Poradna duly
Jana Čurdová
Kiki ,
moc gratuluju k výsledkům, věřím, že sis mooc oddychla.
Leníku , tak s pitím jsme na tom stejně, taky víc jak 1,5 l denně nedám - nikdy jsem pořádně nepila
, prostě nemám žízeň. Ale teď se fakt snažím. Taky piju nejvíc vodu s citrónem, limošky mi nechutnaj, nebo taky šípkový čaj, vřele doporučuju i v těhle vedrech.
Katkaty -taky bych chtěla takový bříško, já si budu mudet ještě asi chvilku počkat.
Stiko , vydrž! Držím palce, ať je už brzy lépe ![]()
Jinak všem, hezký den!!!
Ahoj holky:-)
Sobinka : ahoj
no vidíš, tak jsme se tady sešly ![]()
Stika: já piju těhu čaj, vodu, občas džus, někdy roibos. Černý čaj se snažim nepít kvůli kofeinu. Ale moc nepiju, vim to…
Kac: tchýni mám dobrou, ale uvidím, jaké bude hlídání, jestli se jí bude chtít.
Markit : no to je něco, takhle zapírat postýlku.. oni dělají jako by byla pozlacená…tohle nechápu
břicho se pokusim příležitostně vyfotit… ![]()
Delfi , ahoj, ráda tě tu vidím
Jak se daří?
Chtěla jsem se taky zeptat na ten těhu čaj, z čeho se skládá?
Ahoj,
vrátila jsem se z obedu a protože nebyl moc dobry - zeleninove rizoto s kur. masem a syrem. Ten syr nebyl vubec dobry. Tak jsem si chtela v bio obchodu koupit zázvorová lízátka-neměli, tak jsem si čuchla k zázvoru-to by mohlo jít tak jsem si vzala jen 3dkg-na vyzkouseni- dala jsem si nejmensi kousek - to je teda hnus! Neco jako pálivý-ostry a mentol dohromady, ne ostrý mentol, ten se dá-vyvětrá, ale to byl dost humus. Hned šel do koše, ještě že ho mám vedle sebe. Zkusím ten tehu čaj.
Dala jsem si po obede kafe-rano jsem si nedelala a vubec nezabralo, já bych spala. Asi dneska udelam naprosto neco nevychovneho.Zapnu H dvd
a pustim pohadku a pujdu si odpocinout. Ted me ještě napadlo, at H nakresli nasi rodinu, porad kreslí lodě, které končí výbuchem a potopením apod.
mate nějaký plán na dopoledne??
A už se ozval janýsek025 po KO? Jinak dneska kromě ní asi nikdo-dle seznámku.
Sobi to taky jeste neni moc tehu brisko ![]()
Kac jsem se musela smat jak popisujes ten zazvor
no ono se to neji syrove, prave proto ze to tak pali
presne nevim ale namaci se to do cukru a nebo medu nakrajene na platky a pak to neni tak palive
Ale jeste jsem to nedelala tak kdyz tak se jeste zeptej
![]()
Kac, tak to sis užila peklo - syrový zázvor se fakt nedá
, ale zkus čaj ze zázvoru - nastrouháš trochu toho kořenu a zaliješ vroucí vodou. Nechá se to chvilku louhovat (15 min je už moc, pak je to stejně ostrý jako za syrova) a pak zcedit. Já si dávám ještě trochu citrónu a lžičku medu a je to ňamka!!!
Jinak poobědovému zdřímnutí taky fandím ![]()
Katy - No zázvor byl sušený a po oliznutí je i sladky, ale asi clovek do toho nesmi kousnout ![]()
to radsi budu trpět - nevim po čem bych trpěla více. Já totiž nemám ráda nic štiplaveho, pikantniho a nepoužívám ani ml. pepř. Jenom na manželovy řízky
Takže mám dost „citlivý“ jazýček.
K čemu se vlastně používá zázvor v kuchyni??
Kac ja nevim pac ho nepouzivam
ale ostre muzu ![]()
sobi no vidis to jsem nevedela ze se takhle dela caj z neho
A je to z cerstveho?
ahojky všem,
před chvilkou jsem se vratili z dovolené a teď musím pospíchat s mimískem na ultrazvuk a kontolu,minule mi doktor sliboval prukazku a foto mimí.tak večer dám vědět jak už je kulihrášek velikej.tak se zatím mějte pěkně
Jani , tak přeji pěkné zprávičky od doktora a tu průkazku!
Katkaty , ten čajík se dělá opravdu z čerstvého kořenu zázvoru - dnes se to dá běžně sehnat i v supermarketech. Jinak sušenej zázvor se přidává do různých omáček, k masům a vůbec, jak je libo, ale fakt se to s ním musí opatrně po špetkách, protože je šíleně aromatickej a ostrej. Já s ním teda vařím jen málokdy, protože mi aromatický a ostý jídla nechutnaj.
No já jsem poučena a zázvor „v jakekoliv“ podobě pro me NEBRAT ![]()
Snad to dneska vydžím do 15hodin neusnout a pak domu-teda do skolky pro H, potom pro hada (bonbon-gumovy ve tvaru hada)!
Kdyby tady bylo aspon dychatelněji. Kvuli šefce se bojim na klimu šahnout
no comment!
ahojky, nějak nezvládám ty vedra. chtěla jsem jet dneska za tou mojí kamarádkou do OPstravy do nemocnice a musela jsme toodložit ažs e trochu ochladí.
Úplně jsem zapoměla Kiki poblahopřát k super výlesdkům. Hlavně teď máš klid a určo už to bude až do konce těhu v klídku…
nevolnosti stále ustupují, naštěstí..... už se nemůžu dočkat pondělka…a KO
Katkaty pěkné bříško… kam poslat fotku?? je fakt, že mám pupík asi 2-3× tak větší než ty
![]()
Jizvy, nesmutni, já taky zatím žádné bříško nemám. Tak si holt trochu ještě počkáme, no. Však to přijde ![]()