Poradna duly
Jana Čurdová
Anlei, drzime vsechny pesticky, co mame (a ze jich mame hodne!!
), tak hodne stesticka a uz se tesime na dobry zpravicky!!!
ahojky
jeee Anlei uz jsem te nestihla..ale i tak ti preju at to mas rychle za sebou a vsechno je v poradku..
S tou zdeni jsem to nemyslela spatne,jen me to zarazelo,ze byla takova malinka…ale aspon se dobre rodila..urcite bez nastrihu..coz mi pripomina ze jsem prestala nejak masirovat hraz
ale pan doktor rikal ze ji mam dost pruznou a ze kdyz bude potreba tak se tomu stejne neubranim..stejne si myslim ze mi to bude uplne jedno ![]()
Jinak jsem ted koupila Pampers New Born 44ks za 190,– a vlhcene ubrousky Pampers dvojity baleni za 140,– v Kauflandu…tak mam radost..jo a jeste stouratka za 7,– takovy ty klasicky a pak ty sirsi primo detsky za 20,–…a zbytek lekarna a DM,tam mam jeste akce..
Anleo, moc držím pěsti … za chviličku bude všechno za váma. Těšíme se na zprávy a moooc na vás budeme myslet …
Emanko, tak to celkem chápu, že si se v noci rozhodila, ale štěstíl, že už nemusíš do práce ![]()
Ta holčička musí chuděrka takto po nocích protelefonovat majlant
No a myslím, že žádné jiné léky by si už asi brát neměla … zkus inhalovat slanou vodu s ručníkem na hlavě … to by mělo uvolnit … jo a mě minule doma dali česnečku … podotýkám, že mi stříkaly slzy jen co jsem ji uviděla a musím říct, že jsem měla na pár hodin pročištěné celé dutiny
No je mě Tě líto … rýma a zuby … to je vždycky to nejhorší ![]()
Endy … tak co, jak to dopadlo?
Jinak dětskou doktoru zdědí Viktorka po mně
![]()
Holky pěkně relaxujte. .. už nám toho opravdu moc nezbývá — já osobně spím dopoledne … v noci sme do čtyř vzhůru a učíéme se … jindy u nás doma klid není a taky zá:,–(ně spím se špuntama v uších … což taky skončí až tu budu mít tz prcinku ![]()
Tak jsem se vrátila s Bárou z kožního - má pásový opar kolem oka. Já se z toho picnu. Ještě nás poslali na oční, jestli není zasažený oko, tak to na štěstí není. Doktorka říkala, že to může být k tý viróze a když viděla moje břicho, ptala se, jestli se Barča nějak z toho porodu nestresuje, že by i to mohl být výsledek. Na štěstí je to prý přenosný jenom trošku a říkala, že ještě neviděla, že by se z oparu chytil zase opar, spíš ty neštovice a ty já jsem už měla. No ale bude mi tady prudit a nudit se ještě dýl, myslela jsem, že už pomaže do školy. Ty jo, celý těhotenství jsem zdravá jak řípa a teď se to takhle nachumelí ![]()
Jsem zvědavá, co řekl doktor Endy .
Emanko , to by mě tedy nenapadlo, tak hlavně ať se toho brzy zbaví. Dali jí na to něco?
Já jsem udělala dobře, že jsem koukala na tenis, moc pěkný zápas to byl. Svítí tu sluníčko a já si lebedím, že dneska nikam nemusím.
Nakonec jsem se do té porodnice dovolala a jsem objednaná za týden. Prý se mám připravit na dlouhé čekání, je nával. A jsem sebou trhla, když mi do telefonu říkali „mamčo“
na to fakt neslyším
![]()
My máme dětskou dr. už léta, ale protože hadi nejsou nemocní, tak jsme jí vídali tak jednou za dva roky na prevenci, takže jí vlastně ani neznám. Tedy abych nemátla, hadi bývali nemocní jako malí, ale to jsme chodívali jinam.
Taky jsem zvědavá na zprávy od Endy.
Bára dostala oční mastičku Zovirax, je na ní napsáno, že se používá hlavně na herpes, tak snad to zabere. Když se to zhorší, máme to přijít ukázat zítra, když v poho, tak až za týden. Snad to bude dobrý, ale je to pech ![]()
Já mám dětskou doktorku taky vyjednanou tu samou, co má Bára, sourozence oni většinou berou.
Měla bych udělat něco tady s tím bordelem, jak mi nebylo dobře, nějak se to tady zhoršilo, Petr teď chodí z práce dost pozdě a nějak taky neuklízí … ale nechce se mi.
Dorazila sms od Anlei:
Ahoj, tak už si vegetím napokoji a rano v 8 nam prcka vyndaj, huraaa.
Opatrujte se, Alena
ahoj holky,
tak nejdriv, u dr. vse v pohode, pry se nemam plasit, nic se nechysta, ani na prstik ejsem otevrena, asi to byla zatka nebo praskla ceva.....prcek se mi asi predevcirem otocil…zleva hodil zada doprava…
diky, ze jste na me myslely…
jo, streptokoka taky nemam…
mose, taky mi tam rikali mamco, bylo tam dost lidi, i holky z kurzu, ale zvladla jsem to za 45 min.. priste s monitorem to bude delsi… jinak tam ma sestra opravdu srumec, telefon casto nezvedala, ale nedivim se ji… jinak jdu 30. v devet…
pisu bez velkych pismen, chrni mi na ruce kocka, tak to beru jako trening na prcka, je asi tak stejne tezka i velka…
byla jsem na socialce pro zadost o porodne a na pridavky na deti.. nevite, kdy se o pridavky zada? jde to takhle hned po narozeni, nebo az pristi rok? v podatelne nevedeli a socialka byla v druhe budove…
Anleo, drzim palce, rano na tebe budu myslet…
Endy díky za zprávu, už jsem si myslela, že si tě tam nechali
tak to jsem ráda, že na mně s tím porodem tedy počkáš
![]()
Já jdu taky 30., ale v 10.40 - tak jestli to jde tak rychle, tak se třeba ani nepotkáme…
O přídavky si požádej klidně hned jak budeš mít rodný list, klidně rovnou s porodným, když požádáš později, tak se vyplácejí jen tři měsíce zpětně. Ale mám nějaké zmatky, za kdy budeš dokládat příjmy, rozhodné období je vždycky nějak od podzimu do podzimu.
My jsme nikdy nárok na přídavky neměli, ale co je Radek v Anglii tak je bere tam a taky budeme žádát hned. Jen tam je lepší že to doplácejí zpětně od doby, kdy vznikl nárok, takže klidně i rok zpátky.
Holky, prskla jsem do galerky Vojtíškův domeček, teď i potom ![]()
Tak já se hlásím taky pokontrole, nic se nechstá, prášky na tlak mám brát pořád a kdyby něco, tak platí pořád, že honem do nemocnice…
Emanko, to je teda docela pech… tak ať to rychle zvládnete ![]()
Ty jo, nějak mě to od Anlei dostává… takhle pěkně to vědět… najednu stranu bych byla děsně nerví, ale taky bych se moc moc těšila… a prostě mi to přijde takové prostě zvláštní, že už ty mimísky budeme mít brzy u sebe… pořád mi to totiž přišlo, že to bude ještě za dlouhoooooo a ono už tak za dlouho ne… ![]()
Mose , nevím, kterej domeček pochválit dřív ![]()
A moc se mi líbí Márty košík na Emičku, ten je fakt roztomilej - to je udělaný ze starýho kočárku, co? Moc pěkný.
Tyninko , ještě že jsi připomněla ten Yal gel, já ho už mám 3 měsíce v lednici od kamarádky (prodávají ho po 2 ks) a úplně jsem na něj zapomněla.
Už jsem se trochu zklidnila, ale ráno jsem depkovala solidně. Taky mi napadlo, že jsem tu bolest hlavy včera možná měla z čaje, vypila jsem celkem dost černýho čaje s medem a citronem, v rámci léčby, ale dneska jsem si uvědomila, že černý čaj docela odvodňuje a že mi možná ta hlava bolela taky z toho. Takže dneska se pro změnu od rána nalejvám vodou. Zatím je to lepší. A koupila jsem si něco na inhalaci a inhaluju. Zítra jdu k dr. a tentokrát doufám, že mi řekne, že žádná změna, že to ještě chvíli počká.
KUK
![]()
Hlásím, že jsem se vrátila od babičky ![]()
EMANKO, chudinka mládě!Tak hlavně ať se moc nenudíte holky! A košík je fakt sladkej - díky za pochvalu!
ENDY,tak já budu zítra přepisovat seznámek jenom kvůli Anlee no
Jo a zrovna včera jsme vážili kočičáka. Má 3,5 kg, takže takový mimčo…taky trénuju - k čemu všemu se ta zvěř nehodí co?
![]()
Jo a chtěla jsem upozornit že na IDNES ve FINANCÍCH se píše o rodičáku a přídavcích, tak tam mrkněte, třeba se dovíte, co potřebujete ![]()
A jinak holky, když jsem jela od babičky,tak mě navštívil ASI první poslík!!!
Nasednu do metra na Chodově a říkám si, že je mi nějak divně od žaludku. Tak jedu, na Flornci přestoupím na Béčko a na nástupišti si musim sednout, protože se mi udělalo slabo. V metru jsem si naštěstí sedla a najednou na Andělu mě polil studenej pot, nohy a ruce jsem měla jak kdyby ani nebyly moje a přes bříško se mi rozlil takovej teplej pocit a malinko mě bolelo dole - jako slabá křeč při MS. A pak ten divnej pocit najednou přešel a byla mi jenom zima, jak jsem se u toho zpotila…je to ono?No, radši bych,aby mě to příště přepadlo doma než v MHD ![]()
Teď si lebedim pod dekou s maliníkem a čtu si vás, protože jsem z toho trochu vyplašená a tady mě to uklidňuje ![]()
Márty, já Ti moc neporadím, nechám to na zkušenějších ![]()
Holky, ten maliník… to jste koupily normálně v lékarně? Já se dneska v jedné ptala a paní na mě koukala jak nablázna a nabízela malinový
To je prostě sypaný maliník nebo už je to v sáčkách? se ptám jako trubka, ale když budu shánět dál, tak ať vím, co přesně chci ![]()