Poradna duly
Jana Čurdová
Mose - taky jsem takový blázen, když ono je na ty miminka všechno tak krásný … koupila jsem dokonce i bundu, kterou si malá asi poprvé oblékne tak za dva roky ![]()
Sandul - stejně jako holky si nemyslím, že by na porodních mírách malé Alžbětky bylo něco zvláštního. Některé děti jsou takto menší a za tu chvilinku po termínu už zrovna moc nerostou. Je pravda, že kuřačkám se většinou rodí menší děti,ale stejně tak se z jakéhokoliv důvodu i bez důvodu může narodit malé dítko. Stejně tak taky můžeme porodit před termínem a děťátko bude větší.Já jsem tedy byla dost silná kuřačka, ale jak jsem se dozvěděla o mimiskovi, tak jsem s tím hned švihla, protože jim to dělá hodně zle a navíc hrozí vyšší riziko syndromu náhlého úmrtí … prostě nemůžu škodit prckovi kvůli svému zlozvyku, ale to je jen můj názor. Já bych byla za malé dítko celkem vděčná ![]()
Luciáš - přesně tak jak říkáš. S tím jídlem na tom něco bude. Já dnes nesnídala a malá půl hodiny nehla ani prstíkem, pak sme ji teda donutili, ale fakt nechtěla. No a došla jsem domů, začala jsem snídat a okamžitě si můj poklad začal hrát na horskou dráhu - no úchvatné jsou ty dětičky ![]()
Jo a s tím klesnutím bříška - buď v klidu, teď už nemůže být na nic moc brzy. Já jsem měla pupíka kleslého a malou natlačenou dolů už někdy ve 30.týdnu, tak jsem si říkala, že asi 36. budu nejpozději rodit, protože všichni popisovali klesání až tak 34. - 36. tt no a držím ještě teď a možná budu držet až do termínu
![]()
Jo a maminka mi dnes koupila taky nový kráááásný měkkoučký župan jako dárek k porodu, ale asi si raději do porodnice vezmu starý, abych si ho hned nezničila.
Jo a holky … Emanko a Mose … taky mám streptokoka neg. , Ale to je uplně jedno, jaký má maminka věk
To by byla diskriminace už i ze strany bakterií ![]()
Ahojky,
zdravim. Emanko , moc díky za ten seznámek tašky k porodu - samé užitečné věci. Hned si to taky připravím ![]()
Co se týče váhy Alžbětky, tak je fakt úplně normální.. Každé miminko nemá 3,5 kg
Já bych takového prcka brala..k porodu by to mělo být jednodušší..i když Zdeenja to také měla asi dlouhé.
Ad. špinění, hlenová zátka apod.. tak s přestávkama špiním a odchází mi zátka už tři týdny (většinou po vyšetření tak dva dny).. Tentokrát tedy více.. Ale asi to není záruka ničeho. Někomu odejde chvilku před porodem a někomu takto postupně.. ![]()
Tak vám holky taky přeji, ať se vám tu rodí samá zdravá miminka. Vidím, že u některých se již schyluje a předbíháte
.
Ahoj holky,
ani vás nestíhám dočíst.
Márty, doktorku jdu domluvit dneska.
Anleo, už se Ti to krátí, ty jo.
Holky, my máme přes den klidné a hodné dítě, skoro se nehýbe. Ale ty noci stojí za to
. Doufám, že takový režim nebude mít i po porodu.
Zdravím těhulky ![]()
Endy, jsem zvědavá, co Ti dneska řeknou u doktora, držím pěsti ![]()
Anleo, tak si užij poslední den s bříškem a moc na Tebe budu myslet, aby to všechno dobře dopadlo a Ty měla co nejdřív ten veliký poklad u sebe ![]()
Sandul, mně to taky nepřijde nijak extrémní… hlavně, že je mimčo zdravé ![]()
Mně ještě bříško nekleslo a dneska mám kontrolu, tak doufám, že mi vyjde streptokok stejně jako Vám ![]()
Ahojda ![]()
ANLEI, tak poslední den s bříškem a zítra už budeš mít u sebe svoje mrňátko ![]()
ENDY a co ty?
Dneska moc nebudu, protože mě babička pozvala na oběd,tak jedu konverzovat
Bydlí až na Chodově, tak to mám skoro hodinu metrem…chjo a mě se tak špatně v tom metru sedí! ![]()
Ahoj holky,
tak musím říct, že jsem tedy měla fakt příšernou noc. Buď mě budilo čůrání, nebo to jak manžel chrápal a když ani jedna tahle věc, tak bolesti v podbřišku. Tak odhaduji, že to byli poslíčci, no ale jsem úplně hotová a nevyspaná. No a k tomu všemu byl ještě úplněk, nebo snad bude každým dnem, takže úplně ideální záležitost. Jsem byla včera moc aktviní. Jsem se skoro celej den nezastavila a furt jenom honem honem, že jsem se pak trápila s poslama. Jsem jim pomohla tím svým shonem. Takže dnes mám na 10,00 kadeřnici a pak budu jen leháro, ani vařit nebudu, to jsem ještě včera stihla. Takže na to dnes prdím.
Ahoj holky,
moc Vám děkuju že na mě tak myslíte.
V noci jsem nemohla vůbec spát a teť jsem jak přejetá parnim válcem.Tý jo, opravdu dneska mám poslední den s bříškem ![]()
Pořád chodim a něco přihazuju do tý tašky do porodnice, mám totiž dojem že mi určitě ještě něco chybí ale nevím co ![]()
Babička si vzala na dnešek a zítřek dovolenou tak nám aspoň tak pomůže s Alenkou.Ta se mě teť ptá jak že mi to rozříznou to břicho a začíná trošku žárlit.
Holky, hned jak budeme vědět přesnej čas operace tak Vám písnu sms ať víte kdy přesně ty palce držet ![]()
Taťka má připravenej foťák a kameru a má instrukce komu pak fotečky poslat takže snad to zvládne.
Ještě jim jdu umejt nádobí a pomazlit se s Alenkou,kolem poledne nás taťka vyzvedne a vyrážíme, ale ještě se s Váma přijdu rozloučit
Zatim papa
Anleo, drž se, je jasný, že jsi nervózní, kdo by nebyl. Zítra odpo už budeš vysmátá ![]()
Holky, tady teda dneska depka. Noc byla strašná, mně od tý rýmy strašně pořád bolí hlava, včera jsem měla snad 5 Paralenů a mám pocit, že už nezabírají - nic jinýho asi nemůžeme, co? Jak mi není nic moc, tak se pořád povaluju a bolí mi záda. A v noci, když jsem konečně začínala usínat, začal Báře zvonit mobil a o půlnoci jí volala nějaká kamarádka, která pak napsala sms, že se omlouvá, že je náměsíčná a volala jí ze spaní. Kdyby ta holčička byla vedle mě, tak jí roztrhnu. Mně to probralo a pak jsem snad 2 hodiny čuměla. No a dneska ráno jsme zjistily, že se Báře udělala nějaká divná vyrážka kolem oka, taková načervenalá krupice, takže musíme někam k doktorovi, u dětský mi neberou telefony, takže tam asi dneska nejsou. No mám fakt náladu, že bych skoro brečela.
Holky, nedepkujte
Venku je sluníčko, tak si to užívejte ![]()
Anleo, taky bych byla nervozní, ale za pár hodin u sebe budeš mít Vendu, tak se i těš ![]()
Holky,
teť mě napadlo, někde musíte mít do nemocnic sebou i svůj příbor tak si ho radši přibalte ![]()
Anleo , vůbec ti nezávidím to čekání na zítra, už radši mít to za sebou, viď? Každopádně tfuj, tfuj, tfuj - samé štěstíčko a zítra na tebe budeme moc a moc myslet. A těšíme se ne fotky.
Emanko nedepkuj, nemáš šanci lehnout si na chvilku přes den? Já to obvykle doháním odpoledne, to co nenaspím v noci. I když musím říct, že na dnešek jsem spala dobře, dokonce až do osmi a nestraším od šesti jako jindy… Držím palce, ať Báře nic není a vyrážka zmizí.
Myslím taky na Endy, co jí řeknou a taky se jí musím zeptat, jak se jí podařilo na tu Bulovku objednat, já tam volám od rána a telefon mi nezvedají a nezvedají a jsou tam prý jen do 11. Hlavně, že mají všude napsáno, ať se těhulky telefonicky objednají ![]()
Tyninko, to jsi mě rozesmála s tou diskriminací ![]()
Luciáši, dobře děláš, pěkně relaxuj
Zrovna jsem dneska myslela na to, jestli se nemám objednat ke kadeřnici, jsem si v neděli přistřihla ofinu a vypadám dooost podivně, tak ještě počkám, jestli si nezvyknu
Když ne, tak si to budu muset nechat přistřihnout všechno.
Chci dneska začít předělát svoje webovky, ale nějak ne a ne začít, místo toho čučím na tenis.
Tak holky,
opatrujte se tu všechny, hodně odpočívejte a my se ozveme až budeme vědět co a jak. No a hlavně budeme zítra rozesílat ty super zprávy o narození Vendelínka. ![]()
Tak papa a moc děkujeme za podporu
![]()
Anleo, drž se a ať vše dopadne na 1*.
Tak doktorka zařízená, vyrážím k našim na oběd, pak za manželovou babičkou do domova důchodců a večer na poslední část předporodního kurzu i s tatínkem.