Úraz zad na autodromu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
13
6.4.23 22:36

Úraz zad na autodromu

Ahoj holky, možná to je hloupý dotaz, možná ne. Dnes jsem byla a dětmi v hracím centru a nevím co mně to napadlo, asi jsme v tu chvíli nemyslela. Dala jsem tříletou dcerku do autíčka na autodrom se starší dcerkou, ona s ní jednou narazila. Mohla si malá nějak poranit záda? Po tom nárazu ani zbytek dne neplakala, nestěžovala si na nic, běhala jako normálně. Ale já mám v hlavě katastrofický scénáře, že si natrhla úpon, nebo vaz, nebo nalomila obratel a že jsem jí do budoucna nevratně poškodila záda, nebo páteř. Nejradši bych si nafackovala, celý večer si nadávám, jaká jsem krava pitomá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
75907
6.4.23 22:39
@Sylva1985 píše:
Ahoj holky, možná to je hloupý dotaz, možná ne. Dnes jsem byla a dětmi v hracím centru a nevím co mně to napadlo, asi jsme v tu chvíli nemyslela. Dala jsem tříletou dcerku do autíčka na autodrom se starší dcerkou, ona s ní jednou narazila. Mohla si malá nějak poranit záda? Po tom nárazu ani zbytek dne neplakala, nestěžovala si na nic, běhala jako normálně. Ale já mám v hlavě katastrofický scénáře, že si natrhla úpon, nebo vaz, nebo nalomila obratel a že jsem jí do budoucna nevratně poškodila záda, nebo páteř. Nejradši bych si nafackovala, celý večer si nadávám, jaká jsem krava pitomá…

ne, nic se jí nestalo, kdyby ano, už bys to dávno poznala, děti jsou hodně pružné :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Prostě Vodnář
6.4.23 22:46

Jo, jo, jsou to takoví gumídci.

@stinga píše:
ne, nic se jí nestalo, kdyby ano, už bys to dávno poznala, děti jsou hodně pružné :hug:
  • Citovat
  • Upravit
2200
6.4.23 22:47

@Sylva1985 záleží o jak velký naráz se jednalo. Ale předpokládám, že to v hracím centru není rychle jako na autickach na poutich.
Dcera mě kolegyně měla po nárazu na autickach problém s krční páteři. Často se to stává při autonehodach, když je špatně nastavena opěrka.
Nevzpomenu si na název ted.
Přišli ji na to až v Německu. :nevim: Měla poté často problémy s hlavou. A stalo se to na autickach na pouti. Narazila a nějak si hnul krční páteři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
6.4.23 22:48

Myslíte, že fakt ne… Já jsem expert na vymýšlení sci-fi scénářů. Nechci samozřejmě obtěžovat v nemocnici, nebo u doktorky zbytečně. Oni sebou fakt trhli, no prostě jak sebou člověk trhne na autickach… :pocitac: :pocitac: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
6.4.23 22:48

@Sylva1985 už jsem to našla. Opěrkový syndrom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
6.4.23 22:50

@Ťarbík01 no já nevím, jak velký naráz to byl. Já to takhle nepoznám. Bože, teď jsem se vyděsila ještě víc, já jsem fakt tak pitomá. A zjistili to asi na rentgenu, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
6.4.23 22:51

@Sylva1985 Opěrkový syndrom doprovází polovinu dopravních nehod. Stačí náraz ve dvacetikilometrové rychlosti a ostrý pohyb hlavy dopředu a dozadu. Až časem se projeví bolesti, problémy s rovnováhou, poruchy spánku i psychiky. Lidé o syndromu neví a k lékaři často nejdou.
Tak 20 km za hodinu holky nejely, ne?!
A kdyby si trhly hodně hlavou, tak to vidíš. Tak bych byla v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
6.4.23 22:53

@Sylva1985 nejsi pitoma. Neblbni.
Já ti jen psala, že autíčka nejsou jen sranda a taky jsem nevěděla, že něco takovéjo existuje. :nevim:
Až když zazivala kolegyně zdravotní problémy s dcerou.
Na Rtg se to nepozná myslím. Ona musela až do Německa. Ale teď už asi to dělají i v ČR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
6.4.23 22:54
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
6.4.23 22:55

@Sylva1985 ale nevěřím tomu, že by autíčka mohla jet tak rychle. V dětském centru. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
6.4.23 22:57

@Ťarbík01 já taky doufám, zkusím to pohledat na netu, jak rychle to jede. Děkuji :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2923
6.4.23 23:02

Jela jsi někdy v autě rychlosti 20 km za hodinu? Jako troufnu si říct, ze takhle rychle to autíčko vážně nejede, nejspíš ani polovinu. Tak neblazni prosimte, nic ji není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
6.4.23 23:10
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
6.4.23 23:12

Byla bych v klidu. Pokud tak malé děti na autíčka pustí, měli by mít jistotu, že je to pro ně srovnatelně bezpečné jako pro starší děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák