Únorňátka 2016

Napsat příspěvek
Velikost písma:
74
9.1.16 20:40

@kamiŠ No moje mamka plánuje že se mi o to trošku postará než přijedu protože kdybych ho nechala doma samotného tak by hlavně jak říkáš prádla bylo až kam a hlavně nádobí, přítel se nikdy nádobí nedotkne takže by to tu bylo jak po boji a to děti ještě nemáme :D teď se mi tu teda hájí že ho podceňuji, ale stojím si za tím že se mám na co těšit :D
Každopádně jídlo řešit nebudu on si stejně taky bude radši kupovat na co má zrovna chuť než aby si vzal co bude přiravené nebo si sám něco uvařil :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
9.1.16 20:43

Ještě by mě zajímalo kolik se tak nechali v porodnici peněz cca?
Za osobu u porodu a atd nějakej součet všeho odhadem, protože sem nad tím tak přemýšlela a nevím za co všechno se přesně platí.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24016
9.1.16 20:49

@Liduska8 ted jidlo taky resit nebudu, nevim kdy budu rodit, a z mrazaku nam nechutna :D
Na tu planovanou moji odstavku jsem jim chtela usetrit starosti a prd no :mrgreen:
Nadobi do mycky daji, mozna i umyji. I kdyz me by veslo vic, ale to neresim… Pradla budou kopce :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24016
9.1.16 20:51

No s prvnim jsme platili jen otce. S druhou otce a denni sazbu, to byli jeste poplatky. A nic vic. Mne jidlo vyhovuje. Piti piju vodu :D Pleny a vlozky taky svoje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
9.1.16 20:59

@kamiŠ Aha takže teď bych teoreticky měla platit jen za osobu u porodu já právě nevim jestli se platí za plný romming in a tak. Vím že se platí za nadstandart pokoje, ale to já nevyžaduji. Takže sme chtěla být nějak malinko v obraze abych pak nebyla moc překvapená :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
9.1.16 21:01

No ja mam obavu, ze tu bude presne halda nadobi, pradla a tak.. Pry nepotrebuje naucit s prackou, ze ma hodne kusu obleceni - jinymi slovy bude spinit a spinit a odhazovat a ono se to pak vypere. Darecek. Ale musim uznat, ze mu budou bohate stacit ty nase dvojcata (2,5 roku).
Jinak ano, mame pareckova dvojcata, porod byl vaginalni v 36+6 tt a pekne po 6 dnech domu, vsechno probehlo (tuk, tuk) hladce.
A clovece v Budejovicich jsme neplatili nic, ani za manzela u porodu, ani za ten epesni zeleny oblecek manzela, coz se nekde take plati. Pak jsem byla s detma na neonatologii, ne na sestinedeli, takze taky bez poplatku, ale tentokrat, pokud budu na sestinedeli, tak bych moc chtela nadstandard, aby za nama mohli neomezene deti a navstevy (jinak musi navstevy nekam mimo oddeleni a jen v urcitych hodinach), tady se plati 1.200,– Kc za den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
9.1.16 21:12

@Tdnka tady u nas co sem četla tak nadstandart se platí 300kč/den A za osobu u porodu 500kč a pokud byl pratner na předporodním kurzu tak jenom 300kč. Víc o cenách naší porodnice sem nenašla ani na jejich oficiálních stránkach takže nevím :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
9.1.16 21:15

Ceník
Ceník služeb Ceny za služby:
Doprovod rodičky k porodu: 300Kč (pokud se zúčastnil kurzu předporodní přípravy), 500Kč (pokud neabsolvoval kurz)

Toť vše na stránce :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
9.1.16 21:58

@kamiŠ No tak to také není moc dobra varianta, když té lituje, ale alespoň na to nejsme sami…

Ja jsem totiž zjistila jak na mého manžela, nesmím na něho tlačit a on si to zacne uvědomovat sam a začíná něco dělat :)

Aha, tak děkuji za typ :palec:… Jestli nam bude vyhovovat Hipp, zkusím příště olej :)

Ja na bříška používám lékařskou vazelinu nebo máslo s kozim mlékem a jak jsem se bála, ze budu mit strie, tak je nemam :)… Ale vím, ze záleží na pokožce…,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24016
9.1.16 22:39

Nadstandart chci taky, doufam ze bude volny nejaky. Prave kvuli navstevam, aby mohli za mnou na pokoj, kdykoliv a kdoliv. Jinak u nas se navstevy konaji jen v hale nebo v jidelne. Uz minule to byla pohoda, ja v pelechu s mrnavkou a ostatni na tech tvrdych zidlich :mrgreen:

@Tdnka tak to budete mit doma taky veselo :lol:
Mam taky rozdil mezi prvnim a druhou 2,5 roku. Akorat byl jen jeden :D
A jste teda sikulky, jak krasne zvladli porod a vsecko :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
10.1.16 00:36

Prvni kontrola v porodnici dopadla dobře, v pátek jedeme znovu. Dostala jsem papíry do porodnice na vyplnění. Prej máme čas 3 týdny, tak v klidu. A to nás čeká změna trvalého bydliště a jina administrativa. Já nemám ráda úřady :oops:
Obavu o to jestli mi u porodu přítel nebude na obtíž jsem řešila nedávno. Teda už víme, že někdy starost může uškodit a tak si říkám, že už je celkem odemne školený. Navíc u porodu ho ex nechtěla a doufám, že chce být u toho až přijde Eliška na svět. Ani tak kvůli mě, ale poutu otce a dcery :hug: Miminko je z porodu rovněž stresované a maminky mají co dělat se sebou. Táta by tam měl být a být oporou oběma. Úklid se mnou řešil přítel zrovna dneska. Potřebuji někam a není kam dát obrazy, kde parkovat kočárek, vyměnit okna, natřít tamto, dodělat tamto. A jemu jsem důkladně uklidila kanystr s benzinem a hledal ho hodinu :roll: Učila jsem se chodit všude možně a hledat šroubky, které by mohlo dítě vdechnout, spolknout :roll: Mamka mi vysvětlovala, že trouba a žehlička pálí :) Kdyby mě viděla si hrát s igelitových sáčkem na hlavě, šroubovákem v elektřině :andel: Prostě prvorodička :P Čůrání asi 20× za noc jsem si zvykla. Ale někdy, když jsem třeba na nákupech, přijde za mnou přítel s plotýnkovým vařičem a řekne trouba se sporákem, tak potom, co jsem se i smíchy počůrala :oops: Byla jsem nemocná, nová matrace a bolel mě sedací nerv, přítel přetažený z práce mě pomáhal vstávat. Zasekl se, já taky a prý jsme jako dva důchodci a kdyby nás tak někdo viděl. Už na wc nemusím :oops: A to jsem používala Venušiny kuličky, které jsou svým způsobem zdravotní pomůcka, únik moči, lepší porod :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24016
10.1.16 08:54

@garden venusiny kulicky na porod vliv nemaji ;) Maximalne prave na posileni panevniho dna, a pozdejsi unik moci. Ale k porodu ti to je k prdu :) Tam naopak potrebujes povolit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
10.1.16 10:42

@Liduska8 u nas je ted nadstadard pekne drahy, je tu asi dva mesice fungl nova porodnice, tak si toho pekne ceni. :?
@kamiŠ vsak vy budete mit taky veselo, ne? :D ;) Jinak dik za pochvalu, ale kdyz to tak ta priroda zaridila, tak to tak vsechno pekne proslo, moc zasluh jsem na tom nemela, jen jsem se vezla. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24016
10.1.16 14:18

@Tdnka tj 1200 za noc je hrozne moc. U nas myslim 300 jestli si dobre pamatuju…
No a tys taky zmakla, zatlacit si trosku musela :D

Jsem delala k obedu jen palacinky a umiram. Bricho sutrovy a v krizi mazec :roll: Z litru mlika a vsecko sezrany :mrgreen: A to meli i polivku. Nechci videt to vyvarovani az se bude cpat i mimon :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
10.1.16 18:00

Ahoj holky, tak u nás v Mostě se platí nadstandart, který chci 400,– Kč za den, tak doufám, ze bude volný… A osoba u porodu se platí, nevím tedy přesně kolik, ale my jsme byli na předporodním kurzu, ve kterém je i cena otce u porodu, pokud se předporodního kurzu účastní, tak uz nic platit nebude, o tom, zda se platí ta zelená „pláštenka“ o tom nic nevím a nikdo nic neříkal, tak asi ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí