Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Liberalissima píše:
Hele ok, ale když někomu vadí rozjívené děti, ať jim kurňa neleze do baráku, a pak se nediví. Já taky nejsem zvědavá na malé děti večer v restauraci, ani tam sama dítě neberu, ale u nás DOMA nás fakt nikdo mistrovat nebude
Takže u vás doma můžou děti všechno a dospělí musí poslouchat? Já si třeba myslím, že slušnost by měla být všude…doma i na návštěvách. A třeba hulákání pokud babička nebo máma mluví mezi ní fakt nepatří. Chapu to na hřišti nebo při nějaké hře, ale i děti by měly vědět, že když se dospělí baví, tak by neměli řvát jak na lesy
@Adull píše:
Takže u vás doma můžou děti všechno a dospělí musí poslouchat? Já si třeba myslím, že slušnost by měla být všude…doma i na návštěvách. A třeba hulákání pokud babička nebo máma mluví mezi ní fakt nepatří. Chapu to na hřišti nebo při nějaké hře, ale i děti by měly vědět, že když se dospělí baví, tak by neměli řvát jak na lesy
Ne, fakt u nás doma nesklapneme podpatky a neposloucháme rozmary příbuzenstva na slovo
Asi výhoda zakládání rodiny po třicítce, kdy na to člověk prostě už ve vlastním baráku není zvědavej. My tam nejsme na návštěvě, my tam jsme doma. Ty samozřejmě doma poslouchej koho chceš, to je tvoje věc. U nás doma platí naše pravidla, a když naznáme, že dítě na naší spodní mega chodbě může klidně jezdit po odrážedle, tak tam prostě jezdit bude,. Jestli má návštěva pocit, že to nervově neunese, ví kde jsou dveře. My se nevnucujeme ![]()
@Liberalissima píše:
Ne, fakt u nás doma nesklapneme podpatky a neposloucháme rozmary příbuzenstva na slovoAsi výhoda zakládání rodiny po třicítce, kdy na to člověk prostě už ve vlastním baráku není zvědavej. My tam nejsme na návštěvě, my tam jsme doma. Ty samozřejmě doma poslouchej koho chceš, to je tvoje věc. U nás doma platí naše pravidla, a když naznáme, že dítě na naší spodní mega chodbě může klidně jezdit po odrážedle, tak tam prostě jezdit bude,. Jestli má návštěva pocit, že to nervově neunese, ví kde jsou dveře. My se nevnucujeme
Však v pořádku. Tchýně to také nesnesla, a tak rychle ty dveře našla. Jen to zakladatelce bylo nějak divné.
Akorát zakladatelky tchně za ty tři roky musela vědět, jak se dítě chová, a jak ho rodiče vychovávají. A přesto se sama nabídla dorazit a pak byla v šoku, že se dítě chová jako jindy. To mi nějak nedává smysl ![]()
@Da12 píše:
Však v pořádku. Tchýně to také nesnesla, a tak rychle ty dveře našla. Jen to zakladatelce bylo nějak divné.
Chování tchýně bych okomentovala slovy the trash took itself out a dál bych to neřešila ![]()
@Liberalissima píše:
Ne, fakt u nás doma nesklapneme podpatky a neposloucháme rozmary příbuzenstva na slovoAsi výhoda zakládání rodiny po třicítce, kdy na to člověk prostě už ve vlastním baráku není zvědavej. My tam nejsme na návštěvě, my tam jsme doma. Ty samozřejmě doma poslouchej koho chceš, to je tvoje věc. U nás doma platí naše pravidla, a když naznáme, že dítě na naší spodní mega chodbě může klidně jezdit po odrážedle, tak tam prostě jezdit bude,. Jestli má návštěva pocit, že to nervově neunese, ví kde jsou dveře. My se nevnucujeme
U nás platí slušné chování, ale nikomu to nevnucuji. Nemluvila jsem o odrážedle, ale o hulákání u stolu, když se dospělí baví. A ty samozřejmě ve svém domě klidně dělej co tříleté dítě diktuje. Každého věc. Můjj názor je jiný.
@Lorre píše:
Uražená tchýně dobrá tchýně, aspoň je klid
To si jen myslíš, není to vyřešený konflikt a bude narůstat i díky manželovi, který bude sledovat a hlavně ať ho nikdo zase neotravuje. Co mi to jen připomíná?? Joo, už vím, 10 let mého života.
@PaníBovaryová píše:
Tohle praktikuji na mati. Za ty roky jsem zjistila, ze nemusim na sebe brat spatne pocity za jeji urazeni se kvuli kazde vymyslene blbosti.
S tím částečně souhlasím. Totiž s máti, dělám to podobně. Akorát u té tchýně jsi v pozici snachy v jiném postavení, tam to moc nefunguje. Dokud manžel nepodpoří Tebe a Tvé rozhodnutí.
Úplně normální situace, kdy se dítě prostě předvádí a snaží se pouze a jen o pozornost babičky, kterou vidí po nějaké době. Úplně normální tříleťák. Vám faktt děcka nevejskaly, nepobíhaly a nepredváděly se když viděly prarodiče? To dítě to musí říct teď a tady a zatím ještě není schopné pochopit, že pozornost bude, ale až později. Ano, učit ho to… Vysvětlit… Ale ve třech letech prostě dítě ještě není zralé pobrat etiketu. A dámy co tak soudite… Ta matka je na kluka SAMA… Leccos promine v rámci normálního přežití… Vy co jste měly děti jako že žurnálu jste jistě měly za zády manžela a hlídání… Aspoň někdy. Sáhněte si do svědomí. Lehce se kritizuje ![]()
@dedrichov píše:
S tím částečně souhlasím. Totiž s máti, dělám to podobně. Akorát u té tchýně jsi v pozici snachy v jiném postavení, tam to moc nefunguje. Dokud manžel nepodpoří Tebe a Tvé rozhodnutí.
Nemusíš nutně být. Já byla taky socializovaná v tom, že slovo tchýně a starších příbuzných obecně je div ne svaté, a že ustoupit a snažit se je vždy na mě, a když jsem se z toho v jednom náročnějším období už fakt skoro zbláznila, tak mi došlo, že vlastně fakt nemusím ![]()
Jestli si mám vybrat mezi nedodržením efemérní společenské zvyklosti a vlastním klidem, volím vlastní klid ![]()
@thalasan píše:
Hele já to chápu. Každopádně tady tchýně nepřišla sama a neorganizovala cizí domácnost. Byl tam i ten chlap, který tam byl doma, je to i jeho domácnost a ****i on organizoval (třeba i ti tchýni on požádal)****a nakonec to byl ten chlap, který na svou ženu rval po porodu. Ale ona to nikdy neodpustila tchýni, s ní vztahy ukončila, ale chlap jakoby nicmě by to tedy mnohem víc mrzelo a bolelo od muže
Nějaká organizace skříní je většině chlapů úplně jedno, pochybuju, že to inicioval. Spíš to bude tak, že se bál mámě odporovat. Přitom mohl úplně normálně slušně říct „mami prosím tě, nech to, to si musí rozhodnout XY, jak to chce mít“. Nebo se třeba zeptat přímo té ženy, jestli se jí tato pomoc hodí. Cokoliv nevyžádaně předělávat, lézt někomu do věcí, jakkoliv kritizovat ženu v šestinedělí natož na ní řvát je zcela mimo ode všech.
@mamadvou píše:
Nějaká organizace skříní je většině chlapů úplně jedno, pochybuju, že to inicioval. Spíš to bude tak, že se bál mámě odporovat. Přitom mohl úplně normálně slušně říct „mami prosím tě, nech to, to si musí rozhodnout XY, jak to chce mít“. Nebo se třeba zeptat přímo té ženy, jestli se jí tato pomoc hodí. Cokoliv nevyžádaně předělávat, lézt někomu do věcí, jakkoliv kritizovat ženu v šestinedělí natož na ní řvát je zcela mimo ode všech.
Nebo je to prostě jen i.diot, který si myslí, že to tchýně umí lip
každý ty chlapy nějak obhajuje, jak za to nemohl, nezajímá se, je mu to jedno, bál se, pak to pokračuje jak se chudák boji starat o dítě, přece to nemá v těch genech, chlap nemůže chodit pro dítě do školky a bla bla.
Kdyby se opravdu bál vlastní mámy, tak snad potom neřve na svou ženu ne?
@ugluk píše:
Akorát zakladatelky tchně za ty tři roky musela vědět, jak se dítě chová, a jak ho rodiče vychovávají. A přesto se sama nabídla dorazit a pak byla v šoku, že se dítě chová jako jindy. To mi nějak nedává smysl
Třeba netušila, že to pro ni bude tak hrozné zjištění. A asi to dítě předtím moc často nehlídala. Nebo si myslela, že to dítě je již dost staré a bude se chovat již lépe než když mu byly dva roky. Kdyby to dítě viděla často, tak by jí to asi nijak nepřekvapilo a zřejmě by se ani nenabízela ho hlídat.
Tyjo…Místo toho, aby byla bába ráda, že má ZDRAVÉHO vnuka, který mluví, běhá a snaží se si cokoli podat, zvládnout… Tak tady někdo naznačuje, že úplně obyčejný tříleťák, prostě jenom zkouší mantinely jí vyrazil dech? Že z banánu byla natolik v šoku, že vzala kabát a utekla? Jako cože? Nebo z toho že dováděl a vejskal? Prostě manipuluje a zakladatelkou opovrhuje… její syn je maman, kterej se nepostaví za svou ženu a nechá situaci vyhnít…( taky výsledek výchovy-JEJÍ) Jak tu někdo psal, že neřešenej konflikt je průser, kterej se bude nabalovat, je pravda…Co by řekla na autistu? Nebo jinak postižené dítě? Místo aby pomohla a pohrála si s vnukem ze sebe udělala pasivně agresivní kosočtverec.
Největší bolák tohoto příběhu je pan manžel-kterej měl zvednout telefon nebo zadnici a zjistit pohled druhé strany. Své ženy se aspoň slovem zastat.