Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
To je mi líto co se stalo, ale jiná dávka jak Ocr pro tatínka není. Pro tyto případy je dobré mít uzavřeno komerční pojištění.
Na návštěvy se musíš zeptat v nemocnici. Většinou malý děti nepouští.
O mimino se postarat zvládneš. Tříměsíční prcek s tebou může být celý den v posteli a hádám, že se mu to bude líbit. O byt se postará otec. Co se týká financí, tak od toho je rezerva nebo úrazový pojištění.
Já ležela na ARU a následně na JIP po porodu, a vše je o lidech a já měla štěstí na skvělý sestry a doktory a každý den, jsem mohla mít na návštěvě malyho s manželem. Vytvořily nám pro to i podmínky. Takže v tomhle ohledu myslím, že nebude problém.
@Sabrine píše:
Já ležela na ARU a následně na JIP po porodu, a vše je o lidech a já měla štěstí na skvělý sestry a doktory a každý den, jsem mohla mít na návštěvě malyho s manželem. Vytvořily nám pro to i podmínky. Takže v tomhle ohledu myslím, že nebude problém.
no jo, to jsi byla na gynekologii, ale zakladatelka bude na chirurgii nebo ortopedii, tam nemusí být tak vstřícní
A nelze, aby manžel pobíral „dlouhodobé ošetřovne“, jsou tam podmínky, je potřeba si to zjistit, myslím musí být ten nemocný minimálně týden v nemocnici atd.
Bohužel radu nemám, ale přeji ti ať se brzy zotavíš a vše ti dobře dopadne
![]()
@stinga píše:
no jo, to jsi byla na gynekologii, ale zakladatelka bude na chirurgii nebo ortopedii, tam nemusí být tak vstřícní
Ale myslím si, že v tomhle případě by se dalo i trochu dupnout - tříměsíční mimino není tetička z Moravy…nějaké právo matky a dítěte, jak se stále řeší při hospitalizaci dětí, co? Nemám načtené zákony, jenom bych se asi nedala odbít první protivnou sestrou. Však návštěvy jsou normálně povoleny, ne? ![]()
@Janli píše:
O mimino se postarat zvládneš. Tříměsíční prcek s tebou může být celý den v posteli a hádám, že se mu to bude líbit. O byt se postará otec. Co se týká financí, tak od toho je rezerva nebo úrazový pojištění.
Nelíbí se mu to, nudí se. Vydrží chvilku, když nad ním třepu hračkou s rukou zkroucenou v nepřirozené pozici nebo je na mě na bříšku. Navíc ho nedokážu pořádně zvednout a přesunout. Nějak se snažím, ale když se mi tu po pár minutách rozbrečí, je mi akorát hůř. Vím, že je to tím, že je prostě takové miminko, ale je to o to psychicky náročnější.
Nedokážu se pořádně pohnout (a když ano, musím rukou přesouvat sádru, každý pohyb je problém, bolí to hodně a cítím jak mi v té noze lupkaji zlomené kosti, jedná se o kloub), nepřetočím se ani na bok. Po operaci to možná bude lepší…
Jinak rezervu máme asi sto tisíc, ale z toho, že to vše uvalíme, je mi neveselo. Těsně před tím, než se ten úraz stal, zkolaboval počítač, takže se kupoval nový + nutné úpravy auta, aby prošlo STK. Na to se už bralo asi 30 tisíc z úspor. Když se něco s*re, tak všechno.
@prejeta_zaba četla jsem o tom nějakou diskuzi, kdy matka šla na jiný zákrok a může si vydupat hospitalizaci dítěte s matkou, což mi přijde jako nesmysl v mé situaci. Návštěvy nevím…
@Anonymní píše:
Jinak rezervu máme asi sto tisíc, ale z toho, že to vše uvalíme, je mi neveselo. Těsně před tím, než se ten úraz stal, zkolaboval počítač, takže se kupoval nový + nutné úpravy auta, aby prošlo STK. Na to se už bralo asi 30 tisíc z úspor. Když se něco s*re, tak všechno.
Taky bereš teď ještě pořád mateřskou, ne?
Jinak alespoň ses snad poučila do budoucna, že 100tis. rezerva je pro 3 lidi dneska sakra málo.
@bedrunkav píše:
A nelze, aby manžel pobíral „dlouhodobé ošetřovne“, jsou tam podmínky, je potřeba si to zjistit, myslím musí být ten nemocný minimálně týden v nemocnici atd.
Nojo, ale podmínkou toho dlouhodobého osetrovneho je to, ze to ošetřování potrebuje ten hospitalizovany člověk, což u mladeho cloveka na zlomenou nohu skoro jiste neprojde, i když je zlomena blbe a operovana, tak porad je sobestacny.
Ahoj maminky,
Máte někdo zkušenosti s případem, kdy se msminka ošklivě zraní a nemůže se starat o své tříměsíční dítě?
Bohužel se mi to přihodilo - mám problematickou zlomeninu nohy, jsem v podstatě úplně imobilní, později v týdnu mě čeká operace, chtějí mi dát vnější dlahu (takové ty dráty co to drží zvenku), hospitalizace minimálně 5 dní, ale s tou vnější konstrukcí těžko říct jestli to nebude déle.
Je mi úplně zle, nehledě na to, že nemocnice celkově snáším opravdu špatně, mám fobii z jehel, píchnout si večer Clexane byl pro mě zážitek z noční můry. A k tomu fakt, že miminko neuvidím, natož abych se zvládla o něj postarat… Jsem z toho úplně na hromádce.
Nemá někdo podobnou zkušenost? Je aspoň možnost, že by mě miminko navštěvovalo v nemocnici? Kdy vás propustili s vnější dlahou? Je možnost krom OČR pro tatínka žádat o jinou dávku?
Anonym, protože situace je specifická a nechci aby si mou osobu někdo spojil s účtem.