Poradna duly
Jana Čurdová
@kamiŠ No moje mamka plánuje že se mi o to trošku postará než přijedu protože kdybych ho nechala doma samotného tak by hlavně jak říkáš prádla bylo až kam a hlavně nádobí, přítel se nikdy nádobí nedotkne takže by to tu bylo jak po boji a to děti ještě nemáme
teď se mi tu teda hájí že ho podceňuji, ale stojím si za tím že se mám na co těšit ![]()
Každopádně jídlo řešit nebudu on si stejně taky bude radši kupovat na co má zrovna chuť než aby si vzal co bude přiravené nebo si sám něco uvařil ![]()
Ještě by mě zajímalo kolik se tak nechali v porodnici peněz cca?
Za osobu u porodu a atd nějakej součet všeho odhadem, protože sem nad tím tak přemýšlela a nevím za co všechno se přesně platí.. ![]()
@Liduska8 ted jidlo taky resit nebudu, nevim kdy budu rodit, a z mrazaku nam nechutna ![]()
Na tu planovanou moji odstavku jsem jim chtela usetrit starosti a prd no ![]()
Nadobi do mycky daji, mozna i umyji. I kdyz me by veslo vic, ale to neresim… Pradla budou kopce ![]()
No s prvnim jsme platili jen otce. S druhou otce a denni sazbu, to byli jeste poplatky. A nic vic. Mne jidlo vyhovuje. Piti piju vodu
Pleny a vlozky taky svoje
@kamiŠ Aha takže teď bych teoreticky měla platit jen za osobu u porodu já právě nevim jestli se platí za plný romming in a tak. Vím že se platí za nadstandart pokoje, ale to já nevyžaduji. Takže sme chtěla být nějak malinko v obraze abych pak nebyla moc překvapená ![]()
No ja mam obavu, ze tu bude presne halda nadobi, pradla a tak.. Pry nepotrebuje naucit s prackou, ze ma hodne kusu obleceni - jinymi slovy bude spinit a spinit a odhazovat a ono se to pak vypere. Darecek. Ale musim uznat, ze mu budou bohate stacit ty nase dvojcata (2,5 roku).
Jinak ano, mame pareckova dvojcata, porod byl vaginalni v 36+6 tt a pekne po 6 dnech domu, vsechno probehlo (tuk, tuk) hladce.
A clovece v Budejovicich jsme neplatili nic, ani za manzela u porodu, ani za ten epesni zeleny oblecek manzela, coz se nekde take plati. Pak jsem byla s detma na neonatologii, ne na sestinedeli, takze taky bez poplatku, ale tentokrat, pokud budu na sestinedeli, tak bych moc chtela nadstandard, aby za nama mohli neomezene deti a navstevy (jinak musi navstevy nekam mimo oddeleni a jen v urcitych hodinach), tady se plati 1.200,– Kc za den.
@Tdnka tady u nas co sem četla tak nadstandart se platí 300kč/den A za osobu u porodu 500kč a pokud byl pratner na předporodním kurzu tak jenom 300kč. Víc o cenách naší porodnice sem nenašla ani na jejich oficiálních stránkach takže nevím ![]()
Ceník
Ceník služeb Ceny za služby:
Doprovod rodičky k porodu: 300Kč (pokud se zúčastnil kurzu předporodní přípravy), 500Kč (pokud neabsolvoval kurz)
Toť vše na stránce ![]()
@kamiŠ No tak to také není moc dobra varianta, když té lituje, ale alespoň na to nejsme sami…
Ja jsem totiž zjistila jak na mého manžela, nesmím na něho tlačit a on si to zacne uvědomovat sam a začíná něco dělat
…
Aha, tak děkuji za typ
… Jestli nam bude vyhovovat Hipp, zkusím příště olej
…
Ja na bříška používám lékařskou vazelinu nebo máslo s kozim mlékem a jak jsem se bála, ze budu mit strie, tak je nemam
… Ale vím, ze záleží na pokožce…,
Nadstandart chci taky, doufam ze bude volny nejaky. Prave kvuli navstevam, aby mohli za mnou na pokoj, kdykoliv a kdoliv. Jinak u nas se navstevy konaji jen v hale nebo v jidelne. Uz minule to byla pohoda, ja v pelechu s mrnavkou a ostatni na tech tvrdych zidlich ![]()
@Tdnka tak to budete mit doma taky veselo ![]()
Mam taky rozdil mezi prvnim a druhou 2,5 roku. Akorat byl jen jeden ![]()
A jste teda sikulky, jak krasne zvladli porod a vsecko ![]()
Prvni kontrola v porodnici dopadla dobře, v pátek jedeme znovu. Dostala jsem papíry do porodnice na vyplnění. Prej máme čas 3 týdny, tak v klidu. A to nás čeká změna trvalého bydliště a jina administrativa. Já nemám ráda úřady ![]()
Obavu o to jestli mi u porodu přítel nebude na obtíž jsem řešila nedávno. Teda už víme, že někdy starost může uškodit a tak si říkám, že už je celkem odemne školený. Navíc u porodu ho ex nechtěla a doufám, že chce být u toho až přijde Eliška na svět. Ani tak kvůli mě, ale poutu otce a dcery
Miminko je z porodu rovněž stresované a maminky mají co dělat se sebou. Táta by tam měl být a být oporou oběma. Úklid se mnou řešil přítel zrovna dneska. Potřebuji někam a není kam dát obrazy, kde parkovat kočárek, vyměnit okna, natřít tamto, dodělat tamto. A jemu jsem důkladně uklidila kanystr s benzinem a hledal ho hodinu
Učila jsem se chodit všude možně a hledat šroubky, které by mohlo dítě vdechnout, spolknout
Mamka mi vysvětlovala, že trouba a žehlička pálí
Kdyby mě viděla si hrát s igelitových sáčkem na hlavě, šroubovákem v elektřině
Prostě prvorodička
Čůrání asi 20× za noc jsem si zvykla. Ale někdy, když jsem třeba na nákupech, přijde za mnou přítel s plotýnkovým vařičem a řekne trouba se sporákem, tak potom, co jsem se i smíchy počůrala
Byla jsem nemocná, nová matrace a bolel mě sedací nerv, přítel přetažený z práce mě pomáhal vstávat. Zasekl se, já taky a prý jsme jako dva důchodci a kdyby nás tak někdo viděl. Už na wc nemusím
A to jsem používala Venušiny kuličky, které jsou svým způsobem zdravotní pomůcka, únik moči, lepší porod ![]()
@garden venusiny kulicky na porod vliv nemaji
Maximalne prave na posileni panevniho dna, a pozdejsi unik moci. Ale k porodu ti to je k prdu
Tam naopak potrebujes povolit
@Liduska8 u nas je ted nadstadard pekne drahy, je tu asi dva mesice fungl nova porodnice, tak si toho pekne ceni. ![]()
@kamiŠ vsak vy budete mit taky veselo, ne?
Jinak dik za pochvalu, ale kdyz to tak ta priroda zaridila, tak to tak vsechno pekne proslo, moc zasluh jsem na tom nemela, jen jsem se vezla. ![]()
@Tdnka tj 1200 za noc je hrozne moc. U nas myslim 300 jestli si dobre pamatuju…
No a tys taky zmakla, zatlacit si trosku musela ![]()
Jsem delala k obedu jen palacinky a umiram. Bricho sutrovy a v krizi mazec
Z litru mlika a vsecko sezrany
A to meli i polivku. Nechci videt to vyvarovani az se bude cpat i mimon ![]()
Ahoj holky, tak u nás v Mostě se platí nadstandart, který chci 400,– Kč za den, tak doufám, ze bude volný… A osoba u porodu se platí, nevím tedy přesně kolik, ale my jsme byli na předporodním kurzu, ve kterém je i cena otce u porodu, pokud se předporodního kurzu účastní, tak uz nic platit nebude, o tom, zda se platí ta zelená „pláštenka“ o tom nic nevím a nikdo nic neříkal, tak asi ne…