E-mailový virus Cryptolocker

2655
21.11.14 14:08

Upozornění na virus v emailu

Ahoj holky, dnes mi přišlo od manžela upozornění na nový druh viru. POZOR! Jedná se o virus, který Vám znepřístupní všechny složky (během 2 hodin od otevření!), fotky apod. a budete si muset zaplatit za jejich opětovné zpřístupnění, které stojí 9.500,– Kč. Takže pokud čekáte na balíček, rozhodně tohle neotvírejte.

Příspěvek upraven 21.11.14 v 14:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3355
21.11.14 14:19

Hmmm, tak to je mazec, pěkní drzost, tohle by se mělo předat policii, je to mimo jiné vydírání…Dík za info.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
21.11.14 14:20

@micha.bello Mohla bys mi to, prosím, poslat do SZ, ať to můžu přeposlat známým? Moc dík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2655
21.11.14 14:26
@BaMaK píše:
@micha.bello Mohla bys mi to, prosím, poslat do SZ, ať to můžu přeposlat známým? Moc dík.

Spíš je lepší to poslat prostřednictvím e-mailu, tam je celá ta zpráva, takhle jsem tu dala jen printscreen ze svého e-mailu, pošli do SZ email a já Ti přepošlu celý e-mail. Můžeš to pak poslat dalším lidem, hlavně příbuzným. Myslím, že se tím v budoucnosti bude zabývat i policie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
21.11.14 15:54

Když někdo klikne na mail od „české pošty“, který je napsán češtinou z překladače :zed: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2655
21.11.14 18:15

@Pipet: Je spousta lidí, kterým tohle nedojde a když uvidí balík od ČP, tak to jen přelétnou a pak otevřou přiložený soubor… věřím, že spousta podnikatelů by mělo dost velký problém v případě otevření souboru. Nabourané účetnictví apod. :nevim: Už ho někdo otevřel (já to naštěstí nebyla), tak aby takových lidí nebylo více.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4780
21.11.14 22:03

Nám to přišlo v práci na pracovním emailu jako upozornění od „ajťáků“ prý běda jestli to někdo otevře… :-D Mě to teda ještě nepřišlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák