Úraz matky a malé miminko

Anonymní
24.1.23 12:24

Úraz matky a malé miminko

Ahoj maminky,

Máte někdo zkušenosti s případem, kdy se msminka ošklivě zraní a nemůže se starat o své tříměsíční dítě?

Bohužel se mi to přihodilo - mám problematickou zlomeninu nohy, jsem v podstatě úplně imobilní, později v týdnu mě čeká operace, chtějí mi dát vnější dlahu (takové ty dráty co to drží zvenku), hospitalizace minimálně 5 dní, ale s tou vnější konstrukcí těžko říct jestli to nebude déle.

Je mi úplně zle, nehledě na to, že nemocnice celkově snáším opravdu špatně, mám fobii z jehel, píchnout si večer Clexane byl pro mě zážitek z noční můry. A k tomu fakt, že miminko neuvidím, natož abych se zvládla o něj postarat… Jsem z toho úplně na hromádce. :,(

Nemá někdo podobnou zkušenost? Je aspoň možnost, že by mě miminko navštěvovalo v nemocnici? Kdy vás propustili s vnější dlahou? Je možnost krom OČR pro tatínka žádat o jinou dávku?

Anonym, protože situace je specifická a nechci aby si mou osobu někdo spojil s účtem.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36020
24.1.23 12:55

To je mi líto co se stalo, ale jiná dávka jak Ocr pro tatínka není. Pro tyto případy je dobré mít uzavřeno komerční pojištění.
Na návštěvy se musíš zeptat v nemocnici. Většinou malý děti nepouští.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
24.1.23 13:19

O mimino se postarat zvládneš. Tříměsíční prcek s tebou může být celý den v posteli a hádám, že se mu to bude líbit. O byt se postará otec. Co se týká financí, tak od toho je rezerva nebo úrazový pojištění.

• Citovat
  • Upravit
Sabrine
24.1.23 13:29

Já ležela na ARU a následně na JIP po porodu, a vše je o lidech a já měla štěstí na skvělý sestry a doktory a každý den, jsem mohla mít na návštěvě malyho s manželem. Vytvořily nám pro to i podmínky. Takže v tomhle ohledu myslím, že nebude problém.

• Citovat
  • Upravit
77042
24.1.23 13:33
@Sabrine píše:
Já ležela na ARU a následně na JIP po porodu, a vše je o lidech a já měla štěstí na skvělý sestry a doktory a každý den, jsem mohla mít na návštěvě malyho s manželem. Vytvořily nám pro to i podmínky. Takže v tomhle ohledu myslím, že nebude problém.

no jo, to jsi byla na gynekologii, ale zakladatelka bude na chirurgii nebo ortopedii, tam nemusí být tak vstřícní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
24.1.23 13:38

A nelze, aby manžel pobíral „dlouhodobé ošetřovne“, jsou tam podmínky, je potřeba si to zjistit, myslím musí být ten nemocný minimálně týden v nemocnici atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22934
24.1.23 13:39

Bohužel radu nemám, ale přeji ti ať se brzy zotavíš a vše ti dobře dopadne :kytka: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2351
24.1.23 13:39
@stinga píše:
no jo, to jsi byla na gynekologii, ale zakladatelka bude na chirurgii nebo ortopedii, tam nemusí být tak vstřícní

Ale myslím si, že v tomhle případě by se dalo i trochu dupnout - tříměsíční mimino není tetička z Moravy…nějaké právo matky a dítěte, jak se stále řeší při hospitalizaci dětí, co? Nemám načtené zákony, jenom bych se asi nedala odbít první protivnou sestrou. Však návštěvy jsou normálně povoleny, ne? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.1.23 13:50
@Janli píše:
O mimino se postarat zvládneš. Tříměsíční prcek s tebou může být celý den v posteli a hádám, že se mu to bude líbit. O byt se postará otec. Co se týká financí, tak od toho je rezerva nebo úrazový pojištění.

Nelíbí se mu to, nudí se. Vydrží chvilku, když nad ním třepu hračkou s rukou zkroucenou v nepřirozené pozici nebo je na mě na bříšku. Navíc ho nedokážu pořádně zvednout a přesunout. Nějak se snažím, ale když se mi tu po pár minutách rozbrečí, je mi akorát hůř. Vím, že je to tím, že je prostě takové miminko, ale je to o to psychicky náročnější.

Nedokážu se pořádně pohnout (a když ano, musím rukou přesouvat sádru, každý pohyb je problém, bolí to hodně a cítím jak mi v té noze lupkaji zlomené kosti, jedná se o kloub), nepřetočím se ani na bok. Po operaci to možná bude lepší…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.1.23 13:51

@lucynka25 Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
32193
24.1.23 13:55

@prejeta_zaba v naší nemocnici třeba jsou zakázané…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.1.23 13:55

Jinak rezervu máme asi sto tisíc, ale z toho, že to vše uvalíme, je mi neveselo. Těsně před tím, než se ten úraz stal, zkolaboval počítač, takže se kupoval nový + nutné úpravy auta, aby prošlo STK. Na to se už bralo asi 30 tisíc z úspor. Když se něco s*re, tak všechno.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.1.23 14:05

@prejeta_zaba četla jsem o tom nějakou diskuzi, kdy matka šla na jiný zákrok a může si vydupat hospitalizaci dítěte s matkou, což mi přijde jako nesmysl v mé situaci. Návštěvy nevím…

• Citovat
  • Upravit
5683
24.1.23 14:12
@Anonymní píše:
Jinak rezervu máme asi sto tisíc, ale z toho, že to vše uvalíme, je mi neveselo. Těsně před tím, než se ten úraz stal, zkolaboval počítač, takže se kupoval nový + nutné úpravy auta, aby prošlo STK. Na to se už bralo asi 30 tisíc z úspor. Když se něco s*re, tak všechno.

Taky bereš teď ještě pořád mateřskou, ne?

Jinak alespoň ses snad poučila do budoucna, že 100tis. rezerva je pro 3 lidi dneska sakra málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101808
24.1.23 14:20
@bedrunkav píše:
A nelze, aby manžel pobíral „dlouhodobé ošetřovne“, jsou tam podmínky, je potřeba si to zjistit, myslím musí být ten nemocný minimálně týden v nemocnici atd.

Nojo, ale podmínkou toho dlouhodobého osetrovneho je to, ze to ošetřování potrebuje ten hospitalizovany člověk, což u mladeho cloveka na zlomenou nohu skoro jiste neprojde, i když je zlomena blbe a operovana, tak porad je sobestacny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák