hodně. Už díky absenci přijímaček se tam dostávají velmi slabí jedinci, dost často bez jakýchkoli studijních předpokladů, ale za to může naše střední školství, že má dnes maturitu každej-střední školy s maturitou se měly slučovat, ale neslučovaly a nerušily-tenhle odpad jde pak i na vysokou-hlavně na UJAK a další soukromky.
No to je opravdu super, že si koupí studium. Ono stačí být inteligentní, dnes je na spoustu škol OSP, takže se s tou matikou a dějákem dost pleteš. A myslím si, že doučit se to, to není nic těžkýho, když se někdo nenaučí na přijímačky, jak pak chce zvládnout studium? Tam se přece taky musí učit na zkoušky, ne?? Jo, já zapomněla, na UJAKU jsou zkoušky parodie.
Seznamy vyučujících? A proto, že na UJAKu je jedna vysloužilá profesorka s deseti titulama a alzheimerem k tomu, proto je UJAK srovnatelnej s UK? Jinak tě musím zklamat, učitelé z UK se o UJAKu nevyjadřují zrovna pochvalně, možná proto už se jich tam i tolik vystřídalo, musej být totiž poslušní režimu a dávat zkoušky téměř bez učení, jinak by letěli. ![]()
Nehodnotím úroven lidí, ale úroven jejich vzdělání, miláčku, v tom je docela podstatnej rozdíl. To není barva očí nebo vlasů.
![]()
Příspěvek upraven 13.12.13 v 15:59
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Měli jsme somatologii medicínskou (s doc. Merkunovou, která učila na medicíně), někdo to dělal i 10×, bylo to peklo, museli jsme umět naprosto vše. Ale fakt jsem šťastná, že mi to šlo tak nějak samo a takových děsných zkoušek bylo málo. Zato u státnic na státní jsem trávila 2 měsíce nonstop učením, ale taky byli tací, co se učili 14 dní a dali to, tak to halt chodí, přejme jim to ![]()
Tak to máte dobré, že máte nekonečně mnoho pokusů. Věřím, že když už to bylo po x-té, tak se nad blbci dotyčná slitovala a dala jim to zdarma.
Učení na státnice na UJAKu: Tady bych parafrázovala jednu slečnu: „Jsem vážně zklamaná, státnice byly parodie, dali to všem, i těm, kteří na to tři roky kašlali, ti měli nakonec třeba dvojku, stačil týden učení.“
A píšu naposledy, neobhajuju UJAK jako nejlepší školu, tak to není a UJAK rozhodně není nejtěžší, nebo nejlepší… Státní škola, kde jsem byla předtím byla určitě náročnější a dodělala nás to necelá půlka. Jen ty nesmyslné báchorky mě štvou. Schválně jsem spočítala, že seminárek (většinou 10 – 15 stran) jsme měli na UJAKU ve 2. na nmgr. 8. No na státní předtím i rekordních 12 za semestr
Ale zato třeba na ČZU mají v průměru 3, ale nebudu nikoho hanit. Kéž by mi slačilo vybarvit obrázek, naučit se 3 stránky a opsat diplomku z wikipedie a nemusela jsem se po 5 letech studia patlat s další školou, abych mohla dělat svou práci ![]()
Máš pravdu, UJAK je totiž nejhorší a nejlehčí škola, to ví dnes každý. Proto taky přitahuje jen ten největší odpad, kterej by jinde neuspěl. Seminárky nikoho nezajímaj-víme moc dobře, jak ty seminárky na UJAKu vypadaj, člověk jen zkopčí z netu pár slintů, ptž lidi na UJAKu to ani nečtou, to je známej fakt.
Seminárky nerovná se náročná škola.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Měli jsme somatologii medicínskou (s doc. Merkunovou, která učila na medicíně), někdo to dělal i 10×, bylo to peklo, museli jsme umět naprosto vše. Ale fakt jsem šťastná, že mi to šlo tak nějak samo a takových děsných zkoušek bylo málo. Zato u státnic na státní jsem trávila 2 měsíce nonstop učením, ale taky byli tací, co se učili 14 dní a dali to, tak to halt chodí, přejme jim to
A píšu naposledy, neobhajuju UJAK jako nejlepší školu, tak to není a UJAK rozhodně není nejtěžší, nebo nejlepší… Státní škola, kde jsem byla předtím byla určitě náročnější a dodělala nás to necelá půlka. Jen ty nesmyslné báchorky mě štvou. Schválně jsem spočítala, že seminárek (většinou 10 - 15 stran) jsme měli na UJAKU ve 2. na nmgr. 8. No na státní předtím i rekordních 12 za semestrAle zato třeba na ČZU mají v průměru 3, ale nebudu nikoho hanit. Kéž by mi slačilo vybarvit obrázek, naučit se 3 stránky a opsat diplomku z wikipedie a nemusela jsem se po 5 letech studia patlat s další školou, abych mohla dělat svou práci
takze 10 pokusu, jo?
Hm, myslim, ze uz len to ukazuje na uroven skoly.Ja mam 2 pokusy a když to nedam tak mi daju akurat zbohem, protože u nas chtej jenom toho kto na to ma
.A o tomto ta VS ma byt.Jo a jinak by som chtěla vediet kolko toho u vas na specke chceli z tej anatomie vediet
.Pochybujem ze tolko jako na skole so zdr. zameranim. Takze umis vsetko po cesky, latinsky…každý otvor, každý hrbol, vsetky kosti, svaly…tak tomu moc neverim
…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rampo, většinou se do podobných diskusí nezapojuji, ale v tomto případě udělám výjimku, abych uvedla na pravou míru řadu výmyslů, které se tady objevují. Někdo si dává tu práci a kopíruje to pro jistotu do více diskusí o UJAKU.
Nevím, v čem Vás ti studenti UJAKU tak ohrožují, když stejně píšete, že u personalistů končí jejich životopis v koši a jsou tak neschopní, že ta škola je v podstatě učňák. Kde by takoví lidé mohli potom podle Vás pracovat?
Já jsem na UJAKU studovala v kombinovaném studiu Bc. Bakalářku jsem psala, oponenta i vedoucího jsem měla, i to se tady objevovalo, že nebyl oponent apod..
Od minulého roku prochází každá práce systémem proti plagiátům. Možná předtím to bylo volnější, to nevím.
Některé přednášky byly více či méně kvalitní, tak jako na jiných VŠ. Konkrétně na obor vzdělávání dospělých-andragogiku přišel v minulém roce z UK doc. Beneš - nyní vedoucí katedry a doc. Mužík, takže ty Vaše vulgární výpady o nějaké vysloužilé profesorce jsou více než nevhodné. Navíc od studenta UK bych čekala kultivovanější projev, než jakým napadáte druhou anonymní. Jinak tam učí plno lidí z praxe i z jiných pražských VŠ - ČVUT, VŠE.
A proč se někdo hlásí na UJAK? Třeba proto, že kombinované studium UK u většiny oborů neumožňuje. Na jiných VŠ probíhá výuka v týdnu, což pro lidi, kteří pracují, není reálné. Pouze snad u pracovníků státní správy, kteří mají úlevy na studium. Na UJAKU probíhá výuka o víkendech, proto tam dojíždí lidé i z druhého konce republiky. Myslím si, že kdyby měli alternativu, tak určitě neplatí školné a studují raději na státní VŠ. Před patnácti, dvaceti lety nebylo jednoduché se na VŠ dostat, dnes je situace jiná. Pokud byste ukončila UK v té době, tak máte můj velký obdiv. Moje sestra UK po gymplu v té době vystudovala, takže vím, jak to bylo náročné studium. Její profesoři si nyní stěžují, že ta úroveň šla dost dolů i na UK, že musí slevit z požadavků, aby studenti školu dokončili. To samé na VŠE a ČVUT. Na ČVUT došlo ke zjednodušení studia v době, kdy se Ing. studium rozdělilo na Bc. a Ing. Vznikla řada nových regionálních VŠ, i demografický vývoj je někde jinde. Na střední školy se dostane skoro celá třída. A ještě jsou volná místa. To co dříve byla maturita, je dnes bakalář. Proto lidé, kteří vystudovali před lety, si musí dodělat VŠ, aby mohli vykonávat svoji práci, kterou dělají nebo aby případně v budoucnu byli vůbec zaměstnatelní. Ve svém oboru jsou třeba dobří a jen jim chybí ten papír, který k tomu nebyl potřeba - např. zdravotní sestry, které musí mít podle zákona minimálně VOŠ, aby mohly pracovat samostatně. A tyto podmínky jsou i u jiných profesí. Takže to byl prostor pro soukromé VŠ, které přijímaly studenty a umožnily jim vzdělání doplnit. Maturitu musí mít dnes i dělník.
Mluvila jsem o kombinovaném studiu na UJAKU, u prezenčního to bude třeba jinak. Ale k tomu se vyjadřovat nemohu, s tím osobní zkušenost nemám. To by bylo jedna paní povídala jako některé úsměvné „historky“, které tady kolují.
- Citovat
- Upravit
Nečetla jsem diskusi, ale jen jednu poznámku. Kamarádka dělala magistra sociální a mediální komunikace, viděla jsem její diplomku. Byla to taková slátanina, že by to podle mě nemělo být přijaté ani jako seminárka. Spatlané na poslední chvíli, nekomparovatelná data, nepochopení základních termínů, no peklo.
Dostala pochvalu za pěknou práci (to ty ostatní musí být fakt dost ubohé) a samozřejmě absolvovala jako hvězda.
Pokud je něco takového možné, tak je ta škola opravdu slabá.
(Možná je to tak na jiných školách včetně UK teď taky, nevím. Sama jsem absolvovala Bc. v roce 2000 a Mgr. 2003, a tehdy by mi to teda školitelé neodpustili.)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Některé Bc. i Mgr. práce i z jiných VŠ jsou volně dostupné na internetu a kolikrát je to zvláště z některých VŠ zajímavé počtení, tak můžeš porovnat.
- Citovat
- Upravit
„Některé Bc. i Mgr. práce i z jiných VŠ jsou volně dostupné na internetu a kolikrát je to zvláště z některých VŠ zajímavé počtení, tak můžeš porovnat.“
Anonyme, poslední porovnání prací odborníky vyznělo v těžký neprospěch soukromých škol, to o něčem vypovídá. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Anonyme, mě štve, že jsou na UJAKu i všemožní úředníci a policisté! Takový člověk s koupeným titulem nemá ve veřejné správě co dělat! Koupit si titul, to je hnus.
Je mi jasný, že ti to vadí, ale tak to je.
Jen tady sama sebe přesvědčuješ, že na UJAKu je vlastně všechno v pořádku, protože my víme, že není.
Jo, jasně, ty už se do těch lží tak motáš, žeje to směšné, nejdřív nám vyprávíš, že jsi šla na UJAK na navazující s pohádkovým srovnáním a ted z tebe vypadlo, že „Já jsem na UJAKU studovala v kombinovaném studiu Bc. Bakalářku jsem psala, oponenta i vedoucího jsem měla,…“ Že se nestydíš!
![]()
To je taky dost, že už jste se zapojili do systému proti plagiátům, však taky váš správce na FB skupině si minulé jaro stěžoval, co to je na UJAKu za lidi, že už mu poslali třeba po x-té z 80-90 % plagiát!! Nejdřív to totiž posíláte mischovi princovi.
Neboj se, vím toho o tomhle svinstvu fakt mrtě, mě neoblafneš!:D
Nehledě na to, že ten systém porovnává práci jen s netem, takže je důležitá oponentura odborníka, kterej by tu práci fakt pěkně proklepl, ale to se u vás neděje, když u vás vedoucí vede, vedl i 200 prací za rok. ![]()
Ano, na UJAKu učí i lidé z veřejných škol, však vím. Ti jsou pak taky pěkně kritičtí. Tam se to střídá jako na běžícím páse. ![]()
Alternativu mají, ale to by nesměli být blbí jako tágo. Ona není jenom UK a když bych vás měla vzít za slovo, tak proč jezdit přes půl republiky za UJAKem a platit za to, když můžu dojíždět na veřejnou zadarmo? (jiné školy než Uk v oboru dálkáče bezpochyby nabízejí)
![]()
Nevím, jestli došlo na ČVUT, UK a VŠE k zjednodušení studia. Třeba výroční zprávy, ankety absolventů a statistiky MŠMT hovoří v případě VŠE přesně o opaku-tam došlo k zobtížnění studia, zavedly se tam nějaký kredity atd.
V případě UK a ČVUT by se to týkalo možná jen některých fakult, respektive několika mála vybraných oborů, o které není takový velký zájem. Třeba na ČVUT přibyl novej ústav-MUVS, který nenabízí těžké studium.
Ale mluvit v globále, že došlo k snížení úrovně studia, to je blbost, na základě výroku jednoho člověka nemůžete soudit celkovou situaci na těchto prestižních školách.
Imho i tak je fakt, že to studium na těch některejch oborech bude pořád desetkrát náročnější než na UJAKu a podobných pochybných institucích.
![]()
Ano, máte pravdu, přibyly regionální školy, přibyly soukromé školy, střední školy se neregulovaly.
A pak se prostě musíme ptát.
Jsou všichni ti vysokoškoláci stejné kvality?
Ne, nejsou.
Kvalita se se stoupajícím počtem VŠ diverzifikovala.
Ti nejlepší jdou na UK, MU, VŠE a technici a chemici pak na ČVUT a VŠCHT.
Ti horší na regionální školy, kde je většinou i lehčí studium.
No a ten odpad, kterej nemá na VŠ předpoklady jde většinově na soukromé instituce.
Všimněte si toho slova většinově. Vy třeba nemusíte mít v hlavě nutně nasráno, ale většina vašich spolubojovníků tam má, takže bohužel-hledání jehly v kupce sena není ekonomicky efektivní.
To jsou fakta, s tím nic nenaděláte, je mi líto.
páčko, miláčku
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rampo, ty první příspěvky o Mgr. studiu na UJAK psala anomymní dejme tomu č. 1. Já jsem anomymní č. 2.
Můj byl pouze ten poslední příspěvek v této diskusi. Studovala jsem Bc. A že píši, že práci jsem psala, oponent i vedoucí byl píši v nadsázce. Jako reakci na příspěvky, které se tady také vyskytly, že nebyl oponent práce apod.
Jinak nevím, kde vidíš, že sama sebe o něčem přesvědčuji. Ne, to opravdu nemám zapotřebí. Věci vidím reálně.
Není to vina státních VŠ ani soukromých VŠ, ty se pouze pohybují v zákonných mantinelech, které mají nastaveny. Pokud mají udělenou akreditaci, tak mohou ve vzdělávání působit. Takže to není problém studentů, kteří tam studují ani pedagogů a majitelů VŠ. Je potřeba „plakat“ na jiném hrobě.
Máte informace, které jsem neměla ani já při studiu.
Ani jsem je nehledala. Třeba o nějakém mischovi princovi. Takže ber v potaz i to, že mohou na UJAKU být i poctiví studenti, kteří si navíc i školu zaplatili z důvodů uvedených v předešlém příspěvku.
Ano máš pravdu, určitě by mohli jít na jinou státní VŠ, kde nabízejí ve větším měřítku dálkové studium. Ale právě kvůli tomu, že výuka probíhá třeba v pátek a v sobotu, někde se dokonce chodí v týdnu i třeba se studenty prezenčního, a to si zaměstnaní lidé nebo matky na RD nemohou dovolit. Takových bylo mezi mými spolužáky mnoho. A musím říci, že studium bylo podnětné i díky tomu, že se tam scházeli lidé z praxe.
Ale co mě udivuje, že máte při studiu UK čas na získávání detailních informací o studiu na UJAKU, pokud tedy nestudujete srovnávací pedagogiku. Tam by to nebylo od věci. A bylo by to docela zajímavé téma pro výzkum. Co si pamatuji, tak když tam studovala sestra, tak neměla čas skoro na nic jiného mimo školu. Samozřejmě tam byli i tací, kteří měli plno jiných zájmů, ale ti potom měli problém školu dokončit. Tak možná, na jak kterém oboru. ![]()
A ty počty přijatých a hlásících se, které uváděla anomymní č. 1, tak to vůbec nebylo v těch devadesátých letech přes čáru. Co si pamatuji tak na obchodní akademii brali 60 lidí a zájemců bylo přes 300. A na ty VŠ těch 25 z 500 přihlášených bylo ještě krásné číslo. Ale generaci dětí, které teď budou nastupovat do prvních tříd to zase čeká.
Docela by bylo zajímavé srovnání.
- Citovat
- Upravit
Anonyme, akreditaci si můžeš koupit. Nepochybuju o tom, že je to uplacené, vždyt samotná AK chtěla už UJAKu mnohokrát přistřihnout křídla, ale naposledy se do toho vložil sám ministr školství Dobeš a překazil jí to. Tenhle h***l totiž (podle neofic. info) dostával od majitelů tohodle ústavu něco bokem, nehledě na fakt, že tam studovala jeho pořízená a kamarádíčci z ministerstva-to jim přece nemohl udělat! Ach ta z******á korupce, která je touhle zemí prolezlá jako mor. ![]()
Ano, není to problém majitelů-ti na tom kasírujou, na ostatní hází bobek, majitelům UJAKu spadne ročně do křtánu několik stovek milionů, ti plakat přece nebudou, studendentů to problém je-nemůžou plakat, že je jejich škola odpad, když si ji sami dobrovolně vybrali. Je na každém, co si zvolí, ale pak za to taky musí nést odpovědnost. ![]()
Bohužel, je váš problém, že si nejste schopná zjistit informace, to vás však nijak neomlouvá, jen d***l totiž kupuje zajíce v pytli. Jinak teda, zjistit si informace, taková elementární věc, divím se, že jste vůbec zvládla studium na VŠ.
Poctiví studenti být na UJAKu můžou (a jistě i jsou), to nevyvracím, ale je jich tam opravdu velmi málo (možná jedna setina) a o to tady jde.
Už jsme zase u pohádky matek na RD. Prosím váš, vy ty informace opravdu neumíte vyhledat. Spousta matek na RD studuje veřejné školy, jde to. Ale chce to umět hledat informace a bejt aktivní, bez toho se už dnes nejde nikde.
Proboha, zase ta pohádka lidí z praxe, i na veřejných školách jsou lidé z praxe, jen o tom nevíte. To je totiž stokrát omýlaná lež, která má jen nalákat platící ovce.
Imho pochybuju, že vám jedna přednáška od nějakýho joudina jednou za semestr dala tak moc. Na lepších školách se podobné přednášky lidí z praxe konají téměř každý týden, leč nejsou vždy v rámci studia, ale můžete na ně dobrovolně přijít, at už na UK, VŠE či ČVUT. ![]()
Pedagogická fakulta UK patří spíše k lehčím veřejným školám. Takže si vemte, jak se vaše sestra zapotila, tak že to je na lepších školách min. standard. A pak si vemte, jak zadarmo jste to dostala vy a vaši spolužáci, kteří některé lehké zkoušky dělali i stokrát, než je udělali, a přitom nebyli vyhozeni.
Ty čísla jsou nesmyslná. V průměru o to takový velký zájem nikdy nebyl. Ale nepochybuju o tom, že na začátku 90. let bylo těžší, dostat se na některé obory.
Na lepší školy, žádanější obory není lehké se dostat ani dnes, ale rozdíl je v tom, že ti, kteří se nedostanou, jdou pak na ty regionální, případně pokud nezvládnou studium ani tam, tak na soukromé školy. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No tak teda holky, ja jsem matka od dvoch malych deti ( 4 a 2 roky ), som na materskej a chodim na statnu VS ( ani Praha, ani Brno… ) a musím si udelat prax ( 160 hodin za semestr ) co je docela dost. Vyuku mame v piatok a sobotu. Takze zahul.Ale ja to mam este o dost jednoduchsie nez kolegyne, které su so mnou v rocniku. Chodia do zamestnania, maju deti, musia o vikendu chodit do skoly a este si aj oni musia udelat prax ( u nich je to nastastie " len " 40 hodin ).A nikdo z kolegyn sa nestezuje a su radi ze chodia zrovna tam
- načítám...
- Citovat
- Zmínit