ÚNOR 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
188
21.1.08 23:28

Pěkný večer těhulky,

zdravím vás od sousedů a těší mne, že k nám nakukujete:o)

Koukám, že tu probíráte ten porod doma od MATAP od nás z diskuse. Ona porodit doma neplánovala, prostě měla i dva předchozí porody překotné a ani tento třetí nebyl výjimkou - a evidentně byl tak rychlý, že prostě nic jiného než jen popadnout ručník nestihla.

Psaly jste tu o seznamu věcí do porodnice. Já se před svým prvním porodem inspirovala tady: http://www.tehulka.cz/view.php?… a ještě jsem si ho dle svého upravila.

Přeju vám všem, ať ty poslední dny a týdny utečou jako voda a vy si (po pohodovém porodu) můžete pevně přitulit svá malá štěstíčka.

Lenunka (z diskuse Únor 2008 na BC)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
21.1.08 23:32

Tak jsem tátovi předložila nakreslený návrh na přeskupení bytu a neprošlo mi to…teda, ne, že bych to nečekala. Když má něco předělávat(po třech letech nemáme dodělanou podlahu) nebo vůbec něco dělat doma,tak je to s nim o nervy :roll: A stůl, kde jsem chtěla mimčo přebalovat bude i nadále pracovní stůl, jenom si tam budu vždycky dávat podložku na přebalení a pak ji někam schovávat, aby měl pracovní místo…ach jo…prostě 2kk. Vzdávám to, sama to tady tahat nemůžu a od něj se asi nějakýho kloudnýho návrhu nedočkám,takže nevim,kde to dítě bude mít svoje místo.

Holky dobrou, už jsem docela utahaná,jak od čtvrt na pět čumákuju,tak snad dnešní noc celou prospim :P

DOBROU! 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1319
22.1.08 08:50

Dobré ráno kuličky…
včera večer tu bylo ale rušno.. doufám, že dnešní den bude pokračovat ve stejném stylu.
Já mám na 10h kontrolu, už se těším a jsem zvědavá co nám poví. Pak mám povinnou zastávku v práci, protože tam po mě ještě něco chtějí. No a pak mám ve 14,00 cvičení, takže zas nic neudělám a celej den v trapu, ale aspoň mi to pak všechno rychleji utíká, než když sedím doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1319
22.1.08 09:17

no koukám, že asi ve stejném duchu dnešní den pokračovat nebude, si tu můžu povídat tak sama se sebou. :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1319
22.1.08 09:37

jéé mě metřík už skočil na 9. měsíc.. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2681
22.1.08 09:37

Ahojky,
tak dneska se zdá, že už bude lépe, už se občas i nadechnu, včera to fakt byla tragédie. Docela trpím na záněty dutin, takže jsem se večer vyzbrojila a byl na mě pohled - měla jsem župan s tím velkým břichem, tlustý ponožky, šálu na krku a čepici na hlavě. Petr říkal, že takhle sexy jsem asi ještě nikdy nevypadala :lol: V čepici jsem i spala :lol:

Tady je pěkně hnusný počasí, začalo lejt a je tma. Bára je ještě doma a asi se už budeme pěkně nudit.

E.v.o., doufám, že se ti nechce do vyprávění o porodu proto, že to bylo tak strašný! Na tý fotce s tátou je Adámek fakt jak citrón, ale ono to přejde, žloutenku má skoro každý mimino. A co ty - můžeš dobře sedět, bolí to ještě? Potřebovala jsi ten kruh - ten jsem dokonce někde viděla na seznamu co sbalit do porodky.

Jinak k tomu seznamu - vlastně budu mít 3 tašky. Takhle nám to říkali na tom školení - jednu k porodu, kde budou jen ty základní věci ( i když jich asi bude hodně), druhou, kterou mi Petr přinese druhý den, kde budou i plíny a tak a třetí pro mimi, až půjdeme domů. V porodnici říkali, že ve Slaném nemáme mít vložky, chtějí, abychom nosily jejich, aby byla dobře rozpoznat plodovka. Ale možná po porodu už můžou být lepičky. Žínku už jsem si připsala a ještě nám poradili čokoládu - rychlé nabytí energie.

Tyninko , fakt si myslím, že jsi se rozhodla dobře. Jsi strašně mladá a určitě si jednou najdeš jinýho partnera a pro Viktorku bude lepší mít jednoho tatínka. Vidím to podle sebe a Báry, Honza mi nikdy žádný vážný problémy nedělal, ale nejradši bych byla, kdyby neexistoval.

Sms do porodnice vymyšlenou nemám, ale já rozhodně nějaký vzletný básně psát nebudu, moc na to nejsem. No možná nevymyslím nic, jak psala Ajjaa :lol:
Ajjaa, já myslím, že ty budeš mít porod v pohodě, podívej ty holky, co mají druhý porod po kratší době, všechny ho mají mnohem lehčí. Už to máš protažený, budeš vysmátá, uvidíš.

Jste mi, holky, pěkně zblbly s tím oblečením, už na mmb sháním kombinézku, protože mám strach, že bude emánkovi zima. A mají tam moc pěkný, jenom nevím, jestli mám koupit vel. 56, ale asi jo. Nemám nic na ten začátek a myslím, že v 62 by novorozený mimi bylo strašně utopený. Jaký máte velikosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1319
22.1.08 09:41

Emanko, já mám vel. 56, ale myslím, že v 62. by to Emánek přežil jen na tu cestu domů, za chviličku se Ti vytáhne a kombinézka Ti je na prd. Takže já bych raději volila na cestu domů malinko volnější, ale pak ji jistě ještě využiješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
fyzikarka
22.1.08 10:18

AHoj holky,
Emanko, kombinézky mám 3, 56 a 62 jsme zdědili od bratránka a od dětí ve škole jsem jako dárek na rozloučnou dostala 68 fleece. A určitě beru tu 62, ta 56 je malinkatá.
Evi, Adámek je fešák.
Taška do porodnice, hm ta je u tchánů, jeli na romantický víkend ve 2 a ještě ji nevrátili. Ale věci připravené mám.
Včera jsme byla plavat. Kolegyně z předporodního kurzu a plavání minulou středu porodila, ve 37.týdnu. Ještě dopoledne jsme seděly na kurzu vedle sebe :o

• Citovat
  • Upravit
2724
22.1.08 10:36

Ahoooj :D

Téééda, dneska je ale hnusně! Supr, že nikam nemusim…až mě to rozveselilo :P

EVI, to je krásná rodinka :D

LUCI,tak Zdeenja počád nic viď? hned co jsem otevřela oko,jsem letěla na net,jestli už není náhodou hrošátko na světě :wink:

EMANKO, v Motole je to s těma věcma podobně. Nejlíp,když přijdeme s igelitkama,který jsou nejskladnější…do seznámku připisuju čokoládu a žíňku!

A oblečeníčko? Většinu mám 62. V 56 skoro nic, jenom pár bodýček…dokonce i dupačky,který chci nachystat taťkovi,aby nám je pak přivezl jsou 62…prostě je pak ohrnu no 8)

Ty jo holky, pořád nemáme ten kočárek. Objednaná korbička a autosedačka pořád nedorazili…začínám bejt nervózní, že mi pak bude něco chybět…to hnízdění je děsný :! :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2753
22.1.08 10:42

Ahojky holky,

sorry, že vám sem lezu z ledňátek.. U nás je dnes ještě větší mrtvo než tady… Stejně jako Luciska ráno tady, tak i já si tam povídám sama se sebou :lol:

Holky se asi všechny rozhodly rodit v jeden den :wink: Do teď se mimískům nechtělo…no, je úplněk, tak že by?

Jestli nebude vadit, tak i já se přidám k některým probíraným tématům. Taška do porodnice …připravená..už jí vozím s sebou na kontroly a protože jsem pošuk neustále cestující po celé ČR (pořád je co zařizovat.-), tak jí vozím i tam. Jinak tašku jsem několikrát přebalovala…jelikož musíme mít svoje vložky i pleny, tak se županem dohromady, to celou tašku zabere.. Nakonec jsem polovinu zásob nechala doma, že t manžel přiveze druhý den.
Emanko , zaujala mne ta Tvoje taška na porodní sál.. Co tam s sebou budeš mít? Napadá mne snad jen telefon..přezuvky.. možná ručník.. ale určitě jsem na něco zapomněla…? Poraď.

Kombinézka - tak já mám velikosti 62..myslim, že pro nabalené mimi akorát.. Raději, když v tom bude plavat, než když to bude malé.. Nicméně já očekávám větší mimi, tak to má své opodstatnění.

Márty - já jsem měla taky naplánované, co doma připravíme apod.. a mám tak polovinu věcí.. a to je manžel truhlář :wink: Například měla být v koupelně celá stěna skříněk s přebalovacím pultem…tak to bude asi dřív Honzík chodit… :twisted: Takže je tam starý stůl a ono se to taky nezblázní :wink: S těma chlapama je to někdy těžký.

Tak už končim, sorry, že jsem se tak rozepsala..

Pozdravujte svoje bříška i miminka.

Petrajda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2753
22.1.08 10:47

Holky, Zdeenja fakt nic.. zatím nemám žádné zprávy.. Tak je mi jí líto, jestli tak dlouho trpí.. Ráno jsem jí psala, ale zatím neodpověděla… asi má perné chvilky.. Držím jí palečky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2324
22.1.08 11:25

Ahoj holky,
tedy vy jedete, nestíhám dočítat, já jsem pořád tak nějak mrzutá, že se mi ani nic nechce. Asi to bude tím počasím, za hoďku vyrážím na kontrolu, no v tom lijáku si to „užiju“.
Včera na cvičení na balonech jsem zjistila, že kvůli oteklým nohám a rukám skoro nic nezvládám, ani se pořádně protahovat, tak přemýšlím, jestli má smysl tam ještě chodit. Šílím tu z koček, Sisina pořád říjí, už druhý týden, asi si to vybírá za tu víc jak roční přestávku, ale už mi z ní a z vřískajícího kocoura třeští hlava.

E.v.i. super že jsis našla chvilku a ozvala ses, Adámek je nádherný, ten začátek je holt hektický, ale neboj, za čas si to sedne a budeš si to i užívat, uvidíš.

Já mám taky tři tašky do porodky, na sál si beru ručník, mycí emulzi, přidám žínku - díky, pantofle do sprchy, teplé ponožky, čokoládu, müsli tyčinky, jelení lůj na pusu, přidám tam ještě pití, doporučovali nám kolu a vodu bez bublinek, telefon, můžeme mít i vlastní hudbu, ale mně nějak rozčiluje i moje dřív oblíbená, tak asi nic. Samozřejmě všechny papíry, doklady… jo ještě role toaleťáku, možná jestli nezapomenu koupit, tak přidám i ty papírové utěrky.
Pak mám tašku na šestinedělí, tam nejvíc místa zabírají vložky a župan, ten chci vlastní i když na Bulovce dávají, jednorázové kalhotky, nějaká kosmetika, vložky do podprdy, ručníky… Plínky do začátku dostaneme a pak co bude chybět mi předpokládám přinesou, nemusím to mít s sebou hned a věci na malého domů mi taky Ája donese. Já mám kombinézku 56, ale já budu mít pidi dítko, hadi i v tomhle plavali. Jo a četla jsem dneska předpověď, že únor má být mimořádně teplý a zima prý už nebude vůbec, to jsem zvědavá :wink:
Zbytek jsem opět zapomněla, tak snad odpoledne, napíšu jak bylo na kontrole.
Opatrujte se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
22.1.08 11:35

ahoj holky,
tak sem tedka procitala ten seznamek, co tu na nej dala odkaz Lenunka, a je to tam fakt hezky popsany. Ja uz mam tasku sbalenou od Vanoc, ale vzdycky tam neco prihodim (a uz to tam docela cpu), tak premyslim, ze ju vymenim za vetsi. Ale taky zas abych nevypadala, ze se tam stehuju :oops:
Marty: u nas to je podobne s tim vyrabenim a predelavanim. Vzdycky s necim prijdu, jestli by to „slo“ nejak udelat, tak to je hned otazek, jestli je to fakt potreba, atd. No, a pak to vetsinou tak dlouho trva, nez se to udela, ze to vzdam a smirim se s tim, ze asi nic nebude :lol:
Evi: jste vazne fesaci :D
Jeste s tema kombinezkama. Ja mam velikost 0-3 mesice, ale pripadaji mi docela velky, tak doufam, ze z toho prckove nevypadnou :lol:
A sms budu vymyslet az potom, tak snad me neco napadne :-)

Teda holky, tady je taky tak hnusne, to se cloveku vubec nic nechce. Zitra odpo mi tu prijede segra s rodinou, az do soboty, tak to bude zase trochu hukot. Maji rocniho prcka a je to docela cipera, takze o zabavu bude postarano :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2681
22.1.08 12:04

Asi máte pravdu, vel. 56 by byla tak na týden, když pod tím bude mít dost věcí. Ale obávám se, že ty větší nebudou tak pěkný, že ty nejroztomilejší jsou newborn.

Já byla dopoledne na pedikůře, pěkně mi to zmohlo, ale paní pedikérka říkala, že se mi za to těhotenství pěkně propadla klenba na noze, těch 15 kg je znát. Musím si koupit nějaký zdravotní pantofle na doma.

Petrajdo , k porodu si beru jenom 1 ručník, pantofle - radili omyvatelný, ponožky, mýdlo, kartáček na zuby, radili naředěnou ústní vodu, že to dost osvěží, balzám na rty, gumičku na vlasy, kapesníky, telefon s nabíječkou a asi si vezmu něco na čtení - jestli mi prdne voda a budu tam den čekat s bolestma po 20 min., tak se to asi šikne. No a něco na pití, taky nám doporučovali kolu. Jinak všechno ostatní tatínek druhý den. Ale je toho dohromady fakt dost :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2475
22.1.08 12:49

Ahoj těhulky :lol:
Emanko, tys byla na pedikůře a já za chvilku razim na manikůru,chci si nechat zkrátit a doplnit nehtíky.
KOmbinézku bych taky určo vzala 62, ta 56 je prťavá a byla by na chviličku, to mají holky určitě pravdu.
Holky, já začínám být dosti nervózní, zítra mě čeká poslední noc s bříškem ale tak moc se těším na toho prďolku.
Včera jsem uklidila celej baráček,jen mám obavy že než dorazim s prckem domu že to tu takhle nezůstane.
Taky jsem si všimla že jak se to krátí tak všechny píšete delší a delší příspěvky, to je dobře :wink:
Emanko, a ty se ještě nechystáš rodit? Už to máš opravdu za pár. Já jsem moc zvědavá jestly to bude kluk nebo holčina, to samé u Endy, holky já Vás obdivuju že jste to vydržely,ale to překvapení na sále bude bomba :lol:
Tak se opatrujte,papa :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital