Poradna duly
Jana Čurdová
HOJ TETUCHY ![]()
DĚKUJEME ZA PŘANÍČKA
A za měsíc se bude konat první narozeninová párty
Asi zaslzim
Jak jsi na tom EVI ?
Možná jsem úplně natvrdlá a nepamatuju si to, ale co jste koupili k prvním narozeninkám? Mě se včera ptala mamča a vůbec nevim, o co si máme říct…
U nás pohoda. Dneska se sice ráno probudila s brekem a celé dopoledne byla ukníkaná, ale spravilo to dvouhodinové zchrupnutí bez oběda
semnou na gauči (vykašlala jsem se na vaření, uklízení apod. a raději si četla s nohama nahoře a přitulenym Emušákem
). Zítra jdem zase plavat, doufám, že se nebude opakovat ta příšerná histerická scéna, ale jinak se fakt těšim. Snad se objeví další dvě mamči z kurzu, jsem zvědavá jaký jsou ![]()
Ahoj mamušky,
Všem oslavnecům dodatečně vše nej nej nej ![]()
včera jsme byly s Alenkou na logopedii a byla nám doporučena logopedická třída na Kladně,hlásí se 30 dětí a berou jich 8,pak je ještě logopedická škola v Praze v Bohnicích,Endy asi ví,ale tam by musela bejt na internátě a to bych nezvládla ani já a asi ani Alenka,já nevim jestly ji nedát do školy s dětma co teť chodí do školky nebo na to Kladno,když to koktání má psychický tak já nevim a prý je rozhodnutí na mě,ale jak mám vědět co je pro ni nejlepší?
Evi,u nás bude dortík normální,prcek už ochutnal Alenky a chutnal mu,teť si dal kousek tý buchty rafaelo
Márty,tak asi bude carrera
v sobotu se jedeme podívat na jednu do plzně,fungl nágl s dvouletou zárukou za 3700,– ale je to starší model,a dneska mi jedna pani nabídla tu barvu co scháníš ty za stejnou cenu ale záruka mu končí v únoru tak se rozhoduju,prý je lepší potah a celkově ho vychválila že je lepší tak teť bude doma porada,jestly lepší potah a nebo dvouletá záruka ![]()
Jsem vyhazována od pc,pak ještě nakouknu ![]()
Anleo, není ta škola na Kladně u Václaváku? Jestli jo, tak ta je prý výborná. Mám kamarádku, která má holčičku, co nemluví, teď je jí už 8 let a chodila tam do školky a my jsme tam pak na jejich doporučení několikrát navštívily s Bárou tu dětskou psycholožku. Lenka s tou školkou byla moc spokojená, ale neuvědomuju si, jestli ta pokračovací základka je taky tam nebo jinde. Ale i o té mluvily moc dobře. Já bych volila určitě to Kladno, jestli by se tam tedy dostala. Jednak učitelky tam jsou na logopedické vady vyškolené a mohly by jí pomoct. Děti v normální škole by se jí taky mohly smát, ony malý děti jsou pěkně zlý někdy. Známe to. No a dát jí na internát, to určitě ne. Mohla by se cítit, že Venouška máš doma a jí si odstrčila. Ta moje kamarádka nakonec musela tu svou holčičku dát do internátní školy do Prahy, protože pro ní prostě jiná volba nebyla, ale vozí jí v půlce týdna na jednu noc domů a Kačenka to zvládá výborně. I ta moje kamarádka logopedka o tý kladenský škole mluví moc dobře, Lenka to vlastně měla doporučený od ní. Já jdu s nima oběma v pondělí do hospody (konečně!), tak já se jich ještě poptám.
Márty , na hysterický scény si nestěžuj, to by přece nebylo spravedlivý, abys měla totálně nejhodnější dítě pod sluncem. Ale věřím, že je to pěkný, Šimon to zatím nedělá, teda vlastně jenom při oblíkání, to jde vždycky do luku.
Holky, dneska ráno u nás scénka. Jeli do školy a do práce, Bára byla dřív obutá, tak jí Petr poslal sundat kryt z okna, co má proti zamrznutí. Ona ho sundala, vrátila se pro aktovku a zjistila, že nemá klíče od auta. Hledali jsme je 20 minut! Bára už brečela, prohledali jsme chodbu, auto, kolem pěšinky k autu, jestli je nevyklopila, prostě to vypadalo neskutečný, Bára hlídala Šimon a já hledala venku a pak jsem šla, protože už jsem nevěděla, co jinýho a prohmátla jsem jí kapsy a ona je tam měla. To jsme se jí ptali samozřejmě jako první, jestli je nemá v kapse, ale ona si prý myslela, že nahmátla MP3. Znovu jsem musela ocenit, jaký je Petr kliďas, byl úplně v pohodě, Báry táta Honza by už rozkopal vzteky barák. Takže přijeli pozdě do školy a do práce.
Asi pojedu do Tesca zítra, tak je fajn, že vím, že tam mají slevy. MOhla bych nějaký skleničky koupit do zásoby, i když teď už skoro pořád vařím. Ale pořád nevím co, furt vařím zeleninu s masem. Ale včera jsem uvařila malý kolínka a kydla na to Lučinu Jogurtinu a zblajznul to jak malinu. Bára má ráda těstoviny s Kiri, ale to je moc tučný. Dneska u babičky Šimon snědl jednu miňonku v čokoládě! Až mám výčitky svědomí, Anlea se směje, viď? ![]()
Emičce přejem taky fšecičko nejlepší!
Emanko ,Lukynátor si dal dneska svůj oběd a u našich viděl,že mamka jí oběd,tak si přidal,měl knedlík se špenátem ![]()
Taky se připojujeme k ořání Emušáčkovi
![]()
EVI … na dortík jsem taky zvědavá … pak by ses mohla podělit o recept dortu, který můžou prcci jíst. Je pravda, že ořechy v jídle nemají do 2let a celé do 5ti let. TO bych taky dodržela…dneska se Viki slastně šívala na ořechové řezy které jsem jedla, ale nedala sjem jí anii kousíček, Teda já jí nedávám zatím vůbec nic ze dladkostí … až teda na sunarky, ale ty jí stejně nějak moc nejedou, má raději ty křupky bez chuti ![]()
Prvmí marozeniny … z toho budu asi taky dojatá
Já su teda dojatá ze všeho a pořád
![]()
Emanko … tak chudák Barča … musela se cítit strašně. Taky toto dokážu takže ten pocit znám
A petr je vážně kliďas a to je dobře … tuřivostí se nic nevyřeší.
Anlei … internát bych taky nevolila. Já bych to teda nezvládla u takovýhoto prcka. Ta škola zní dobře, ale je teda na houby, že tam berou tak málo dětiček a že třeba neotevřou víc škol. Tak to tam zkuste a když to nevyjde a půjde do normální školy, tak to třeba nakonec taky pomůže, že se bude chtít víc zařadit a přejde ji to … Třeba to ještě napraví letní prázdniny. A co hra na miminko … líbí se Alence?
Holčiny, už se to blíží, za 3 a půl hoďky bude Adámek na světě
A já momentálně trpíííím a nechápu, jak dlouho to ještě může trvat…
A doopravdy tu taky trpím, protože se mě přesně po roce od porodu rozhodla navštívit MS
Ale furt to není ono, jen takové špinění, ale břicho bolí fest. Zřejmě mi to chce připomenout mírné kontrakce ![]()
Dortík už mám v lednici, ale nejhorší ze všeho bude ho zítra rozkrojit na půl a ty půlky dát obráceně k sobě a ovocem z toho nazdobit motýla
Té mamince z prosince se moc pěkně povedl, ale psala mi, že tohle bylo na tom to nejhorší…no jsem zvědavá.
Jinak postup je jednoduchý, dortovou formu jsem vyskládala piškoty, na to jsem dala ovoce, na to jeden velký jogurt Hollandie (ta maminka psala, že ho osladila, tak jsem ho taky osladila, pro jednou polevím
) a opět vrstvu piškotů. Teď se chladí v ledničce a zítra bude pokračovačka.
Emanko , tak to je Petr vážně super chlap, ale Honza je taky kliďas, taky by z toho nešílel, to můj otec by byl nepříčetný ![]()
Anlei , taky se přidávám k názoru, že určitě Alenku nedávat na internát. Já bych si to nedovedla představit, i kdyby neměla žádné trampoty, natož když víte, že někde problém je. A dokdy se musíte rozhodnout, kam ji dát? Třeba se to do té doby upraví a nakonec půjde do školy se svými kamarády ![]()
A jdeš nakonec do té Carrery, jo? Tak hoď fotku kočárků, mezi kterými se rozhoduješ.
Márty , koupili jsme mu tu stavebnici GEOMAG BABY - fotky jsou v galerce. Jsem zvědavá, jaký to bude mít úspěch.
Anlea objednala Vendelínkovi takový tobogán, který máme ve školičce a všem dětem se to líbí. Ta naše instruktorka říkala, že prý je to nejoblíbenější hračka všech dětí, co tam chodí ![]()
Holky, mně je úplně zle…
Jedné mamince tady na emiminu umřela 5měsíční holčička…v noci začala zvracet a udusila se…a prý to bylo poprvé, co zapomněli zapnout monitor dechu… brečím tu, ani jsem tu maminku neznala, jen jsem ji občas zahlídla v nějakých diskuzích…tohle je prostě strašné, nedovedu si to představit…tohle musí být pro ně ta nejstrašnější bolest…a bylo to jejich vymodlené dítě…
![]()
EVI ,mně to teď psala kamarádka ze srpna…občas jsem je četla. Čucim tady do monitoru a nevěřím- já bych se asi pominula, normálně bych asi byla zralá na blázinec…zase musim dát za pravdu šéfce „Díky bohu za vše, čeho nás osud ušetřil“ nebo tak nějak
![]()
No a co si myslíte o dortu od Hájka? Takovou tu piškotu s ovocem a želatinou? A taky dorta dáte prckovi, ať si s nim dělá co chce? ![]()
Márty, si piš, že ho nechám se v tom rochnit…teda aby mě chlapec nevyvedl z omylu, on je totiž na sebe hodně opatrný a nové věci si musí veeelice pomaličku otestovat (např. jsem měla v misce uvařené nudle do polívky a on to tak strašně chtěl, ale furt nevěděl, jak na to, vždycky se toho dotknul, ale hned ucuknul…)
Dort od Hádka neznám, ale zřejmě ta piškota bude OK ![]()
http://nd.blog.cz/…39741367.jpg
Už se těšim, já je miluju! Ale asi budem muset koupit dva, protože Emušák do něj půjde po hlavě
A nevim, jestli bude ještě k jídlu ![]()
Si mě pobavila, že se Adámek „bál“ nudlí
![]()
a Hádečkův dortík bych si taky dala
fakt vypadá dooost dobře
Adámku,k dnešním 1.narozeninám Ti přejeme hodně štestíčka a kupu zdraví,ať děláš mamince a tatínkovi radost.
Lukášek,teta fyzi a strýc Letec
Jé,Emince vše nej k 11měsícům
Jojo,Tesco,nechala jsem tam 1500Kč,aleny,prací prášky a jídlo pro Lukáška.
Evi ,pak hoď fotečku,ať se inspirujeme i my