Poradna duly
Jana Čurdová
Jo souhlasim s Helikem bolesti zad pri porodu nejhorsi co muze byt
a nevim ktera z vas tu psala ze druhy porod je lepsi ,no nevim,ale spis rychlejsi
ale ze by byl lepsi jsem jeste neslysela,ale ja se mam taky na co tesit,nebot treti je jako prvni a to asi umru pomoccc ![]()
Heliku, to uz mi rikala kamaradka, ta taky mela krizove bolesti pri porodu(a rodil ji Dr. Kriz
),takze vim,ze jsou nejhorsi a pocitam s nima, protoze pry,kdyz jsem pri MS trpela se zadama,tak to mam asi spocitany ![]()
Jinak me trosku uklidnilo, ze ty bolesti nektera mate taky. Me to jen vcera chytlo tak nejak vic. A oblekam se teple,na to si davam pozor. Nemam porad tehukalhoty,ale kdyz jsem nekde venku do vecera,tak mam kolem pasu omotany svetr. A Martinovi ruce
Ja nevim,jak mu mam tady rikat,kdyz to neni manzel…jsme Martin a Martina a na kluka se mi vzdycky libil Martin,u nich se to jmeno dedi,ale to uz bychom byli jak Martani ![]()
Hlavičko,to s tím lepším druhým porodem jsem asi psala já.Myslela jsem to tak,že je lepší v tom,že je rychlejší
.Ale kdyby byl i celkově lepší,špatný by to nebylo
.
M.
Matess pokud máš bolestivou menstruaci, tak víš co tě čeká
Já mám taky bolestivou, děs běs, i zvracení… A porod byl o něco intenzivnější, ale rychlejší a především ten konec ááách. Prostě se to celé lépe zvládá než menzes kde na konci bolestí je zase jen menzes
A ten overball si pořiď ![]()
Anička děkuje za podporu, teď to s ní nevydržím, je jí lépe a chce blbnout ![]()
Mah … no ja tam bydlela jen u pritele na pokoji na cerno na jeho kamarada. Byli jsme na trojce v patym patre.
Jdu si dat obed, varim si torteliny, mnam mnam. ![]()
Mak vsak mi uz to nejak zvladnem jsme holky sikovny,ale je to stejne nespravedlivy ze to vsechno odneseme my zensky a chlapy si uzivaji jen to hezky
No jen ta blba menstruace!!!
Takze ja si myslim ze by meli jit alespon k tomu porodu,ten muj byl se mnou a pujde zas,jen at vidi
co si zenska musi vytrpet!!!!!!!!! ![]()
Ahoj ,
tady jak koukám je to samá Praha..
To jsem tady jediná z Moravy
???
Lucci ,
v Českém Brodě mám rodinku - tetu s famílií…
Zuziku ,
ten Tvůj popis - račice- sebe v pubertě se přesně hodí i na mně…vždycky jsem nechápala,proč se o račicích mluví jako o nejoddanějších a nejcitlivějších maminkách,když já byla takový rebel…a divočák
No,pochopila jsem záhy,když se mi narodila malá…je to tak
Sice mi to kapku trvalo než jsem se uklidnila,ale můj chlap říká,že to stálo za to - si počkat
Mu nějak ty citové výlevy nejdou,tak to vždycky řekne tou svou formou,ale já mu rozumím,tak vím, co chce básník říct ![]()
Matesko ,
nejsi jediná svobodná maminka tady…já jsem taky
Tak trochu pozůstatek mé račí divokosti,jak jsem výše uvedla… ![]()
Já svému chlapovi tady říkám - mužíček a drahý a od toho všelijak odvozuji…Drahý a muž je i bez papíru,takže není co řešit ![]()
Jinak všem Vám příšerně závidím,že už máte vybráno nebo minimálně jasno,jaký kočárek chcete…
Já vím celkem prd a navíc nemáme jasno ani ve jménech…takže to bude chudáček bezejmenný a navíc bez vozítka…
Ještěže máme pořád nějaký čas,ale už začínám plašit,jak Vás tu tak pozoruju…Pořád brouzdám po kočárcích,ale nenadchl mě žádný…Jen jeden,ovšem nevím,kde se dá vidět naživo..takže musím víc pátrat.
Tak koukám, že se řeší bolesti zad. Já bolesti přímo nemám. Jen když dlouho stojim nebi strnule sedim u počítače v práci. zatim mi pomahá protahovaní. přo prvnim těhotenstvi jsem taky nijak zvlášt netrpěla na záda. Za to po porodu mě bolela vic jak měsíc kostrč. Bylo to hodně nepříjemný. Zaltý šití. to mě bolelo sice mnohem víc, ale po pár dnech se to srovnalo. No ale kostrč se zádama nesouvisí, to bylo asi spíš úzkou pánví. Nikdo mi to pořádně nevysvětlil…
.. pravda, moc jsem se neptala.....
Za to teda teď trpim dost na bolesti lýtek a taky noční křeče do lýtek. Nevíte někdo, co na to pomahá. prý taky magnezium (stejně jako na tvrdnutí dělohy), ale mn ě se zdá, že je to pořád stejný.. ???
Helik - dík za info o té hrázi; s těma masážema je nejspíš lepší, když se zapojí tatínek, přece jen se to tam přes to břicho už asi blbě šmudlá, viď?
Já jsem z Prahy (teď teda Kladeňačka), ale manžel z Podkrkonoší, takže jsme tam hodně často. Je moc fajn, že je Andulce líp.
Radka - ta gravidjoga mi hrozně vyhovovala; cvičí se pomaloučku, ty pozice nejsou těžký anebo je tam víc variant pro různou pokročilost (já nejsem žádnej jogín
), čas na pořádný dýchání a na záda fakt balzám. Dneska jsem teda docela namožená, to je vidět, jak to bylo potřeba.
Jeje, Kačka - je to prima kočár.
My půjdem taky do toho Raceru jako Kačka. No, Jeje, barva, ještě teda uvidím, až to uvidím naživo, ale zatím se mi prostě - já za to fakt nemůžu - nejvíc líbí modrej (taková kombinace světlejší a tmavší), takže Barča bude mít nejspíš modrej kočárek (a modrou autosedačku a modrej fusak
). Prostě sportovní holka, no. Ale koupím jí tam kdyžtak růžovou deku, tím pak všechny zmatem.
Ten váš, Kačko, je taky super. Jo, ještě jsem zapomněla, že se ten složený podvozek vejde do krátké Fabie (korbička na přední sedadlo).
Žanet - chichi, no ale dneska jsem docela hotová, po tom sportování.
Mám namožený záda. Fotečky jsou v galerce, pochválíš mě?
S tou italštinou je to super! Správná inspirace, jdu si vytáhnout kartičky s francouzskýma slovíčkama. Teda z nich jdu oprášit prach… ![]()
Ahooooj Majda
MaK - jj, objednali jsme urbanridera. Mě ty trojkolky nějak neberou, měla jsem jasno že 4kolka. Vyzkoušet jsme ho byli v babyparku na černým mostě a mohu jen doporučit. Byla tam strašně ochotná prodavačka, všechno vysvětlila, ukázala, sami jsme vyzkoušeli, prostě super. Neměli tam vystavené všechny barvy, ale bylo jich tam docela dost. Záleží kdy jim přijde zboží…prodávají se prý totiž velice rychle a v obchodě se moc neohřejí.
Lucci tak sousedky jsme nebyly, já si užívala komfortu společných WC a sprch na šestce. Ale taky v 5. patře
.
Když se tu bavíte o bolestivé ms, já ji naopak měla vždy naprosto v pohodě a teď se bojím, že nepoznám, kdy začnou kontrakce, protože vůbec nevím co čekat
![]()
Petiso [/b ja jsem zas sama z Plzne
jinak s tema jmenama taky nemam jasno,sice jsem uvedla Adam ten by byl ,ale Adelka se libi manzilkovi a ja jen doufam ze mi zitra reknou ,ze to bude Adamek,jinak budou doma spory
me by se treba moc libila Anicka,nebo Karolinka no uz jsem moc zvedava co mi to tam v brisku kope
jo a kocar dedim ale pak si vyberu sedacku,nejakou moccc peknou
Petiso [/b ja jsem zas sama z Plzne
jinak s tema jmenama taky nemam jasno,sice jsem uvedla Adam ten by byl ,ale Adelka se libi manzilkovi a ja jen doufam ze mi zitra reknou ,ze to bude Adamek,jinak budou doma spory
me by se treba moc libila Anicka,nebo Karolinka no uz jsem moc zvedava co mi to tam v brisku kope
jo a kocar dedim ale pak si vyberu sedacku,nejakou moccc peknou
Petiso - neboj nejsi jediná z Moravy. Já jsem z Přerova, Matesa tuším z Libiny, Ajka z Hodonína a ještě někdo z Litovle.
Já hlásím, že dnešní kontrola v pořádku, příští 31.10. Dělal mi i ultrazvuk, alenatočil si monitor aby na něj dobře viděl a já jsem neviděla nic. A fotky se u něj asi nenosí. Zítra jdu do nemocnice na ultrzvuk srdíčka. Byly jste tam už některá? A myslíte že tam by mi fotku mohli udělat? Je to už poslední šance, jinak mimčo uvidím asi až v únoru naživo. Jo a o žádném testu na cukrovku se nezmínil, tak snad se tomu vyhnu.
Kačka