Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky holky, jsem TU
ale už poletím chrupat, i když zítra ráno si to vynahradím, vstanu,až vstanu:)
KO-byla jsem jak na trní, vždy když tam přijdu, tak tam je jedna, dvě a dneska, o půl šesté pět ženských a dvě vevnitř, takže mě brala až někdy po čtvrt po 7(a to měla do 18h)…
Udělala mi jen pohmatu vyšetření, pak zvážila,zapsala do průkazky a k mé radosti mě vzala na ultrazvuk, mimísek tam sebou házel, doktorka říkala, že dělá kotrmelce
dala mi i fotku, což mi dává vždy a zadara(což nechápu, někdo ani na každé KO nechdoí na ultrazvuk, asi je to fakt u každé doktorky jinak)ale fotka je tentokrát divná, buď je tak mimi veliké
nebo je to nějak zblízka, protože je tam veliká hlava, menší tělíčko a ke všemu je na fotce otočené zádama, takže mu vídím záda
to udělal naschvál, jak se fotil ,nechce
ale jinak sebou vážně házel…je to ok, mám dojít zase 3.9. a to mi rovnou bude brát krev a jestli veliký?! ultrazvuk?! Budu 17+2…nevím…
TAk papa a dobrou…jdu do hajan ![]()
Dobré ráno holky! za chvilku jdu na ko…Tak mám nějak najednou strach. Ani nevím proč.
Kammi, to jo, ale my to dobojujeme až ke krásnýmu bydlení
Hlavně to musí být do února
Ty jo, ale Itálii bych si taky nechala líbit, mám ráda tyhle jižní země, lidi mi tam připadají víc v pohodě a usměvavý
Hlavně taky teda to jídlo mňammm.
Mirko, tak vidíš, to je super, že jste dopadli dobře, člověk si vždycky oddychne po úspěsné kontrole
Můj doktor mi teda UTZ nedělá vždycky, takže máš štígro ![]()
Daizy, neboj, to dopadne dobře, uvidíš
držím palce ![]()
Já se musím taky pochlubit, byli jsme včera na srceeningu, podle UTZ vše v pohodičce. Teď ještě aby dopadla ta krev, ale mělo by to být dobré, tak mám radost. Hlavně jsme to naše akční škrvrně viděli s Romanem poprvé, tak jsme z toho byli naprosto odvařený. Byl to super zážitek ![]()
Podle velikosti jsem ale o týden dýl těhotná, takže počkám co na to můj doktor, ale asi posune předpokládaný TP si myslím.
Jinak se mějte krásně a přeju pohodový den a spokojená bříška ![]()
Holky jsem zpět…sestra mi nabrala kref, krevní obraz, HIV atd…+ triple testy.
Pak jsem šla k dr, UTZ mi nedělal
jen mě zkouknul na koze, prý vše v pořádku. jinak mám výsledky z té krve z té jak mi brali minule.
Výsledek: Skríning negativní
Hodnota PAPP-A je 1,02 MoM
Riziko M.Down: 1 z 3700(v termínu)
Poznámky: Riziko M.Down očekávané pouze vzhledem k věku matky je (1 z 1400)
Poznámky: pro časné těhotenství nehodnoceno riziko NTD
Další KO je 11.9. + UTZ
Tak a te´d jdu uklízet a večer přijedou švagříci…
Daizy, tak gratuluju! To je dobré!
Ale stejně nechápu, proč někteří doktoři UTZ nedělají pokaždý a že se o to takhle krtí
Bych je chtěla vidět v naší situaci…pche ![]()
Ahoj břišátka, včera nikdo a dnes hned živo ![]()
DAISY:tys byla na placených testech a teďka ti jakoby znovu dělá ty triple testy? Jak se dělávají normálně u gynn.doktorky v tom 16týdnu?!
Mě dělali ten placený screening v červenci(krev) a srpen(ultrazvuk) taky negativní, a teď toho 3.9. mi budou brát krev na triple test…říkám to dobře?! Jen-proč dělají dva jakoby stejné, když test je negativní?!
PASTELKO: ty jsi byla na jakém screeningu?!
Ahojky,
Kammi , tak to máš můj obdiv, já jaksi na jazyky nemám ty správné buňky.
Mimčo bude v pořádku - má svůj ochraný vak, který vydrží hodně!
MirkoS , tak doufám, že jsi si pospala ![]()
Velká gratulace k úspěšné KO, jen tak dál!
Daisy , ty jo ty jsi tu KO zvládla rychle.
Taky obrovská gratulace!!!
Pastelko , vám ještě jednou gratuluji ![]()
Teda teď jsou tu samý KO, UTZ, screeningy…
MirkoS: jj, říkáš to správně. Akorát ty placený odběry jsou jiný…tam berou to PAPP-A a v 16tt tuto hodnotu neberou…
Juko…ještě jednou dík ![]()
Mirko, já byla na kombinovaném screeningu v 1.trimestru. Objednala jsem se z vlastní iniciativy a platila 500,– Můj doktor mi bude dělat prakticky to samé, ale na pojišťovnu. Říkal, že je rád, že ho někdo zkontroluje ![]()
Pokud vím, tak se v 16.tt dělá tripple test a tam se zjišťuje myslím ještě něco navíc, co se u toho prvotrimestriálního nedělá. Ale prý u něj bývají časté falešně pozitivní výsledky.
Ahoj holky
![]()
tak já jsem od rána sama samotinká
..babička a děda si vzali Charlottku a jeli do Babičina Údolí na výlet
…
Tak mám pohodu a klídek a cítím se jak při prvním těhu
..
JUKO-já jsem je taky nějak neměla,ale museli se projevit
…
Dík za uklidnění,nic mě nebolí tak je snad vše ok
..
DAISY,PASTELKO,MIRKOS-gratuluju ke kontrolám
..
PASTELKO-jo jo do února to musíte zmáknout..jinak na vás přijde sociálka,že mimčo spí někde pod plachtou
…
ad Itálie-podle mě tam jsou všichni o hodně spontálnější a bezstrarostný a navíc mají strašně rádi děti a nikde s nima není problém..
A hlavně to počasí po deštivým Londýně moc příjemná změna
![]()
Kammi, tak to každopádně!!! To je totiž určitě tím počasím, že jsou tam lidi takový víc spontánnější a veselejší. Hlavně podle mě ani tak nic nehrotí…teda kromě Sicilanů ![]()
Určitě to bude prima změna, to rozhodně. Londýn je krásnej, prostě jih je jih
![]()
DAISY: ano, tak to jdu tak i já, já jdu na ty kombinované 3.9. a rovnou na KO…snad to vyjde ok:(
KAMMI:aspoň si odpočineš a lehni si, prospi se:)
já jdu taky vařit, tak zatím papa