Úplatky - hýbou světem?

25160
15.6.16 15:10

Úplatky - hýbou světem?

Ahoj všem, chci toto téma založit jako obecnou diskuzi, ale začnu „konkrténím“ příkladem. Setkala jsem se s podezřením, že rodiče uplatily školu, aby jejich děti chodily společně do třídy a k paní učitelce, která jim byla sympatická (otevíralo se více prvních tříd). Opravdu si myslíte, že je toto možné?
Opravdu jsou úplatky všude kolem nás? Ne, že bych se nikdy s žádným nesetkala. Já sama teda nikdy žádný nedala ani nenabídla. Asi jsem v tomto naivní :think:, ale vrtá mi to hlavou a jsem z toho znechucená.
Děkuji předem za příspěvky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25897
15.6.16 15:14

Věřím, že to jde, jenom se tomu neříká úplatek, ale sponzorský dar :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30950
15.6.16 15:16

@Aries6 Tak zrovna treba toto se da domluvit po dohode s reditelem i bez uplatku, ne? Kdyz se to resi dostatecne dopredu, tak staci slusne vyjadrene prani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
15.6.16 15:17

@Aries6 zajímavé, v naší škole tohle šlo i bez úplatku, dokonce se nás na první schůzce rodičů ptali, jestli chce naše dítě být s nějakým kamarádem nebo kamarádkou ve třídě…
A věřím, že pokud bych na začátku chtěla, aby dcera byla u jiné paní učitelky, asi by mi vyšli vstříc…
Pokud rodiče dali škole nějakou finanční částku, tak je to sponzorský dar… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25160
15.6.16 15:18

@Petrolka :mrgreen: tak ono těch pojmenování by se našlo dost :D
@Cuddy No to jo, ale kdosi jiný se o to snažil a neprošlo to a v tomto případě to šlo. Ale já neříkám, že to tak bylo, je to fakt jen domněnka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
999
15.6.16 15:19

Asi tak…já taky slušně žádala aby byla dcerka ve třídě s největší kamarádkou, stejne tak žádala maminka kamarádky…slušně, bez uplatku…výsledek, holky jsou rozhozene každá jinam…tak nevím, vybodli se na to…čekali"sponzorsky dar"…nevim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25160
15.6.16 15:19

@Regina Hero Jasně, jak píšu výše.
Ale fakt spíš obecně jsem zjstila, že žiju asi v lehce naivním světě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30950
15.6.16 15:22

@Aries6 Nemyslim, ze naivnim. Spoustu lidi se ani nezkusi slusne zeptat, zda by neco neslo, hned za vsim vidi potrebu nejakeho uplaceni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
15.6.16 15:23
@radulaur píše:
Asi tak…já taky slušně žádala aby byla dcerka ve třídě s největší kamarádkou, stejne tak žádala maminka kamarádky…slušně, bez uplatku…výsledek, holky jsou rozhozene každá jinam…tak nevím, vybodli se na to…čekali"sponzorsky dar"…nevim

oni vám odpověděli, že je dají spolu a pak je dali každou jinam?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
15.6.16 15:24
@Cuddy píše:
@Aries6 Nemyslim, ze naivnim. Spoustu lidi se ani nezkusi slusne zeptat, zda by neco neslo, hned za vsim vidi potrebu nejakeho uplaceni.

taky mám ten dojem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.6.16 15:26

Úplatky jsou všude okolo nás. Manžel je obchodní zástupce pro jednu potravinářskou firmu již 17 let. A bez úplatků by byl ztracený. Hlavně ve školách, ústavech, domovech důchodců… I menší úplatek musí být kuchaři, který objednává zboží do restaurace. A majitel se to nesmí dozvědět.

• Citovat
  • Upravit
999
15.6.16 15:28

Řekli že si to značí a berou na vědomí…právě jsme o to žádali už v únoru, ted na schůzkách jsme zjistily že je to jinak…paní zástupkyně mě s úsměvem sdělila, že přece říkala, že pokud to půjde, vyhoví a ono prý nešlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
15.6.16 15:29

@radulaur takže si nechali tu možnost, že „pokud to půjde“… a ono nešlo… tak u nás to bylo úplně jinak, tam nám to vyloženě nabízeli… nejdřív se ptali v Hafíkovi a pak ještě na té první informační schůzce znovu… akorát do Hafíka nepřihlásili rodiče všechny děti a na té schůzce jich taky bylo daleko méně než přijatých prvňáčků… takže to někdo ani nevěděl… tak bych o to asi ještě jednou zkusila požádat… písemně… do září je ještě času dost, ještě se klidně může i nějaké dítě odhlásit a nenastoupí… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
15.6.16 16:01
@Anonymní píše: Úplatky jsou všude okolo nás. Manžel je obchodní zástupce pro jednu potravinářskou firmu již 17 let. A bez úplatků by byl ztracený. Hlavně ve školách, ústavech, domovech důchodců… I menší úplatek musí být kuchaři, který objednává zboží do restaurace. A majitel se to nesmí dozvědět.

A pak se divíme, že se tu nemáme jako v Německu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4960
15.6.16 17:41

Já se s tím nikdy nesetkala a ani by mě nenapadlo někde někomu úplatek nabízet. Dokonce ani za vším úplatky nevidím. Asi jsem taky lehce naivní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová