ÚNOR 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
194
21.1.08 14:49

jo, uz vim, co sem se chtela zeptat!!!
holky, mate vsichni nejakej specialni teplomer pro mimi? nebo to muze byt ten normalni digitalni, co se pouziva u dospelych? At vim, jestli prikoupit. A nejaky masticky na prdiky ste kupovali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3492
21.1.08 14:53

Peťo jak jsem psala na prdíky jsme u Adámka měli kapky Baby calm. Mastičky nezabíraly :( no a největším pomocníkem byla oranžová trubička do dupky, ale je fakt, že my jsme měli s bříškem obr problémy :( Snad to bude tentokrát lepší.

A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
fyzikarka
21.1.08 16:55

Hlásím úspěšný nákup,
mám kojopodprdu za necelých 300Kč a ještě jsem si koupila lambádu s lycrou, ta lahoda, když člověka nic netlačí.
Kosmetika pro mrně, sonduju i u kamarádek, kdo má s jakou značkou zkušenosti a u nás v porodnici dávají malý vzorek zdarma od různých značek, tak uvidím, co malýmu sedne.

• Citovat
  • Upravit
3481
21.1.08 18:46

Ahoj holky, tak vám musím napsat, že vůbec nic nestíháááám. Adámek se rozhodl, že ty první dny, kdy nejedl a pořád spal, si teď vynahradí a já mám celý den prsa venku…a tím jak nebyla zvyklá, si to teda užívám…au, au. Naštěstí se dobře přisává, takže bradavky popraskané nemám, ale i tak je to dost bolestivé, než se přisaje. Nevěděla jsem, jestli je normální, že chce pořád jíst, ale co jsem se dočetla v lednu o kojení, tak těch prvních 6 neděl to prý normální je. V noci naštěstí spal, od 23:30 jsem k němu vstávala po 2 hodinách, pak po 3 a pak spal až do půl deváté a to už jsem ho raději pomalu probouzela, protože měla přijít sestřička. Říkala, že vypadá vše v pořádku a mám ho vystavovat k oknu na denní světlo (kvůli té žloutence), už mi ale tak žlutý nepříjde, schválně musím udělat fotku a pošlu k porovnání. Jinak my používáme plenky Huggies, mají kolem nožiček takový volánek a ty neprotečou. Zkoušela jsem Pampers od „kolegyně z porodnice“, ale ty mi pročůral, tak jsem ráda, že jsem si nakoupila ty Huggiesky. A musím se k něčemu přiznat…jak jsem si plánovala používání látkovek, tak jsem ráda, že je vytahuju pouze na utírání a na podkládání hlavičky…zlaté papírovky!!! Kosmetiku používáme tu od Bubchenu a to do koupele, na zadeček a tělové mléko. Když jsem sestřičce totiž ukazovala, že mám ještě olejíček od Avirilu, takový obyčejný ve skleněné lahvičce, tak mi říkala, že je s azulénem a ten vysušuje a Adámek se teď fakt doslova svlíká z kůže, tak jsem už dnes mazala v průběhu přebalování tím mlékem od Bubchenu, co jsem dostala jako vzorek z porodky. Jinak mě nic nenapadá, měla jsem tu dopoledne mamku, zítra tu bude taky, tak alespoň uvařila hustou majoránkovou polévku, já si dávám ještě dvakrát denně meltu a fakt hodně piju, je zvláštní, že pokaždé, když malého přiložím k prsu, mám neskutečnou žízeň. A o porodu zase příště (nějak se mi do toho nechce, co? :roll: :) Jdu se kouknout na ty fotky a pošlu. Zatím pa, jsem zvědavá, jestli vás někdy dočtu…docela mě to mrzí, ale mimísky snad budu stíhat sledovat!!! Tak vám všem držím palce a přeji jen pohodové a hlavně rychlé :! porody :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1319
21.1.08 20:08

Ahojky Evi,
super, že sis našla chvilku. Adámek je šikulka, a taťka taky. Jsou to ale krásné starosti. Je fajn, že Adámek dobře baští a tak šikovně spinká, však on si udělá svůj režim a vy taky. Jen to chce čas. Na vstávání co 2 hodiny jsem zvyklá už teď, jak chodím furt čůrat, taky by mi tohle ani nijak nevadilo. Jen by člověk pak prolenošil celej den, jak ten spánek má takovej potrhanej. Budeme se těšit, až si zas najdeš chvilku a vrtneš se mezi nás a dáš nám nějaké rady a tipy.. co jsi ocenila, co ne… jak to vše probíhalo a ták.
Ajja nám tu dnes třeba radila žínku na obklady… ta by mne nenapadla. Takže další tipy.. pro nás co do toho jdeme poprvé, přeci jen se to blíží mílovými kroky.

Holky Leden2008 se zas začíná hýbat. Márty, Sandul Zdeenja je na vyvolávání už v porodnici, tak ji držte palečky, ať jde hrošátko rychle ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
21.1.08 20:58

LUCI fakt? Tak to držím Zdeenje palce! Ty jo, když už to leze i takhle na na nás, tak se začínám těšit a bát čím dál tím víc zároveň :D

Kámoška mi teď přivezla košík na mimčo, je boží, úplně v něm Emičku vidim :P A po návštěvě kamarádky, kdy jsem ji vylíčila jak chci předělat ložnici to skončilo tak, že budu stěhovat úplně celej byt 8O

EVI ahoj! Super, že jsi si našla chviličku :D Jsi šikulka, jak to hezky zvládáš a děsně ti závidim, že už máš porod zasebou :oops: a hlavně, že máš u sebe miminečko :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1319
21.1.08 21:51

Márty mám z toho asi hodně podobný pocity jako Ty. Ještě jsem minulý týden našla na internetu instruktážní video z porodu. No můžu říct, fakt hrůza a i manžovi se z toho dělalo šoufl. Že mám snad ještě vetší strach, na druhou stranu si říkám, že když to zvládlo miliony žen předenou, tak proč bych to nezvládla já. Moc se těším, ale to těšení se mísí se strachem, protože nevím vo co gou.. a co mě čeká a nečeká. Takový je to zvláští. Pak už ten život bude úplně o něčem jiném. Ale co vím, že se na prckovou šíleně moc těším. Jo Márty a mimochodem, krásnej domeček má Emička, koukala jsem, že jsi přibrala asi jen do bříška že? Já mám teď stehna jako jsem mívala dvě a o zadku ani nemluvím. Hrůza, tak jsem Ti jen tiše zazáviděla.. a jen doufám, že snad jednou zas budu vypadat jako dříve. No jo těch pomalu 16kg musí jít někde vidět. :lol: Ale co bych pro malou prckovou neudělala, že jo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
431
21.1.08 21:53

Ahoj holky,
tak dnes sme se definitivně rozhodli … tatínek nebude. Jsem zvědavá,jak to bude dál. ale je to trošku úleva.
No řeknu vám, že škola je hrůza … ale zatnu zuby a snad to vyjde.
Ajjo, dělám teď FF MU obor uměnovědná studia - kultura obecně, takže film, divadlo, architektura, sochařství, malířství, hudba …atd. a před tím jsem dělala na LF MU porodní asistentku - to mě aspoň bavilo, ale ta vůle mi chyběla. Jo a mimochodem jsem opravdu zvědavá, která z našich Viktorek se narodí dřív :-)

EVI - je opravdu moc super, že jsi nám napsala, jak to teď probíhá .. a určitě se těšíme až napíšeš o porodu. **Adámek je nádhernej a opravdu krásně vlasatej :-) a že tak krásně papá a spinká to je taky fajn, i když věřím, že je to ze začátku dost náročný.

Emanko** - děkuji moc, já jsem o tom už četla, ale nevěděla jsem přesně , který to madlo to je. Jen teď nevím jestli to kupovat hned a nebo až budu používat sporťák ( jestli se to madlo bude ještě prodávat za rok, že? ) . Dnes mi došla ta přebalovací taška - jé úžasná … já už chci malinkou vozit. :-) Doufám, že se brzy uzdravíš … už to na mě taky trošku leze. Jak su těhotná, tak už jsem byla nachcípaná asi 5× a vždycky mi trvá skoro měsíc se z toho dostat - normálně jsem celý rok zdravá a teď - úplně tě chápu. Prosím Tě a Olynth se nesmí? Mě ho v lékárně prodali, že to je v pohodě :-)

Petulinkas -
**teploměr jsem si pořídila klasickou rychloběžku do prcinky… určitě jsou lepší ty digitální, ale nevím jestli ten obyčejný - pro děti jsou většinou ty co měří teplotu rychle, abys je nemusela tak dlouho trápit a hlavně co já vím z praxe, tak ty digitální jsou dost nepřesné - nebo aspoň bývaly. Mimochodem máš moc krásné postýlky pro mrňátka. Jo a k Jonsons kosmetice - dostala jsem nějakou koupel na klidnou noc a olejíček, ale říkala jsem si že to budu používat až bude prcinka starší …protože na tuto kosmetiku prej dost dětičky reagují vyrážkama atd.

Márty** - máš pěkný domeček pro Emičku :-)

Holky s tím učůráváním jsem na tom stejně - kašlat, smrkat a smát se - to je spíš trauma… říkala jsem si, že doufám, že mi to po porodu nezůstane :roll: Jinak chodím taky pořád,ale jen cvrkám a nebo vůbec nic, ale to bude asi spíš tím močákem.
No a koukám, že se spaním jsem na tom úplně opačně jak vy … jsem celý den děsně unavená a jakmile si lehnu do postele, tak nic, takže chodíme s Vikinkou spinkat až ta ve 3 až 4 hod. ráno , takže bych pak prospala nejraději celý den a hned jak vstanu, tak jsem unavená. :oops:
A taky se tak moc potíte? Já strašně … i v noci, když spím.

Tak snad je to všechno co jsem chtěla napsat … koukám, že jsem byla zase děsně stručná :lol: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
431
21.1.08 21:56

Jojo už vím … :-)
Holky co si balíte do porodnice? Teda já jsem si nějak sbalila podle seznamů a toho co mě tak napadlo, ale … no připadne mi blbý tam stěhovat půlku baráku :lol:
Já jsem se vždycky divila co ty maminky tahají za tuny věcí a teď to mám taky a to už jsem plno věcí vyndala … mám cestovní tašku ( větší ) a igelitovou tašku a pak ještě tašku s kamerou a foťákem, i když ještě nevím kdo a jestli se mnou bude u porodu.
Tak jsem si říkala, jestli těch věcí netahám moc. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
21.1.08 22:07

LUCI, přibrala jsem i na zadku a stehnech,ale neni to tak strašný. Já mám zatim nahoře 11 kg,ale půjde to ještě nahoru si myslim. A zatim teda ťuk-ťuk to mám většinou na bříšku…jinak pocity ale úúúúúúúplně totožný!Tu nespavost mám z toho!!!!!

TYNINKO, nám na info kurzu kladli na srdce,ať toho máme co nejmiň. Půlku věcí, včetně oblečení co budeš mít při příjezdu do porodnice mi tatka vezme domů a přiveze zase,až pro měpřijede…tolik Motol… 8O Ale je pravda, že nemám ještě sbaleno nic,ale už se pomalu chystám, kdyby nááááhodou…ale doufám, že ještě pár týdnů vydržíme :wink: …takže nemám tucha kolik toho potáhnu…

Jo holky a už víte, jakou SMSKU budete posílat, až se vám ty mrňata vyklubou? Nějakou spešl nebo prostě míry váha, čas a jméno :P Mě se líbila, jak to napsala PEZA z ledňátek:Kde se vzala tu se vzala na svět se nám vyklubala… :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3492
21.1.08 22:32

Taky jsem ještě tady tak jdu na vás mrknout :) Se spaním jsem na tom podobně. Jsem co chvilku vzhůru a příjemná poloha na spaní už neexistuje :( Občas se v noci nebo brzy ráno vzbudím a nemůžu usnout třeba dvě hodiny :roll: za to přes den jsem pak jak praštěná přes hlavu a mám už Adámka takže si nemůžu lehnou kdy se mi zachce. A moc dobře vím, že za pár týdnů budu chtít spát i ve stoje a únava bude nesnesitelná no když si vzpomenu na začátky mateřství s Adámkem tak upřímně říkám, že zrovna na tohle se netěším :oops: ale dal mi zabrat.

No a na porod se taky netěším :( jasně, že jsem zvědavá jak bude Viktorka vypadat na ten první pohled… ale vím do čeho jdu a čím víc se to blíží tím mám větší obavy. Říkám si kdybych tentokrát aspoň neměla takové problémy po porodu. Měla jsem co dělat abych se postarala sama o sebe :(

EVI: to je fajn, že ses ozvala:-)

TYNINKO: teda ta škola musí být hodně těžká co? a to studium na porodní asistentku jsi dodělala? No třeba se holky narodí v jeden den :) i když já si tajně přeju aby se Viktorka narodila 10. Adámek je taky 10. a já taky i když každý v jiný měsíc :) Já ještě nemám sbalenou tašku, ale beru si porodnické kalhotky, osušky, žínku, kojící podprsenky, noční košile, vložky, toaletní potřeby, plínky pro mimi, tampóny do podprsenky, župan, foťák vezme manžel a já už nevím. Jinak moc toho nevím o tvé situaci, ale asi to nemáš jednoduché. A jaký máš vztah s mamkou ptím se kvůli toho, že by mohla jít s tebou k porodu třeba ona.

A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3492
21.1.08 22:40

MARTY: sms vymyšlenou nemám jen si vzpomínám jak jsem chtěla po porodu psát o narození Adámka tak moc jsem se na to těšila až to napíšu celému světu a vzala jsem do ruky mobil napsala jedno slovo a zase ho položila byla jsem fakt hotová. Takže všem psal Adam. No snad budu mít tentokrát víc sil. U Adámka jsem si všechno vysnila a skoro nic nebylo tak jak jsem si představovala.

Jejda já tady šířím chmury :oops: Už bych si radši měla jít lehnout za těma svýma chlapama :)

A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
431
21.1.08 22:43

Luciáš **- buď v klidu , spousta chlapů nemůže porody vidět … my sme měli na střední spolužáka ( zdravotní bratr ) a tomu nevadilo vůbec níc … rozpárany břicha, vylézající orgány atd., ale když sme koukali na porod, tak si lehl na lavici, zakryl oči a bylo to. Ono vypadá zvláštně, jak se to rozevírá a hlavně, když začne vylézat hlavička, protože je pomačkaná a vůbec jako hlavička nevypadá, ale pak už je to rychlovka … jak vyleze hlavička, tak jde jen o sekundy a je konec :-) Ale je jasný, že ten pocit, když z nás to mimi vylézá si asi nedovede představit nikdo kdo nerodil … ale už bych to chtěla mít za sebou .

Márty** - Luciáš má pravdu jsi hezky štíhlounká. Já mám taky všechno dvojitý ( jsem zvědavá jak to bude zítra, ale minule jsem měla nahoře celkem 22 kg ) a to jakože opravdu všechno … od palů u nohou až po krk … a obličej vlastně taky.
No jo, jenže to do té tašky dám … župan,několik ručníků, porodnické vložky, pap. kapesníky a nějakou látkovou plenu a oblečky na mimi a pak ještě pleny a … pak už je snad všechno docela malé, ale toto jsou samé objemné věci a ta taška je hned plná .. no ještě to vyzkouším nějak namačkat.Chtěla jsem ještě ty kuchyňské utěrky, ale už je nemám kam dát :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3492
21.1.08 23:01

Tak abych se pro dnešek rozloučila přece jen trochu optimisticky tak holky prvorodičky podle mě je fáze, kdy se tlačí už vysvobození a není to tak hrozné jak to vypadá takový konec 1. doby porodní a přechod na druhou je větší síla. Když už tlačíte tak víte, že se blíží konec porodu a to vám fakt dodá sílu.

Hezké sny všem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
431
21.1.08 23:02

Ajjo - jsem zdravotní sestra, ale tu porodní asistentku jsem bohužel nedodělala … skončila bych ji před půl rokem nebo teď. Tenkrát jsem se stěhovala zpátky k našim a měli jsme dost velké rodinné chmury kvůli umrtí a já jsem přerušila a pak jsem se nevrátila, protože jsem začala studovat tuto školu. Původně jsem chtěla dělat obě zaráz , ale zjistila jsem, že u fildy můžu i pracovat, tak jsem se nevrátila, protože jsem byla zvyklá být finančně nezávislá na rodičích a hlavně toho mají už tak dost ( mám ještě dva bratry ) , tak mi to vyhovovalo a hlavně … na lékařské jsem se musela pořád učit a hlavně tam být každý den od rána do večera a dokonce ani letní prázdniny sme neměli … byli sme na porodních sálech. No moooc toho teď lituju, ale asdi je to osud, kdybych tam zůstala, tak bych teď určitě nebyla těhotná.
S maminkou mám super vztah jen jsem s ní o tom ještě nemluvila … ona je poslední dobou trošku nerváček a já se bojím, že by z toho třeba měla nervy, ale trošku s tím asi počítám. No a jinak tam se mnou půjde asi kamarádka … jestli stihne dojet :-)
Jo a s tím termínem … ne že bych si to přála,ale trošku taky počítám s rím 10.1. , protože mi pořád říkali, že je malá podle UZV o týden starší , takže je to vlastně taky možný. I když upřímně …myslela jsem si, že budu rodit už někdy teď protože malá moc brzo talačila dolů … vlastně od samého začátku byla moc dole.
Teda jak píšeš, tak sis asi s prckem užila, že? Copak se stalo, že to bylo tak děsný? Jinak si ale myslím, že už to tentokrát bude lepší … určitě :-)

Marty - sms mám už nachystanou, protože jsem si říkala, že pak asi nebudu chtít nic smolit. Už jen dopíšu váhu a výšku a je to hotový :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí