Úroveň angličtiny u učitelů na 1. stupni

Napsat příspěvek
Velikost písma:
65678
14.9.22 20:38
@Náhodný host píše:
Za totality se učila od 4 trídy ruština, s cizími jazyky dalšími (A, N) se začínalo až na sš. Pokud pominu nepovinnou výuku němčiny, kterou bylo možné mít na zš. Jenže na téš sš se pak začínalo od nuly.

tak moje dcera taky začínala od nuly. A nebyla sama. Na základce měla němčinu, na střední si vzala ruštinu
edit a starší dcera narozená po převratu neměla ještě druhý jazyk, takže začínala od nuly. A pak z toho jazyka v pohodě odmaturovala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56326
14.9.22 20:41
@vokishka píše:
tak moje dcera taky začínala od nuly. A nebyla sama. Na základce měla němčinu, na střední si vzala ruštinu
edit a starší dcera narozená po převratu neměla ještě druhý jazyk, takže začínala od nuly. A pak z toho jazyka v pohodě odmaturovala

to ani nebylo za totality :lol:, za mne to bylo stejně. První cizí jazyk od páté třídy na základce a další až na střední. Ruštinu už jsem teda neměla :lol:
Ale o tom jsem nějak nechtěla polemizovat, jen zjišťuju, jak to vlastně je.
Takže pokud dítě bude chtít jít na střední, tak stejně si bude muset zvolit druhý jazyk, pokud to neskrouhnou nějak i tam :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65678
14.9.22 20:42
@Moise píše:
to ani nebylo za totality :lol:, za mne to bylo stejně. První cizí jazyk od páté třídy na základce a další až na střední. Ruštinu už jsem teda neměla :lol:
Ale o tom jsem nějak nechtěla polemizovat, jen zjišťuju, jak to vlastně je.
Takže pokud dítě bude chtít jít na střední, tak stejně si bude muset zvolit druhý jazyk, pokud to neskrouhnou nějak i tam :think:

některé školy druhý jazyk nemají, ne? Třeba takové průmky. Kouknu na naši, jestli to tam mají

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
14.9.22 20:43
@Moise píše:
jj, já vím. Jen mne zajímalo, jestli kvůli tomu upraví povinnost svou jazyků i na středních

Záleží na typu školy. My, jako technická škola s M obory, učíme pouze Aj.

Na našem 8G učí druhý jazyk od primy. Nejstarší děťátko už studuje VŠ techniku, u nich na fakultě mají povinné dva jazyky, přičemž druhý nabízejí od nuly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56326
14.9.22 20:43
@vokishka píše:
některé školy druhý jazyk nemají, ne? Třeba takové průmky. Kouknu na naši, jestli to tam mají

já nevím :think: Paní v PPP mi tvrdila, že všechny střední školy mají povinně dva jazyky nebo jsem blbě poslouchala :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56326
14.9.22 20:44
@SAJ píše:
Záleží na typu školy. My, jako technická škola s M obory, učíme pouze Aj.Na našem 8G učí druhý jazyk od primy. Nejstarší děťátko už studuje VŠ techniku, u nich na fakultě mají povinné dva jazyky, přičemž druhý nabízejí od nuly.

děkuju. Tak si to paní asi trošku zjednodušila nebo chtěla, abychom počítali spíš s tou horší variantou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
14.9.22 20:44
@Moise píše:
já nevím :think: Paní v PPP mi tvrdila, že všechny střední školy mají povinně dva jazyky nebo jsem blbě poslouchala :oops:

Blbost. ;) Nemají.

Edit - pokud za druhý jazyk nepovažuješ třeba Javu. :lol:

Příspěvek upraven 14.09.22 v 20:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65678
14.9.22 20:45
@Moise píše:
já nevím :think: Paní v PPP mi tvrdila, že všechny střední školy mají povinně dva jazyky nebo jsem blbě poslouchala :oops:

tak jsem koukla a ani elektro průmka ani stavebka druhý jazyk nemají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26337
14.9.22 20:45
@Moise píše:

ne, to určitě nemají ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66852
14.9.22 20:46

@Moise hodne studentu zacina s druhym jazykem az na ss uz ted. Nabidka jazyku na zs/ss byva omezena podle moznosti skoly. Nase zakladka nabizi jen nemcinu a muze se stat, ze ss, kam decka po devitce pujdou, jim nemcinu nenabidnou. Mam zkusenosti s vyukou na zs i ss, navic bagrista letos odmaturoval. Ten druhy jazyk se bere jako doplnkovy. Na zs ma dosahnout urovne a1, ss nevim. Bagrista si udelal certifikat aj, studuje v aj, nemecky umi v podstate jen nadavat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
14.9.22 20:50
@vokishka píše:
tak jsem koukla a ani elektro průmka ani stavebka druhý jazyk nemají.

Stačí kouknout na kódy oboru - maturitní obory jsou K, M, L - K jsou všeobecné (gymply a předpokládám lycea?), M jsou odborné školy (dřív SOŠ, prostě průmky) a L jdou v podstatě učňáky s maturitou (dříve SOU s maturitou), mají více praxe než Mka.

M a L nemají povinné dva jazyky - pokud to nemají v RVP (třeba zdrávky mají latinu).

https://cs.wikipedia.org/…C3%A1n%C3%AD

Maturita je ze všech tří typů středních škol rovnocenná - což je podle mě pitomost, ale co už. Není to v našem školství zdaleka jediná blbost.

Příspěvek upraven 14.09.22 v 20:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65678
14.9.22 20:51
@SAJ píše:
Stačí kouknout na kódy oboru - maturitní obory jsou K, M, L - K jsou všeobecné (gymply a předpokládám lycea?), M jsou odborné školy (dřív SOŠ, prostě průmky) a L jdou v podstatě učňáky s maturitou (dříve SOU s maturitou), mají více praxe než Mka.

M a L nemají povinné dva jazyky - pokud to nemají v RVP (třeba zdrávky mají latinu).

no já koukla jedné škole na rozvrhy, druhé na RVP nebo co to mají na webu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
14.9.22 20:52
@vokishka píše:
no já koukla jedné škole na rozvrhy, druhé na RVP nebo co to mají na webu

Na webu jsou ŠVP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56326
14.9.22 20:55
@SAJ píše:

baba :cert: :cert: :cert: :mrgreen:
Normálně se mne chtěla zbavit, tak mi to zamlčela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66852
14.9.22 20:58
@Moise píše:
baba :cert: :cert: :cert: :mrgreen:
Normálně se mne chtěla zbavit, tak mi to zamlčela

epipi poradna :mrgreen: