Poradna duly
Jana Čurdová
ahoj Kocky,
zdravim sandul, to vypada na mykozu candidu, ja si stim v tehu uzila a musi se to mazat a davat vaginalni tablety na noc, ale pokud to neni v dobe porodu, tak je to ok.
jinak kuliskovna je nemocna, ma rymu a kasel a trosku teplotku a to mame od stredy zaplaceny plavani.
No mudra mi to plavco rozmluvila, tak asi chodit nebudeme, snad nam vratej penize v plny vysi, neni to malo.
zanet- moc dekuju za cucaci vacek, az sezenu bio ovoce jdu do toho.
jinak mala mi co jsme prisly od mudry cca od pul desaty spinka, tak ji asi vazne neni dobre kocince.
Čauky holky,
tak co tu řešíte.
Horákovi : tak kdo se včera díval? Já se tlemila ještě v posteli. To byla fakt bomba. Moc mě mrzí, že to končí. To byla fakt oddychovka. Teď už tam budou jen samý hádky, rozchody, smiřování, úmrtí a nevěry
. Alespoň že mi dávají ty Četnické humoresky. Ty já můžu.
Martínek se zatim drží. Teploty tedy má furt a je protivný, ale asi už si začínám zvykat a už nejsem tak vyjukaná. Já jsem fungovala tak nějak intuitivně, ale nějak jsem zabředla do deprese a to je potom se mnou bezvýchodná situace. Už jsem se z toho naštěstí vyspala. I manžel mi říkal, abych Vám sem napsala, že si alespoň s někym pokecám. Tak jsem tu a celkem v dobré náladě. ![]()
PÁPÁ: tak to jsem ho učila vždy ráno. On byl v postýlce a mě se nechtělo vztávat tak jsem na něj z postele pořád dělala pápá. Pak jsem jednou přišla k babičce a říkám Martínkovi udělej pápá a on to udělal. A od té doby to dělá na požádání. Ještě dělá hají (položí hlavičku), bac (to tříská rukou hlava nehlava
) a hopsa (to skáče
)
sandul, kdyz mas tu kvasinku, tak nejez sladky a bilou mouku, to je pro ni zivna puda
ovoce: jak dáváte čerstvé ovoce. Já zatim škrabu jen banán, ale chtěla bych taky nějak začít dávat i ostatní a nějak nevim jak. Doktorka mi něco říkala o tom, že nemám dávat dužninu, ale jen šťávu. To ale povídala o citrusech. Tak předpokládám, že u ostatních už mohu podávat vše. Říkala, že můžu dávat i hrozno, ale samo vybírat ty pecky.
U nás je to z tou výživou tak trochu na štíru.
Nejraději má rohlík. Já mu ho nedávám, ale moje matka mu ho vždy vrazí a ten co s nim dokáže udělat, to zírám. On ho nesní, ale totálně ho rozžužlá. Z toho zbyde něco tak hnusnýho, že to nežere ani pes
.
AJKO - ti to rikam, kasli na nutrac, nestoji to za to! Jedes na tu dovolenou?
PIPI - ahoj, manza je hodny, ze te za nama poslal, my uz ti tu depku rozezeneme
A Martas je borec, ze toho tolik umi, je videt, ze se mu mama venuje ![]()
ovoce - skrabu banan a jinak vsechno rvu do krmitka ![]()
žANET: díky. Já to s těma depresema mám takový jak na horský dráze. Jednou nahoře jednou dole. No potřebovala bych zaměstnat, abych myslela na něco jiného. Bohužel máme to v rodině a je to údajně dědičné
. Sestřenice už byla na to hospitalizovaná. Sestra se léči ambulatně a já se držim. Tak doufám, že mě to jenom lízně. Musim teda říct, že ségře to fakt pomohlo. Ta je po té léčbě jak vyměněná. Dorazila jí mateřská. Od té doby, co nastoupila do práce a ukončila léčbu je naprosto free.
holky, davate uz nektera maso-zeleninovy prikrm, me mudra rekla ze uz mame zacit, no moc se mi do toho nechce a potom prej ovoce jako dopoledni svacinku.
pipi, nebud smutna, ja mam taky stale nejaky strachy a depku, peru se s tim uz od tehu a nejako se to stupnuje. neumim se radovat z toho ze jsem maminka a stale se bojim co se tomu mymu drobeckovi muze vsechno stat. mudra rikala at neresim to co neovlivnim, jako je stav ovzdusi, viry a bacily a tak. Prej snad jen muzu dodrzet to ze do roka s ni budu mimo detskej kolektiv a taky ji nebudu tahat na podzim, kdy radej chripky do ochodu a supermarketu, tak to budu dodrzovat, tam je docela casto, ani me to netrklo, no ja vzdycky abych se vyhla prirode, tak tatkovi nabidnu, ze mu pujdeme koupit nejaky obleceni a to utika ja camrda ![]()
Ahojky,
Pipi to se nediv depresím se na mateřské vede.Nikdo na tebe nemá čas,děláš pořád to samý ať je srpen nebo leden,pondělí nebo neděle,v jednom kuse musíš svoje zájmy podřizovat dítěti a s tím si kolikrát nevíš rady.No a to už jsem na mateřské 5 let
.Ale je fakt že takovýhle je ten první max druhý rok,pak už je s dítětem i zábava a dá se ledas kde zajít.
Tak tu buď s náma a obveseluj nás.Mě úplně chybí ty tvoje originální hlášky.
Ajko tak vy s Aninkou podvádíte,jo
.Takže až přijedeš do Brna tak mě nějakým pápá neohromíš
.
Štiko tak ať se Kulda brzy z toho vyhrabe,asi to chytal od tebe,co.No holt to tak je takovej kolotoč,když je nemocná máma onemocní dítě a obráceně.Já jsem chytal každou rýmu od Lenky.
A buď ráda že ti tak spinká,většinou totiž když maj děti rýmu tak spí strašně špatně.
U nás jsme měly dneska další pokrok v jídle.Špenátek s bramborem móóóc chutnal,ale stejně nezvládla víc než půlku té malé skleničky a při posledních lžičkách se už dávila.Tak jsem myslela že je jako plná ale ona na to vysosla prso .
Jo ještě Pipi Martínek je moc velkej šikula.Hlavně ať si zapamatuje pápá a bác,to se mu bude v životě hodit
.
Štiko to má dr pravdu,obchoďáky jsou líheň,zvlášť v zimě kdy je každej nachlazenej,nebalenej,pak se zpotíš venku tě ofoukne a nemoc je tu raz dva.To choďte radši na procházky do přírody to tvému i Kuldinu zdraví víc prospěje.A po 1roce bych se teda dětskému kolektivu nevyhýbala.Děti potřebují být nemocné aby měly obrané látky a vybudovaly si pořádnou imunitu.
Když Leňa vloni nastoupila do školky a začal podzim tak byla do měsíce 2× nemocná a rýma se skoro neléčila.Dr mě řekla že to je normální „promořování se“ bacilama a že příští rok to bude lepší.
jo u nas se zase dneska testovala cuketa s bramborem od hippu a vubec ji nechutnala, on ji brambor vubec nejede at je s mrkvi, nebo s cimkoli, neja ji to lepi tlamajznu a davi se ![]()
jo zacali jsme maly rikat kajo, bo uz slysi na kuliska tak aby vedela jak se vubec jmenuje
No ona mi rekla i k tomu plavani ze by do roka s mimcem urcite nechodila, bo nema jeste imunitu a na podzim je kazdej nastydlej a matky jsou nezodpovedny a kdyz to stoji takovy prachy tak aby neprodelaly tak tam s detma lezou, dokud ony nebo dite uplne nelehne a sirej tam bacily.
no nastesti s tim souhlasi i manza tak budeme hodit az ji bude rok na ten druhej kurz.
Štiko dyť si dej tu práci a říkej malé pěkně Karolínko,dyť to je tak nádherný jméno.Já jsem se od začátku divila že ji ho tak kazíte.A navíc mám kámoše kterýmu se taky říká Kulda-jmenuje se Kulíšek
.Ale Karolínka je tak krásný a roztomilý,já když to vyslovím tak úplně vidím princezničku ve volánkách.
No ale že ti to teda říkám zrovna já která Lucce neřeknu jinak než Lučíšo
nebo Lusko
.
Já z toho samýho důvodu taky nechodím na plavání.Kamoška chodila na plavání s klukem ať byl zdravej nebo ne.Pokud neměl horečku tak jely pokaždé.Vždycky říkala ,že ten chlor ve vodě vypláchne dutiny a rýma se uzdraví.Ale to že ostatní děti co tam budou s nima lehnou ji vůbec nezajímalo.Navíc bych musela cestovat šalinou a pak jít 1,5km pěšky ,protože tam kam jsem chodila se pomalu nedá zaparkovat.Takže na to kašlu,však se naučí plavat i se mnou a řádění v bazénu si vynahradíme doma ve vaně a ža bude větší tak budem jezdit plavat.