Urazil si přední zoubky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21593
17.9.22 12:13

@Janča6 a dostala si na zadek za vyrazeny zub?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14730
17.9.22 12:29
@warita píše:
@Janča6 a dostala si na zadek za vyrazeny zub?

Nedostala :D Ja pak pri pohledu do zrcadla zjistila, ze mam sedreny oblicej a druha jednicka je castecne urazena, toho jsem si na silnici nevsimla. Takze jsem to nedokazala utajit. Vystrasena jsem cekala doma, az nekdo dorazi. Rodice jen konstatovali “No pekny!” A druhy den me mama vzala k zubari.

Pak jsem si nekolikrat uzila pulhodinove cisteni kanalku te mrtve jednicky bez jakekoliv anestezie :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
17.9.22 12:58
@Janča6 píše:
Nedostala :D Ja pak pri pohledu do zrcadla zjistila, ze mam sedreny oblicej a druha jednicka je castecne urazena, toho jsem si na silnici nevsimla. Takze jsem to nedokazala utajit. Vystrasena jsem cekala doma, az nekdo dorazi. Rodice jen konstatovali “No pekny!” A druhy den me mama vzala k zubari.Pak jsem si nekolikrat uzila pulhodinove cisteni kanalku te mrtve jednicky bez jakekoliv anestezie :dance:

no hezky, ja bych na miste tve mamy mela asi mrtvicku. :kytka: Vyrazene zuby byly nejak v tomto veku az do cca 16 jedna z mych nocnich mur. Pak jsem si uvedomila, ze to ma reseni, ze bych v nejhorsim mela proste implantat a ty sny prestaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.9.22 13:00

@Janča6 spíš budu divná já, když už druhý den doma bulím. Já samozřejmě vím, že s tím nic neudělám, že se mohlo stát něco horšího, že jsou horší věci… mě to jen ale strašně moc mrzí, takový krásný zoubky měl…a se. e mě, že se to prostě stalo.

• Citovat
  • Upravit
15332
17.9.22 16:46
@Anonymní píše:
@Janča6 spíš budu divná já, když už druhý den doma bulím. Já samozřejmě vím, že s tím nic neudělám, že se mohlo stát něco horšího, že jsou horší věci… mě to jen ale strašně moc mrzí, takový krásný zoubky měl…a se. e mě, že se to prostě stalo.

Jsem zubni technik a kdyby si mohe dítě vyrazilo jedničky at dočasný nebo definitivní, tak bych bulela taky ….

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
17.9.22 17:06
@Lucy75 píše: :hug: :kytka:
taky bych brečela, to mrzí, ALE NIC si nevyčítej… mohou se stát fakt daleko horší věci.. úraz hlavy s doživotními následky, utopení v bazénku, vícenásobná fraktura nohy (to vše jsem v životě u dětí -pracovně - viděla :,( ), tak se tím uklidňuj, horší by byly nové zuby…
poradila bych se se zubařkou jak co nejlépe zamezit kazivosti, zoubky jsou narušené, tak jak to co nejlépe podpořit…
pocém :hug: :andel:

8o vidět mrtvé dítě ( byť pracovně s ktersm nemám nic společného) tak to tedy nedám.

Jak to zvládáš?

• Citovat
  • Upravit
ludmilaadamkova
17.9.22 17:10

Však já obulela první odlomenou jedničku nahoře taky ( ulomila se asi čtvrtina zubu) když za rok si odlomila kousíček na druhé jedničce nahoře už jsem nebrecela. Říkala jsem si že to má teď symetrický.

Každopádně v rodině name vysloveně u kluka dvě vyřazené jedničky ( celý) a to je horší. 1) bylo riziko že byly poškozeny kořeny druhých zubu 2. Jak tam ty zuby nemá hůř se mi mluví šlape si na jazyk a nejen že neříká R a Ř ale ještě tak zvláštně jakoby šlape na jazyk.

• Citovat
  • Upravit
24948
17.9.22 17:42
@ludmilaadamkova píše:
8o vidět mrtvé dítě ( byť pracovně s ktersm nemám nic společného) tak to tedy nedám.Jak to zvládáš?

dáš.. prostě se přepneš do „pracovního modu“, děti obecně bývají fakt nejhorší…
ale hnusné jsou i staré mrtvoly a hmyz/larvy/smrad (většinou doma v bytě), myslíš, že okno pomůže, ale je to ještě horší
to lítáš po schodech dolů, aby ses nadechla a nepoblila před koronerem.
Moje babička byla moudrá žena, mj. říkala, že „člověk si zvykne aj na šibenicu“ 8)

prostě si to nesmíš brát osobně a musíš mít kolem sebe svou vlastní zeď. Dá se to léty nacvičit.. ale jistě - úplně každý to dělat nemůže. Naštěstí častěji jsou méně závažné případy, někomu můžeš pomoct apod. (typicky dom. násilí, podvody a finance..)..
Mne právě baví (tyhle) jiné věci než mrtvoly, spíš je mi líto koronerů, ty jezdí jen a jen a pouze a pořád xkrát denně na mrtvoly, ti musí být právě otrlí strašně - stejně jako patologové.
To jsou dvě profese, které bych zas nemohla dělat já ;) to bych za pár let skončila tutově na protialkoholním :mrgreen:

jsou to zvláštní lidi.. obvykle u ohledání vypráví různé vtipy 8) mají velmi specifický smysl pro humor… (což jako kompenzaci téhle práce plně chápu, jinak to nejde..)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.9.22 22:03

Vím, že už s tím jsem otravná a třeba přeháním, ale jak nad tím přestat přemýšlet a pořád nebrečet? Od včera v kuse brečím. Nejvíc mě mrzí, že se to vůbec stalo a zrovna jemu. Pak mám strach, aby se mu někdo nesmál nebo si z něho kvůli tomu nedělal legraci, aby neměl problémy s výslovností, a štve mě samozřejmě i vzhled… vím, že si zvyknu, ale… U takhle malých dětí se asi zoubky nedají dostavět, že?

• Citovat
  • Upravit
ludmilaadamkova
17.9.22 22:27
@Anonymní píše:
Vím, že už s tím jsem otravná a třeba přeháním, ale jak nad tím přestat přemýšlet a pořád nebrečet? Od včera v kuse brečím. Nejvíc mě mrzí, že se to vůbec stalo a zrovna jemu. Pak mám strach, aby se mu někdo nesmál nebo si z něho kvůli tomu nedělal legraci, aby neměl problémy s výslovností, a štve mě samozřejmě i vzhled… vím, že si zvyknu, ale… U takhle malých dětí se asi zoubky nedají dostavět, že?

Moje dcera má v podstatě stejné ulomené zoubky jako tvůj syn jen se jí to jak jsem zde psala stalo nadvakrát. Problém s výslovnosti nemá jediné písmenka která neříká jsou R a Ř respektive R říká cca od 3.5 let v některých slovech a Ř řika správně ve slově tchoř.

Jinak místo toho používá L, což je naprosto korektní nejsou ji ani 4 ( budou ji za pár týdnů) mluví pěkně je jí rozumět.. nemá to naprosto žádný vliv. Horší by bylo kdyby si ty jedničky vyrazil celý. Pak by problém mohl být. Myslím s výslovnosti a teoretickým poškozením druhých zubů v dásní když by si tam ty zuby zarazil..

• Citovat
  • Upravit
14730
18.9.22 07:05
@Anonymní píše:
Vím, že už s tím jsem otravná a třeba přeháním, ale jak nad tím přestat přemýšlet a pořád nebrečet? Od včera v kuse brečím. Nejvíc mě mrzí, že se to vůbec stalo a zrovna jemu. Pak mám strach, aby se mu někdo nesmál nebo si z něho kvůli tomu nedělal legraci, aby neměl problémy s výslovností, a štve mě samozřejmě i vzhled… vím, že si zvyknu, ale… U takhle malých dětí se asi zoubky nedají dostavět, že?

Opravdu bud v klidu ;) Spatnou vyslovnost by mel, kdyby o nektery z tech zubu prisel uplne. A ohledne vysmechu - myslim si, ze ve skolce nebude jediny s timto problemem. Ono mozna zalezi i na ucitelkach, ale u nas ve skolce se nikdo nesmal ani klukovi s vyrazenym zubem, ani klukovi se zuby, jake mas tvuj maly, ani holcicce s prirozene krivymi zuby, ani holcicce se strasne chlupatym telem a bohuzel i oblicejem :(

Ja jsem treba nebrecela ani tehdy, kdyz pred myma ocima 5letou dceru srazilo auto tak, ze skoncila 12 m od prechodu (sly jsme na zelenou a rozhledly jsme se, ale on jel strasne rychle, je to na delsi vypraveni), kdyz jsem ji pak videla na ARO v umelem spanku na plicni ventilaci napojenou na hromadu hadicek a s rozsahlymi hlubokymi ranami na obliceji, kde bylo jasne, ze ji z toho zustanou jizvy. Nebrecela jsem, zato jsem 5 dni vubec nejedla a dohromady jsem naspala cca 9 hodin. Bylo mi ji strasne lito a taky me stvalo, ze se to stalo zrovna ji. Ale pred ni jsem musela byt silna, kdyz ji pak pustili domu a krome toho, ze musela mesic jen lezet (ani na WC nemohla), tak jsem ji potom provadela bolestive osetrovani a masaze jizev. Ale nesmela jsem pred ni brecet nebo smutnit, aby to jeste negativne neovlivnovalo jeji psychiku. My jsme hlavne radi, ze ma jen kosmeticke nasledky, protoze se mimo jine ucila znovu chodit. No a nikdo se ji ted kvuli jizvam nesmeje, navic s ni ted budeme chodit na laser, snad pomuze.

Ber to tak, ze tvuj maly ma jen docasny problem, nic trvaleho. Snaz se pred nim byt klidna, on sam si z toho zatim nic nedela. Neupozornuj ho na to, jinak si toho zacne byt vedomy a muze z toho byt psychicky spatny a zbytecne na to upozornovat. Kdyz on na to nebude upozornovat na hristi nebo ve skolce, tak verim, ze to nikdo nebude resit. Maximalne se nekdo muze zeptat, co to ma se zubama, no tak rekne, ze na ne spadl a urazil si je, ale ze mu brzo vypadnou jako kazdemu malemu diteti a vystou mu nove, a ty budou zase cele.

Jeste dodam, ze kdyz uz dceri dovolili, ze nemusi jen lezet, tak jsem ji vozila ven v kocarku. Obcas se me nekdo dospely ze zvedavosti zeptal, proc je takova velka v kocarku. Tak jsem jim to v klidu vysvetlila. Kdyz se ptalo dite, tak jsem mu to take vysvetlila, nekdy i dcera, ona se za to nestydela, nebylo za co. Jen dvakrat se ji nekdo smal - v obou pripadech dospely. Jednou to byla neznama pani, ta se posmesne ptala, proc se takova velka veze, kdyz mladsi jde vedle kocarku, te jsem razne sdelila, ze nema duvod se smat a rekla jsem ji, co se stalo. Hned se nam omluvila a bylo videt, ze se stydi. A jednou pan, ktereho zname a casto se s nim bavime. Ten se vylozene rehtal. Tomu jsem to taky razne vysvetlila. On se teda divil, ale neomluvil se. No a po chvili zase vysmesne, ze se ma rozhlizet, nez vejde do silnice. Tak to uz jsem na nej skoro zacala rvat, ze jsme sly na zelenou a samozrejme jsme se rozhledly. Ten clovek evidentne nema moc sebereflexe, moc to nepobral.

Maly proste musi vedet, ze se nema za co stydet. Pripadne se ho na hristi muzes zastat, ale verim, ze to nebude potreba. A jak pisu, at na to zbytecne neupozornuje jako na nejaky hadicap, pak to tak nebudou brat ani ostatni. A opravdu uz se snaz nebrecet, at to nebere negativne, kdyz sama pises, ze je s tim ted v pohode ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
18.9.22 07:18

@Janča6 Já když vidím že je v kočátku větší dítě bych se tedy rozhodně nesmála.. protože to má tedy nějaký důvod. 8o Nechpápu vůbec lidi jsou fakt vymaštěí.. průměrně intelignentímu člověku to dojde…že je velká pravděpodobnost že dítě je v kočárku z nějakého důvodu

• Citovat
  • Upravit
14730
18.9.22 07:24
@ludmilaadamkova píše:
@Janča6 Já když vidím že je v kočátku větší dítě bych se tedy rozhodně nesmála.. protože to má tedy nějaký důvod. 8o Nechpápu vůbec lidi jsou fakt vymaštěí.. průměrně intelignentímu člověku to dojde…že je velká pravděpodobnost že dítě je v kočárku z nějakého důvodu

Presne tak. Vetsine lidi to dojde. A kdyz se nekdo slusne zepta, tak nemam problem odpovedet. I kdyz chapu i to, ze nekomu je neprijemne na to odpovidat. Ale ten chlap me tehdy strasne vytocil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
18.9.22 07:28
@Janča6 píše:
Presne tak. Vetsine lidi to dojde. A kdyz se nekdo slusne zepta, tak nemam problem odpovedet. I kdyz chapu i to, ze nekomu je neprijemne na to odpovidat. Ale ten chlap me tehdy strasne vytocil.

V poho.. moje dítko začalo chodit až v 16 měsících navíc ji 16 měsíců bylo v únoru kdy není uplně njelepší se plazit a padat napůl po zemi tak jsem ji dlouho vozila v kočárku…

jeden dědek ve vesnici pořád a kde má botičky.. to ti maminka nekoupí botičky… a furt.. to je jasný že nemůžeš chodit když nemáš botičky… :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
14730
18.9.22 07:33
@ludmilaadamkova píše:
V poho.. moje dítko začalo chodit až v 16 měsících navíc ji 16 měsíců bylo v únoru kdy není uplně njelepší se plazit a padat napůl po zemi tak jsem ji dlouho vozila v kočárku…jeden dědek ve vesnici pořád a kde má botičky.. to ti maminka nekoupí botičky… a furt.. to je jasný že nemůžeš chodit když nemáš botičky… :mrgreen: :mrgreen:

Ty jo, to je presne ten stejny typ urejpaneho b*becka, jaky se tehdy navazel do nasi male. A jeste si pripadal silene vtipny :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák