Poradna duly
Jana Čurdová
Dobré ráno těhulky,
tak k tomu klistýru, tak jak psala myslím Márty, nám to taky vysvětlovali a i kamarádka PA říkala, že je lšpí klasický klistýr, že je teplý a prohřeže bříško a trošku uleví tím teplem od bolestí. Yal je prý tak jak si ho doneseš stedený a ke všemu, že mají lepší výsledky pak s vyprazdňováním u klasiky. Že po Yalu to dlouho trvá a jde ta mamina xkrát a u klistýru to je prý většinou všechno najednou a rychleji. No ale taky nás ujistila, že když se stane, že něco z Tebe ještě vyjde při samotném porodu, tak jsou na to zvyké a připravené to otřít a nikdo se na nikoho nedívá divně, obzvláště když dnes je i tam možnost nenechat si dát ani jedno.
fyzikářko - hele, abys nebyla další adept na předbíhání lednovek.. no jo, ale my jsme říkaly, že by to teď chtělo nějakou holčičku.. tak si ještě počkej..jsi v pořadníku ![]()
Tyninko, Ajjo - jo lidi jsou někdy paka, nejhorší je, že si pak někdy ani neuvědomují, že to co řekli, by se mohlo někoho dotknout, nebo mu ublížit. I já natrefila na takovéhle chytráky ve svém životě a jsou taky věci, které prostě nejdou zapomenout a člověku se vždy vybaví.
No ale už fuj od takových témat pryč. Je úterý, venkiu aspoň tady u nás něco bílého poletuje, nejsem si jistá, jestli je to zmrzlý déšť nebo sníh.
No a kde jste s těma fotkama ložnic?? Holky nevíte jak dlouho se leží po císaři v nemosnici? Už by pomalu mohli Anleu pustit že? Tedy pokud má malej dobrou tu žloutenku a nezhubl ještě víc.
Sandul a Márty - Zdeenja už je s malou od včerejška doma.
Jdu jínapsat, že chceme vidět nějakou fotečku malé.
Ahoj holky..
tak jak jsem Vam vcera psala o ty sousedce, tak vecer ve 20:00 jsem sla se psem ven a potkala jejiho manzela..a rikam co jako manzelka,jak ji je..a on ze dobry, a ze uz maji Kristynku, 40cm a 3,40kg
Prej krasna kulicka…takze to slo docela rychle..ale ona byla uz druhorodicka..
Tak s tema prdama jste me potesili…ale nedky je to fakt sila..nekdy si pripadam jak ty duchodci,pri kazdym otoceni na bok nebo ohnuti ![]()
Na Zdenci Betku jsem taky zvedava,ale Zdeni prej nestiha..ale fotky doda..
Jinak s tim klystyrem jsem to slysela uplne stejne jak to tu rika Luci..rikali nam to v porodnici..ze ta teplejsi voda je lepsi..
Mose koukam ze mame to tehu stejny..obe otekly,obe paleni zahy…me teda ted na paleni zahy pomaha Tums..to ovocny..ale hlavne jsem se naucila kazdy rano na lacno jist yogurt Activia (jahodovej) a to traveni a paleni se mi zlepsilo..a taky mi pomaha kdyz uz to pali moc,vzit si pomeranc…on to jakoby prekysely a je klid…ale nekdy nezabere taky nic.. ![]()
Ahojky,
tak otevřít téma s prdama mi fakt pomohlo - jak jsem ti tu včera večer četla tu jednou reakci za druhou, nějak jsem se tomu uchichtla, Petr se mě zeptal čemu, no a jednu tabu mám z krku
Tak holky, díky.
Psala mi před chvilkou Anlea, že to s tou váhou popletla, že neubyl tak strašně moc, je to lepší a ZÍTRA je pustí domů. Tak snad se nám brzo ozve, maminka.
S tím klystýrem - docela vážně tedy začínám uvažovat, že darovaný yal nechám být a nechám se prošplouchnout teplou vodou. S Bárou to bylo úplně v pohodě a vyčistila jsem se krásně a najednou. Asi se tam poradím s tou sestrou, co je lepší.
Tyninko , s tou babičkou - to víš, babky mají ty názory zakonzervovaný, moje babička taky občas řekne něco, nad čím zůstává rozum stát. Ale s tou láskou k dětem si myslím, že je to dost naopak - za komoušů nutili maminky, aby dávaly děti do jeslí co nejdřív a šly makat, bylo to takový to kolektivní vychovávání. A nutili je do sunaru, nebo min. říkali, že je to naprosto totožný, proto já i brácha jsme vůbec nebyly kojený, mámě to trochu nešlo a oni jí beze slova napsali recept na sunar. Bylo to jiný. A taky jsme to přežili ![]()
Tak my máme za sebou další úspěšnou kontrolu.. monitor je prý tak jak má být, nález ok - prý to na to, že by měl být porod dříve nevypadá, že zatím vše nasvědčuje tomu, že to bude v termínu jakej mám vypočtenej. Další kontrola za týden. Jen mě ta malá potvůrka docela cvičí. Se jí nechce hejbat, když už se jde sestra po třetí podívat, jestli už něco, tak se rozmyslí a začne, ale vždycky jí to trvá, to je hrůza. Ale naštěstí se vždy rozhejbe. Ona ví, že by si to za rámeček nedala ličnice jedna.
Emanko, to je fajn, že Ti to téma k něčemu bylo. My s Ráďou nemáme v tomhle před sebou problém.. takže tohle neřeším a řekla bych, že s tímhle problém nemám, že je to v normě jako bylo předtím. Samo že zelíčko a luštěninky a takovýhle věci s člověkem a jeho střevíčkami udělají své, ale to beru jako normální věc.
Sandul, tak sousedka má tedy pěknou kuličku, na tp že je taková malinká, tak váhu má docela pěknou. Musí být krásná puclinka.
Ahoj kuličky ![]()
Zrovna jsem se vrátila ze srazu s holkama ze střední. Probrali jsme skoro všechno. ![]()
Jedna věc mi leží v hlavě. Tohle bude asi dotaz na maminky, co už dítko mají…obě holky se totiž shodli, že kromě toho, že mimčo obrátilo život naruby jim, tak dostal zabrat i partnerskej vztah.Jak to bylo u vás? Měli jste s taťkama nějaký krizovky? Říkali, že jim nejvíc vadilo, že manžílci si žili vpodstatě živoz takovej jako před mimčem. Kamarádi, hospody, sporty, práce…a jejich manželka a dítě byli někde až za tím vším. Asi si o tom s Jaromírem promluvím už teď, protože bych nerada pak měla doma ještě dusno kvůli partnerskejm vztahům…ale kdo ví,jak to bude u nás…8O…tohle se prostě nedá naplánovat…
Márty, já bych si s tím teď nelámala hlavu, víš co v tom svém chlapovi máš.. musíš usoudit sama. Já vím, že mě by tohle Radim neudělal a pokud by byl snad jen náznak,já jsem zas taková, že když se mi to nelíbí, tak mu to hned řeknu a nečekám, až je z toho pak problém a hádka. Většinou o tom pak podiskutujeme a vše je ok. Ale ten můj budulínek se nemůže na mimčo dočkat, je úplně pokakanej.
Dneska ráno když vstával mimochodem bylo 5,00 ráno mi řekl, že jsem jako šneček, že když si lehnu na záda, tak mám to bříško jako šnečí domeček. No není to milé v 5 hodin ráno? Jsem myslela, že ho bacím. ![]()
Márty, dnes jsem po 100 letech zavítala mezi snažilky, mám pozdravovat od Ady.. je teď v 11+něco týdnu těhotenství. Denny se vrátila…Mischni se stále snaží o Julču.. Jak to uteklo co jsme se snažily my.. co? Mischni říkala, že neuvěřitelné. My jsme tehdy začínaly stejně.. a prej já už budu rodit… že to utíká jako blázen.
Jo Zdeenja má u metříku fotečku Bětušky.. je krásná.. a prej nosatá po tatínkovi. ![]()
Luci, předbíhat rozhodně nechci, ale na druhou stranu tiše závidím Evě i Anlei, že už to mají za sebou.
Márty, asi záleží na dohodě, Pavel se na Lukáška těší a bude si brát dovču,aby byl s námi po příchodu z porodnice. A navíc je takovej pečovatelský typ, že bude z práce spěchat domů. Ale zase nechci ho nutit, aby se vzdal třeba tenisu, je fakt dobrej a baví ho. Do hospody sám nechodí.
LUCI, FYZIKARKO,já si taky nemyslím, že by se na nás Jaromír „vykašlal“…má zájmy, tenis apod., ale není takovej…ale asi tuhle obavu na něj vybalim hned,abych pak ten problém neměla.
LUCI - šnečku, právě jsem k ledňáčkům nakukovala a hrošátko je krásná princezna!Jsem taky vykulená z toho,jak to všechno utíká. Ke snažilkám se taky občas mrknu. Mám radost z ÁDY, ta vypadala skoro beznadějně a jak se mají k světu
A co ses dočetla o Denny? Naposledy vím, že přestala do snažilek chodit, protože měla doma nějakej problém s přítelem…
Márty , já už slyšela spoustu příběhů o tom, že malý děti jsou de facto rozbíječi vztahů. Je potřeba si na to asi dát pozor. Opravdu je problém v tom, že pro ty maminky se život úplně obrátí a mají pocit, že partneři pokračují dál jako předtím a pro dítě se „obětuje“ jen maminka. Já to u sebe vidím už teď - když jsem chodila v 5 z práce a Petr v 7, byla jsem absolutně v pohodě a vůbec mi to nepřišlo, teď, když jsem celý den doma a on přijde v 7 z práce, už jsem často zpruzelá a je mi líto, že chodí takhle pozdě. A bojuju sama se sebou, protože vím, že zrovna za tohle nemůže. Chce to najít nějaký kompromis, ale určitě to není nic lehkýho. Taky bych řekla, že chce hned od začátku nechat toho chlapa hlídat, chodit třeba cvičit, nebo někam s kamarádkou, ale aby si to i oni zkusili mít to mimino 2-3 hodiny na krku. To mám určitě v plánu.
EMANKO…nebo ho i nechat, ať se o něj i postará ne? Koupání a tak…i když to půjde asi těžko, jestli se bude vracet pozdě domů…nebo o víkendech to nechat na něm.
Ahoj velrybky,
gratuluji k úspěšným kontrolám, vypadá to, že jsme se všechny rozhodly vydržet do února, ne jako na BC, kde se rodí o sto šest
![]()
Já jsem se před chvílí teprve doplácala domů, byla jsem v práci, holky mně pozvaly i na oběd, tak jsem se tam tak zakecala, že jsem málem nestíhala sraz s Ájou, šly jsme spolu podívat se do gymplu, kam bude dělat v dubnu přijímačky. Bolí mně nohy úplně neskutečně a nejradší bych si lehla a spala, ale slíbila jsem hadům k večeři langoše, tak se musím nějak vzchopit, alespoň ještě na chvíli.
Sandulo, tak schválně jestli taky budeme rodit stejně, jo?
Podezírala jsem z pálení žáhy maliník, ale dneska jsem ho neměla a žáha mně pálí taky, tak je v tom asi nevinně. Pomeranč mně nenapadl, zato lák z okurek, ale když už mi něco pomůže tak maximálně stejně jen na chvíli. ![]()
Márty souhlasím s Emankou, hned od začátku doporučuji vyhradit si čas pro sebe a pokud možno mimo byt, úplně na cokoliv, i kdyby ses měla jít courat po obchodech. A hlavně nečekat, že to tatínka snad samotného od sebe napadne, nebo ti to nabídne. Člověk si někdy říká, že "přeci musí vědět, že… " , no a on právě nemusí a většinou prostě nevidí a neuvědomuje si. A pak taky bych možná radila neupnout se jenom na mimčo, i když je nejkrásnější a nejúžasnější na světě, tak mít trochu i jiné zájmy a teď nějak nevím, jak to formulovat, prostě nepřestat se zajímat o svět okolo i o ten partnerův, abyste si měli i o čem povídat jiném, než o tom, kolikrát potomek kakal ![]()
Jo, to jsem teďka chytrá, ale já dělala tolik let toho tolik blbě, no a dneska dělám blbě zas úplně jiné věci ![]()
Ty jo, byla jsem si počíst na BC a v únoru se jim už k dnešku narodilo 12 miminek
Dneska další kousek!
Zítra si jedu k mamině pro tašku,kterou beru do porodnice a snad už do ní něco i naházím…člověk opravdu nikdy neví ![]()