Poradna duly
Jana Čurdová
Juchůůů! Youtobe mi už fachčíííí! ![]()
Tak jsme na večer vyvenčili Savce, vzali jsme ho na bowling do Horoměřic. Je to společenský mimi, zajímali ji koule a hlavně mobily ![]()
EMANKO , Emušák spí v overálku a přikrytá je teplejší peřinou. Stejně jako Viki, nesnáší být přikrytá, pokaždý, když na ni hodim duchnu, tak rozhazuje tlapkama do tý doby, než je má na ní ![]()
Brytro ![]()
Tak jsem právě vyzkoušela první recept z mojí nové kuchařky pro děti Už mě fakt naštvalo, jak jsem pořád nevěděla co vařit pro toho malýho savce, tak jsem se vybavila literaturou. Je fakt dobra, rozdělená na měsíce, ke každýmu období je povídání, co by děti měli a neměli jíst , dokonce i rozvržení jídelníčku na týden a ty recepty jsou fakt jednoduchý.
Dneska byl francouzsky toustik ![]()
Chleba se zbaví kůrky, ve skleničce se rozmíchají dvě lžíce plnotučného mléka - vařit se z kravskyho už může, teda od roku, ale už jsem to zkusila, vyloženě na pití se kravský může až od 3 let, vajíčko - dala jsem jen žloutek-a trochu skořice, chlebík se v tom vymáchá a pak na troše rostlinného oleje nebo na nesoleném másle opečeme - výborný a Emušák se i sám nakrmil, nakrájela jsem jí ten chleba na proužky a dobře se jí to drželo. ![]()
Jo, ta kuchařka se jmenuje SUPER RECEPTY PRO KOJENCE A NEJMENŠÍ DĚTI, od Annabel Karmel.
Tak to jen tak pro inspiraci..
Ahoj Maminy,
Márty: super receptík,bys mohla každý den nějaký vložit,tak pro spestření
Francouzský toustík určo vyzkoušíme,bude to chutnat i Alence a může si to připravit sama ![]()
Holky,tak máme doma golfky ![]()
A hádejte jaký?..........
Jané energy ![]()
Tak dlouho jsem se rozhodovala,měly jsme jet dneska do Plzně na carerru ale včera mi napsala pani z Kralup že má půl roku starý energy a že je nepoužívá,chtěla 2900,– a jsou úplně nový,fakt na nich neni vidět že byly ježděný,ještě nám k nim dala madlo co dokupovala a pláštěnku tak super,nedalo se odolat a bylo to kousek tak bylo hned rozhodnuto ![]()
Takže odedneška jsme vlastníky golfek jané energy,jo a holky,jsou fakt super,tak lehounký,s x landerem nesrovnatelný
a jak lehce se s nima jezdí,jsou i odpružený a jdou položit skoro až do lehu,no jsem nadšená a všem jen a jen doporučuju,takže Evi,Márty,holky zlatý jděte do nich,není jim co vytknout ![]()
Venda má od rána teplotu a pořád spí,dneska ještě nic nesnědl,jen pije,vůbec nevim co na něj leze,chuděra malá,ani nepláče že by ho něco bolelo, a nebo že by byl protivnej,jen pořád spí a spí a má teplůtku,dávám nurofen tak snad bude brzo dobře
Tak papa maminy,musela jsem se podělit o nadšení z golfek ![]()
Dobrý sobotní večer,
u nás už se spí a těším se,že s manželem koukneme na Mamma Mia.
Byli jsme u tchánů,po 3týdnech se konečně rozhodli,že chtějí Luciuse vidět. No zlatíčko se předvedl,co vše umí,byl hodný,pěkně jedl a toustík si dal taky,akorát se šunkou a sýrem.Holt masař po mamince ![]()
Anleo ,ať je Venýskovi líp.A ty golfky vypadají dobře.
Márty ,díky za recept i inspiraci kuchařkou.
ANLEI , tak to je super, že jsi s Energy spokojená
Já už je snad koupím taky nebo co
A jakou máš nakonec barvu?
Receptíků je tam fakt dost, tak klidně můžu zase nějakej napsat, až ho vyzkouším dneska jsem nakoupila nějaký ingredience, tak zítra budu kuchtit zase snídani a obídek ![]()
FYZ , no joooo, masoužroutíci
Já zkoušela dát Emušákovi šunku, ale nechtěla ji. A u nás se teda ještě nespí, chodíme v osm, al e jestli to zvíře normálně usne, tak se chcem taky kouknout na nějakej film, máme jich spoustu staženejch, ale nebylzatim čas je zkouknout
…tak snad dneska…takže užijte si večera ![]()
Nazdárek ![]()
tak jsme zpět ze šílené žranice…jsme se nacpali jak čuňata, fakt. Na oběd byla skvělá babiččina svíčková, pak dort, cukroví, obložené mísy…a ještě jsme vyfásli výslužku, takže zítra nevařím
Adam tam ťapal páté přes deváté, ale kontrolovala jsem co, takže chleba, rohlík, banán, okurku, rajče, papriku, piškoty, křupky
tak čekám, kdy se totálně posmolí ![]()
Márty, sis na sebe upletla bič, teď tě budeme uhánět o další recepty
![]()
Anlei, tak pořřřřádný kočččárrr už máš doma
Jakou barvu??? VYFOTIT! I S VENDELÍNKEM V SEDLE!
Ty jsi to napsala s takovým nadšením, že ho taky chci hned
ale ne, počkám, počkám…
jééé, to je kudrnáček
a marine, který jsi chtěla, tak to je super kauf
![]()
Evi,děkujeme,mám z nich fakt radost a je to i barvička co se mi líbí
, i dudlík nám ladí,už jsem koukala na nějakou bundičku na mmb aby nám ladila aby byl Venýs frajer ![]()
A kudrlinek má plnou hlavu,jeden prstýnek vedle druhýho,až je mi to líto vůči Alence,ta má takový ošklivý rovný tvrdý a Venda kterej si toho nebude vážit je takovej kudrnáč ![]()
Super že jste si užily včera oslavu,nás to čeká v sobotu ![]()
Márty,tak co měla dneska Emička dobrého? nějaký další ozkoušený recept?
Fyzi,u nás jsou taky všichni kromě mě masový,já radši zeleninku a to oni neé,v pátek jsem dělala zapečený těstoviny,chtěla jsem tam dát aspoň hrášek a Alenka křičela: maminko,hrášek néééééé,jenom masíčko jo
a bylo rozhodnuto ![]()
Anlei , my jsme byli na oslavě ZLATÉ SVATBY
Honzova babička s dědou slavili 50 let, co se vzali. Adámkovy narozeniny se budou slavit později (v rámci šetření se jeho narozeniny spojí s mými, které mám začátkem února ) ![]()
jéééééééé, Evi,já myslela že jste to už slavily,tak to jsem to pěkně pomotala
, a kolikátého že ti máme popřát? ![]()
No my jsme Adámkův rok oslavili jen my tři. A oslavy pro babičky proběhnou později (mám je 4. ) ![]()
ANLEO , tak kočárek Venýskovi fakt sluší, už v něm vidim našeho Emušáka
Asi půjdem do stejné barvy Je z nich nejhezčí.
Tak další receptík, budu se pokoušet o jeho výrobu zítra k obídku ![]()
//ANDĚLSKÝ KUS-KUS
250ml nesoleného kuřecího vývaru
100g kus-kusu
15g nesoleného másla
15g nasekané cibule
50g nakrájené cukety
2 nasekaná, oloupaná rajčata zbavená jadérek
50g vačeného kuřecího masa +
já přidám ještě nastrouhaný Eidam
Kuřecí vývar přivedeme k varu a přelijeme jím kus-kus, zamícháme vidličkou a necháme asi 6 minut odstát, dokus se vývar nevstřebá. Mezitím v kastrolu rozpustíme máslo a osmažíme na něm cibuli po dobu 2 minut. Přidáme cuketu a 4 minuty smažíme, poté přidáme rajčata a 1 minutu povaříme. Kus-kus našleháme vidličkou a společně s kuřecím masem vmícháme do cukety a rajčete. Já teda ještě ten Eidamu// ![]()
Myslim, že tohle může klidně i celá rodina, když si to zbytek dochutí… ![]()
A teď jsme doma samičky, páč šel tatínek na hokej s kamarádama, ale před tím jsme byli odlovit zase dvě kešky, takže byl propuštěn s ujištěním, že po hokeji bude spěchat dom, aby dal Emulí ještě pusu na dobrou noc…to jsem zvědavá ![]()
Jo FYZ , stihli jste dát ten film? Jakej byl?
Jo a asi jsem se zbláznila, ale začala jsem Emušákovi kreslit knížku zvířátek. Nemůžu nikde sehnat větší knížku, kde by byly zvířátka samostatně na každý straně a hlavně, abych zvládla zvuk, který vydávají…jako, jak dělá velbloud, chobotnice nebo lachtan???
![]()
MÁRTY, a vyfotíš ta zvířátka? Víme, že jsi šikula, ale musí to být fakt moc pěkné, tak se s námi poděl ![]()
Jinak dnes jsem konečně našla prořezanou jednu stoličku, takže už budé mít 9 zoubků a desátý už má taky namále ![]()