Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj šimonku,
tak všechno nej nej k jedenáctiměsíčninám
![]()
Tak jsem holky sledovala střepiny a kojení do 12ti let … děkuji pěkně,ale to už nee ![]()
Márty … no ste s Emušákem šikovný … a jak ste to udělaly? Emi není nějak strašně závislá? Nekřičela? Nějak nevím no … Viki jak jí třeba jen vypadne cecek z papulky, tak otevřená čuminka a honí mě po posteli hlavičkou a pomalu propadá panice, když mě nenajde.
Taky si myslím, že Ti to bude slušet.
Fyz. — Luky je šikovnej.
Holky já mám doma potvůrku, prostě máma neřekne stejně jako naschvál nedá pusu, i když ví a panence ji třeba dá a taky neudělá „malá“. i když moc dobře ví.. Uplně vidím ten šibalskej pohled a udělá pravej opak … klidně 50× po sobě …by mě omyly. Ale víte co je nejhorší ? Ležely sme čumákama k sobě a já jí říkám … řekni máma Vikinko a ona se na mě podívala a říká: " táta" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
No uplně mě zamrazilo … to udělala několikrát a přitom nikdo jí to neříká a žádnýho nemá. No prostě divný ,,,, a dělá to pořád.
Ještě jsem to nikomu neřekla a už je to asi týden … ste první a asi i jediní komu to „řeknu“
Dnes to dělala zase tak sem to už musela někomu říct ![]()
Jo a Evi ty máš opravdu dobrou paměť !!!!
Emanko … taková dovolená bude určitě super, je dobrý, že jsou děti ve stejným věku … my sme tak jako děcka jezdily a bylo to super.
Jo a Viki zase skoro nejí takže se asi tlačí dvojky dole… no jo no … byl klid asi 3 dny. Od včerejška je zase umrčená.
Ajji … co dětičky? Viki - prcinka a Adi - školička?
Emanko … ještě prosím Tě … jak dlouho ti Šimon křičel … jako první den … jestli 15 minut nebo 2 hod. například a jak dlouho to celý trvalo?
Ahoj holky,
tak se pdlouhé době hlásíme,nemůžu na nohy a je to bomba
,tímto se veřejně omlouvám Emance že jsem nedorazila ale jsem ze všeho nějaká vyřízená,prý je to mojí nadváhou a hlavně tím jak nosím celý den Vendu na ruce.Večer mám nohy nateklý jak bambule a bolej potvory a ráno se na ně nemůžu vůbec postavit ale jak se to rozchodí tak to pak jde,jen se nesmím zastavit.Mám na to jen nějakej krém a nemám nosit mládě,se jim to řekne když mi trhá srdce ho vidět brečet
Taky jsme byly s Alenkou na psychologii,ona si potvora tu koktavost a zadrhávání fakt vymejšlí,má to psychický a taky chce aby s námi ještě bydlel její biologickej tatínek,jsme tam obědnaný všichni 3 rodičové najednou a dostaneme rady jak na ni.
By la i na neurologii,dostala nové léky tak uvidíme co se změní.
Je toho na mě nějak moc,zítra musíme na logopedii kde opět nebude s dr mluvit
Ale Venýs nám dělá radost,začal si ťapkat sám,teda jen tak jeden 2 kroky,víc si netroufne,to je zase opatrnej ale i tak je to pokrok.
A u nás se říká táta,táto,dokonce i tatí ale že by řekl máma to ani náhodou,snad se taky jednou dočkám
Márty,mám dotaz,proč jste se rozhodly zrovna pro jané energy?
Chci si do auta pořídit golfky ale tápu v tom,vůbec nevim jaký,asi až budu moct víc na ty nohy tak jedině někam vyrazit a omrknout to na živo,ale zatím se mi nejvíc líbí právě taky ty energy a nebo carrera ale ta je podle všeho těžší,ale zase má madlo a spojenou rukojeť pro lepší ovládání,já fakt nevim
Jdu uklízet,vybuchla nám tady asi bomba,všude oblečení a hračky,je to na dlouho ![]()
BRE RANKO ![]()
EMANKO , tak to budou suprácký velikonoce! My žádný takový kamarády nemáme, všichni jsou ještě bezdětní ![]()
TYNINKO , asi se mi to povedlo díky tomu, že jsem to takhle zkusila 2× po sobě Rev jako blázen. Dvě hodiny po mě lezla a sápala se mi pod triko, vydržela jsem takhle bojovat 2 hodiny a pak prostě usnula vyčerpáním. Ale celou dobu jsem byla s ní a domlouvala jí a hladila, jako, že nejsem taková macecha
Třetí noc už to bylo tak, jak už jsem psala. Ale mám teď zas jinej probém. Když už teda usne a chci ji přendat do postýlky, tak se probudí ..prostě celej večer s ní ležim v posteli a čtu si, dokud nepadnu taky…což mě štve, protože večery bych chtěla mít pro sebe a taky s Jaromírem. No, zatím haha…
Tak nevim, co je lepší. Asi až se zase naprdnu, tak ji nechám brečet v zavřenym pokoji…ale pochybuju, že bych to vydržela ![]()
No, s účesem to snad vyjde. Snad to kadečnice pochopí, jak to chci … ![]()
ANLEO , tak to máme teď stejnou činnost. Dneska snad zlikviduju vánoce
JANE ENERGY jsem si vybrala na doporučení sestřenky, pakproto, že jsou skoro do lehu, takže se v nich Emučák pohodlne vyspí, taky že jsou lehký, mají polohování nožiček, vejde se do nich fusak od Emitexu, kterej máme a mají dobrý recenze…a jsou celkově hezký
![]()
TYNINKO s tím „tátou“ … Viki určitě jenom skládá slabiky, neví co to znamená. Emušák je to samý, matlá všechno dohromady ![]()
Márty,
ptala jsem se na MMB maminek jestly energy a nebo carrera a všichni doporučily carreru,po tvym příspěvku jsem byla rozhodnuta že enrgy a už zase vim prd
:Tiež odporúčam Carrery. Sú skladnejšie, konfortnejšie pre mimi, majú madielko, väčšiu striešku, preklápateľnú, spojenú rúčku, čiže lepšie sa s nimi manévruje. Akurát majú o pár kg viac ako Energy, ale tie ostatnné + to prevalcujú.
holky co myslíte:
http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
a nebo:
http://www.nej-kocarky.cz/…energy-2008/
ANLEO , mně to jedna mamina už taky říkala, ale kdybych si koupila CARRERY, tak mám rovnou sporťák X-LANDERA. A Energy jsem chtěla jako menší skladnější kočárek, takhle bych měla doma dva větší. A až bude Emušík chodit, tak Energy budou stačit na odpočinek od ťapání a na vyspinkání … aspoň v to foufám ![]()
Jinak, jestli jdeš do CARRERY, tak ty modrý ![]()
Anlei , tak tenhle mám taky vyhlídnutý a zřejmě ho i koupíme, ale až pozdějc, až bude chodit.
http://www.detskydum.cz/…l/103101.jpg četla jsem, že se k tomu dá dokoupit i madlo i nánožník, což je super.
Ahooj maminy,
Anlei … ten Energy je hezčí vzhledově a je pravda, že 3kg na váze rozdíl je dost. Proto si představuju jako holky, že budu golfky používat až při ťapání … no prostě asi tak nejdřív jaro/léto … spíš to léto, to už se bude zase hodně cestovat, tak se ta skladnost bude hodit ![]()
Jinak s ta Carerra se mi líví víc ten s tou kombinací oranžové, ale je to spíš sporťák než golfky.
Márty … no takže taky boje se savečkem.Ale podle toho co popisuješ, tak ti to stejně moc nepomohlo, když s ní musíš ležet,, že? Mě jde o ten čas kdy ji uspává a taky o to že když se probudí, tak jediný co chce je sosat.
A slabiky si asi vážně skládá viki, ale ten pohled jaký na mě hodila a místo máma výrazné táta … bylo to jak kdyby mi tím chtěla něco říct , ale to mě samozřejmě napadlo jen v té chvíli a je to asi hloupost, ale zamrazilo mě pěkně. To je kvůli tomu jak to máme poházený, no
![]()
A Anlei … co se týče Alenky, tak to že má tu koktavost a zadrhávání psychicky danné, to neznamená, že to dělá schválně. Je to nevědomí … něco ji prostě trápí a projevuje se to takto. U jiných se to třeba projevuje neustálou bolestí hlavy nebo břicha. Mě tahali roky po doktorech, protože jsem měla strašný křeče v břiše a taky to bylo psychicky tenkrát z malýho brášky, protože jsem ho pořád hlídala. A přitom mě ani nenapadlo, že je to s toho a milovala jsem ho … dokonce v tom měl chudák hokej a říkal mi občas mami. Mně bylo 13let, takže jsem měla běhat po venku a ne se starat od 12let o mimino … no a dopadlo to těma bolestma.
A opravdu jsem si ji nějak nepřivozovala a byla jsem každou chvíli ve špitále což mě teda vůbec nebavilo. Takže Alenka o tom taky třeba neví … teda ví možná co ji trápí, ale nekoktá naschvál, ne?
A Venda je teda moc šikovnej, že dělá samostatný krůčky … Vendíku … gratulujeme k velkýmu pokroku ![]()
Ještě Anlei … ty tvoje nohy , to je teda pech … musí to být děsný!
Ať jsi brzy lepší. Dáváš si nohy nahoru?
Je jasný, že musíš to mrně občas pochovat. … asi to bez toho nejde, ale já už si s Viki snažím hrát na zemi … a když jsem s ní nebo si jí dám na klín, abych jí nemusela tahat v rukách po bytě.
Ale Mikina sme měly na rukách taky furt ![]()
ANLEO , já si prohlídla na youtobe tyhle filmíky - popisy obou kočárků tak třeba ti to nějak pomůže …
JANE CARRERA:
http://www.youtube.com/watch?…
JANE ENERGY:
http://www.youtube.com/watch?…
Já jsem pořád pro Energy, jsou menší…a přijdou mi proto i skladnější než ty Carrery, ale soudím jen podle těchlec filmíků, nikdy jsme je neměla. Ale Carrery jsou určo pohodlnější (ale jak jsem už řikala, máme ještě X-LANDERA) ![]()
Holky, ale ten energy jsem se dočetla že uváděj váhu jen konstrukce,že ve skutečnosti tak lehounkej neni a i rozměrově jsou skoro stejný,rozdíly pár centimetrů
Holky já fakt nevim,ten carrera mi přijde pro dítě pohodlnější ale jestly tam bude zas tak moc když ho chci jako druhej kočár do auta.
Márty,já x landera nenarvu do auta a je moc těžkej,prodala jsem buzze co jsem měla v autě tak scháním nějaký golfky.
od září budeme jezdit s Alenkou autobudem aby se to naučila sama tak chci něco lehkýho abych se nemusela doprošovat jestly mi někdo pomůže,dokonce mi jednou řidič řekl že mi s kočárem nepomůže že od toho tam neni,byl úplně prázdnej autobus tak jsem řekla řidičovi a fakt nepomohl,rvala jsem ho sama ![]()
Asi je budu muset vidět na živo,ale bojim se že když se rozhodnu tak nebo tak že budu litovat že jsem nevzala ten druhý,já fakt nevim ![]()