Poradna duly
Jana Čurdová
ÚNORŇÁTKA 2008
Těhulka/rok narození/bydliště/termín porodu/co to bude/jména/sestřičky a bratříčci + narozeninky
AJJAA /1979/Ostrava/ TP 15.2.2008 / holčička/Viktorie /Adámek, 10. 5. 2005
ANLEA /1980/Kladno/ 24.1.2008,chlapeček Vendelínek,49cm,3500g,v 8:32 /sestřička Alenka, 25.12.2001 ANN /1980/Jičín/ TP 15.2.2008 / holčička / EMANKA /1971/Slaný/ TP 4.2.2008 /překvápko/Ema nebo Šimon/Bára, 28.11.1997 ENDY /1976/Praha/ TP 11.2.2008 /překvápko/Klárka nebo Šimon ENKAL /1986/Praha/ TP 22.2.2008 /překvápko/Iva nebo ?/ Standík, 29.8.2006
E.V.A. /1980/Studénka/ 15.1.2008,chlapeček Adámek,51cm,3650g,v 1:14 FYZIKARKA /1981/Kroměříž/ TP 24.2.2008 / chlapeček/Lukášek LUCIÁŠ /1981/Ostravsko/ TP 22.2.2008 / holčička/Adélka MÁRTY /1980/Praha/ TP 21.2.2008 / holčička/Emička MAŤKA /1979/Praha/ TP 27.1.2008 / holčička /zatím nemáme MIRENKA /1983/Bílina/ TP 21.2.2008 /překvápko/Klárka nebo Lukášek MOSE /1968/Praha/ TP 18.2.2008 / chlapeček/Vojtíšek nebo Davídek /Alžběta,7.11.1992 a Václav,10.4.1990 PETULINKAS /1982/Rohov/ TP 17.2.2008 / holčička a chlapeček / Míša a Matěj SANDULA /1981/Strakonice/ TP 25.2.2008 / holčička/Rozárka TYNINKA /1984/Brno/ TP 17.2.2008 / holčička/Viktorie
8 HOLČIČEK ** : 5 CHLAPEČKUM **… a 4 překvápka ![]()
Taky moc moc gratuluju a přeju zdravíčko, hodně mlíčka a hodného Adámka
![]()
Až se mi chce z toho brečet ![]()
E.v.i., moc moc gratuluji k narození Adámka a tomu prckovi přejem,aby se mu u nás na tom světě líbilo, byl zdravý, málo plakal a Ty abys měla hodně mlíčka.
Holky, jsem z toho celá vedle. No jo no, už se nám to vážně krátí
bojim bojim
Emanko a co jsem já četla, tak je to asi vážně normální, že pokud Ti praskne voda a nejsou pravidelné kontrakce, tak že to trvá tak dlouho. Protože pokud prasne voda, musíš jet, kvůli infekci, proto pak dávají ty antibiotika. Je to jen pro jistotu, kamarádka je dostala taky a stejně tam zánět pak byl. Naštěstí nic závažnýho, ale musela to podléčit. No a s tou váhou jak se jí dr. trefil.. paráda.. asi to byl profík
jinak je ale Adámek tedy pěknej macek, já se spokojím s tím, když ta naše prcina bude tedy fakt menší. ![]()
LUCI, taky bych radši,aby naše zvířátko bylo menších rozměrů ![]()
ANN, já už to obrečela ![]()
Ahojky,
lezu vám sem z ledna, i když jsem vlastně zakladatelka tohoto fóra
Díky Emance máme čerstvé zprávy.
Takže Evě i Adámkovi přeji také hodně zdraví!!! Ať jsou jejich další dny jednodušší, než samotný porod!
P.
PS: Holky, ale už nepředbíhejte, ju?
![]()
Ahoj holky..
Tak uz toho klucicka mame tady..to je krasny..a chudak Evi si uzila..
Takze Evi a Adamku,moc vam gratuluju a blahopreju,at jste oba brzo fit,hlavne maminka a Adamek at je hodnej a krasne roste.
Uz se tesim az nam o tom Evi vsechno napise…
VÍTÁME ADÁMKA NA SVĚTĚ, HURÁ!!!!!!!!
Evi, obrovská gratulace, ať jste oba zdraví a všichni šťastní a spokojení.
Holky, jsem z toho naměkko, koukala jsem do tabulky, ale v první půlce února nás tam moc není, tak jsem zvědavá…
Jedu k našim měřit tlak, tak nakouknu až večer.
Ahoj holky,
tak se hlásim po úmornym pobíhání po doktorech s Alenkou.Máme zjištěnou neurozu, začala se neskutečně zadrhávat a koktat,a je to způsobeno stresem z mého blížícího se porodu, teda podle pani doktorky, chudinka má pořád v sobě to co se stalo minule a takhle na to reaguje.Má léky na sklidnění, je mi jí tak líto…Nevím jak jí pomoct, už aby byl malej na světě a ona se uklidnila že je všechno v pořádku.Prožívá to víc než já,teť tu bulim a nejsem schopná vůbec ničeho.
Holky já ani na ten sraz nepojedu, budu si užívat poslední den s Alenkou doma, musim se jí teť hodně věnovat a ovšem s ní mluvit,ach jo, proč nemůžeme mít něco jednoduchýho, už jsme si toho tolik prožily
Tak papa, a omlouvám se že sem vnášim takovou pesimistickou náladu
Tak já dnes padnu za vlast, vyžehlila jsem 4pračky Lukáškových oblečků, záda bolí, v podbřišku píchá. Ale mám hotovo. Chybí jen prostěradla do postýlky a pletené věci, zabalit tašku a konečně začít odpočívat.
Anleo, bude líp, uvidíš. Jak se narodí Vendelínek, Alenka se uklidní a bude v pohodě.
Teda Anleo , to je mi líto. Ty dětský duše jsou nevyzpytatelný, nedá se moc odhadnout, co se jim honí v hlavičkách. Tady asi nic moc nepomůže, odbornou radu jsi určitě dostala, jenom aby jí ty 2 týdny rychle utekly a měla už bratříčka. Kdo se vůbec bude o ní starat? Manžel? Ten zítřek chápu … i když klíďo bys jí mohla vzít s sebou, stejně tam nebudeme dlouho, ale jak chceš. Mobil na mě máš, tak kdyby sis to rozmyslela, tak se ozvi, takhle beru, že nejedeš.Tak držím palce. Ach jo.
Ahojky maminy,
jeeeee, tak teda uz mame prvni miminko!!! No to je krasny. Evi, velka gratulace, hlavne at je Adamek zdravej a v zivote ho potkava jen same stesticko!!!
Jinak my sme po vcerejsi kontrole v poho. Bobanci sou furt hlavinkama dolu, takze zacinam nakonec premyslet, ze to asi tak ma bejt a ze to mam nechat osudu a rodit prirozene. Takze abych taky zacla s tim masirovanim
Jak ste tu nektera psali, ze v prvni pulce unora tech mimisku moc nebude, tak my asi jo. Vcera mi Dr rekla, ze jeste tak maximalne mesic, takze sem zvedava, kdy se jim nakonec zachce ven.
Ahoj, taky se přidávám s gratulací pro Evu-hlavně hodně zdravíčka a štěstíčka Tobě i Adámkovi, nakonec to dopadlo dobře, taky jsem napjatě sledovala, jak postupujete..Tak hodně sil a hodně mlíčka
Evi, gratuluju k narozeni Adamka a preju obema hodne zdravi a mileho tatku
Holky, to je narez…takhle brzo jsem to necekala, ze zacneme …
Ad masaz hraze - my masirujeme poctive denne, manzelova pomoc je neocenitelna, sama bych to asi nezvladla a mame pri tom srandu…mam malou lahvicku od Nobilis a taky z ni moc neubyva…
Jinak ted tchan privezl Niku (naseho knirace) - rezali ji u ocasu kus kuze, protoze ji v odrenine zacala rust srst pod kuzi - a je chudinka uplne mimo, jak je po celkove narkoze, chodi jak opilec, piskot ji dvakrat vypadl z huby nez ho sezrala…to bude kocovina… ![]()
Ahoj maminky,
teda tak úžasná zpráva … MOOOOC GRATULUJU EVĚ I ADÁMKOVI … konečně to mají za sebou … jsem z toho děsně dojatá. Hned jsem si představila, jak už má maličkého po té děsné námaze v náruči. Hlavně hodně štěstíčka a zdravíčka do života.
Anleo … to mě mrzí, ale určitě se to zpraví až se maličký narodí a bude vše v pořádku. Dětičky jsou děsně citlivé stvořeníčka a vnímají i věci, které by nás vůbec nenapadly.
Emanko … vlastně máš pravdu - co jsem viděla, tak je pravda, že se to rozjíždí pomaleji a musí se to hlídat jak kvůli té infekci, tak kvůli tomu, že tam to děťátko nemůžou moc dlouho nechat s minimem plodovky. Spolužačce praskla voda hned ráno v den termínu, ale taky se to nerozjíždělo … nakonec dělali císaře, ale to protože malá nesestoupila dolů.
Zase na druhou stranu, když nepraskne voda a jsou kontrakce, ale pomalu se otvírá, tak se dá udělat protržení vaku blan a tím odteče plodová voda a zase se to urychlí. No a Evča je prvorodička, což taky hraje velikou roli.