ÚNOR 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1975
20.1.08 15:43

Ahoj holky..

tak u nas neleje,ale pocasi nic moc..fouka vitr..

Marty,ja budu mit malou taky jen ve slaby bavlneny cepice (v takovym tom prezarvitu nahore s uzlickem :lol: ) a presto bude mit teplou kapucu a jeste kapucu od kombinezy a bude jeste zabalena v tej zavinovace od Emitexu…takze si myslim ze to bude az az…

Holky jaky budete kupovat plinky na miminko? a vlhceny ubrousky? a jakou kosmetiku? a kupujete uz treba v lekarne i Sab Simplex,nebo kapicky do nosu,nebo cipky na teplotu nebo neco takovyho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
20.1.08 18:23

Čauky :D

Týýý jo, neděle a tady je to pěkná mrtvola :P

SANDUL, tak to bude mít Rozárka o jednu vrstvu na hlavičce víc než než to naše zvíře :D Asi ještě teda přikoupim jednu vrstvu.

Jinak co se týče kosmetiky, tak sestřenka mi říkala, že jí se osvědčilo koupit v lékárně olivový olej (i na obličejík) a na zadeček Rybilku. Kdyby byla nějaká alergie,tak kosmetiku od Sebamed. Zimní krémík na obličejík používá od Nivei.
Vlhčený ubrousky taky od Nivei.Takže asi tak. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2324
20.1.08 18:38

Ahoj holky,
od včerejška mi doma zlobí připojení, včera nešel net vůbec a dneska to blbne, tak nic moc.

A vůbec jsem mrzutá, hadi i chlupatci mi lezou na nervy, tak s námi asi ta psychika docela mává, co? :wink: Sandulo, co otoky? Já už mám pocit, že jsem oteklá všude…

Kosmetiku mám Sebamed, ale jenom mycí emulzi a olejíček, víc pořizovat nebudu. Ája vybrala v pátek v DM jednu lahvičku a jeden dudlík a dneska jsem jí ukecala vybrat oblečení v čem půjde Vojta domů. Váhala jsem jestli zavinovačku i fusak, ale zas ho nechci uvařit, tak asi jenom fusak, když bude mít zimní kombinézu.

Tak užívejte neděle, i když nám to může býl fuk, ne?

Jo, četla jsem na BC o tom porodu doma a pak jsem z toho nemohla nějak v noci spát. Tak zas o jednoho strašáka navíc :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2324
20.1.08 18:41

Ještě přeci jen musím vyžbleptat, co mi dneska zvedlo náladu, jak jsem byla nas… štvaná, že na Bulovce nejsou ty nadstandarty, tak dneska mi říkala sestřenka, co tam rodila, že když byl plný nadstandart na šestinedělí, tak jí dali na nadstandart o patro níž a měla se tam krásně, tak se na to určitě pak zeptám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4874
20.1.08 18:54

Ahoj holky,

nejakmi nevysel cas se tu posledni dny objevit, ale uz mam docteno…

Dodatecne jsem rada za Anleu a priznive zpravicky a do kalendare si delam velk cerveny puntik na ctvrtek…drzte se oba dva…

Srazik byl dobry, jen ja jsem tradicne dojela pozde, protoze jsem nemohla najit nastupiste nemela jsem casovou rezervu…Emanka i Mose jsou super baby, obema to slusi, Emanka odjela chlupata, protoze ja i Mose jsme samej kocici chlup ;o)) Fotit jsme ale zapomnely :oops: Kazdopadne se mi zdalo, ze mam pupika nejvetsiho :( Holky jsou stihlounky…

Evi, vitam te zpatky z porodnice a posilam pomazleni Adamkovi …
Taky jsem zvedava, jak to u vas probihalo, tak se dobre vyspete, at mas silu psat…

Ja pripravim na cestu z porodnice vajicko s fusakem od Emitexu a do toho chci dat mimco v bodicku, dupackach, kabatku a teplackach, na hlavu bavlnenou a teplou cepicku…to by snad melo stacit…

Sandul - ja mam nakoupene dva baliky plenek Happy Newborn - jeden si beru do porodky, pak jsem dostala Babydream Mini - tak je pouziju a pak uz tatka bude muset asi do Tesca pro fialovy. Ubrousky mam po sobe Nivea a taky darovane Babydream, ale premyslim spis o navlhcenych flanelovych hadrikach, aby to nebylo naraz moc parfemovanych ubrousku. Z lekarny mam koupenou rybi mast michanou na prdelku, lih na pupik, vodu na ocicka, caje - fenyklovy a pro kojici (beru do porodky), Bepanthen na bradavky a neco kosmetiky od Alpy Batole - koupel, olejicek, pudr a krem - chtela jsem to vyzkouset na sobe, jak mi to bude vonet a v pohode…je levna, tak by mi nebylo lito, kdyby to zbylo pro me. Jo a mam modrou indulonu, pry je dobra na vsechno. Z veci mam digitalni teplomer a odsavacku hlenu do pusy i na vysavac. ..

Jinak uz jsme na dnesek spali v nasi nove loznici, konecne si muzu dat prckovy veci do komodky, na moje pradlo mi manza koupil komodu novou - je to zlaticko…postupne budeme pokoj zvelebovat, chybi tam policky, obrazky apod. a postlka se musi opravit, pak uz bude stat i ta… je to pidipokojicek, ale na spani bude stacit…

Jinak u me hormony zase probudily zajem o manzela jako chlapa, ale ted se boji on..takze bylo jen mazlenicko :wink:

Mejte se pohadkove…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4874
20.1.08 18:58

Ahoj mose, rikas ze babycafe nemam pro klid duse cist? Prave jsem se na to chystala :wink:

Hele mam navrh, ja na tebe pockam a ty si pospisis (vidim to nekde uprostred 14?) a budeme na pokoji spolu a nebudeme potrebovat nadstandard :wink: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2681
20.1.08 19:18

Ahoj,
tak my obě s Bárou smrkáme, Barče je hůř, tak doufám, že to nějak zavčas ukončíme. Ani zítra nepůjde do školy, ale už se pěkně nudí. Já jsem pěkně dneska Petrovi vyčetla, že na mě nemá čas, připadá mi, že se tady tak míjíme, já chodím v 10 do postele, on v 1 spát, když přijde z práce, je unavený, to samozřejmě beru, ale mohl by se snažit trochu se mnou víc komunikovat. Tak uvidíme, jestli to k něčemu bude. Jasně, že vím, že je to tím, že nejsem mezi jinými lidmi, ale mám pocit, že už teď se pohybuju jenom mezi vařením, žehlením a tak. Nějak bych ocenila víc zájmu. My ale máme vždycky takový období, že bysme se láskou snědli, sex pomalu každý den a pak zas období útlumu, kdy mám pocit, že si trochu lezeme na nervy a jsme tady víc jen vedle sebe. Máme to taky tak nebo jsme takový blázni sami?

Jinak holky, mně připadá, že ty děti budete mít moc nabalený, jak to takhle vypočítáváte. Myslím, že jestli fusak a zimní kombinézu, tak pod to už jenom nějaký normální dupačky, slabší. Ale možná to jsou jenom moje blbý představy, jsem teď taková horkokrevná a přenáším to možná i na mímo. Jinak kosmetiku na mimi mám od Hipp, ta mi moc voněla a koupila jsem Bepanthen. Pro zbytek z lékárny pošlu Petra, ať se taky účastní. Máma mi nažehlila 3 zavinovačky ještě po nás s bráchou, takový ty klasický. Na Báru jsem je používala, teď nevím, ale jsou připravený.

Holky, já si chtěla o tom porodu doma na baby cafe přečíst, ale nenašla jsem to - můžete sem dát někdo odkaz? Jinak můj kolega z práce rodili taky doma, 5. dítě. 4 předtím v porodnici a vždycky se jim něco nelíbilo, takže to zkusili sami s dulou. V ložnici - říkal kolega input i output na stejném místě :lol: Vyprávěl, jak to bylo v pohodě, ale že se trochu bál. Já bych se bála trochu víc než dost a v životě bych to neriskla. Vždyť i Eva psala, že se Adámek nemohl rozdejchat, Barča taky, prostě mi připadá na hlavu nevyužít doktorů, který mají spoustu zkušeností.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2324
20.1.08 19:30

ENDY, tak jo, to beru, jen to musíme dobře načasovat :! :P
s tím domácím porodem by ses asi tolik neztotožnila, ta holčina tam měla taky třetí :wink:

EMANKO, odkaz je tady
http://www.baby-cafe.cz/modules.php?…

prostě to nestihla - ne že by nechtěla… právě jsem v noci pořád přemýšlela, co by kdyby, umím rozdýchávat jenom koťata :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2681
20.1.08 19:46

Mose, díky, přečetla jsem. No ta je výborná, píše to, jak kdyby uvařila knedlíky. Mimochodem doma porodila dítě :lol: A ještě první přišel tchán :lol: Hlavně, že to dobře dopadlo, doufám, že z toho nebudu mít taky noční můry. Ale když je to takhle rychlý, asi bych se ani nestihla bát.
Já jsem se tady minule zas tak rozpovídala, že jsem málem připálila müsli. Všimly jste si, že já nedokážu napsat příspěvek na 2 řádky? Jsem děsná… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
431
20.1.08 20:57

Ahoj holky,
zjistila jsem, že ten čas strašně letí…vždycky se podívám do kalendáře a nevěřím vlastním očím.Je zvláštní počítat místo měsíců do porodu dny:-)
Moje malá Viktorka už teď nemá ráda školu … v pátek jsme byly na zkoušce
a dělala šílený mele. Měla jsem pocit, že mi z toho pupíku vyskočí :-) Bylo to podruhé co jsem tam šla s pupkem a pokaždý si udělala školu tance. Zkoušku sme samozřejmě neudělaly a v pátek si ji společně s další zopakujeme … normálně bych to neřešila, ale jak už se blíží ten porod, tak mám strach, že to nestihneme. Dřív by mi bylo jedno i to, ale teď chci tu školu dodělat … hlavně kvůli malé, abych měla lepší pracovní příležitosti a mohla jí líp zajistit . Je to zvláštní,jak člověk změní spoustu pohledů a názorů, když čeká a nebo má prcka.
Ale strašně blbě se mi učí … nemůžu se na nic soustředit a navíc děsně zapomínám … máte to tak taky? Pro něco si jdu a zapomenu na to, atd.

Emanko, s porodem doma taky nesouhlasím … je to nebezpečné, jak pro mámu, tak pro dítě. Je spousta komplikací u kterých hrají roli vteřiny a to doma prostě nejde. ALe samozřejmě tím myslím případy, kdy rodí maminy doma dobrovolně. Překotný porod je něco jiného .,.. to nic neovlivní a hlavně si člověk volá sanitku, tak je aspoň nějaká záruka. Je to hrůza,
ale zase, když si to tak vezmeme, tak to máte rychle za sebou :-)

Do porodnice beru malé takovou tu soupravičku co se prodává ´přímo do porodnice ( body, dupačky, kabátek, tenká čepička) pak beru ještě ponožky nebo capáčky a tlustou mikinku s kapuckou a v tom ji dám do toho fusaku do autosedačky od Emitexu. No a kdyby byla zima, tak ji ještě přikryju dekou … uvidíme.
Já teda chodím pořád v krátkým rukávu a ještě je mi vedro…hormony jsou děsný.

Plenky mám koupené Pampers ( do porodnice beru č.1 a doma mám ještě tři balíky č.2 - doufám, že budu mít chvilinku klid od nakupování ), vlhčené ubrousky mám taky Pampers a kosmetiku jsem nakoupila SebaMed - v drogerii DM byly na SebaMed slevy, tak jsem to koupila tam ( mýdlo, krém na opruzeniny, olejíček, krém na pleť ), pak jsem ješte v lékárně koupila
líh na pupíka, borovou vodu na očička, Novikov, Genciánku, Kalciovou mast, kterou už mám sbalenou do porodnice, vatový tyčinky, mulové čtverce a buničinové čtverečky, hadičkovou odsavačku, rychloběžku, injekční stříkačky, paralenové čípky a Nutrilon .

Jo a mimochodem Emanko … taky se moc neumím vyjadřovat stručně.
Ty moje slovní průjmy jsou dost děsný :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
431
20.1.08 21:33

jo a holky viděli ste na BC, že tam mají malinkého obříka ? :-)
Klučina má 4690 g to je aspoň miminko …
A já třeba vůbec netuším kolik malá váží :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
20.1.08 23:12

Tak jsem hned klidnější, myslím, že zvíře bude oblečené dostatečně :D

Jo a kdybyste některá měla zájem o jednorázové síťové kalhotky do porodnice velikosti L-XL, 5ks, tak ráda pošlu (99,– Kč, poštovný je na mě)…asi jsem měla vlčí mlhu a do týhle velikosti se vejdu 2× :oops:

Jo a jinak já si do porodnice beru ještě ubrousky do kuchyně. Dočetla jsem se někde (asi na BC), že jsou po porodu k nezaplacení. Lepčí, než se utírat do ručníku, kterej bude hned špinavej…papír se spláchne 8)

Jinak dneska jsem vytáhla na taťku papíry k vyplnění, co jsem dostala v Motole…mimo jiné i dohodu o jméně! Takže kdyby se nááááhodou z holčičky vyklubal chlapeček, tak to prej bude Daniel a když holčička, tak Ema (Adéla asi neprojde :roll: )…ale je fakt, že Emičku už do mě hučí tak dlouho, že se mi to jméno nakonec začalo i líbit…akorát, že se tak jmenuje holčička i našich kamarádů…jenže se prostě do Emičky zabouchnul a nechce couvnout :P CHA! To bude v rodině řečí!Skoro nikomu se Emička nelíbí :wink:

TYNINKO, já taky vlastně nevim, kolik zvíře váží, proto jsem zvědavá jestli mi to příští týden řeknou :P

EMANKO, tak ať je vám holky líp…bacily jsou prevíti :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2681
21.1.08 00:07

Márty , my budeme mít taky Emičku - od toho je odvozenej emánek :lol: A máme s tím úplně stejný problémy, líbí se snad jenom mojí mámě, oba dědkové jsou celý vzteklí ze Šimona i z Emičky. Ale mně se Ema líbí moc, mám ráda krátký výstižný jména. Tak jsem zvědavá, která se trefíme do holčičky - jo ty vlastně víš, že to bude holčička, viď? :lol: A Endy zase Šimona :lol:

Teda já začala prskat - každejch 10 vteřin kejchnu a hlavu mám jak bakuli, to bude noc, když si nemůžu dát ani kapky do nosu. Ráno to zas vidím na paralen :cry:

Tak dobrou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2681
21.1.08 08:34

Tyninko , ještě jsem ti chtěla napsat tip na ten náš společný kočárek. Mně na něm trochu vadilo, že nemá madlo a vyčetla jsem na diskuzích, že na něj pasuje madlo od Chicca, tohle:

http://www.malvik.cz/…dlo-k-CT-0-4

Už jem ho zakoupila. A taky jsem si koupila tu černou tašku na kočárek od Emitexu, je celkem fajn, bude dobrá. Akorát - přivezlo mi ji PPL a ten matloň mi volal ráno v 6,45, aby mi oznámil, že mi jí v 11,30 přiveze. A stejně ji přivezl jindy. Zrovna ted den se mi tak krásně spalo :cry:

Holky, já nemůžu vůbec dejchat. Střihla jsem si Paralen večer a teď ráno znovu a dokonce jsem si i večer stříkla do nosu zakázaný Olynth. nemohla jsem s ucpaným nosem usnout. Myslím, že emánkovi to už neublíží. Jenom před spaním, emánku, slibuju :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
21.1.08 08:55

Ahoj při pondělku :D

EMANKO, taky neusnu s plnym nosem,ale teď se mi viráci naštěstí vyhejbaj. Za celý těhu jenom jedna příhoda :P EMA - krátce a výstižně a hodí se i k taťkovu příjmení…Ema Červená…normálka umělecký jméno!

Tak mě asi chytlo to hnízdění nebo co. Od čtvrt na pět nespim a přemýšlím,jak to tady všechno pošoupnout, abychom se vešli a ještě měli keždej někde svůj koutek…2KK pro dva dospěláky se zvířetem a s kočkou a dvouma želvama :roll: A nenafouknu to tu a nenafouknu :! …to budu po obědě vypadat a to sse chystám ještě na nákupy 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí