Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj kočky!
Štiko , vážně neboj, Karolínka bude samozřejmě krásná a zdravá holčička. Já vím, že se to snadno řekne, nenervovat se, ale určitě je to to nejlepší, co pro vás obě teď můžeš udělat.
Doufám, že Andulka Heliková už je na tom líp, achjo, blbá chřípa.
Mně doktorka taky říkala, že ty cukrovkový testy se dělají teď plošně (ale asi každej dr. má jinou tu plochu
) a jestli jsem to dobře pochopila, tak jsou 2 typy, jeden ten, co na něm byla Nane, ten je delší, a pak nějaký „O'Sullivan“, ten je na hoďku a to je prý ten, co se dělá všem (Nane, asi jsi měla nějakou protekci, že jsi směla hladovět déle…). A taky mi řekli, že nemusím přijít přísně nalačno, že si můžu vzít třeba suchej chleba a napít se, jenom samo nic sladkýho.
Ještě jsem chtěla k tomu epidurálu, ono asi to má význam, když má třeba maminka spoustu hodin bolesti a neotvírá se, tak ulevit od té bolesti, aby ji úplně nevyčerpaly a mohla pak ještě tlačit. Přece jenom je rozdíl mít bolesti třeba 3 hodiny anebo 20…
Jo, moje kamarádka rodila ve Vrchlabí jako Helik , taky ve vaně a je bez jedinýho stehu, ta se taky má. Heliku , ještě: co jsi přesně myslela, když jsi psala „hlavně chránit hráz“? Při tom porodu samotném nebo ty masáže a přípravu hráze před porodem? Ď!
Holky „Bébécarky“ ( Jeje a MaK ): jeden známý Bébécar Racer AT absolvoval teď o víkendu zátěžový test - výjezd na Černou horu v Krkonoších terénem a obstál na jedničku. Potvrzeno - jdem do něj.
Fit-klub Mah-Zan
: bacha, jo, holky, bacha - já jsem taky vylezla na Černou horu, ani jsem při tom neomdlela a dneska jsem ještě navíc byla na gravidjóze (takže mám záda jak znovuzrozená). Tak už nejsem taková troska. ![]()
Žanet - slíbené podzimní Krkonoše přidám zítra, musím to ještě stáhnout a vybrat. ![]()
Mějte se moc krásně!
Majda
lenya já fotku neslíbyla
já jsem tučná, ale oblečený ho snad vyfotit mohu, a nemoc Any je taky omluva né?
Jo Anička je celej den bez teploty
hurááááá, tak ještě noc a pokud to bude v pořádku, máme vyhráno ![]()
Majdo hráz je určitě dobré masírovat, pokud tedy chceš, jsou maminky, které to nějak nezvládnou, nenajdou odvahu… to je moje kámoška. A pak se hlavně chrání při samotném porodu, ale to si vůbec neuvědomuješ. Porodník vytváří protitlak na hráz celou dlaní. Tak jak je vydno asi na to má vliv ta voda
Já nikoho jinného s porodem do vody neznám a tak jsem nemohla posoudit, A sakra že bych opět do vody? hmmm budu zvažovat
Majdo a ty jsi z Krkonoš?
Hlavicko,ja /jestli budu v poho/ rodit zase u nas v Chebu .
Neni to sice zas az tak super nemocnice, porodni poloha klasicka,ale nakonec jsem byla rada,ze lezim… Nevim totiz,jestli to jinam stihnu. Danecka jsem porodila od prvni - nic moc silne kontrakce za necele 4 hodiny,takze porod super,ale to potom. Doktorka,co me rodila me dost nesetrne zasivala a ja si pak tyden uzivala
ledovani,vetrani a porad dokola… Rika se,ze druhej porod byva lepsi,ale proto se bojim,ze ja budu ta vyjimka! Ted uz nam stejne nic jinyho nezbyde,nez porodit!Ale zvladly to miliony zenskejch pred nama,tak proc nee my…
Bolet to bude,ale pak ten vysledek…
To jiny bolesti /zuby,ledviny,slepak../ nemaji takovy zakonceni.
Zitra jedu prave na UTZ na Slovany,rodila tam moje kamaradka a byla spokojena.
Dobrou a drzte palecky,zitra se ozvu,jak jsme dopadly/i/…
Pajka
Holky, dnes musím jí spinkat brzy - aspoň jednou, takže jen
Štiko,
neboj, mimi bude určitě zdravé. Chudáčku tebe ještě stresují ty věčné choroby, ale už to nebude tak dlouho a malou si pěkně obhlídneš a omákneš a ty stresy zapomeneš.
Jeje,
chudinko, každý den do pěti? Já měla dlouhé jen pondělky a středy a ty dny jsem fakt neměla ráda. Bolely mně záda a prdel od toho sezení u počítače. To tě obdivuju, že to vydržíš. No na mateřské je to těhotenství mnohem lepší.
Mujko,
mně taky píchalo v podbřišku a nemám slepák. U prvního prcka to bylo horší. Taky jsem si myslela, že to není normální. Doktorka tenkrát říkala, že tam mohly po operaci vzniknout srůsty a s růstem dělohy se natahují, proto to bolí. Mám jedno zdravé dítě, takže když to teď bolí, jsem klidná jak želva.
Majdo 2,
já si hráz u prvního dítěte masírovala o sto šest a stejně mně nastřihli, takže teď na to prdím. Jo a jaká je ta gravidjóga, uvažuju, že tam začnu chodit, jak mně pořád bolí záda.
Petisko,
ty máš dnes nějakou ponurou náladu, ne?
Helik to že si myslíš že jseš tučná tě teda neomlouvá,to si myslíme snad všechny i já i když neustále slyším že jsem štíhlá tak já tu prdel vidím kdykoliv jdu kolem zrcadla.Ale to že je Any nemocná a potřebuje tě víc než my to jo.Takže prozatím omluvu beru,ale pozor Any pořád nemocná nebude a já tě v klidu nenechám já vás chci vidět všechny!!!!
leni ty seš děsná
Ale já jsem opravdu děsně tlustá
mám 25kg víc než před Any
Dobře o víkendu se nechám blejsknout ![]()
Štiko, opravdu nevěš hlavu. 1% a 2% jsou opravdu miziva procenta… Vem si, ze kdyby ti rekli, ze je to riziko ja nevim - placnu - napr 80%.. Myslim, ze to uz je opravdu duvod k zneklidnění. Jedno a dvě procenta, jsou sice nějakým rizikem, ale úplně tím nejmenším! Zachovej klid, chladnou hlavu a hlavně svými pocity netrap svou holčičku! Holčička je bojovnice a za žádnou cenu se nedá!
Věř nám! ![]()
Ružo, Tak to jsme opravdu kusček od sebe ![]()
Mujka, Problemy se spankem mam take, ale myslim, ze bude hur. Kazdy den se probouzim kolem treti, pak hodinku dve hyrim a rano bezim do prace a cely den se modlim, aby uz byla zaviracka.
Radi, Narocne to je. Zada, zadek mne boli, ale na to jsem si za ty leta zvykla. Horsi je, ze tedka porad krcim bricho a to se mimiskovi obcas nelibi. No uvidime, jak to dlouho jeste budu zvladat, ale vidim to tak jeste na cely rijen, listopad a v prosinci uvidime, ale to uz bych rada pracovala doma.
Petis Jsem fakt holka moje moc rada, ze uz citis pohyby a ze se mrnousek rozpohyboval! ![]()
Soni neboj, cas tve holcicky take prijde ![]()
Majda , no s Bebecarem si mne mooooc potesila!
Ve stredu jdeme na UZ a odsud jedem do Jihlavy, pry tam maj Bebecary take, tak ho tam mozna objedname uz
Uvidime
Ale urcite chci Bebecar stylo AT, to uz jsem rozhodla
TEdka jeste barvu korbicky ![]()
Helik děkuji děkuji děkuji a berem i oblečený fotky,chápu že to každýmu není příjemný odhalovat břicho.Počítám tak 2 měsíce a vyslečená se neukážem žádná.
Brý večír ,
tak jsem dokoukala na Superstar a opět jsem si pobrečela…asi budu vynechávat ty vyřazovací kola,protože mě to prostě dojímá,no..
Štiko ,
zkus ty procenta otočit - tzn. že máš 98% předpoklad,že Tvé mimi bude zdravé…
A to je přece krásný výsledek!!!To tady má málokterá z nás…takže absolutně nevěš hlavu a užívej si vřele těhu
![]()
Radi ,
máš postřeh - jde vidět,že jsi citlivý človíček! Já dnes měla opravdu špatný den
Vlastně se nic zlého nestalo,ale pohádala jsem se s doktorkou u které jsme byly s malou a já takové situace nesnáším…Vždycky mě to pak strašně mrzí (ikdyž je to cizí člověk) a rozhodí na celý den…
Ale jak čas plyne,tak je to lepší a lepší…Nějak neumím snášet tyhle stavy…Navenek se chovám jako velká holka,strašně silná a vevnitř mě totál položí…jsem asi zralá na psychinu ![]()
Ale jedna news… případ smajlíci versus mazání příspěvků vyřešen !!!!!Přišla jsem na to,že když ukončíš psaní tučným písmem a vložíš smajlíka,tak se Ti předchozí text celý smaže…
![]()
Zkuste to,prosím,nevím ,jestli to provádí jen můj pc nebo je to chyba stránek,ale fakt to tak je…nevím proč
![]()
Ach jo, zase jsem prosvihla kulatou stranku ![]()
Lenyo , diky za podporu, jen ty holky pekne hon, at davaji fotky do galerky, oblecene nebo nahate, to je jedno ![]()
Hezky's vystihla povahu Blizencu, muzu potvrdit. Je s nama nekdy kriz
A palacinky s nutelou a bananem… to mi nedelej, ja si snad tu nutelu pujdu koupit (ale jinak pikao rada nemam, je to na me moc sladke). Nedavno jsem si uvarila krupicku ![]()
Radko , jsi v seznamku hned po Kambe (gorile), protoze nevime jeji presny termin, pry nekdy na rozhrani ledna a unora
Jsem zvedava, jak to nakoec bude, kdo bude driv ![]()
Pani LUCCI , super, ze vam to tak hezky vyslo, ted jeste prozrad, jaka byla svatebni noc ![]()
Zuzi a Pet , tak ja jsem mela dnes taky blbou… asi za to fakt muze to pondeli. Zitra bude lip ![]()
Stiko , tak to nechapu, odmitlas amnio a ted se budes do konce trapit? Nebylo teda lepsi nechat si to vysetreni udelat?
Mujko , ja jsem si prave rikala, ze budu chodit do kurzu italstiny pro zacatecniky, italstina me moc laka, uz jsem se ucila i sama, ale neni to ono. A kdyz budou deti chytrejsi, tak proc ne, ze? Asi do toho pujdu. Je to jen na 10 tydnu, tak to zvladnu. Dik za inspiraci.
Ajko, takze ty budes nase dalsi nevesta? Prozrad, kdy bude svatba!
Majdo, tebe moc chvalim, toliko pohybu. No nic, jednohlasne te volim predsedkyni fitklubu!
Tesim se na fotky!
Petiso muzu te uklidnit tahle chyba s tema smajlikama neni jen na tvem pc
Super star me taky dojima nejsi sama.A ja nebrecim jen u superstar ale skoro u vseho.
Zanet je nebezpecne cist vase diskuze takhle na noc ja jsem takovy pako ze bych si pro tu nutelu klidne jela,uz ji ukryvam i pred detma
Jsem macecha ![]()
Holky ,
buďte klidné,protože já si Nutelu dávala dnes v posteli,jak jsem si šla po obídku dáchnout,takže já můžu i Pikao i Nutelu…prostě vše,co má něco jen trošku společného s čokoládou… ![]()
Dobré ráno,
včera jsem vyfotila kočárek a fotky už jsou v galerii.
Majdo - jsme 4 bebecarky. my jsme koupili ten Racer a zatím s ním jezdím jenom po bytě, ale super se s ním manévruje.
Štiko - mimísek bude určitě v pořádku. 2% jsou strašně malé riziko. Doufám, ýže už se Ti všechny nemoci vyhnou, Ty už sis to vybrala snad za nás všechny.
Ještě ke znamení. Já jsem kozoroh a manžel beran no a mimčo bude vodnář, případně ryba když se mu nebude chtít na svět.
Dneska jdu na kontrolu a myslím, že by mi měl dělat i ultrazvuk. Tak jestli jo a bude fotečka tak ji dám do galerky.
Mějte se krásně.
Kačka
Dobre rano maminy. ![]()
Vy ste toho zase nakecaly, no mam na vas tahak, tak jdem na to…
Hlavicka … kuchyn z IKEI nemame, ale loni jsme zarizovali, tak jsme samozrejme sjeli i IKEU. No… maji tak bezva vychytavky, kuchyn si poskladas presne jak chces, je tam moznost mit linku vyssi nez klasickych 85cm. Ja merim 174cm a v kuchyni nasich me vzdycky bolely zada, takze sem trvala na min 90cm vysky. Nakonec teda IKEU nemam, pac byla dost draha (mame atypickou desku-diky sikmemu stropu v podkrovi je hlubsi nez 60cm). Objednali jsme si ji u Rodinne Pohody www.rpohoda.cz hlavni vyhodou bylo, ze jsou kousek od nas a na netu maji i kupon na 5% slevu. Koukni a uvidis.
Xsonah … pohyby citim sest dni, a ze zacatku je to opravdu takove nic. Navic nejdriv je citil manzel (týý jofka… fakt mam manžela
) den prede mnou. My je totiz nejdriv zaregistrovali rukou polozenou na brise, az ted je citim i bez ruky, jen jako pohyb v brise. A jsou to takovy pocity jako ze mas plny streva vzduchu a nejde to ven. Alespon u me. ![]()
Matess … vcera sem si koupila Maminku i Betynku, nejak se nemuzu rozhodnout, ktery casopis je lepsi.
Rozhodla sem se, ze do porodu budu kupovat oba a pak si jeden vyberu. Tobe se libi vic Maminka???
Majka … pichani v brise je normalni, fakt. Nekdy me tam tak pichne jako slepak, fakt ostra bolest, vlevo i vpravo. Vetsinou, kdyz se vleze pretacim do jine polohy nebo kdyz se protahuju-natahuju brisko. Moje mamca taky sili, ze me furt boli pupik, ale rikala sem to u Dr. a ten rikal, ze je to OK, a jen mi predepsal horcik. Kterej ted papam, i kdyz ne 3× denne, nejak si nevzpomenu. ![]()
Helik … co si to psala o tech srustech????
Ze se mi pri tehu v brise trhaji srusty??? Srusty ceho proboha??? Ja na zadny operaci bricha nebyla, tak tam srusty nemam?? Bejvala Dr. me strasila ze „tam (na vajecnikach) mam mozna srusty“ tak ted nevim, na cem sem.
Jo a ty jsi rodila ve Vrchlabi?? Ja tam taky chtela, ale v unoru se mi tam jet nechce. Jaky to tam je? A ted pojedes znova do Vrchlabi?
Zanet … svatebni noc??? No… my si uzili krasnou predsvatebni noc (posledni nemanzelsky sex
) a o svatebni noci mi jen manzel vytahal z hlavy vlasenky a oba jsme usnuli jak drevo. ![]()
Jinak jsem se byla vcera zaregistrovat v Podoli, bez prohlidky porodnice, proste tam jdu a hotovka. Myslela sem, ze dostanu rovnou i karticku, ale jen mi pridelili nejaky cislo a po 30tt si mam zavolat a objednat se a pred prvni poradnou mi vystavi registracni kartu. V pondeli tam jdu na UTZ, jeste musim koupit tu kazetu a snad mi to tam natoci. ![]()
Mrnousek kope cim dal vic, nekdy to pekne lechta, ale neprestava me to udivovat, ze ve me nekdo bydli.
![]()
A co se tyce znameni, tak ja sem kozoroh a manzel blizenec. A klape nam to bajecne.
No… zas je z toho slohove cviceni, taxe omlouvam. ![]()
Kacko … kocarek mate super, jen mi prijde nejakej moc malej? ![]()
A holky … co se to tu delo s Missorkou??? Ona ma nejaky svoje jiny webovky??? Ted sem cetla clanek na uvodni strane a nejak nechapu.
![]()