ÚNOR 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
431
27.1.08 18:03

Ani do šátku bych asi neuvazovala dítko vzpřímeně, protože na kyčle působí váha jeho těla … tak jsem to myslela … jinak na šířku ano :-)
Já dneska celý den píšu esej do sociologie čarodějnice … celkem sranda, ale už mě to nebaví. Navíc onemocněl bráška, takže ho kurýruju a doufám, že to od něj zrovna teď nechytnu … 3 týdny před porodem … už bych to asi nevyležela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
27.1.08 18:17

Tak holky…ložnice přestěhována :D Předtím to bylo tak, že čelo postele bylo pod tou poličkou s kytkama a z každé strany byl noční stolek. Bylo to lepší, dostala jsem se pohodlně k oknu a každej měl přístup do postele ze svý strany,ale zvířátko si žádá svý a tatínek zase ten pracovní prostor,takže takhle to je jediná možná varianta…a místo toho košíku bude pak postýlka a na tom stole se bude odehrávat, kromě tatínkovi pracovní činnosti, i přebalování😉

http://nd.blog.cz/…45322520.jpg

http://nd.blog.cz/…45322740.jpg

No jinak já o šátku ani vaku moc nepřemýšlela…docela mě od něj všichni zrazovali, že je to špatný na zádíčka…tak jsem to nějak neřešila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1319
27.1.08 18:34

Márty super, máte to hnízdečko moc pěkňoučký.. super, hlavně že tedy taťka makal a splnil to co slíbil.
Endy já měla poprvé (tedy zatím i naposled) poslíčky asi stejně jako Ty, jen bolest a nějak dobu, žádný intervaly nic takovýho, to asi ale ještě přijde. au au ani se netěším :wink:
Mimochodem zrovinka jsem dopekla ty houstičky, jsou úplně senzačníl. Jen jsem jich chtěla více, tak jsem je dala dělat z kila mouky a musela jsem to kynutí přerušit, jelikož mi těsto otvíralo dvířka pekárny :lol: :lol: :lol: mám jeden plech s mákem a druhej se solí a kmínem a jsou opravdu jedinečný. Endy moc díky za tip.
Jo jinak Vendelínův tatínek si opravdu dává na čas, ale asi má práci s malou Adélkou a chodí za Alčou do porodky, takže toho je na něj asi hodně. Víte jak to je, jak mají pak chlapi sami zvládat domácnost a k tomu ještě dítko. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1319
27.1.08 18:36

Márty jinak na zádíčka jsou právě špatný ty klokanky, ale co jsem četla , tak právě na tu páteř jsou ty vaky dobrý, že se miminku ta páteř narovnává postupně a není to takový krutý přechod, protože v bříšku se vlastně celou dobu kulí v klubíčku a najednou je narovnáváno celé dny. Jinak kamarádka používala klokanku od téměř narození syna, ale v ní byla taková podpěra na tu hlavičku, ale stejně bych v tom prcka netrápila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
27.1.08 18:46

LUCI, děkujeme za pochvalu. Taťka se fakt snažil :wink:
No a asi je ten vak taky dobrej, když je mimčo ufňukaný ne? To se pak dá do vaku k mamince a hned je klidnější a mamina má vlastně volný ruce k nějaký činnosti…ale jak dlouho se v něm dá nosit? Za nějakou dobu se asi pěkně pronese a to je pak lepší asi ten šátek,kterej se dá vázat různě ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1319
27.1.08 19:01

Márty ten vak je na nosnost 50kg, takže jde nosit i větší dítě, jen ho máš maličko jinak, má to pod zadkem a není v tom jakoby v leže. Však ho pak v nejhorším prodám, jak už budu mít pocit, že ho nevyužiju. Koupila jsem ho za super cenu - asi o 300 Kč levněji než se prodává, takže bych byla hloupá ho nevyužít a právě na uspívání nebo na fňukající mimčo je to prý úplně jedinečné. Uvidíme co nám praxe ukáže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2324
27.1.08 20:41

Ahoj holky,
tak koukám, že jste si povětšinou neděli užili, Márty, ložnice je moc hezká, tak si ji pěkně užívejte :D
Já jsem dneska prokecala skoro celý den na Skypu, nejdřív s mojí nejlepší kamarádkou, která už je druhý rok v Austrálii a pak jsem ještě krofala odpoledne s Radkem, má teď dvě práce a v týdnu se skoro nepotkáváme ani na počítači. Moc se mi stýská po té kámošce, známe se už od školy a mám jí hrozně ráda, dost mi tu chybí. A druhá nej.. kámoška je pro změnu odstěhovaná v Asii… :roll:
A jinak jsem se dneska rozhodla se zvelebit, odchlupila jsem se, umyla si hlavu, nalakovala nehty, tedy na nohou mi je nalakovala Ája, no cítím se vcelku fajn, jen jste mi tedy připomněly, co mi připomíná moje celulitida - no přece pomelo :! :lol: :lol:
Vaky jsou moc fajn, já uvažuju vážně o šátku, ale až se trochu oteplí, jako variatu do MHD, protože sama s kočárem bude fakt náročné, ale ještě uvidím. Tady v A-centru co chodím cvičit jsou i kursy vázání a prodej, tak bych to tam kdyžtak zkusila. Přijde mi dobré, že tam je víc možností vázání.
A mimochodem, znáte někdo knížku „Nejšťastější miminko v okolí“? Mně ji teď půjčila kamarádka, co ma skoro roční holčičku a nemůže si rady v ní vynachválit. Třeba díky zavinování jí spala malá hned od začátku skoro celou noc. Určitě to vyzkouším, podle mě se tím nic zkazit nedá, maximálně to nebude fungovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2681
27.1.08 21:11

Čau, taťka se pochlapil - v galerce máte Vendelínka :lol:

Anlea mi psala, že nemá zatím moc mlíko a chlapeček hodně pláče, takže už zhubnul z 3,5 kg na 2,3 kg, takže už mu začali dávat umělou stravu a že to obrečela, no to je ale jasný, ty hormony s ní mávaj… teda s každou.

Jdu číst, co jste tady dneska zplodily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2681
27.1.08 21:34

Tak už jsem dočetla :lol:

Márty , ložnici budeme řešit podobně - noční stolky pryč a přistrčit ke zdi, bohužel by se tam postýlka taky jinak nevešla. Bude to míň pohodlný, ale jinak to nejde. Uděláme to ale až tak za 3 měsíce, do tý doby budu mít emánka v tý malý postýlce na kolečkách, něco jako košík, a ta se tam vejde. Klasická postýlka už ne. Ale máte to moc hezký, jen je jasný, že míň pohodlný, že jeden nemá přístup k posteli - no znám to, už s Bárou jsme to tak měli. A to ještě se mi tam teď vešel sušák na prádlo :cry:

Jinak jak řešíte babyvaky, pořád o něm taky mírně uvažuju. Ale já asi víc o tom vaku než o šátku, přijde mi pevnější a lehčí to použití - asi jsem líná se to učit vázat. Jenom to zase není úplně levná záležitost a nevím, jestli to fakt potřebuju. Ale třeba jak si chodím do školy pro ty obědy, to by bylo ideální, takhle tam budu muset nechávat emánka v kočárku někde pod schodama, nevím, jestli projde kočár dveřma. A taky jsem si říkala, že bych byla klidnější, když by Bára chovala emánka, kdyby byl přivázanej :lol: Ale taky nějak nedokážu posoudit, jestli pro to miminko je zdravý v tom vaku být, píšou, že jo, ale píšou to ty prodejci těch vaků, že? Zkusím ještě o tom něco pohledat.

Endy , Petr chce jet ve středu do Tábora na otočku kvůli krbu do domečku. Už teď se toho bojím, že to bude v tom autě děsný, ale asi budu muset jet :cry: Zase chci vidět, jak ten krb bude vypadat, aby mi tam neudělali nějaký antický římsy :lol: Nevíte, jaká je táborská porodnice? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
27.1.08 23:55

Ú N O R Ň Á T K A 2 0 0

http://nd.blog.cz/…21558443.jpg

AJJAA /1979/Ostrava/ TP 15.2.2008 / holčička/Viktorie /Adámek, 10. 5. 2005

ANLEA /1980/Kladno/ 24.1.2008,Vendelínek,49cm,3500g,v 8:32 /Alenka, 25.12.2001
 http://nd.blog.cz/…21780630.jpg

ANN /1980/Jičín/ TP 15.2.2008 / holčička / EMANKA /1971/Slaný/ TP 4.2.2008 /překvápko/Ema nebo Šimon/Bára, 28.11.1997 ENDY /1976/Praha/ TP 11.2.2008 /překvápko/Klárka nebo Šimon ENKAL /1986/Praha/ TP 22.2.2008 /překvápko/Iva nebo ?/ Standík, 29.8.2006

E.V.A. /1980/Studénka/ 15.1.2008,Adámek,51cm,3650g,v 1:14
 http://nd.blog.cz/…21558639.jpg

FYZIKARKA /1981/Kroměříž/ TP 24.2.2008 / chlapeček/Lukášek LUCIÁŠ /1981/Ostravsko/ TP 22.2.2008 / holčička/Adélka MÁRTY /1980/Praha/ TP 21.2.2008 / holčička/Emička MAŤKA /1979/Praha/ TP 27.1.2008 / holčička /zatím nemáme MIRENKA /1983/Bílina/ TP 21.2.2008 /překvápko/Klárka nebo Lukášek

MOSE /1968/Praha/ 1.2.2008, Vojtíšek David,46cm,2480g, ve 13:45 /Alžběta,7.11.1992 a Václav,10.4.1990

PETULINKAS /1982/Rohov/ TP 17.2.2008 / holčička a chlapeček / Míša a Matěj SANDULA /1981/Strakonice/ TP 25.2.2008 / holčička/Rozárka TYNINKA /1984/Brno/ TP 17.2.2008 / holčička/Viktorie 

8 HOLČIČEK ** : 5 CHLAPEČKUM **… a 4 překvápka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
431
28.1.08 00:58

Márty - moc dobře, že se taťka opravdu činil :-) Máte to hezky udělané … je jsné, že už to nebude taková pohodička, ale to se vstřebá s miminkem :-)

No Vendelínek je úžasnej … Já jsem z těch miminek úplně paf :-)
Jen je mi líto anlei, že malinkej tak ubral a nedaří se jim kojit … teď budou chudinky asi dýl v porodnici :?

Márty … moc hezky ten seznámek vedeš … teď by to chtělo nějakou holčičku, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2753
28.1.08 06:30

Ahojky,
tak zase nakukuji k vám.. Přece jen u nás v lednu už moc těhulek není a holky mají jiné krásné starosti :-)

Co se týče vaku , tak já ho nakonec také koupila - starší, ale super zachovalý. Říkám si, že ho kdyžtak zase prodám. Prý je dobrý na prdíky…A poloha prý fyziologická. Právě takové ty klokanky jsou špatné, protože tam mímo nemá podsazený zadeček…Já jsem původně přemýšlela rovnou o šátku, ale pak jsem si říkala, že se do toho malé miminko budu bát vázat… tak uvidím. Zatím ten vak ani nemůžu nějak normálně vyzkoušet díky tomu břichu :wink: Cmelda u nás psala, že právě začala vázat svého 3týdenního prcka do šátku a moc si to pochvaluje.
Emanko - táborská porodnice je prý dobrá :-)… Nicméně myslím, že z Tábora stihneš dojet i do Prahy. My jsme minulý týden najeli asi 600 km po českých luzích a jednou také asi 200 km na druhou stranu od mé porodnice..pravda, byla jsem z toho trochu nervózní.. Pro všechny případy s sebou stále vozím tašku :twisted: My teď sháníme auto a všechny dobré kousky jsou hrozně daleko..tak také zvažuji, zda se někam vydat a pak tu cestu ještě odřídit.. jenže já jsem hrozný nezmar :lol:

A mimichodem, u nás v leďňátkách máme také převahu chlapečků.. To mne tedy coby nastávající maminku chlapečka znervózňuje…jestli bych mu už neměla začít hledat nevěstu :D NO nic.. vymýšlím blbosti.

Mějte se krásně. Užívejte poslední dny a týdny s bříšky a první krásné dny s miminky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
28.1.08 08:31

DOBRÉ RANKO KOBLIŽKY :D

PETRAJDO, tak tady, podle všeho budeme mit 8 holčiček…možná víc…ještě jsou 4 překvápka…tak třeba se ti tady nějaká nevěsta zalíbí :wink:

TYNINKO, chtělo by to holčičku, zatim samej chlap…ale jsou to fešáci! 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2681
28.1.08 08:59

Dobré ránko,

Petrajdo , koukám, že píšeš v 6,30 :lol: Já už byla v 6 taky vzhůru a zrovna jsem zvažovala, jestli je lepší se válet nebo jít žehlit :lol: Je to děsný, jsme jak starý báby, co? Když vidím, jak Petr s Bárou se nemůžou ráno probudit, je mi jich líto. Ale je to asi dobrá příprava na noční vstávání.

Jinak já se už začínám duševně připravovat na to ležení a čekání v nemocnici. Mám termín ode dneška za týden a přijde mi, že určitě neporodím, nic mi není, ani poslíčky. Bude to otrava a taky jsem zjistila, že pro čekanky mají ve slánský nemocnici extra 6-ti lůžkový pokoj :lol: Neumím si to představit být s 5 cizíma holkama na pokoji, to jsem byla naposledy někdy na táboře :lol: Ale třeba tam bude sranda. S Bárou to tak bylo, byla jsem v nemocnici jen 1 den a děsně jsme si s tou holkou porozuměly, a zrovna jsme měly bonboniérovej mejdan, když mi praskla voda a skoro mi to bylo líto, že to nedopovídáme :lol: No musím k tomu přistupovat pozitivně.

O víkend jsme byli v kině na Václavovi - po dlouhé době jsem viděla dobrý film. V neděli na procházce, Petr se asi snažil, nicméně v neděli navečer jsme se pohádali, takže to snažení moc k ničemu nebylo. Ani se mi to nechce popisovat, ale jsem ráda, že jsem tady dneska sama a trošku si odfrknu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3492
28.1.08 10:05

Ahoj holky,

moc vás s Adámkem zdravíme :) dneska mě dojal když jsem mu chystala snídani. Přišel ke mě a ptá se tak co Viktorka? Přišlo mi to hrozně milé jakou má „starost“ :)

Včera mi dost často tvrdlo břicho a pak jsem měla takový slaboučký poslíček tak jsem šla vytřít chodbu ať to máme hotovo kdyby náhodou a pak už netvrdlo. Asi to chtělo trochu pohybu :D

Únorňátkoví kluci jsou krásní :) Super nástěnka :wink:

Jo už jsem si taky zabalila tašku do porodnice. Teda ještě tam pár věcí chybí, ale základ je. Zatím stojí tam, kde bude postýlka.

Emanko tvůj metřík se taky blíží ke konci. Už jenom sedm dní :) jsem zvědavá jestli tě někdo nepředběhne :)

Jdem se oblíkat do obchodu něco nakoupit a uvařit.

A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital