Poradna duly
Jana Čurdová
Jo a ta anonymní zpráva jsem byla taky já … ale tu druhou jsem původně posílala první … su fakt šikula
![]()
Ahoj, moc děkujeme za přání a taky za to, že myslíte na Adámka no prostě jsem ráda, že vás mám ![]()
Včera už se mi zdál lepší. Měli tzv. bílý den a byli v bílých věcech a vyráběli korunu na hlavu tak se mu to líbilo a vyprávěl o nějaké holčičce tak snad už zase bude líp. Akorát začíná kašlat a snoplit což právě vůbec nepotřebujem aby byl teď zase doma
Já mám právě taky pocit, že furt sleduju jako jestli mu někdo neubližuje a tak
jo a pak na druhou stranu po něm doma řvu a na nic nemám trpělivost
![]()
No právě, že Viktorka nemívá tvrdé kakání spíš naopak a tu prasklinku má až vevnitř takže tomu moc nerozumím
Opruzená nebývá a když tak to vždycky brzy vyléčíme.
Dneska jsme byli na Pustevnách nevím jeslti vám to něco říká teda kromě Evy a Luciáše ty určitě ví
je to v Beskydech a bylo tam sněhové království tzn. sochy ze sněhu a tak a na tuto akci už nikdy nejdem. Lidí asi milión no vůbec to nepřipomínalo hory. Viktorku jsme nechali poprvé na půl dne mamce. Ona v kočárku tak dlouho nevydží a v tom mrazu bych ji nemohla nosit jen tak. Adámek taky nebyl dvakrát nadšený furt se staral jeslti už půjdeme do restaurace
ale je fakt, že aspoň oběd stál za to. Dala jsem si halušky s bryndzou výýýborné a Adi měl svíčkovou a ještě snědl celou polívku kterou jsme měli mít původně napůl
horský vzduch dělá divy ![]()
Tyninko u nás ještě jako „uspávadlo“ zabírá nošení ale to je snad ještě horší než žmoulání prsa a nekonečné kojení
přeju ať už máš se zubama pokoj. Jo a to jsme na tom podobně já jsem kolikrát horší než ty děti a bryndák by se mi hodil
máme hrozně studený byt takže plovoučku mít nemůžeme.
Tyninko,nakonec čočkovka nebyla,dal si s námi kuře s porkem a brambory. A šmakovalo mu.
Ajjoo,jo na pustevny jsme jezdili s bráchou lyžovat. S Adámkem je to blbý,ale myslím si,že na tom má vliv to,že je často nemocný.Třeba na jaře bude líp. Viktorce ať se prdelka brzo zahojí.
Zdar,
tak my byli dneska na oslavě Petrový babička - slavila 90. narozeniny a já se s ní trochu svezla, protože tahle babička má narozky ve stejný den jako já. Akorát sem pořád trapně opakovala, že mi ještě není tolik
Babička je čupr, akorát skoro nevidí. Nikdo ale nedokázal mít nějaký proslov, protože to všechny fakt dojmulo, je to obdivuhodný věk. I já měla zaslzelý oči a to jí moc neznám. Šimon to zvládnul v pohodě a já z toho měla takový strach. Šel z ruky do ruky a byl hvězda. Ta oslava byla ve vinárně - oběd - a musím říct, že jsem dlouho nebyla v hospodě, kde tak dobře vaří. Dala jsem si hovězí steak a bomba.
Hned jsme si přivezli neteř, bude u nás spát, protože tchánovci a švagrová jdou na nějaký ples křepčit.
Holky, s těma ochranitelskejma křídlama je to fakt těžký, rozumem vím, že ty děti se budou muset poprat v životě s lecčím a musí být připravený, že není všechno růžový a nebudou se na ně všichni usmívat, ale na druhou stranu bych jim nejradši tu cestičku pořádně a hodně dlouho umetala.
Ajjo , já Pustevny taky znám, kdysi jsme tam byli a moc se mi tam líbilo a chtěla jsem si tam zajet někdy zalyžovat, ale ještě to nevyšlo. Je to od nás kus cesty. Ale pamatuju si hotel Tanečnice s bazénem, že jo?
Ajjo … Pustevny taky znám … taky sem tam kdysi jako malá byla lyžovat . To jsem jezdila každý rok, teď bych asi hned sletěla
Jsem ráda, že nejsem sama taková „šikula“
![]()
Teď se třeba Viki probudila … párkrát si cucla a otočila se zády a chrní .. .tak by se mi to líbilo
Ale s tím nošením … to u nás taky zabírá … teda já jsem ji unosila asi dvakrát a to když byla fakt krize … jinak jsem ji třeba uhoupala na klíně, protože si pamatuju, že sme nosili Mikina a to byla teda niční můra
Ruce až na zem a jak si ho dávala do postýlky, tak vytřeštil oči a všechno znovu … nakonec si ho naši nastěhovali do postele a vždycky sme ho někdo uspávali … to měl v čumině flašku s čajem a hrál si s naším uchem … a trvalo to fakt dlouho … no a doteď nemá úplně oddělený pokoj a to je mu 12let
![]()
Takže raději budu jak píšeš kojit než nosit … k tomu měla spády mamka, že kdyby náhodou, ale nejsem zastáncem tohoto … hlavně protže bych ji stejně dlouho neunesla … má už 9 kg a to bych nevydržela ![]()
Emanko … no krásný věk … !!!! Přejeme všechno nejlepší … něco sme zase prošvihly ![]()
Donedávna jsme měla ještě prababičku … dožila se 96let … teda mi to přijde jako nedávno, ale umřela po mé maturitě, takže je to už myslím 4 roky … no pravda… letos o Vánocích by měla už 101 let.
Ajji … hlavně ať je Adámek zdravej … a Viki že má natrženou prcinku zevnitř? To je fakt divný, ale hlavně, že je to tak a nezpůsobilo tu krev něco vážnýho. Asi by mě to vyděsilo.
Ty jo vy fakt všechny lyžujete jo
já jsem na lyžích nikdy nestála ani Adam a mrzí mě to i Adam by se to chtěl naučit, ale není už to pozdě takhle na staré kolena?
My všude po svých bez lyží ![]()
EMANKO tak za prvé všechno nejlepší k narozeninám. Kdypak jsi je měla? jo a Tanečnica tam je ale jeslti i bazén to fakt nevím ![]()
TYNINKO to víš že mě to taky vyděsilo proto jsem s ní šla k dr. no snad už to bude dobré. No pěkně brácha dal mamce asi taky zabrat co
jsem zvědavá kdy ty naše Viktorky dostanou rozum
![]()
Počkat, počkat, Emanka má přece narozeniny až třináctého !
To musím vědět, když mi v ten den praskla voda a málem jsem jí porodila Adámka jako dáreček ![]()
A Pustevny znááám, taky jsme tam jezdili lyžovat. Teď už jsem druhý rok nevytáhla čumák
Honza říká, že vezmeme Adama s sebou a budeme se střídat, ale já ho nechci nechat tak dlouho mrznout, jedině by šel k babičce, ale zase se mi bude stýskat…
(no jo, ale nevlezu se do svých lyžařských kalhot, potupně bych si musela vzít Honzovy staré)
![]()
No nic, jdu chrnět. Tak dobrou.
Jo, ještě jsem chtěla napsat, že jsem dnes ráno dala Aďovi na snídani banánový sunar a sosal jak divý, tak alespoň vím, že to pije a nebudu si dělat starost, že má málo té denní mléčné dávky. Takže na snídani mlíko a rohlík s lučinou, odpoledne bílou aktivii, večer kaši, před spaním kojo, nad ránem kojo (jak kdy).
Šimonkovi vše nej k 11měsícům,
![]()
Evi ,teda Ty máš pamatováka,hluboce se klaním. ![]()
A kombinézu starou nějakých 15let taky neobleču,musela bych si koupit lyžařské kalhoty,bundu mám solidní.Ale počkám až po druhém dítěti. Třeba tu kombinézu zase obleču
![]()
Ajjii ,podle mě není nikdy pozdě. Brácha jak je v USA a dělá lyžařského instruktora,říkal,že jeho kolega má skupinu dospělých kolem 50let,co začínají lyžovat.
EVi , fakt klobouk dolů, mám je až 13., babička taky, jenom ta její oslava byla v sobotu a já se s ní svezla, protože mi tchánovci už neuvidí. Já mám problém si pamatovat narozeniny rodiny a ty si pamatuješ i moje. I když s tím narozením Adámka, to je možná k nezapomenutí. Jedné mojí kamarádce se to podařilo a porodila mi dceru na narozky.
Bára zrovna dneska šla bruslit v mojí staré lyžařské kombinéze, jsem jí objevila ve skříni při stěhování a do mínus 10 je dobrá. Jsem zvědavá, jestli se letos na lyže postavím, těsně před těhotenstvím jsem si koupila nový lyžáky a měla jsem je na noze snad jednou.
Holky, s tím spaním já nějak neumím vymyslet, co jinýho by mohlo zabrat než to vyřvání. A fakt to není nic tak strašnýho, Šimon teď spí krásně většinou bez přestávky do půl 5, to má ale v hlavě snad budíka a budí se pravidelně. Do nedávna si dal mlíko a spal se mnou dál v posteli, ale poslední dobou dost pravidelně tak hodinu neusne, leze mi po hlavě, já úplně zblblá, Petr v limbu a usne až potom. To je docela otrava, ale pořád dobrý, když si vzpomenu na to buzení po hodině. Na druhou stranu si myslím, že kdybych bydlela v paneláku, tak bych to nezvládla, takže chápu, že se vám do toho nechce.
AHOOOJ ![]()
Tak předně VŠEM OSLAVENEČKUM VŠECIČKO NEEEEJJJJ
![]()
FYZ
je to šikula!
Ke spaní… u nás malinkatá změna. Savec se přisaje hned jak lehnem do NAŠÍ postele, trochu se napije a pak jí prso vezmu a ona cestuje po posteli jak březí fena, co hledá pelech, pak někde zakotví a usne. Do půl druhý spí jak dřevo ve SVOJÍ postýlce, ale pak až do rána spí s náma. Zatim beru jako úspěch, že už mě nežižle dvě hodiny než usne…ono to nějak půjde
Ale co jsem si všimla, tak do postele musíme jít fakt v osm, když jdeme jen o čtvrt hodiny pozdějc, tak už špatně usíná a je to horor. Ty mrňata asi vážně milujou tu rutinu…
Lyžovat jsem loni ani letos ještě nezvládla Myslela jsem, že to o Silvestru půjde, ale ne-e, snad to za rok bude už lepčejší. Ale těšim se jak blázen. Uvidíme v březnu v Alpách…
Víkend byl u nás ve znamení výletů po keškách. Savečka jsme trochu vyvětrali - spokojenost na všech stranách
Mrazjek je teda slušnej ![]()
Jo a v úterý se šunu zase ke kadeřnici, mám pro ni připravenou lahůdku…víte, jakej má teď účes Lenka dusilová - tak do toho jdu ![]()
Márty , já se obávám, že tobě bude slušet všechno, ty potvoro ![]()
Fyzi , Šimon říká máma už dlouho, ale nic jinýho neřekne, proč taky, nic jinýho nepotřebuje
Ale potěší to, co?
Jak jsme hlídali včera a dnes tu neteř, je jí 6let, našla v Šimonový bedně dudlík a celý dopoledne ho měla v ruce, různě si podudávala, lochtala se s ním po obličeji, ale fakt ho dopoledne nedala z ruky … ty vzpomínky ![]()
Psala mi dneska kamarádky, co má měsíční Rozárku a pojedeme s nima a jejich známýma s malýma dětma na velikonoce na Horskou Kvildu. Jsem ráda, bylo by fajn se spřáhnout s nějakýma lidma s mrňatama na dovolený, my takovýho nikoho moc nemáme. Moje kamarádky mají většinou už starší děti v Bářině věku. A Katka, co má Rozárku, má ještě 2 děti v Bářině věku, takže dobrá kombinace. To je vlastně ta kamarádka, co jsem vám o ní psala, že spolu jezdíme na dovolený, takže pokračujeme s miminama. O velikonoce bude Šimonovi rok a 2 měsíce, mmch díky za gratulace k dnešnímu výročí, fakt je to děsný, jak to utíká, ještě měsíc a je mu rok - no bavili jsme se s Petrem, jestli je dobrá nějaká ta krosna na nošení, uvidíme, ale upřímně nevím, jestli by v tom vydržel. Ale doufám, že od jara už začneme víc výletovat.