Poradna duly
Jana Čurdová
Hele Endy, až se ukážeš, tak sem prosím hoď ten recept na ty rohlíky jak chtěla i mose. Taky bych se pokusila něco uplácat. Když si předstvím teploučkej rohlíček, tak bych i maso dala bokem. Takže prosím prosím
Já dnes peču jehněčí - mám tu nějakej ořez, měla jsem to naložený v česneku.. a k tomu si dám brambůrky. Asi půjdu škrábat, už mám hlad a to maso tu tedy šíleně voní. I moje čtyřnohé holky chodily a čuchaly odkud to jde, ale když jsem jim vysvětlila, že to opravdu není pro ně, tak ležej a chrápou. Maj to ale život. Někdy jim závidím, nažerou se, poběhaj venku, pohrajou si a pak když chtěj tak chrápou, když se jim nechce, tak mi pijou krev.. a ták.. prostě se mají u nás si myslím dobře a i přesto si toho někdy neváží bestijky jedny. Už konečně skočily hárat… můžu to jít zapít. 3 týdny jsem se tu s nimi lopotila.. byly na vystrkově, zákaz vstupu do obýváku, jen kuchyň a hotba, tam nejsou koberce a já denně s hadrou, protože všude po nich kapky a bordel. Taky si asi oddechnou, že konečně můžou mezin nás.
To jste holky tedy šikulky s tím vařením, já někdy dojídám zbytky druhý den k obědu, ale spíš nezbývá… A vařit si jenom pro mně jsem fakt maximálně líná, když jsou hadi pryč, nevařím ani ty večeře ![]()
Hadi jakžtakž vařit umí, výhoda je, že Radek vaří rád a hodně, tak je k tomu docela vedl, teda víc než já, ale „nemají čas“ ![]()
Jé, Luciáši, u nás taky už konečně doříjeno, už nemusím lézt do špajzu z voliéry jak při manévrech a taky je tu o hodně větší ticho
Jen se tedy tady kocour pokouší zprznit Haničku, ale ona moc nespolupracuje
Mi ho bylo včera až líto, měl takovou radost, že už jsem ho pustila za Sisinou a ona už ho nechce, tak dostal od ní pěkně přes čumák ![]()
A jdu si uvařit maliník a zalézt na chvíli s knížkou.
Tak já se vám s těma obědama teda přiznám … před týdnem jsem začala chodit s kastrůlkama do školní jídelny, co jí mám za barákem. Poradila mi to a vyřídila kamarádka učitelka. Já bych si totiž pro sebe na tuty nevařila a pak s tím kojením by to asi nebylo to pravý ořechový. Trochu se za to stydím, ale je to pohodička a vaří tam moc dobře. Teď jak je Bára nemocná, tak rovnou beru i její oběd
Jinak má Bára i Petr obědy ve škole a v práci a Petr moc teplý jídlo večer nemusí, takže je to OK.
Holky, tak jsem se nadlábla.. a jdu si asi na chvíli zdřímnout.. jsem z toho celá unavená
tak zatím
Tak to já se jdu radši projít
Venku je hezky,tak ať má Emušák čerstvej vzoušek a matinka pohyb ![]()
A doufám, že až se vrátím, tak tady budeme mít už fotky od ANLEI, abych Vendelínka mohla přidat do seznámku k Adámkovi, když jsem se to tak hezky naučila ![]()
Ahoj holky,
v prvé řadě moooooooc gratuluji Anlei k Vendelínkovi … je super, že jim to dobře dopadlo a už mají všechno za sebou. Moc jsem na ně myslela. Nemůžu se dočkat až uvidím fotečky … Adámek je nádherně vlasaté miminko a když má Vendelínek taky černé vlásky, tak to vypadá, že se to tady nějak ustálilo a třeba budeme mít všechny miminka s černýma, dlouhýma, hustýma vláskama.:-)
Moje maminka teda říkala, že sem byla moc vlasatá a chlupatá a všechno to bylo černý ![]()
Márty - kočičák je úžasnej, jak si v té vaničce lebedí
Za vodičku by Ti asi opravdu moc nepoděkoval … Eliška se vždycky urazí a tváří se jako to největší týraný chuďátko na světě
My sme celá rodina zvířátková … všichni máme pejsky, kočičky, králíky, potkanky, papoušky,atd. no a když je nějaký ztracený tak si ho aktivně bereme domů
minule sme s mamkou ulovili Fredku - to byla sranda ![]()
S tím vařením … my se tady tak nějak střídáme a každý den se u nás musí vařit, protože máme doma 3 chlapy a ani jeden nejí obědy jinde než doma … malej bráška sice chodí na ZŠ, ale od malička z takových jídelen zvrací a nejí jen tak něco … je to děsný, takže je máme vlastně rozmazlený. Ale já sama pro sebe bych si teda určitě neuvařila…to bych musela dostat na něco chuť. I když máme navařeno, tak většinou normálně neobědvám. Doma mi za to nadávají, tak se snažím aspoň ob den, ale mě to nějak nedělá dobře…cítím se furt plná a pak se mi to vrací, i když sním jen pár lžiček ![]()
Jinak holky s těma taškama do porodnice … koukám, že když si tady budeme psát co sme si tam ještě přidaly, atd. tak se tam všechny přestěhujeme ![]()
Tak já se jdu zase učit… zítra mám ty zkoušky - nic neumím a navíc se mi chce děsně spát ![]()
Anleo, obrovská gratulace, Vendelínek má krásné míry.
Obědy, chodím k našim, jsou oba v důchodu, vaří pro sebe, pro mě se taky něco najde. Teď je doma i bráška, učí se na státnice,tak mamča vyváří synečkovi
.
Ahoj holky,
takze Anlei obrovska gratulace k Vendelinkovi..to to ale slo rychle ![]()
Jinak my mame po kontrole,monitor v poradku,zatim zadny kontrakce,mala to zase chtela rozkopnout..krev mam v poradku..na otoky mi byl doporucenej caj HIPP..je moc naminky,ale muze se jen 500ml denne…mam omezit piti,kdyz otejkam..a za 14dni jsem pribrala 3kg,ale prej je to ta zadrzena voda..tak snad jo…jinak mi delal dr vyter na streptokoka a konroloval a jeste se neotviram..takze to je jedine dobre..mala musi cekat na tatinka.
TYNINKO,to máš vidět, co Max dělá, když ho jednou za rok před zimou vykoupu - normálka uražená zvěř na celej den, zagorka jako blázen!A ještě si ublíženě ty dlouhý mokrý chlupáky olizuje a nenechá se osušit. ![]()
SANDUL, tak je to správně, čekat na taťku holky ![]()
Přesně tak … čekejte, čekejte. údajně, když toho má maminka ještě spoustu na práci a nebo na něco čeká, tak porod podvědomě oddaluje
Tak uvidíme, jak to vyjde ve vašem případě … myslím, že dorazí tatínek a pojedete rodit ![]()
Márty, tak to si dovedu živě představit
ty zvířátka jsou úžasný. Eliška je na mě uražená dneska, protože ji nechci pořád nosit a jak dělam do školy, tak ji nehladím, takže je schoulená u mě na klíně - každou chvíli jí musím chytat, protože padá auraženě ke mě vzhlíží ![]()
Taky Vám připadne, že Ti vaši mazlíčci nějak tuší, že se blíží příchod miminka? Eliška začala bý cca 2 týdny zpět příšerná a ještě jí to nepřešlo. Každý den ráno udělá loužičku … to nikdy nedělala a chodí ven kdykoliv si zapíská - páneček hned vyskočí a jde, takže to není tím, že by nechodila … dnes byla v noci 3 krát a stejně se ráno počůrala. Když chci odejít z domu bez ní, no a když je doma mamka, tak normálně spí u ní, ale teď mě v noci chodí pořád kontrolovat. Tak nevím, ale myslím, že to nějak tuší.
Tyninko, tak to nevím jak je to s tou zvěří, ale řekla bych že ty dvě moje čtyřnosté stvůry netuší lautr nic.. protože jen aby mohla ke mě na gauč - což normálně opravdu nesmí - tak je schopná mi pošlapat břicho, jen aby se tam ke mě vlezla, takže u nás buď máme tupý zvěrstvo nebo dělaj, že o ničem neví. ![]()
Celý odpoledne čekám na fotečky Vendelínka.. a tatínek si s nimi dává na čas, asi to šel ještě někam zapít a přitom já jsem tak zvědavá ![]()
Márty až teď jsem si všimla, žes do tabulky dala fotku Adámka.. super nápad,..jsi holka šikovná ![]()
Ahoj holky,
dneska se mi nechce ani moc číst ani psát, ale na zprávički o narození Vendelínka jsem se musela jít mrknout ![]()
ANLEI: i když to teď nečteš tak moc blahopřeju a jsem ráda, že u vás tentokrát všechno dobře dopadlo. Přeju hodně zdravíčka, štěstíčka
¨
My jsme dneska byli na poradně. Na porod to nevypadá. Prý ještě vydržíme pár týdnů, ale čípek se aspoň trošku zkrátil na 2 cm. A jinak mě dr. potěšil říkal, že tentokrát to fakt nebude čtyřkilové mimčo
Akortá jsem měla hrozně moc cukru v moči a bílkovinu asi to bylo tím kakaem a koblihem co jsem měla na snídani ![]()
Jinak jsem opět musela jít dvakrát na ozvy protože na poprvé se nám to nedaří. Malý měla ozvy kolem 50 a na podruhé už normálně 130. Pak jsem utíkala na tramvaj abych stihla hematologii a to už si asi nemůžu dovolit. Normálně mi začaly natékat nohy v botech a lidi samozřejmě seděli a dělají, že nevidí moje břicho
doma jsem si musela na chcíli lehnout a nic nedělat. Naštěstí je dneska Adámek u mamky. Dneska byl takový umazlený ráno ![]()
Tak zatím pa a těším se kdo bude další na řadě že by po dvou chlapečcích nějaká holčička?
A.