ÚNOR 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1975
14.1.08 20:12

Sms od Evci:

Jeste nic :-( mela jsem silene bolesti a otevrena jen na 2 prsty,takze jsem si nechala pichnout epidural,velka uleva,kontrakce ted lip zvladam.Jsem ale uz hodne unavena,v klidu jakoby usinam,ale to samozrejme nejde. Uz aby to bylo zamnou,holky zlate,dekuji za podporu. Pa E.

Takze holky poradne mackejte ty palecky a pesticky at uz se Evce ulevi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1319
14.1.08 20:22

Bobeček Evička.. moc na ni myslím, ať to má rychle za sebou. Už to je docela dlouho a asi toho má plné zuby, ale odměnou bude ten malinkatej budulínek. Tfuj Tfuj Tfuj, ať už je to brzy!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2324
14.1.08 21:00

Držím co se dá, Evě to musí chudince fakt už přijít dlouhé, tak snad alespoň dobře, že po tom epidurálu je jí líp.

Emanko, dělali mi Hamiltona než se narodil Vašík, jen se se mnou o tom nikdo nebavil, doktor řekl něco o tom, že mi jako pomůže a já měla šok, protože jsem to nečekala, no ono tenkrát to prostě tak bylo, že nikdo nic neřekl a to na tom bylo snad nejhorší.
S tím masírováním sama je fakt potíž, mně to tedy jde líp zezadu, když si lehnu v posteli na bok a včera jak jsem si vypodkládala ty oteklé nohy, tak jsem najednou k tomu mohla i líp zepředu, ale že bych si v tom nějak libovala, to fakt ne. Většinou si řeknu, že se na to vykašlu a pak mrzutě civím na ten olejíček na stolečku, až mi to nedá a zas ho popadnu, nevím, proč jsem taková blbka :roll:

Jo a ještě si musím postěžovat, že vůbec nechápu, kde se pořád na tom mimi oblečení berou chlupy z koček, celou dobu bylo všechno zavřené ve skříňce, pak jsem to dala jen do pračky, ze sušáku zase zavřela do skříně a když to vyndám na žehlení, tak jsou tam kočičí chlupy, dokonce i na rubu :! Asi se do toho ty mrchy kočičí oblíkají, nebo co… Stejně asi bude Vojtíšek umět dřív mňoukat než mluvit :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
14.1.08 21:01

EVUŠÁKU, vydrž!Za chvilku budeš šťastná maminka :D :D :D

Já mám na hráz olivový olej z lékárny a zkoušela jsem to zatim jenom jednou…a teda nic příjemnýho…a to je proti porodu prdlajz…ubožačka hrázička :D

My byli dneska s mamčou zase na nákupy. Babička koupila vnoučátku peřinky a povlečeníčko. Fakt suprácký…už aby v něm holčička spinkala :wink:

Jo a v Motole mají plíny erární…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
14.1.08 21:03

MOSE, tak to s těma chlupama máme úplně stejnej problém. Max je totálně všude…to bude mazec, až budu mrněti vytahovat z pusinky kočičí chlupáky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
431
14.1.08 21:14

Ahoj holky,
teda chudinka Eva. Tako dlouho se jí to táhne mamině. Moc na ni mxslím a snad už to bude rychle za nimi. Divím se, že ji nechali tak dlouho trpět…vždyť už je to po odtoku plodovky dost dlouhá doba! Držím jí pěsti ať teď načerpá po tom epidurálu energii a má plno sil na samotný porod.
Petulinkas … zdravím Tě a musím říct, že je to určitě pěkná makačka nosit dvakrát víc mimísků jak my ostatní, že? Opravdu velká škoda, že už nebydlůíš v Brně … měla bych tu spřízněnou duši :-) Většina mých kamarádů plánuje miminka až tak za 5 let, tak nemám nikoho k sobě
Studuju na Masarykově univerzitě… původně jsem byla na lékařské fakultě na oboru porodní asistentka ( jsem totiž zdravotní sestra a chtěla jsem pracovat s mimískama ) , ale v polovině studia jsem z rodinných důvodů utekla … byla to hloupost - mohla jsem už mít dostudováno a hlavně mě to moc bavilo … jen jsem musela vždy po porodu odejít, protože jsem bulela dojetím :-)
No a teď jsem na filozofické fakultě na oboru uměnovědná studia ( hraju totiž občas divadlo ) no a tady studuju celou kulturu … není to moc pro mě, ale už jsem zase v polovině, tak to už nějak doklepu … malinká mi s tím určitě pomůže :lol:

Co jsem to chtěla napsat? … nevím …
Jo každopádně gratuluju Ann k úspěšné kontrole … tak už to bude určitě dobrý .
Já jdu na kontrolu zítra…konečně k jiné lékařce, tak uvidím .
Jinak ponožky, punčocháčky i rukavičky jsem žehlila … ale já jsem trošku blázen :oops: myslím, že až toho prádla budu mít po malinké každý den hromady, tak to dělat nebudu …
Jo a taky škytá … a dost často a dlouho chuděrka moje malá … až několikrát denně.
No snad jsem napsala všechno … :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
431
14.1.08 21:26

jo a na tu masáž hráze jsem si objednala u nas v lékárně lubrikační gel s Tea tree oilem … taky ho doporučují a stojí jen cca 80 kč … nechtělo se mi tak investovat, když se to stejně nevypotřebuje a navíc co já vím a sama si z praxe pamatuju, tak v Brně se stejně většinou nastříhává „pro jistotu“. Jen když je mimi malinké, tak se to nedělá … nelíbí se mi to, ale co nadělám. Zase nadruhou stranu mi kamarádka ze školy říkala, že teď v Olomouci viděla prasknout hráz, protože nechtěli stříhat, aby neměl doktor v noci moc práce a mohl jít zase spát a prej to opravdu nevypadalo moc hezky, tak je asi lepší prevence.
Jo a paní magistra mi doporučila homeopatikum … tuším Arnika Montana 9CH, které se bere už 14 dní před porodem a je na zlepšení hojení porodních poranění a vůbec celych porodních cest.Taky to stojí pár korun a mám objednané dvě balení, aby to stačilo.
Jo a ta masáž je fakt dost protivná, ale u porodu se to provádí většinu času … takový rozšiřování a ochrana hráze ze vnítř, takže to zase tak strašný není a aspoň si na to zvykneme :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2324
14.1.08 21:48

Márty, tak to jsem ráda, že ještě někdo bude mít „chlupáče“ :lol:

Tyninko , super, to nám můžeš rozšiřovat obzory :wink: o porodech toho víš určitě z nás nejvíc :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
431
14.1.08 21:55

Mose, tak to možná ano, ale jen po stránce zvenčí, ale musím říxt, že takto prakticky je to úplně něco jiného :D Kolikrát koukám, jak málo toho za tu dobu vím 8O :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9785
15.1.08 03:20

Ahojte holky, omlouvam se ze se vam tu vtiram hnedkat takhle po ranu, ale chtela bych vam poprat do tech vasich porodu moc moc sily a hlavne pak zdrave detatka! :-) jesti mohu mluvit za unor 07, tak na vas myslime a spolu s vami si vzpominame na ty prekrasne chvile, kterym porod bezesporu je..
Sem zvedava, kolik deti se urodi 7.2. :D

TAK SE DRZTE HOLKY!!! DRZIME PALUSKY!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2681
15.1.08 07:28

A je to tady:

DNES JE TEN DEN, KDY OTVÍRÁME DALŠÍ KAPITOLU NAŠEHO ŽIVOTA, DNES JSME SE STALI RODIČI … V 01:14 SE NÁM NARODIL SYN ADAM, 51 cm, 3650 g. Eva a Honza.

HURÁÁÁÁÁÁÁ!!!

Dostala jsem sms od Evy ve 2 v noci, nemohla jsem spát jako obvykle a tohle mi rozhodilo ještě víc :lol: Hned jsem jí psala, asi to bylo docela dlouhý, ale můžeme jí jen závidět, že to má za sebou. Pořád jsem na to myslela, a jak to budu mít já, a vy ostatní, a usnula jsem snad ve 4. Tak prvního mimouše si můžeme odškrtnout :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2475
15.1.08 07:34

HURÁÁÁÁÁ :! :dance:
Evičce moc moc moc gratulujeme :-) :srdce:
Ty jo, já sem nakukovala i v noci a pořád jsem čekala kdy se tu ta super zpráva oběví :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
fyzikarka
15.1.08 07:40

Evi, obrovská gratulace, ať Adámek hezky roste a je zdravý.

• Citovat
  • Upravit
2724
15.1.08 07:52

EVI GRATULUJU K ADÁMKOVI! AŤ DĚLÁ JENOM SAMOU RADOST A PRO ZAČÁTEK AŽ HEZKY ROSTE, MOC NEPLÁČE A HEZKY SPINKÁ :-) :dance: :-)

Holky tak to je teda naše první MIMI jo? Já se z toho nemůžu nějak vzpamatovat. Stejně jako tobě EMANKO, se mi v hlavě taky začalo honit jakej ten porod bude a jaký to bude po něm … a jsem z toho mírně rozhozená :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2681
15.1.08 08:47

Ale že Evě doktor odhadl dost přesně tu porodní váhu, co? Psala odhad 3700 g a Adámek vážil jen o 50 g méně. Strašně jí závidím ten pocit, co teď má. Nebo spí a žádný nemá :lol: Taky dobře.

Tyninko , když máš zkušenosti s porody - není to náhodou běžné, že když porod začne prasknutím vody, ty bolesti nastupují takhle pomalu a dlouho? Ty jo, teď se budeme bát, aby nám neprdla voda :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí