Poradna duly
Jana Čurdová
EMANKO: tak to jsi měla v porodnici štěstí. Když jsem byla na šestinedělí s Adámkem tak jsem měla na pokoji paní se kterou jsme si teda nerozuměly vůbec. Ne že bychom měly nějaký konflikt to vůbec, ale prostě jsme si neměly co říct. Každá úplně jiná a tak jsem pak byla ráda když se uvolnil nadstandart
Přeju ať se doma zase rychle usmíříte
Jo já jsem se dneska taky vzbudila v pět a převalovala jsem se asi do půl sedmé a pak jsem ještě usnula
Já jsem s Adámkem taky neměla jediný poslíček a pak asi tři dny před porodem jsem se začala cítít divně a nemohla se vůbec postavit na nohy. Takže neboj může se to změnit z minuty na minutu ![]()
A.
ahojky holky,
tak teda, chvilu tu clovek neni, a docela nestiham. Vy ste se rozepsali, ze mi ted pekne dlouho trvalo to docist. Mela sem tu od stredy az do vcera rodinu, takze sem se na net ani nedostala.
No, takze v prvni rade, ANLEI, gratuluju k Vendelinkovi, je mooooc krasnouckej. Hlavne, at zacne trosku nabirat, abyste byli brzo doma.
Jinak sem se teda musela smat, jak ste psali o tech chlapech. To je fakt vsude stejny. U nas taky. Ale ja mam ted slzavy obdobi, pri kazde blbine hned bulim, Radka to pak mrzi, takze je klid. Ale ctvrtecni sauna a pak hospudka, to uz se nenamaham. Proti tomu holt nic nezmuzu. Ale oni taky potrebujou holt nekdy vyventilovat, tak to musime chapat.
Jak sem tu mela tedka o vikednu mou mamku, tak pripravovala kosiky, ty budou v obyvaku, tak sem z nich uplne vedle, kdyz si reknu, ze za chvilu uz budou asi plny ![]()
Ajji, to je hezky, jak to ty deti taky vyciti a umi byt takovi starostlivi. To cloveka uplne dojme v tu chvili.
ahoj holky,
jsem rada, ze receptik osvedcil, uzijte si cerste pecivo dokud to jde ;o)
jinak jsen dala do galerky nasi loznici…
marty co mi rikaly kamaradky maminy, tak pry stejne prebaluji na posteli, takze staci mit po ruce policku s plenkama a drogerii.....pry se tam prcek nemusi tolik hlidat aby nespadnul…
Krasne fotky Vendelinka, preju vam, at se mlicko dostavi a venda zacne pribirat …
Ahoj holky..
Vendelinek je krasnej..takovej buclacek..
Marty loznice super,coz mi pripomina ze kdyz vidim tu tvoji polici tak ze bych ji z Ikeii taky jeste potrebovala..jednu uz mam v obyvaku a potrebuju ji taky do loznice..
A pripomina mi to ze jsem ostuda,ze jsem vam jeste vubec nenafotila nas byt..polepsim se..
Mose o Skypu mi povidej..ja ma nej kamaradku v Londyne.takze s tou jsem pres ICQ a s Tibim pres Skype..ale taky jen o vikendu..takze vim o cem mluvis..
Holky dotaz..uz jste premysleli o klystyru? nechate si dat v nemocnici ten klasickej nebo sahate radeji po YAL?
Ahojky, jen posilam dal. Kikija ze Bud. snazilek dostala SMS od Ann, ze si ji po dnesnich monitorech nachaji v nemocnici na pozorovani, mela spatny tlak a mala byla moc klidna.....
Ann, tak drzim palce, at je to jen na chvilku a at jste v poradku…
A k tomu babybagu nebo babyvaku:
Detailní popis produktuSkvělé, moderní a zdravé! Všechny tyto vlastnosti nabízí vám i vašemu miminku nové nosítko, které je skvěle vypracované (kapsičky na zip a pohodlné zdrhovadlo k úpravě velikosti nosítka) a v moderních designech.
Baby bag je látkové nosítko pro nošení kojenců a batolat prakticky od narození. Podle velikosti dítěte se používají různé způsoby nošení. Délka nošení není omezena věkem dítěte - záleží tedy na rodičích, do jakého věku budou chtít svoje děti nosit.
Z vlastní zkušenosti můžeme nosítko tohoto typu doporučit - nosili jsme v něm dítě na nákupy, k lékaři, i na vycházku a především ke zklidnění dítěte. Rodič má s Baby bag volné ruce, lze s ním pohodlně a diskrétně kojit, sedět u televize, v restauraci, nebo třeba i u počítače
. Ditě se ve vaku cítí bezpečné, je mu příjemně teplo a především je v úžasném klidu.Nosítko pro nás bylo jedinou cestou, jak zklidnit dítě, které trpělo nadýmáním a často plakalo. Přesto, že dítě ve vaku vypada zkrouceně, je to pro něj přirozená fyziologická poloha, která se blíži poloze miminka v bříšku. Není třeba se obávat, že by dítě v baby bag trpělo, narozdíl od klokanky, kde dítě ve věku, kdy neumí sedět, defacto sedí a přetěžuje si páteř. Věřte, baby bag při jeho správném (a velmi snadném) používání velmi oceníte.
A tady mate stranky,kde jsou vsechny ty barvy i jak se tam nosi mimi a pak vetsi ditko..
http://www.babylevne.cz/…lor-2-1.html
A víte, že jsem zrovna dneska na Ann myslela, že už moc nepíše. Tak hlavně ať jsou v pořádku.
A taky Vendelínek ať začne přibírat a mamka ať má dost mlíčka.
Já vám taky nafotím ložnici, ale až bude komplet i s postýlkou a tak
jo a s tím přebalovákem no je fakt, že jsme teď pořídili ten maličký z Ikea, ale na moc dlouho to nevidím. Taky jsem pak radši přebalovala na posteli ani ne z důvodu hlídání mimča (Adámek si stejně s přetáčením dal na čas) ale prostě mi to bylo tak nějak příjemnější sednout si k němu na postel takže přebalovák určitě není nutnost.
Oběd se dopéká v troubě. Adi hledí na Pata a Mata. Odpo jdu cvičit a pak na poštu poplatit všechno možné a taky kočárek, který jsem teda objednala na mimibazaru. No mám z toho trochu obavu, ale když já jsem ten bebecar tak chtěla a nový je šíleně drahý
tak snad nebudu zklamaná.
A.
Sandul , já mám yal, dostala jsem ho od kamarádky, která rodila před 2 měsíci - prodávají se v balení po 2. Normální klystýr jsem měla při Báře a není to vůbec nic hroznýho, takže bych to asi moc neřešila. Ten babybag mě zajímá čím dál víc, asi ho pořídíme. Ale říkala jsem si, že to možná nechám, protože tuším, že nám pak někdo bude chtít koupit dárek, tak si o něj řeknu. Třeba brácha, Petra kolegové z práce a tak. Ale líbí se mi.
Ann bude určitě v pohodě, s tím tlakem problémy měla a to uhlídají. A ten monitor - víte, co jsem měla v pátek. To mimino nesmí na monitoru spát. Určitě je lepší, že je ohlídají, hlavně aby tam ale nemusela ležet celý měsíc do porodu.
Endy , to jsi mi dorazila, já vlastně nebudu moct jíst čerstvý rohlíčky. A pomeranče, kterýma se teď láduju. A spoustu jiných věcí. Ale sladký se může, co? Včera jsme byli u bráchy na návštěvě a jeho přítelkyně upekla tak eňo ňuňo buchtu, že jsem jí sežrala snad půl plechu sama. Na pečení je děsně šikovná. Tak já asi zkusím dneska ty rohlíky, abych to ještě stihla ![]()
emanko, tobe se to blzi milovymi kroky a porad nic,jo? Tak to bude asi rychlovka a prekvapeni…to tu budu na pocitaci prilepena kazdy den, abych chytala novinky…Ann snad predbihat nebude ![]()
Vcera tatka zkousel na sobe rybi masticku, nejak si v aute zaparil prditko, tak se ho dneska musim zeptat na dojmy…
At nedavame prckovi nic nevyzkouseneho ![]()
Endy , to je ale obětavý taťka, to si mě rozesmála. Tak snad zafungovala - docela smrdí ta mastička, co? ![]()
Já se obávám, že mě některý předběhnete, třeby ty bys mohla co špuntík, ještě se objevuje? Mně totiž vůbec nic fakt není ![]()
ahoj těhulky,
tedy ten vak se mi mooooc libí, ale díky Emanko za tip, málem už jsem ho objednala, ale počkám si, už se taky kamarádky a v práci ptali, co koupit, tak už vím… ![]()
koukám, že jsme dneska byly ranní ptáčata snad všechny, já taky straším od šesti, ale mám rozečtenou detektivku, tak to bylo docela příjemné, pak jsem byla na obědě s „porodnicovou“ kamarádkou - přiznala se, že je nervózní, že už se to blíží - a pak jsem prolezla celé nákupní centrum v Palladiu - našla jsem na netu, že je tam nějaká velká prodejna s vlnou, což sice byla, ale ne v prvním patře, ale úplně jinde, tak jsem šíleně ucabrtaná. Mimochodem za tu cenu co jsem koupila vlnu, by měl Vojtíšek svetrů asi několik, no nějak jsem se nemohla udržet ![]()
Myslím na Ann, hlavně ať tam nemusí tvrdnout dlouho a na Anleu, aby malý přibíral a mohla jít domů. Třeba se kojení rozběhne až bude v pohodě doma a kdyby náhodou ne, tak sakra nemusí se kvůli tomu trápit… a Vendelínek je krásnej.
Emanko četla jem někde, tuším na BC o čaji ze skořice, hřebíčku a zázvoru na vyvolání, tak třeba?
Endy , dej vědět reference o mastičce ![]()
Poreferuju ;é)))
ja predbihat nebudu, uz mi nic neni, i prcek je rekla bych posledni dva dny v klidu … zapominam si delat malinik.....
Mose, jsi odvaha, Palladium je pekny bludiste…
Já už myslela na ANN včera, když jsem doplňovala seznámek. Tak snad budou v pořádku, lepší, když jsou pod kontrolou!
ENDY, jsem zvědavá co bude taťka řikat ![]()
ANLEE držim palce, aby se u nich to mlíčko rozjelo…hlavně ať se netrápí.
Já nevím holky, ale mě by ani nenapadalo se trápit do krve, že jsem třeba porodila císařem nebo že nemůžu dostatečně kojit svoje dítě…existují příkrmy a hlavně že porod dopad dobře ne? Vlastně se o těhle problémech dočítám až tady různě na netu…přece každá situace se dá nějak řešit…ale Bůh ví, kvůli čemu se budu trápit já…to je prostě to, že nevim,jaký to je být mamina šestinedělka ![]()
A ložnice seeeem! ![]()
Holky mam jeden intimni dotaz
taky mate takove uniky plynu? (nevim jak to nepsat slusne)…ja se az nekdy stydim. ![]()
Tak drzim Ann pesti..
Teda Emanko..na to ze tam mas poslednich 7dni tak si docela v klidu..tak to ma bejt..
Jinak uz vim jak to vypada kdyz prdne plodova voda…prave jsem docistila boty..jedu se sousedkou ve vytahu..mela termin ted 26.1…a rikam ji,tak co,ty jsi jeste cela? a ona ze jo,ze ji vubec nic neni ze jen trochu poslickuje..a tak kecame a ona na me najednou vyvali oci a prd..ve vytahu louze jak blazen..nas Mates mel uplne mokry nohy..
Tak jsem ji pomohla ke dverim..jenom zatukala na manzu,ten vzal tasku a uz jeli…