Poradna duly
Jana Čurdová
ahoj holky,
no počasí na prd, u nás v noci kroupy a houkali, jako že první povodňový stav, no ale my jsme uplně na opačném konci, než je Morava, a uplně nahoře, takže jsem klidná.
Pavel je od čtvrtka v Dobrušce, mají tam jakýsi turnaj v házené, tak je mi docela smutno a nudíme se, protože pořád prší a prší, je to tak úmorné, udržet hyperaktivní dítko doma, že jsem už teď vyfluslá.
v pondělí jdu na kontrolu, ale mám docela strach, nevím proč. Protože jsem ještě neviděla to srdíčko, tak bay tam bylo. a ještě, můj doktor je tam do dvou a Pavel má dopolední a nikoho jiného malý nesnese, je na mě šíleně fixovaný, od té doby, co byl v té nemocnici, nevím jestli jsem vám říkala.
Byl týden v umělem spánku na Aru a hrozilo mu, že bude mentálně postižený. Naše pediatrička mi ho málem zabila.
Takže nevím, jak to udělat, ale možná seženu nějkou kámošku, kteá půjde s náma, ještě uvidím.
Tak se mějte a večer juknu, vždycky toho napíšete nejvíc večer a to já kolikrát už spím ![]()
ADY:jaktože jsi neviděla ještě srdíčko?!
Holky, bolívá vás taky někdy podbřišek jako byste to měli dostat? Mě teď to zlobí poslední dva dny, ne křeče nebo tak, ale bolení, tlak…
Ady. Tak v Dobrušce jo?Co prosímtě provedla ta pediatrička tvému mrńousovi…
Mirko: mě dneska to břicho taky bolí…
Holky my za chvilku frčíme na véču..Asi palačinky..pak za kámošem, tak zítra.....
Jinak mám úplně úžasnou náladu…Jsem dnes semetrika
![]()
Byla jsem na ultrazvuku tak v 3tt, tak jeste nebylo nic vidět, ale doktor mi to potvrdil, potom jsem byla na vyšetření 3 týdny zpátky a ultrazvuk mi nedělal a na kontrolu mám teď jít v pondělí.
Malý mi zakašlal, ale škaredě, něco jak kdyby měl anginu, tak jsem s nim letěla k doktorce, ta říkala, že má nachlazené hlasivky a doporučila mi vincentku s medem a mlékem, za 12 hodin se mi malý začal dusit, tak jsme jeli do okresní nemocnice, tam mi řekli, že má akutní zánět hrtanu, uspali ho, zaintubovali-v krku prořízli ten zánět a dali mu tam hadičku a jel rychlou do Černých polí, byl na ventilátoru a týden ho tak drželi v umělém spánku, aby se mu to vyléčilo. Pak jsme tam byli ještě 14 dni na Jipce, nechodil, nemluvil, neseděl, jenom se díval a zase týden nespal. to měl dva a půl roku a z toho Ara ho převezli z 9,8 kg. A všichni mi řekli, že je to chyba té doktorky, že to nepoznala, nedala mu antibiotika, tak jsme ji vyměnili, měla jsem chuť ji zabít, ale to jako opravdu. Jak jsem ho tam viděla, přivázaného, napichané všude hadičky, sondy, kanylky…fuj, ještě do teď se mi o tom zdá a vzbudím se a brečím.
jj, jsou v Dobrušce, hrají tam národní házenou, ně+jaký trapný přípravný turnaj.
DAISY:já taky mám cosi dneska blbou náladu a semetrika jsem taky, ajajaj…a to břicho dneska mě taky nějak pobolívá skoro celý den, ne hrozně, ale jakobych to měla dostat:(
jej, tak papej opatrně,ať …však víš!!!
ADY:tak to je divné, když ho neviděl, že to bylo brzo, proč tě nevzal minule jak jsi tam byla, to už by viděl a tys byla klidnější…jak jsem už psala, já byla na kontrole 4× a z toho mi dělala 4× ultrazvuk i s fotkou, sice na některých to jde blbě poznat, kde co mimisek má,ale jedna je krásnáá:)
ADY:nevím,asi ,ale v pondělí budeš klidnější…a co jinak vyvádíš?
Krásný večer,
u nás vykouklo sluníčko (sice jenom na minutku), ale zasvítilo ![]()
Jitko , tak to zatím máme stejný datum porodu ![]()
Gratuluji k úspšné KO.
Pevné nervy s odplínkováváním!
A jaký autíko chcete?
Daisy , aha, tak to si to v Táboře užij, snad se i počasí umoudří!
Dobrou chuť a pak pověz s čím si si je dala
Adel , povodně?!? Ty jo, to je teda něco. Napřed hrozný pařáky a teď zase plno vody.
Na pondělí držím palečky!
Ad Dr - já jsem byla zatím na třech KO (v 6tt, 10tt, 13tt) a pokaždé mi Dr. dělala UTZ. Ale je to hrozně individuální. Povinné jsou pouze 3 UTZ za celé těhotenství.
Malej si teda už pořádně užil. Snad si to nebude pamatovat. Doktorku bych taky zabila, to je šílené, kde vzala diplom?
MirkoS , taky mi občas bolí podbřišek, prďolka si dělá místo
Ale neměla by to být stálá bolest, nebo intenzivní, to by byl problém.
Jinak já jsem se dneska dala do uklízení a drží mě to až do teď. (samozřejmě s přestávkami) a taky jsem dokonce schopná i „normálně“ jíst, ale ťuk, ťuk, ťuk,…
Všem krásný zbytek víkendu ![]()
JUKY:jejda, mimísek je jakoby dolů, nebo se mi to zdá?!:)
No, dneska mě to pobolívá celý den s přestávkama, ale není to veliká bolest -jakoby podbřišek, vaječníky,a jinak to mívám sem tam…tak jednou do týdne, nebo tak…a co ty, jak je, ok?
Jak jsem kukala na ultrazvuk u doktorky, přijde mi, že mám snad mega dělohu nebo co,přišlo mi, že tam dělal kotrmelce, že tam má tóóólik místa a na fotečce je to jakoby tam byl chudáček stísněný(nevím proč mám pořád tendenci psát ON) ![]()
MirkoS , jo, bude to malý akrobat, už teď trénuje stojky na hlavě ![]()
Zkus si lehnout, odpočinout.
Vaječník mě občas bolí na levé straně. Před otěhotněním jsem na něm měla cystu. A nemáš „čas“ mentruace?
Jo, jo taky na UTZ vypadalo, že si na místo nemůže stěžovat a na fotce to vypadá, že se sotva vejde v jedné poloze.
Taky o prďolce většinou mluvím v mužském rodě. Střední rod nemá moc možností.
Dneska se cítím už líp, díky, ale nechci to zakřiknout.
JUKY:odpočívám celý den,pobolívá to…jo, počítala jsem to od května, kdy jsem to měla naposled a zhruba za dva dny bych „to měla dostat“…myslíš, že to může být i tím, vždyť sme ve čtvrtém měsíci, že by to pořád mělo vliv?!
MirkaS: Teď jsem dala malého spát, šla jsem do vany, s časopisem, já vím, že by se to nemělo, ale u nás je snad 12 stupňů, jako venku, tak jsem si zalezla do teplé vodičky. Už mi doma jaksi houká, dnes jsem z nudy i pekla, mám totiž jaksi víc energie, už mi ani nebývá tak zle, tak bych něco podnikala, ale ono leje a leje a leje.
Na to pondělí se neuvěřitelně těším, snad bude všechno ok, ještě mi ani nebrali krev, mám pocit, že vnašem městě jsou doktoři samí pitomci:-)
Juka:Tady jsou povodně pořád, protože u nás strašně málo prší, když všude prší, na celé jižní moravě i v okolních městech, potom týden prší, ta zem je vyprahlá, vůbec to nepochycuje a všechno teče mimo. A přes nás tajou i Jeseníky a taková sranda, takže na jaro ohromné.
Vždycky když tu doktorku potkám, tak to ve mě vře. Nechápu, co by dělala ona, kdyby byla na mém místě. Kdyby se jednalo o její dítě, ani výtěr z krku, žádné prášky, nic. Myslela jsem, že ji tu Vincentku, co jsem měla na její doporučení strčím do jak to říct, do zadku.
Ale už je vše ok, už si to ani nepamatuje, akorát je na mě strašně fixovaný, nikdy takový nebyl.
Rarášek náš
Tak dneska jsem vydržela, no páááááááááni, to se mi dlouho nestalo a tady je mrtvo, halo, těhulky!!! ![]()