Poradna duly
Jana Čurdová
Ajji, ja sem se rozhodla pro Vitkovice. Byla sem tam mrknout a o svatcich tam rodila kamardka dvojcatka, a byla moc spokojena, takze pujdu tam.
Tak tohle je náš kočárek X-LANŘÍK XA 2008…už je i na netu,tak snad dojde i do obchodu…se na něj už těšim ![]()
moooc hezkej, Marty. a do neho mas ty tasky nebo ma korbicku, kdyz sou mimi maly?
Márty, je nádhernej
Jsem si zdřímla a jsem jak praštěná
.
Asi se budu dívat jenom na pohádky, pak se moc rozčiluju a plevelím vám sem svoje vešplechty, tak se omlouvám
![]()
Tak v týhle kombinézce půjde emánek z porodnice, už jsem s paní domluvená:
http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
Mimibazar mi přijde fakt super, je mi jasný, že s tou kombinézkou nic nevyvedeme a můžeme poslat dál. Sice je to trochu riskantní ohledně těch velikostí, ale sekáč a mmb - nedám dopustit ![]()
Tyninko , když jsem byla nastydlá asi ve 4. měsíci, Olynth jsem zjišťovala a vím, že tam bylo napsaný, že těhotný ne. Ale teď jsem ho používala, já bych se fakt udusila a přijde mi, že 2 týdny před porodem už se nic nestane. A používala jsem ten dětskej, půlprocentní. A taky šlehám si 3× denně Paralen, protože mi jinak moc bolí hlava. Snad to bude dobrý.
Mose , já tady mám od bráchy 2 filmy na DVD, na který se chci podívat - Frida a Edith Piaf, už je tady mám snad měsíc a nemůžu se k tomu dokopat. Vždycky radši peleším, čtu a pak usnu ![]()
Emanko , tak to bude Emánek fešák, kombinézka je moc hezká. Já beru tu, co jsem si koupila v Nextu, když jsem byla za Radkem, je to jedna z mála věcí, které mám koupené nové.
Vidíš, Edith Piaf jsem taky chtěla vidět, asi si ji na stáhnu na večer. Když jsem teď spala, tak zas budu strašit bůh ví do kdy.
Jo a kupodivu mám negativního streptokoka, jsem docela překvapená, jsem si myslela, že v mém věku musím být promořená vším možným ![]()
Ahoj holky,
já úplně čubrním, jak to tady dneska žije ![]()
Máte moc krásný košík, kočárek i kombinézku.
Jinak já mám kombinézu 56 i 62, ale jen protože je mám půjčené od kamarádky. Jinak bych si asi koupila 62, aby to do konce vydrželo.
Ajjo, tak to Ti teda nezávidím … to musel být opravdu záběr. Nejvíc by mi asi vadila ta foleyovka … vždycky když jsem to ženským zaváděla, tak jsem je obdivovala, že to vydrží … musí to být děsně nepříjemný a hlavně … být s tím celý týden
No a malej Ti dal taky zabrat, ale něco podobnýho znám od brášky … ten byl od narození pořád nemocnej a taky děsně fixovanej, takže jsem přišla ze školy a vyfasovala mimino, protože mamka už byla vzteky zelena. A uspávání bylo děsný … museli sme ho nosit na rukáh a jakmile jsem ho jen troošku odtáhla od sebe,abych ho strčila do postýlky, tak se spustila siréna. No hrůza - taky jsem od svých 12let měla pěkný svaly na rukách, který teď v těhotenství zmizely, protože mi doma nic nedovolí nosit ![]()
Jinak vyšší zdravotnická škola není tak děsná jako přímo na lékařské fakultě … spolužačka se se mnou nedostala na tu lékajdu, tak šla na rok na vyšší zdravotní a říkala, že to tak děsný nebylo. Ale je asi něco jinýho, když už člověk není zvyklej se učit. A hlavně … já bych si tu por. asistentku nebo něco ráda dodělala,ale tady v tom oboru je těžký sehnat nějaký obor, který můžeš dělat dálkově - což je s dětma průšvih. Mě bude trhat srdce dávat malou na hlídání kvůli škole jeden den v měsíci a kdyby to bylo každý den … no to by asi nešlo ![]()
Emanko - já Ti věřím. Měla bys to bez bejvalýho jednodušší. Asi máš pravdu … u nás šlo asi stejně jen o peníze a jinak by na tom nic pozitivního nebylo, takže se radši těch peněz vzdám než aby si v podstatě cizí člověk bral malou…nikdy sme spolu nežili a to v tom hraje taky velkou roli. A hlavně, když si to chlapec, tak rychle rozmyslel, tak je jasný, že mu na malé nezáleží, takže bych nestála o to aby jí vídal.
Já myslím, že už by to teď snad nemělo vadit … navíc když máš dětskej a paralen se nezakazuje. Ze začátku je to něco jiného, ale teď když už mají prťata všechno vytvořený, tak je to dobrý. Já jsem zase dostala strašně moc injekcí na umrtvení u zubařky … ze začátku taky nechtěla, ale teď už to tak neva. Ale já s těma potvorama zubama mám teď děsný problémy. Tak snad Ti to pomůže … no hlavně se láduj vitamínama … i když já každý den sním mandarinky, pomeranč, jablko a stejně jsem onemocněla.
Endy - no tak to se ti tam teda něco děje. Uvidíš zítra v porodnici. Když nemáš žádne jiné příznaky, tak je to třeba jen malá příprava … oni už zkontrolují jak vypadá čípek, atd a budeš nám moct všechno napsat.:-) Hlavně aby noc byla v klidu.
Jinak jsem dneska byla na kontrole, tak už je všechno v pořádku … myslím, že spousta z toho byla ze stresu a tím, že se to včera tak hezky vyřešila,tak jsem jak vyměněná. Jen ty otoky a na monitoru sme strávili skoro hodinu, protože malá prostě dělá kotrmelce jen v noci a pak taky po kontrole
Takže přišly 2 sestřička a dokonce i paní asistentka a snažili se s ní něco udělat … pak jsem do ní párkrát píchla a bylo to ![]()
No jinak se mi čípek zkracuje oproti minulému týdnu a málá tlačí hlavičkou. Budu chodit celou dobu sem na kontroly a až v termínu ( teda vlastně po, protože termín mám v neděli ) v pondělí půjdu do porodnice.
Do tašky jsem si dneska přibalila Yal gel a hroznový cukr, tak už je to snad všechno … jo ještě tu žínku.
No snad je to všechno co jsem chtěla napsat:-) Jinak dávejte pozor na svoje pupíky … já se tím svým pokladem pořád o něco otírám, bouchám, atd. ![]()
Nazdárek..
tak i my máme po kontrole.. monitor byl zajímavý, jsem tam ležela jak placek, čekala na pohyb a ta malá potvůrka se pohla až po 15 minutách, už se mě sestřička ptala, jestli se vážně nehla. Jsem jí říkala, že jsem se měla předtím najíst než jsem vlezla dovnitř a že to by teprve viděla to rošambo. Tak se smála, že to bude asi jedlík. Jinak dnes mi teprve Dr. bral odběry na streptokoka, tak příští týden se uvidí. Pak se nám od minula taky zkrátil čípek, tak mi hned i vysvětloval, jak poznám, že mi odtíká plodová voda atd., že teď už je dítě vlastně donošené, tak že teď už to může přijít kdykoli a bude to ok. Jsem na něj čučela jak puk, ale po jeho vyšetření, co do mě sahal, měl nějak pobolívá podbřišek, chvilku vlevo pak zas chvilku vpravo, celej den, tak jsem z toho dobitá. Taky jsem dnes ještě byla na skok v práci, protože zas něco potřebovali, tak první co bylo tak mne hned dvě kolegyně ujistily, že mi kleslo břicho, což jsem měla za to, že ještě opravdu ne. Tak si říkám, že ani nevím jestli to není brzy, nebo jestli je to normální.
Ahoj holky..
tak teda Zdene gratuluju..ale zarazi me ze jste se tu nad tim nekdo nepozastavil…nezda se vam ze Alzbetka na to ze uz byla prenasena je hrozne malinka a ma i malou porodni vahu? ![]()
Takovouhle vahu melo to miminko co se narodilo v tom 33.tydnu…
Me se to zda strasne malinko..necely 3kg…
Tyninko ty jsi z oboru,co ty na to jako vseved.. ![]()
Sandul, myslím si, že to není nic až tak moc neobvyklého. Já jsem se taky narodila a měla jsem kolem 2600g a narodila jsem se po termínu. No a nic mi nebylo. Si myslím, že je to v pohodě. Jen má prostě menší mimčo.
Cha jsem zvědavá, jak budu mít velkou já princeznu. Ani já ani manžel nejsme nic moc velikánskýho a jako miminka jsme taky nebyli. Tak uvidíme. Jo a moje mamča je kuřačka, takže proto jsem taky byla menší, i když říkala, že jí při mě cigarety nechutnaly, ale kouřila, i když malinko, ale ano. Takže kdo ví, třeba je Zdeenja taky kuřačka, ty pak mají mimča s malou porodní váhou. Nebo to jen prostě tak je. Nelámala bych si s tím hlavu, hlavně že se má malá Bety k světu.
Mose , já taky streptokoka a ještě něco, co jsem zapomněla, mám negativní. Říkala jsem si to, co ty ![]()
Třeba je Zdeenja drobná, já myslím, že je to normální, asi to moc nezáleží, jak je dlouho mimino v břiše. Vím, že jsem někde četla, že průměrná váha je 3,20 kg, i když teď se zdá, že se rodí valibuci. Hlavně se jí to asi líp rodilo.
Sandul, ta malá Alžbětka má o 100g víc, než měl můj synek, měřil stejně a byl o šest dní po termínu. A dcera, taky Alběta byla narozená ve 38tt a vážila úplně stejně a měřila 42cm. A nikdy to nikdo neřešil, že by to měl být nějaký problém.
Zrovna dneska mi dr. říkala, že je tam Vojta hodně napasovaný a všechno tam mám napnuté, i když už je nacpaný dole, tak mám pořád jeho nohy v žaludku - holt i kdybych ho nosila ještě rok, tak prostě nevyrostu a on tím pádem u mně asi taky ne
Však oni to potom dohoní, hadi jsou dneska větší než já a podvyživeně taky zrovna nevypadají
![]()
Ty jo…tak jsem dneska nečekaně sehnala paní doktorku pro Emičku. Super, další věcička vyřízena
jsem já to ale šikulka
Vy už ji máte?
SANDUL, Alžbětka je sice menší,ale mě by taky nevadilo,kdyby byla emička takhle maličká…jak někdo prohlásil, aspoň se jí líp hrošátko rodilo
Teda, doufám, uvidíme, co bude vyprávět ![]()
PETULINKAS, tenhle kočárek má korbičku a autosedačku…všechno objednáno ![]()
EMANKO, Emánek bude krááásňoučkej! Já taky ulítávám na MMB. Dneska jsem si koupila župan do porodnice. Úplně novej a za krásnou cenu! Prostě paráda! ![]()
LUCI, já mám poradnu až příští týden ve čtvrtek, takže mě čeká asi to samé…takže radíš nafutrovat se jo? ![]()
Holky, jsem ztracená
Mně nějak poprvý napadlo podívat se na e-bay na hadříky pro malýho a teď mně tak šíleně svrbí ruka nakupovat, ale mám věcí do půl roku až až, spíš se bojím, že to neunosí. Zadala jsem tam tedy jen tak pro legraci velikosti 6-9 měsíců a když koukám na ty kolekce třeba 30 kousků krásných značkových věcí za pár liber tak slintám a jen poslední kousek zdravého rozumu mně drží, abych to nezačala skupovat
![]()
Mmch kdybyste měl někdo tam na něco zálusk, tak není problém to sem přes Radka poslat nebo přivézt.