Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mozna bych mela změnit kliniku pořád mi jen tvrdí že sem mladá dokonce mi dr řekla že u mě vyjde ivf na 99 procent a prd z toho
@olomouc1996 píše:
Je to zklamání dnes nejhorší den po tom všem, máte nějakou radu jak zlepšit psychiku?
Ono se lehko říká, nějak se odpoutat, ale jak… Já si myslím, ze je potřeba si v každé fázi cesty hledat něco dobre na tom špatném. Není to o nevíře v dobre, ale proste technika na odpoutání pozornosti od špatného výsledku. Třeba si říkat, když to teď nevyjde, ze aspoň budu se moct (…něco), to je asi pro každého jiné… Kdyby sis chtěla popovídat, tak nápis zprávu.
Ahoj holky můžu se přidat s otázkou kam vy chodíte do čáru a jaký je k vám přístup? My s přítelem chodíme k apolinari. Přístup hezkej ceny přijatelné ale po dnešním testu 4 nezdar. Vždy potrat nebo se vstřebá, genetika a imuno je v pořádku u nás obou mám tedy zkusit při dalším ivf genetiku prcku, nevíte jak a kolik se platí za pgd, chodíte některá z vás k apo? Neplodnost je z mé strany mám pco a neprůchozí oba vejcovody, takže přirozeně početí 0
ET potrat 6tt, ket potrat 5tt, druhý ket vstrebalo se, a teď při třetím ketu se asi opět vstřebává ve středu krásná čárka a dnes když jsem to chtěla dát jako dárek k našemu 7letemu výročí na testu dusík ![]()
@Naomi14 Ahoj, u tohoto se špatně radí
Nemáte to vůbec jednoduché. O genetice embryí toho moc nevím, jenom si myslím, že ve vašem případě by to šlo zkusit celé uhrát na pojišťovnu, prý to v některých případech jde. Jenom já bych po tolika nezdarech volila změnu CARu, i když jsi spokojená, protože v Praze výběr je a myslím, že zase může mít prostě někdo jiný úhel pohledu na to, co s tím a mohlo by to jenom prospět.
@Naomi14 mne nakoniec pomohlo odstránenie vajcvodu. Jeden bol nefunkčný, absolútne nepriechodný, tak nakoniec v car mi odporučili odstrániť ho. Vraj on sa vždy v priebehu nejakého cyklu naplní tekutinou ktorá tam stagnuje ( a za normálnych okolností by mala súvisle pretekať). No akeď je už velmi naplnený na konci cyklu sa vyprázdni, a bolo to vždy ked embry bolo v maternici a tým pádom všetko vyplavilo. aspoň tak mi to vysvetlili. Keby sú oba nefunkčné, vyplaví všetko dvojnásobne. Jednej dievčine čo bola somnou na izbe to robilo tiež tej museli odstrániť oba vajcovody. Inak ja som mala všetko úplne v poriadku. A zadarilo sa hneď po operácii najbližší IVF cyklus, ktorý som hneď na to absolvovala. To bol už 4 vklad. Ale veľa zapracuje aj psychika, ako som tu už písala, na ten štvrtý pokus som už na všetko kašlala, nemala som už záujem, absolútna apatia, vôbec som tomu neverila a neriešila, nerozmýšľala nad tým, pila veľa vína robila všetko to, čo mi viacmenej zakázali. A vtedy bum, A ten náš zázrak má práve dobre dokopalo, lebo sedím pri pc a asi je to poloha ktorá sa mu nepáči a tlačí ho to trošku, ako aj mňa.
@Tina69 ale to pak musíš mít darovana vajíčka ne? Já bych chtěla právě zkusit ještě ty svoje, ale přijde mi to i tak divne protože jsem měla 32 foliku z toho 16 vajuch a 4byly špatně a 6 jsme daly icsi a 5 normálně a nevím které zůstaly to nám nikdo neřekl ale zbylo jich 5 a jedno umřeli takže zůstaly 4 z 16…
napadla mě ta genetika embrya ale nevím právě jak se to platí jestly je to za jedno nebo za všechny nebo jak to vlastně je a kolik.
taky jsem si je chtěla nechat vzít protože kvuly tomu pcos to ani pořádně nedostává a zadrzuju hodně testosteronu takže strašně tloustnu
a ještě se zaptam mám estofem a utrogestan a nevím jestli je to tím ale nestalo se vám někomu že vám hodně padaly vlasy?
@Alice 20tiprocentní a ty jsi byla taky na ivf můžu se zeptat co trápí tebe a kam dkchazite? Premejslela jsem nad pronatalem ale je to tak 50/50 vůbec nevím jestli to mám zkusit nebo ne
nejsem zrovna člověk ktwrej by snášel dobře změny přece jen už tam chodíme dlouho a známé se celkem důvěrně ikdyz vím že je nás tam mraky tak mám prostě pocit že mě znaj a zijout ten příběh se mnou ![]()
@Naomi14 teď jsem pomalu na konci 2.IVF, čekám na transfer. Problém žádný zjištěný nemáme, ani já ani partner, jenom ty děti nějak nejdou :-/ Na 1.IVF jsem téměř nereagovala, neměla jsem z pěti odebraných vajíček žádné dobré, ale tak jsem si říkala, že to byla zkouška a další cyklus jsem šla hned od další menstruace, Dr. říkal, že to tělo je ještě na vlně té předchozí stimulace, tak jsme jen změnili z dlouhého na krátký protokol a jiné injekce a teď se mi 3. den vyvíjí 5 vajíček a snad vydrží až do konce a tento týden bude transfer.
Nejsem pražská, chodím do Sanusu. Ale ta změna to je můj osobní názor, protože prostě jestli jednomu centru / doktorovi se nedaří něco vyléčit, tak i když je mi tam dobře, tak bych dala šanci to zkusit někomu jinému. To oni už ty CARy hodně využívají info z předchozích pokusů, takže bych s nebála, že s tebou půjdou „od znovu“.
@Naomi14 nie, nepotrebujes darovane vajicja ked nemas vajickovody. Nastimuluju ta a vajicka odoberu, netreba k tomu vajcovody. Ja som zhodou okolnosti na strane ktorej nemam vajcovod mala najviac a najlepsie vajicka. Ako sa to robilo neviem. Ved v car ti vsetko vysvetlia.
@Tina69 promiň máš pravdu, jsem mimo pletu si to s tím že to vezmou vše a je po srande, beru to z pohledu pco víš a tam je to k prdu vše Le vajíčka se mi tvoří to je fakt
promiň některé věci mi déle trvaj
@Alice 20tiprocentní já chodím k apolinari a tam je spousta doktorů, primářu a střídají se takže mám pokaždé někoho jiného a pokaždé někdo na něco přijde nebo něco doplní proto se mi koc přecházet nechce, ale asi to zkusím. Uvidíme co řeknou zítra výsledky krve a jsme dohodnuti že se po vysledkach objednám na konzultaci co a jak bude dál ![]()
@Naomi14 a když jsi psala, ze vám zbyly 4, tak mas ještě nějaké zamrazene na další pokus?
@Alice 20tiprocentní ne ne to zbyly 4 z těch 16ti vajíček, zbyly 4 a teď ve mě zřejmě další zaniklo nebo já nevím co se tam děje, test krasnej a teď nic jak kdyby nic nebylo proste ![]()